İçeriğe Yönlendir

Boğaz Kelebeği mi Yoksa Potansiyometre mi Bilemedim.


Zafer Oflu

Recommended Posts

Zafer Oflu

Merhabalar herkese. 2,5 sene önce aldığım aracımın rölanti seviyesi (Göstergeye göre) 550 (bilgisayar verisi 750 deviri gösteriyor) devir aralığında duruyor ve anlık yakıt tüketimi 1,1 lt/h olarak gösteriyordu. Araca prins marka tüp taktırdıktan sonra uzun bir süre bu şekilde kullandım. Ancak son zamanlarda -yaklaşık 7-8 aydır- aracımın rölantisi 750 devirlerde (bilgisayara göre 1000)devir aralığında duruyor. Boğaz kelebeğini ve rölanti motorunu da temizlettim ama ilk gün normal (550 devir) halinde gitti sonra yine 750 devire döndü.

Bu arada rölanti 550 devirlerde olduğunda (muhtemelen göstergeye bir işlem yapıldığından) son viteste yokuş aşağı inerken anlık tüketim 2lt/100 km gösterirken, 750 devirlerde olduğunda 3 lt/100km'yi gösteriyor. İlk durumda aracın hızlanması daha iyi iken, ikinci durumda biraz daha ağır kalıyor.

Bu bahsettiğim değerler benzin içinde aynı. lpg nin benzin fiyatına yaklaştığı dönemde uzunca bir süre aracı benzinde de kullandım. 2 defa Ankara'dan Samsuna geldim.

Ayrıca yılbaşından itibaren Samsunda ikamet etmekteyim. Aracıma baktırabileceğim usta tavsiyesi de olursa sevinirim. Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Zafer Oflu
Çağlar Bayur yazdı:

otomatik vites mi

Evet abi

 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

otomatik rölantisi manuelden düşüktü, 780 civarı hatılıyorum veya 820 yani bence herşey normal gibi?

Yorum bağlantısı
Zafer Oflu

Benim usta da aynı şeyi söylüyor ama bu değişiklik hararet müşürü ve fan müşürünü değiştikten sonra oldu. Tesadüf mü oldu bilmiyorum ama sonrasında bir eski haline dönüyor sonra yeniden şu an olduğu gibi rölantide 900 -1000 devir aralığında çalışıyor. Ancak şunu da belirteyim. Araç uzun süre rölantide çalışınca eski haline yanı devir göstergesi 550 gibi araç devri ise 780 lerde oluyor???

Ben mi çok pimpirikliyim, dertsiz başıma dert mi arıyorum bilemedim. Ancak aracın eski çalışması böyle olmadığı için huzursuzum. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...