Melih Yılmaz 14 Şubat 2022 Paylaş 14 Şubat 2022 Arkadaşlar merhaba. Honda araçların da ne tip antifirizler kullanılmalı. Çeşitli sayfalarda "hibrit organik (hoat) kullanılmalı yazıyor. Hoat tr de yok. Forumlar da ise, slikatsiz olmalı, mavi olmalı yada kırmızı olmalı gibi çeşitli yorumlar var. Uzun vadede motorda aşınmaya, korozyona, kireçlenmeye, devir daime zarar vermeme adına iat'mı, oat'mı, slikatlimi, slikatsizmi kullanmak gerekir. Tecrübeli, bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum.. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 14 Şubat 2022 Paylaş 14 Şubat 2022 Yeni arabaysa organik ama silikatsız diye konuşulmuştu burada. Renk önemli değil Yorum bağlantısı
Melih Yılmaz 14 Şubat 2022 Yazar Paylaş 14 Şubat 2022 (düzenlendi) Şu iki antifriz arasında hangisi doğru seçim olur: "CASTROL RADICOOL SF" ve "MOTUL AUTO COOL G13" Castrol ; silikat, nitrit, amin ve fosfat içermeyen oat kırmızı antifriz. Motul ise ; G13, alüminyumu iyileştiren ek koruma için bir miktar silikat katkısı içerir yazmış. Bundan 3 sene önce maviyi, Wührt kırmızı ile değiştirmiştim. Azalırsa ilave ederim diye bir şişede yedek antifiriz, su karışımım vardı. Geçen gördümki siyah tuhaf bir hal almış tortulanmış. Sert su antifrizi bozdu diye tahmin ediyorum. Hal böyle olunca motor içide pek iç açıcı değildir. O yüzden kırmızıdan ziyade daha yeni nesil olan Motul G13 düşümdüm fakat o da silikat içerir, vw araçlar içindir gibi şeyler yazılmış. Karar veremedim.. Bu değişimde musluk yerine içme suyu kullanıcam aracım 110 bin de benzinli 2008 civic lpg yok 14 Şubat 2022 tarihinde Melih Yılmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts