İçeriğe Yönlendir

Bir Aracın İkinci El Piyasa Fiyatı Neye Göre Belirlenir?

Şükrü Aracı
Çözüme git Mehmet Göktürk tarafından,

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi

Bı kac galerici alis fiyatı alın. Üstüne %10 koyun anlık fiyat için fikir verir. 

Sahibinden de vs rakamlara bakarak fiyat belirlenirse satış rakamından çok uzaklarsabilirsiniz. Zaten o yüzden yazılan rakamlara çok saçma fiyat teklifleri gelir. 290 yazılan arabaya 240 olur mu diye soranlar oluyordu. 275 e gitti yakında bu araç. 290 hemen sat rakamı değildi zaten tekliflere göre nihai pazarlık vardi. 

Birde ülkede ilana girilen gün ile bitimine yaklaşırken bile para %10 a kadar değer kaybediyor

Piyasanın pomplandigi zamanlara giriyoruz bu ayla. Temmuza kadar tavan yapan fiyatlardan satış olur. Sonra rakamlar sabitlenir ama alım satım azalır ekime kadar alan satan biter yine ölü sezon başlar. Ekim Mart arası ülkede bi absürtluk olmazsa öldu parasına satan satar anca

Yorum bağlantısı
Ali Tuğberk Avar

Eskiden bi standardı vardı ama artık yok diyebiliriz. Galerilerde hala belli standartlara göre piyasa ortalamasına bakıp fiyat belirliyorlar ama aç olanlar alırken öldürüyor maalesef. Bi de 2. Elde ödenen KDV 1 den 18e çıktı direk bir artış daha geldi. Araçlarda fiyat düşer diyenler sopa üstüne sopa yedi son 1 yıldır. 

Tabi ciddi manada satan adam faktörüde var bu işte. 400 bine satamadığın aracı 420ye satabilir başkası. Feyyaz abi kesin satar hatta :)

https://youtu.be/qrQX-w5KqLo

Sat kurtul taktiği

https://youtu.be/P1QpU5UY8XA

Yorum bağlantısı
Alparslan Coban

Şu sıralar fiyat belirlemede sıfır fiyatı yanı sıra aracın bayilerde olup olmadığı da oldukça etkili liste fiyatı x olan aracı ikinci elde ya da yine galeride sıfır olarak daha yüksek fiyatlara alabilirsiniz çünkü araç bayide yok ve belki bir ay sonra geldiğinde çok daha yüksek bir fiyatla karşılaşabilirsiniz? Öte yandan sürekli sarı sitede ikinci el fiyatları körlüğe sebep oluyor örneğin 2021 honda civic eco elegance bayilerde 580-575 civarı varken ilanlarda daha yüksek fiyatlara rastlayabilirsiniz an itibariyle 

Yorum bağlantısı
İnan Çınar
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

Bu araba ile iş görüşmesine gittiğini düşünsene.

Genel kullanıcı profili  kısa paça dar pantolon, geriye fönlü  saçlarla nargileci tipi olduğu için  bize uymaz.

(  Pantolonu hallederiz bi  şekilde  ama,saç sıkıntı 😀)

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şükrü Aracı

Cevaplarınız için çok teşekkürler bir konu açıklığa kavuşmuş oldu, eminim internette arama yapanlar bu konuyu görecek ve faydalanacaklardır. Yalnız ben gerçekçi sonuca %9 ile değil %7 ile ulaştım (sanırım bu yüzde aracın ikinci el piyasasında ne kadar tutulduğuna göre bir miktar değişiyor), her yıl %9 düştüğümde ilan sitesindeki ortalama fiyattan 30bin tl civarı daha düşük bir fiyat çıktı, %7 ile deneyince tam nokta atışı ortalama fiyata ulaştım.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Şükrü Aracı yazdı:

Cevaplarınız için çok teşekkürler bir konu açıklığa kavuşmuş oldu, eminim internette arama yapanlar bu konuyu görecek ve faydalanacaklardır. Yalnız ben gerçekçi sonuca %9 ile değil %7 ile ulaştım (sanırım bu yüzde aracın ikinci el piyasasında ne kadar tutulduğuna göre bir miktar değişiyor), her yıl %9 düştüğümde ilan sitesindeki ortalama fiyattan 30bin tl civarı daha düşük bir fiyat çıktı, %7 ile deneyince tam nokta atışı ortalama fiyata ulaştım.

İlanlar lavaş gibidir. Fırında şişiyor ya biraz :) 

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

1 haftadır favoriye eklediğim bütün ilanlar satıldı, bugün yenilerini ekledim bakalım pazartesiye kaç tanesi kalacak.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
1 haftadır favoriye eklediğim bütün ilanlar satıldı, bugün yenilerini ekledim bakalım pazartesiye kaç tanesi kalacak.
Beni de ekle :)
  • Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Selçuk Bakış yazdı:

lpg liler miydi

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Köksal Yılmaz yazdı:

Beni de ekle :)

Ekledim 😁

Çağlar Bayur yazdı:

lpg liler miydi

Benzinde var ama dizel hiç eklemedim, onu zaten aksilik olmazsa aldım sayıyorum 😅

• Beğen 2
  • Beğenme 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş
Mehmet Cihat yazdı:

Hepsinin dışında satıcı faktörüde var. Senin 90 a satamadığın arabayı adam 110 a  satabilir :)

Işte onu nasıl yapıyorlar anlamıyorum ben bi arabayı 3 ayda satamadım,herif aldı,üstüne 40 koydu 2 haftada sattı.

Boya değişen sayısı değişti tabi.Birde galericiydi bağcılarda 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Fikri Keleş yazdı:

Işte onu nasıl yapıyorlar anlamıyorum ben bi arabayı 3 ayda satamadım,herif aldı,üstüne 40 koydu 2 haftada sattı.

Boya değişen sayısı değişti tabi.Birde galericiydi bağcılarda 

Açıklamada fazla detay vermeyeceksin. Sırrı bu :) 

Yorum bağlantısı
Fikri Keleş
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Açıklamada fazla detay vermeyeceksin. Sırrı bu :) 

yazılı tramer var onu bile süsledi adam.benden alan birine o başa birine sattı.Ama arabanın 2. sahibi yazıyordu :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat
yazılı tramer var onu bile süsledi adam.benden alan birine o başa birine sattı.Ama arabanın 2. sahibi yazıyordu [emoji4]

Benim Megane 3 ü 2 ayda sattım 42.500 e, adam haftaya 50 ye sattı. Öyle yalan dolanda yok [emoji2]
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Fikri Keleş yazdı:

galericiydi bağcılarda 

işin sırrı orada, clubta fazla tekniğiz, piayasa şartları başka.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Milletin ağzı laf yapıyor abi. Biz ağzımızı açtığımızda arabanın ne kadar eksiği kusuru varsa onu sayıyoruz. Hoş. Kimsenin hakkına girmek istemiyorum halimden memnunum. Şimdiye kadar 6 araba sattım, hiç birine yalan dolan etmedim çok şükür. Ama alıcıların yarısı yalan söyledi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş
Mehmet Cihat yazdı:

Benim Megane 3 ü 2 ayda sattım 42.500 e, adam haftaya 50 ye sattı. Öyle yalan dolanda yok emoji2.png

kısmetli adamın horozu bile yumurtlarmış

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Baktım.. Şu yzde 9 olayına.. Forumdan birkac tigu belese geliyor..

Ben geliyorum almaya 😎 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Alpay Sumer yazdı:

Baktım.. Şu yzde 9 olayına.. Forumdan birkac tigu belese geliyor..

Ben geliyorum almaya 😎 

kaç yapıyor?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...