İçeriğe Yönlendir

Ayçiçek Yağı Kullanımı

Ersen Tapan

Kızartmalık Yağ. (Ayçiçek )  

54 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ersen Tapan

Ayçiçek yağının fiyatlarının ve bulunabilirliğinin çok konuşulduğu bu dönemde özellikle kızartmalarda kullandığımız yağı ne sıklıkla değiştiriyoruz. 
Her seferinde değiştirmek gerekirmi, patates kızartırken kaç derecede kullanılmalı tartışalım. 

Genelde ayçiçek yağı kullanıldığı için anketi o şekilde düzenledim. 

Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

Evde kızartma yapmıyoruz,genelde fırında veya buğulama,sağlık açısından en ideali....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Kızartma yapmıyoruz, belki yılda 1-2 nadiren. Ayçiçek yağı da çok çok nadir kullanılıyor. Bir çok şey az zeytinyağı ile fırında çok daha iyi oluyor bence. Çıtır tavuk, patates vs. dahil.

Zeytinyağı + sade yağ. Onları da stoklu alıp ölçülü kullanınca çok sorun kalmıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Bizim yemek kültürümüzde fırınlama üstüne kurulu. Çiçek yağı son dönemde çok konuşulduğu için tüketimi merak ettim. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersev Kaya

Patates kızartmasını çok severim. Hafta sonu evdeysem, ayda 2-3 defa yapılır.  Yağ bir kez kullanılır. Ama bizim yaptığımız, kayınvalidenin fırınlı sobada yaptığının yanında hiçbişey.

Yorum bağlantısı
Sühan Bozdağ

Ayçiçek yağı bir kereden fazla kullanılırsa ciddi kanserojen etkisi oluyormuş. Viskozitesi değişene kadar defalarca kullanmak motoru indiriyormuş yani.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

dünyanın %5 ni tüketiyormuşuz, rakamlar doğru ise bence aşırı bir tüketim, dünya üretimi 20 milyon ton bideki tüketim 1 milyona yakın olarak bilgilere ulaştım

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

dünyanın %5 ni tüketiyormuşuz, rakamlar doğru ise bence aşırı bir tüketim, dünya üretimi 20 milyon ton bideki tüketim 1 milyona yakın olarak bilgilere ulaştım

Yarısı sahte motor yağı üretiminde kullanılıyordur abi :D

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Zincir fast food devleri kaç seferde değişiyorlar acaba?

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Yorumlardan anladığım kadarı kimse evde kek börek yapmıyor  ?

Az yağla kızartma yapıyoruz. Aylık 4lt yetiyor. Yemeklere zeytin yağı kullanıyoruz.

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Ersen Tapan yazdı:

bitene kadar :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ersen Tapan yazdı:

onlar ayçiçek yağı mı kullanıyor ki diye önce onu bir sorgulamalı,

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Zincirlerin kullandığı şey bildiğimiz anlamda yağ bile olmayabilir. :) 

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Çağlar Bayur yazdı:

onlar ayçiçek yağı mı kullanıyor ki diye önce onu bir sorgulamalı,

Kokusuz ve uzun süre dayandığı için palm büyük ihtimalle 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

domuz yağı da olabiliyormuşmuş. Bilemem ne kadar doğru ne kadar safsata

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

kızartma çok nadir olur bizde (ayçiçek yağı) , fırında yaparız genelde, bazende ızgarada kendi yağıyla yada az zeytin yağıyla falan,  yaparsakta tek sefer kullanırız o yağı....

bizde ana yağ %99 zeytin yağıdır, pasta börek uygun herşeyde bu yağ, ayçicek yağı çok ender kullanılır, margarin sıfır kullanım, katı yağ sadece halis tereyağ, başkada yağ kullanılmaz bizde... haa et falan yaparsak ondada zeytin yağı ve kuyruk yağı dışında yağ kullanmayız...

İlkay yıllık kaç lt zeytinyağı gidiyor sana :D 3-4 lt diyenler varda :kihkih:

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)
Selim Bilgin yazdı:

Kızartma yapmıyoruz, belki yılda 1-2 nadiren. Ayçiçek yağı da çok çok nadir kullanılıyor. Bir çok şey az zeytinyağı ile fırında çok daha iyi oluyor bence. Çıtır tavuk, patates vs. dahil.

Zeytinyağı + sade yağ. Onları da stoklu alıp ölçülü kullanınca çok sorun kalmıyor.

Sade yağ hangisi?

Bizde 5 lt ayçiçek yağı 1 ayı ya görür ya görmez. Kaç kez kullanıyor bilmiyorum ama hanım pek eskitmez.

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Biz çok yağ tüketiyoruz, yağı birden fazla kere kullanıyoruz. Kızartmayı da sever, yeriz. Ayçiçek yağı tükettiğimiz kadar zeytinyağı tüketirsek maddi olarak ağır gelir. Zeytinyağını, zeytinyağlı yapıldığında ve salatada kullanırız. Durum budur.

Kimse tüketmiyorsa bu yağı, nedir bu yağ çılgınlığı ?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Köksal Yılmaz yazdı:

Sade yağ hangisi?

Tereyağının arıtılmış hali, özü diyebiliriz. Koyun sütünden yapılanı makbul. Ghee diyorlar, daha havalı oluyor. :) 

Buzdolabına konmaz, uzun süre dayanır, bununla yapılan pilava alışan başkasını yiyemez.

01.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Kimse tüketmiyorsa bu yağı, nedir bu yağ çılgınlığı [emoji19]

Güreşlerde filan veya arapların yaptığı gibi şeyler olabilir
domuz yağı da olabiliyormuşmuş. Bilemem ne kadar doğru ne kadar safsata

Yok. Suni yağ ama
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Selim Bilgin yazdı:

Tereyağının arıtılmış hali, özü diyebiliriz. Koyun sütünden yapılanı makbul. Ghee diyorlar, daha havalı oluyor. :) 

Buzdolabına konmaz, uzun süre dayanır, bununla yapılan pilava alışan başkasını yiyemez.

Sade yağı çok övüyorlar ama bizde yaygın değil. Tereyağ kullanıyoruz. 

Çağlar Bayur yazdı:

Zeytin yağlı yiyemem aman diye şarkı yaptırılan memleket için normal durum. 

Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Selim Bilgin yazdı:

Zincirlerin kullandığı şey bildiğimiz anlamda yağ bile olmayabilir. :) 

kanola kullanıyorlar çogu dayanımı fazla oldugu için 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

E kim alıyor bu kadar yağı forumda kızartma yapan çıkmadı neredeyse :D

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...