İçeriğe Yönlendir

Alfa Romeo Tonale'nin Yenilikçi Led Farları


Selçuk Keleş

Recommended Posts

Selçuk Keleş

Yeni Alfa Romeo Tonale'nin tüm LED farları ve stop lambaları, ön ve arka araç imzalarının mükemmel uyumunu sağlıyor. Marelli Automotive Lighting aydınlatma bölümündeki başarılı uluslararası işbirliğinin sonucu olarak akıllı LED uygulaması ile Alfa Romeo'ya Adaptif Sürüş Farı (ADB) teknolojisini kazandırmıştır.


İtalya'da tasarlanan ve üretilen farlar üç ışık modülünden oluşuyor :
Ana led modülü, 12 led ışık segmentinden oluşan matriksi sayesinde hem kısa hem de uzun hüzme işlevlerini sağlar. En iyi aydınlatma koşullarını sağlayan yardımcı uzun hüzmeli mono led modülü tarafından desteklenir.

Adaptif olarak dört uyarlanabilir kısa huzme modu mevcuttur : Şehir, köy yolu, otoyol ve kötü hava modu.
Üçüncü far modülü statik viraj Işığını etkinleştirir. Kamera tabanlı ve elektronik kontrollü segmentli kamaştırmayan uzun hüzme, ilgili LED'leri değiştirerek karşıdan gelen sürücülerin gözlerini kamaşmasını engeller.

 

İtalya ve Türkiye'deki ekipler tarafından tasarlanıp, üretilen “üçlü” imzalı tarzıyla arka lambalarda üç ışık kılavuzu ile park lambası ışık, dinamik sinyal ve karşılama/hoşçakal animasyonlarını gösterir.
Komple arka ünite üç parçadan oluşur. Her iki taraftaki çamurluk lambaları park, fren, sinyal geri vites fonksiyonlarını gerçekleştirir. 

 

 

 

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Sermet Gündoğdu

Far tasını kesip mercek yerleştirmek nispeten kolaydı.Hadi kestik yerleştirdik o kadar sensörü kontrol ünitesini nereyi kesip yerleştireceğiz.Audi yaktın bizi,sen başlattın bunları :)

 

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Bu kadar teknoloji bizi aşar hadi böyle bir far sistemi olan araç aldık arızası kazası hatası arabanın yarı parasını fara veririz.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Tonale çıksın da alayım diyordum, sanırım bu gidişle anca 156 alacağız. :D 

  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Adnan Çakır yazdı:

Bu kadar teknoloji bizi aşar hadi böyle bir far sistemi olan araç aldık arızası kazası hatası arabanın yarı parasını fara veririz.

Bir de çalınması riski var hocam. Gece uyku uyutmaz insana 🙂

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil

bendeki bmw 1 serisi aracımda vardı bu özellik gerçekten çok güzel bir özellik ve kullanışlı, öndeki aracın seviyesine göre ayarlıyordu, karşıdan araç gelince otomatik kapatıp araç geçtikten sonra açıyordu, bu özelliğide dikiz aynasının arkasına yerleştirilen bir kamera ile yapıyordu. her araçta olması gereken bir özellik geçekten. alfa birazdaha geliştirmiş.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

ondan sonra neden led farlar çalınıyor. parasızlıkta halojen candır...

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Valla alışınca gerçekten aranan bir özellik. Hele ki yol ve hız durumuna göre far aydınlatmasının değişmesini görmek değişik bir his. Özellikle karanlık yollarda çok iyi ve kullanışlı. Yeni araçların çoğunda artık geliyor bunlar. Emin değilim Türkiye araçlarında var mı bilmiyorum ama benim araçta (Arteon) sanırım far içinde ayrı bir GPS modülü ile tüm dünya yolları kayıtlı imiş. Manevra esnasındaki hareketler hem yol ve direksiyon durumu hem de bununla kontrollü şekilde sağlanıyormuş. Farın teki 12 bin TL deyince sormuştum da neden bu kadar pahalı diye öyle demişti servis müdürü :) Beni yemiş de olabilir bilmiyorum :) 

  • Beğen 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Böyle özelliklere alışmamak lazım, hiç olmadı bu tip farım:) bu gidişle de olamayacak zaten:)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Kestel

Bu özellik yeni corsa teknoloji pakette de var, intellilux led matrix far 👍 Tabi ki Tonale’de daha da gelişmiş halini sunmuşlar. Ama bizim artık bu özelliğe sahip olabilmemizin en uygun yolu Corsa gibi görünüyor 😅

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Cem Dilmen yazdı:

Beni yemiş de olabilir bilmiyorum :) 

Bu sistem Led teknolojisini bir tık ileriye götürüyor. Aynı sistem Mercedes ve BMW de de var. Servis müdürü doğru söylemiş mondeoya kasko yaparken sürüş ve hız fonksiyonlu led fardan dolayı kasko fiyatı artmıştı.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsa Acar

Çok ama çok önemli ve etkili bir güvenlik (aslında emniyet) elemanı :good1:

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oktay Göktaş

Astramda benzer bir teknoloji vardı. Opel afl+ diyor buna. Tabi farlar bi-xenon olduğu için ledlerdeki gibi birazını kapat, karşıdan gelenin olduğu yerin aydınlatmasını kıs gibi bir özelliği yoktu lakin, 9 ayrı aydınlatma modu bundaki gibiydi. Şehir modu, yaya modu, otoban modu vs. Aydınlatma mesafesi ve genişliğini aynanın altındaki kameranın da yardımıyla hıza duyarlı şekilde ayarlıyordu. Uzunlar da otomatik uzun kısa geçişi yapıyordu. Ben gerçekten çok ama çok memnundum. 1,6 dizelin gücü ve bu farlar en sevdiğim özellikleriydi.
Karoqu alırken en üst paket ve led farları olması da beni cezbetti. Ledlerin aydınlatması da güzel ama astranın bi-xenon farları ve aydınlatma sistemi çok daha iyiymiş, uzun yola gidince anladım. Selektör yapınca çakan şimşekler hoşuma gidiyor, fark edilmemek imkansız[emoji51]

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...