Onur Kutluğ 4 Nisan 2022 Paylaş 4 Nisan 2022 merhaba, aracım 2014 fiesta benzinli. Arabada klimayı acar acmaz 2. seviye fan hemen devreye giriyor. klimayı kapatana kadar fan çalışıyor. araba sıcak soğuk olsun hiç farketmiyor. Havalandırmada herhangi bir sorun yok. Klima açtığımda içerde hafiften bir gıcırtı sesi oluyor. Fikirlerinizi yardımlarınızı bekliyorum... Teşekkürler, Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Nisan 2022 Paylaş 4 Nisan 2022 Radyatör fanının devreye girmesi normal. Gıcırtı için klima kasnağı kontrol edilebilir. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Nisan 2022 Paylaş 4 Nisan 2022 gaz miktarı ölçülmei öncelikle, ölçmek tabi yeniden vakumlayıp doldurmak anlamına geliyor yani ücretsiz değil. yaza doğru bir klima gaz ve kompresör veya kasnak bakımı gerekecek gibi 1 Yorum bağlantısı
Onur Kutluğ 4 Nisan 2022 Yazar Paylaş 4 Nisan 2022 Sani Gerşon yazdı: Radyatör fanının devreye girmesi normal. Gıcırtı için klima kasnağı kontrol edilebilir. Teşekkürler, fan 2. derece acıyor. tabiri caizse vuuuu diye yüksek ses ile. Çağlar Bayur yazdı: gaz miktarı ölçülmei öncelikle, ölçmek tabi yeniden vakumlayıp doldurmak anlamına geliyor yani ücretsiz değil. yaza doğru bir klima gaz ve kompresör veya kasnak bakımı gerekecek gibi Teşekkürler, Aracın ilk sahibiyim. hiç klima gazı eklemesi yaptırmadım. Kontrol ettireyim Yorum bağlantısı
Coşku Mert 4 Nisan 2022 Paylaş 4 Nisan 2022 (düzenlendi) normal şartlarda klimayı açınca düşük devirde fan devreye girmesi lazım. ikinci kademe hararet durumu olacağı zamanlarda devreye girer. fan rezistansını kontol edin. arızalıysa veya iptal edilmişse sistem kısa devre olarak devreyi tamamlatır. hızlı kademede fan döner 4 Nisan 2022 tarihinde Coşku Mert tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay 4 Nisan 2022 Paylaş 4 Nisan 2022 Onur Kutluğ yazdı: Teşekkürler, fan 2. derece acıyor. tabiri caizse vuuuu diye yüksek ses ile. Teşekkürler, Aracın ilk sahibiyim. hiç klima gazı eklemesi yaptırmadım. Kontrol ettireyim Klimanız soğutuyor mu ? Yorum bağlantısı
Onur Kutluğ 4 Nisan 2022 Yazar Paylaş 4 Nisan 2022 Yunus Gökhan Ay yazdı: Klimanız soğutuyor mu ? Evet soğutmasında bir sorun yok. Coşku Mert yazdı: normal şartlarda klimayı açınca düşük devirde fan devreye girmesi lazım. ikinci kademe hararet durumu olacağı zamanlarda devreye girer. fan rezistansını kontol edin. arızalıysa veya iptal edilmişse sistem kısa devre olarak devreyi tamamlatır. hızlı kademede fan döner Yarın ustaya göstereceğim. bakalım arıza nereden çıkacak. Mutlaka bir sorun var. Bana normal fan açar falan diyorlar ama 2. kademe birden fan açması normal değil. yıllardır benimle en ufak ses ayrıntısında fark edebiliyorum 1 Yorum bağlantısı
Muhammet Ölmez 4 Nisan 2022 Paylaş 4 Nisan 2022 Fan rölesini çıkarın, kontaklarında bir şey yoksa hafifçe vurup geri takıp deneyin, benim fanla ilgili benzer problemimde sorun rölenin takılı kalmasıydı. Sizinki büyük ihtimalle farklı bir sorun ama denemesi kolay bir yöntem. Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay 4 Nisan 2022 Paylaş 4 Nisan 2022 Onur Kutluğ yazdı: Evet soğutmasında bir sorun yok. Yarın ustaya göstereceğim. bakalım arıza nereden çıkacak. Mutlaka bir sorun var. Bana normal fan açar falan diyorlar ama 2. kademe birden fan açması normal değil. yıllardır benimle en ufak ses ayrıntısında fark edebiliyorum Soğutuyor ise gaz devresini kesinlikle elletmemenizi tavsiye ederim... Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 4 Nisan 2022 Paylaş 4 Nisan 2022 Focus 1 de aynı şekilde. Araç soğuk olsada yüksek devirde çalışması normal çünkü klima açılınca kondenser peteği çok çabuk ısınır. Oradaki ısının atılması için fan devreye giriyor hemen. Bence hiç bir yeri kurcalamayın. 1 Yorum bağlantısı
Çözüm Onur Kutluğ 5 Nisan 2022 Yazar Çözüm Paylaş 5 Nisan 2022 Ömer Sarıgül yazdı: Focus 1 de aynı şekilde. Araç soğuk olsada yüksek devirde çalışması normal çünkü klima açılınca kondenser peteği çok çabuk ısınır. Oradaki ısının atılması için fan devreye giriyor hemen. Bence hiç bir yeri kurcalamayın. Evet sonuç olarak Ford yetkili serviste ustaya götürdüm. Normal olduğunu hiç bir sorun olmadığını söyledi. benzinli fiestalarda fan rezistansının da olmadığını söylediler. Kazasız arızasız sağlıklı günler... Yorum bağlantısı
Süleyman Can 5 Nisan 2022 Paylaş 5 Nisan 2022 Aracım yaz sıcağında dahi fan açmıyordu. Hatta klima 1-2-3 de dahi devreye girmiyordu. Gittim sanayiye fan ya da rölesi bozuk sanırım bu çalışmıyor dedim. Usta rolantide 4. seviye klima açınca fan çalışmaya başladı. Dizellerin termal verimliliği daha iyi olduğu için benzinlilere göre geç açıyormuş. Bunu da böyle tecrübe etmiştim. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts