Ersen Tapan 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 Ayçiçek yağının fiyatlarının ve bulunabilirliğinin çok konuşulduğu bu dönemde özellikle kızartmalarda kullandığımız yağı ne sıklıkla değiştiriyoruz. Her seferinde değiştirmek gerekirmi, patates kızartırken kaç derecede kullanılmalı tartışalım. Genelde ayçiçek yağı kullanıldığı için anketi o şekilde düzenledim. Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 Evde kızartma yapmıyoruz,genelde fırında veya buğulama,sağlık açısından en ideali.... 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 Kızartma yapmıyoruz, belki yılda 1-2 nadiren. Ayçiçek yağı da çok çok nadir kullanılıyor. Bir çok şey az zeytinyağı ile fırında çok daha iyi oluyor bence. Çıtır tavuk, patates vs. dahil. Zeytinyağı + sade yağ. Onları da stoklu alıp ölçülü kullanınca çok sorun kalmıyor. 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 15 Mart 2022 Yazar Paylaş 15 Mart 2022 Bizim yemek kültürümüzde fırınlama üstüne kurulu. Çiçek yağı son dönemde çok konuşulduğu için tüketimi merak ettim. 2 Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 Patates kızartmasını çok severim. Hafta sonu evdeysem, ayda 2-3 defa yapılır. Yağ bir kez kullanılır. Ama bizim yaptığımız, kayınvalidenin fırınlı sobada yaptığının yanında hiçbişey. Yorum bağlantısı
Sühan Bozdağ 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 Ayçiçek yağı bir kereden fazla kullanılırsa ciddi kanserojen etkisi oluyormuş. Viskozitesi değişene kadar defalarca kullanmak motoru indiriyormuş yani. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 dünyanın %5 ni tüketiyormuşuz, rakamlar doğru ise bence aşırı bir tüketim, dünya üretimi 20 milyon ton bideki tüketim 1 milyona yakın olarak bilgilere ulaştım Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 Çağlar Bayur yazdı: dünyanın %5 ni tüketiyormuşuz, rakamlar doğru ise bence aşırı bir tüketim, dünya üretimi 20 milyon ton bideki tüketim 1 milyona yakın olarak bilgilere ulaştım Yarısı sahte motor yağı üretiminde kullanılıyordur abi 2 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 15 Mart 2022 Yazar Paylaş 15 Mart 2022 Zincir fast food devleri kaç seferde değişiyorlar acaba? Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 Yorumlardan anladığım kadarı kimse evde kek börek yapmıyor ? Az yağla kızartma yapıyoruz. Aylık 4lt yetiyor. Yemeklere zeytin yağı kullanıyoruz. Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 Ersen Tapan yazdı: Zincir fast food devleri kaç seferde değişiyorlar acaba? bitene kadar 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 Ersen Tapan yazdı: Zincir fast food devleri kaç seferde değişiyorlar acaba? onlar ayçiçek yağı mı kullanıyor ki diye önce onu bir sorgulamalı, 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 Zincirlerin kullandığı şey bildiğimiz anlamda yağ bile olmayabilir. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 Çağlar Bayur yazdı: onlar ayçiçek yağı mı kullanıyor ki diye önce onu bir sorgulamalı, Kokusuz ve uzun süre dayandığı için palm büyük ihtimalle 2 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 domuz yağı da olabiliyormuşmuş. Bilemem ne kadar doğru ne kadar safsata Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 (düzenlendi) kızartma çok nadir olur bizde (ayçiçek yağı) , fırında yaparız genelde, bazende ızgarada kendi yağıyla yada az zeytin yağıyla falan, yaparsakta tek sefer kullanırız o yağı.... bizde ana yağ %99 zeytin yağıdır, pasta börek uygun herşeyde bu yağ, ayçicek yağı çok ender kullanılır, margarin sıfır kullanım, katı yağ sadece halis tereyağ, başkada yağ kullanılmaz bizde... haa et falan yaparsak ondada zeytin yağı ve kuyruk yağı dışında yağ kullanmayız... İlkay yıllık kaç lt zeytinyağı gidiyor sana 3-4 lt diyenler varda 15 Mart 2022 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 (düzenlendi) Selim Bilgin yazdı: Kızartma yapmıyoruz, belki yılda 1-2 nadiren. Ayçiçek yağı da çok çok nadir kullanılıyor. Bir çok şey az zeytinyağı ile fırında çok daha iyi oluyor bence. Çıtır tavuk, patates vs. dahil. Zeytinyağı + sade yağ. Onları da stoklu alıp ölçülü kullanınca çok sorun kalmıyor. Sade yağ hangisi? Bizde 5 lt ayçiçek yağı 1 ayı ya görür ya görmez. Kaç kez kullanıyor bilmiyorum ama hanım pek eskitmez. 15 Mart 2022 tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Önder Özcan 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 Biz çok yağ tüketiyoruz, yağı birden fazla kere kullanıyoruz. Kızartmayı da sever, yeriz. Ayçiçek yağı tükettiğimiz kadar zeytinyağı tüketirsek maddi olarak ağır gelir. Zeytinyağını, zeytinyağlı yapıldığında ve salatada kullanırız. Durum budur. Kimse tüketmiyorsa bu yağı, nedir bu yağ çılgınlığı ? 2 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 Köksal Yılmaz yazdı: Sade yağ hangisi? Tereyağının arıtılmış hali, özü diyebiliriz. Koyun sütünden yapılanı makbul. Ghee diyorlar, daha havalı oluyor. Buzdolabına konmaz, uzun süre dayanır, bununla yapılan pilava alışan başkasını yiyemez. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 Kimse tüketmiyorsa bu yağı, nedir bu yağ çılgınlığı [emoji19]Güreşlerde filan veya arapların yaptığı gibi şeyler olabilir domuz yağı da olabiliyormuşmuş. Bilemem ne kadar doğru ne kadar safsataYok. Suni yağ ama 1 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 Selim Bilgin yazdı: Tereyağının arıtılmış hali, özü diyebiliriz. Koyun sütünden yapılanı makbul. Ghee diyorlar, daha havalı oluyor. Buzdolabına konmaz, uzun süre dayanır, bununla yapılan pilava alışan başkasını yiyemez. Sade yağı çok övüyorlar ama bizde yaygın değil. Tereyağ kullanıyoruz. Çağlar Bayur yazdı: dünyanın %5 ni tüketiyormuşuz, rakamlar doğru ise bence aşırı bir tüketim, dünya üretimi 20 milyon ton bideki tüketim 1 milyona yakın olarak bilgilere ulaştım Zeytin yağlı yiyemem aman diye şarkı yaptırılan memleket için normal durum. Yorum bağlantısı
Erkan Işık 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 Selim Bilgin yazdı: Zincirlerin kullandığı şey bildiğimiz anlamda yağ bile olmayabilir. kanola kullanıyorlar çogu dayanımı fazla oldugu için Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 E kim alıyor bu kadar yağı forumda kızartma yapan çıkmadı neredeyse 1 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts