Yurdaer Elay 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 Mahmut Yıldız yazdı: Sade yağı çok övüyorlar ama bizde yaygın değil. Tereyağ kullanıyoruz. Zeytin yağlı yiyemem aman diye şarkı yaptırılan memleket için normal durum. O türküyü belli bir amaca hizmet etsin diye bestelediler zaten.. Vatandaş pembe yalanlarla kandırılarak zeytinyağından, basmadan, sütten vazgeçirilip margarine, amerikan bezine ve süt tozuna alıştırıldı. Kullanmak istemeyenlere geri kalmış muamelesi yapıldı, kınandı.. 1 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 E kim alıyor bu kadar yağı forumda kızartma yapan çıkmadı neredeyse [emoji3]Ayçiçek yağını küvete doldurup cilt bakımı yapanlar var aramızda 3 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 İlkay Başaran yazdı: E kim alıyor bu kadar yağı forumda kızartma yapan çıkmadı neredeyse Zabıtalardan çekiniliyor bence 4 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 Yurdaer Elay yazdı: O türküyü belli bir amaca hizmet etsin diye bestelediler zaten.. Vatandaş pembe yalanlarla kandırılarak zeytinyağından, basmadan, sütten vazgeçirilip margarine, amerikan bezine ve süt tozuna alıştırıldı. Kullanmak istemeyenlere geri kalmış muamelesi yapıldı, kınandı.. basma fistan giyemem. senin gibi cahile ben efendim diyemem. 1 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 İlkay Başaran yazdı: E kim alıyor bu kadar yağı forumda kızartma yapan çıkmadı neredeyse Servet Aydın yazdı: Ayçiçek yağını küvete doldurup cilt bakımı yapanlar var aramızda Köksal Yılmaz yazdı: Zabıtalardan çekiniliyor bence Akşam herkes zulanın fotoğrafını atsın. 4 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 Tavada balık yaparken çok az yağ kullanırım, pişirme sonucunda neredeyse tavada yağ kalmaz bu yüzden balıkta 1 kez kullanırım. Patates kızartma konusunda bilgim yok. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 Servet Aydın yazdı: Ayçiçek yağını küvete doldurup cilt bakımı yapanlar var aramızda Nü olarak mı? 2 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 Köksal Yılmaz yazdı: Zabıtalardan çekiniliyor bence biz yağ kullanmayız. hatta ben yağ kullanlar ile arkadaşlık bile etmem 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 Kızartmayı çok severim. Bu yüzden evlendikten sonra 3 yıl önce 500 tl fiyatla tefal actifry almıştım. Eşim dünya laf etmişt para ona verilir mi vs diye. 1 kaşık yağ ile 1 kg kızartma yapılabiliyor. O yüzden tek kullanımlık ve sağlıklı kızartma yapmış oluyoruz. Tabi artık daha farklı daha iyi makinalar çıktı ? ama actifry dan memnunuz. Eşime ara sıra söylüyorum bende bak laf efmişitin zamanında diye ? Geçen sene karıştırıcı aparatı kırılmıştı onu da 170 TL ye almıştım. Onun haricinde bir sıkıntısı olmadı şükür. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 İlkay Başaran yazdı: Nü olarak mı? Nü demeyelim de şey diyelim. 1 Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 (düzenlendi) Köksal Yılmaz yazdı: Sade yağ hangisi? Evvelden zeytin yağı dışında sıvıyağ falan yoktu .Margarinde bildiğiniz gibi ABD yardımı. Özellikle kışın süt pek bulunmadığından, yazdan yağ stoklamak da gerekirdi. Temin edilen tere yağları kaynatılır, çıkan köpük alınır, birazda tuz ilavesiyle ,geri kalan yağ tenekelere çömleklere basarak saklanırdı. Bu yağa sade yağ denirdi. Tere yağının aksine çok uzun süre dayanırdı. Şimdi bunu yapmak oldukça maliyetli. Tere yağı zaten ateş pahası. Birde, eritilip verdiği fire düşünüldüğünde, oldukça maliyetli olur, .ama lezzeti harikadır. Günümüzde, özellikle tatlı baklava yapımında kullanılır. (baklavalık yağ diye geçer) gerçek sade yağdan yapılma baklava, onun için pahalıdır . 15 Mart 2022 tarihinde Haşmet Güngör tarafından düzenlendi 5 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 Mahmut Yıldız yazdı: Nü demeyelim de şey diyelim. Ne diyelim? Diyor ya Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 İlkay Başaran yazdı: Ne diyelim? Diyor ya Burada demeyelim bence 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 Haşmet Güngör yazdı: Temin edilen tere yağları kaynatılır, çıkan köpük alınır, birazda tuz ilavesiyle ,geri kalan yağ tenekelere çömleklere basarak saklanırdı. Bu yağa sade yağ denirdi. Tere yağının aksine çok uzun süre dayanırdı. Erzurum yöresinde bu yağa renginden dolayı "Sarı yağ" denir ve hakikaten çok lezzetli olur. ekmek üzerine sürüp onun üstüne birde bal sürerdik hey gidi günler. 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 Antep'teki iyi tatlıcılar yağı Urfa'dan getirir, sade yağ (aş yağı da denir güneydoğu'da) işinin merkezi Urfa'dır. En son 2200 gramlık tenekeyi 360 TL'den almıştım galiba, ama bayağı uzun gidiyor, tatlı kaşığıyla koysanız yemeğe yetiyor. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 Servet Aydın yazdı: Ayçiçek yağını küvete doldurup cilt bakımı yapanlar var aramızda Bi sus be kardeşim, sana sırrımızı vermekle ne büyük hata etmişiz ya.? 2 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 Servet Aydın yazdı: Ayçiçek yağını küvete doldurup cilt bakımı yapanlar var aramızda Saçları döktüğü söyleniyor, kim o arkadaş.. söyleyelim de kullanmasın o şekilde.. 1 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 Bi sus be kardeşim, sana sırrımızı vermekle ne büyük hata etmişiz ya.[emoji58]Prdn Saçları döktüğü söyleniyor, kim o arkadaş.. söyleyelim de kullanmasın o şekilde.. Baş harfi İlkay galiba 1 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts