İçeriğe Yönlendir

Öylesine Laflama..

Deniz Kom

Recommended Posts

Metin Akbal
Siz şimdi dayağı mı savunuyorsunuz?
Pardon ya o başka konuydu.
Dayak yok dayak yok. Etkili rehberlik var [emoji28]
  • Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Mehmet Ozyurek yazdı:

Satılık pioneer PL-990 tam otomatik, kendinden amfili, kendinden adaptörlü kutusu yeni açılmış sıfır ayarında pikap. 

Marantz amfi ile pioneer 302 kolonları da içeren köpekli pikap seti güzel olurdu

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Deniz Kom yazdı:

Marantz amfi ile pioneer 302 kolonları da içeren köpekli pikap seti güzel olurdu

Bakalım, yapacağım bir şeyler :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Selim Bilgin yazdı:

Metin Akbal yazdı:

Dayak yok dayak yok. Etkili rehberlik var emoji28.png

Kavga ederek çözeceğiniz sorunları konuşarak uzatmayın. Dövün geçin. Dayak yerseniz susun geçin. 

• Mutlu 8
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Selim Bilgin yazdı:

dayağı savunan beni dövsün kolaysa :nargile::D

bütün forum gençleri kıskanıyor anladık yahu yaşlandığınızı resmen huysuz dede olmuşsunuz :D 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Ali Gök yazdı:

dayağı savunan beni dövsün kolaysa :nargile::D

bütün forum gençleri kıskanıyor anladık yahu yaşlandığınızı resmen huysuz dede olmuşsunuz :D 

Lise kaçtaydın sen ? 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Deniz Kom yazdı:

Deniz hocam siz MAM'da görev yapıyorsunuz sanırım. Size yine de araştırma, uygulama, lisansüstü çalışmalar yapmak için iyi durumda öğrenciler geliyordur. Bizim öğrenciler de öyle tipler var ki, dersi karıştıran, yanlış sınava giren, derse hiçbir şey getirmeyip (en azından bir kağıt kalemle not tut değil mi?), ben arkadaştan alırım notları diye. Hazırcı ve kolay şekilde işini halletmek isteyen bir nesil var. Eğitim sistemimiz de biraz buna yol açıyor galiba.   

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Deniz Kom
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Deniz hocam siz MAM'da görev yapıyorsunuz sanırım. Size yine de araştırma, uygulama, lisansüstü çalışmalar yapmak için iyi durumda öğrenciler geliyordur. Bizim öğrenciler de öyle tipler var ki, dersi karıştıran, yanlış sınava giren, derse hiçbir şey getirmeyip (en azından bir kağıt kalemle not tut değil mi?), ben arkadaştan alırım notları diye. Hazırcı ve kolay şekilde işini halletmek isteyen bir nesil var. Eğitim sistemimiz de biraz buna yol açıyor galiba.   

Merhaba,

Evet MAM'da görev yapıyorum. Öncesinde üniversitede doktora yaparken de yüksek lisans, doktora ve doktora sonrası araştırmacıların genetik çalışmalarına yardımcı oluyor, çalışmalarındaki genetik kısımları optimize etmelerine yardımcı oluyordum. Çok zor çok :) . MErak eden, araştıran ve filtreleme yapabilen öğrenciyle saatlerce konuşurum. Bilmediğim şeyleri bilen öğrenciyi esir alır, bana da öğretmesini isterim :D . Ama sadece sınıf geçmek isteyen, diplomamı alayım de ne olursa olsun diyen, askerden zaman kazanmaya çalışan ya da koca/eş arayan öğrenci kısmı maalesef çok fazla. 

Üniversitedeki personelin de işi çok zor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Deniz Kom yazdı:

Merhaba,

Evet MAM'da görev yapıyorum. Öncesinde üniversitede doktora yaparken de yüksek lisans, doktora ve doktora sonrası araştırmacıların genetik çalışmalarına yardımcı oluyor, çalışmalarındaki genetik kısımları optimize etmelerine yardımcı oluyordum. Çok zor çok :) . MErak eden, araştıran ve filtreleme yapabilen öğrenciyle saatlerce konuşurum. Bilmediğim şeyleri bilen öğrenciyi esir alır, bana da öğretmesini isterim :D . Ama sadece sınıf geçmek isteyen, diplomamı alayım de ne olursa olsun diyen, askerden zaman kazanmaya çalışan ya da koca/eş arayan öğrenci kısmı maalesef çok fazla. 

Üniversitedeki personelin de işi çok zor. 

Burada şeref ve yüksek şeref derecesiyle mezun olup yurtdışına master-doktoraya gidip ağlayan sızlayan çok arkadaşım oldu.. Kaldı ki kaliteli eğitim veren ve ona göre öğrenci yetiştiren bir okuldan mezun olduk. Şimdilerde uluslararası ölçekte dereceye bile giremiyoruz. Nerden nereye... 

Yorum bağlantısı
Ali Tuğberk Avar
(düzenlendi)

OESMe5VgxjP.png

Kedi sesi neden olur ki? :)

Merhabalar, kirlilik konusunda haklısınız ama kalmadı eskisi gibi kirli insanlar dışında. Ben de sizin gibi arada bir iki şey yazıp çıkıyorum. Bu ve bunun gibi birkaç yere. Muhabbet güzel şey de topluluk halinde olunca güzel. Ülkede kaybettiğimiz şeylerden biri de sohbet kültürü. Bizce yaşatmaya çalışsakta yalaka dolu toplum reelde hakettiğini buluyor. Hayırlı forumlar. 

tarihinde Ali Tuğberk Avar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Geçen yıl 17 tl ye aldığım alçıpanı dün 80 tl ye aldım. Bahçede ağır inşa işleri bitti . İki paket yalıtım taş yünü arttı. Geçen yıl 80 tl ye almıştım paketini. Fiyatlara bakmadan Letgoya tanesini 150 tl den koydum. Ertesi gün satıldı. Onun da 250 tl olmuş paketi. İnşallah bugünleri aramayız. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Erhan Doruk yazdı:

Geçen yıl 17 tl ye aldığım alçıpanı dün 80 tl ye aldım. Bahçede ağır inşa işleri bitti . İki paket yalıtım taş yünü arttı. Geçen yıl 80 tl ye almıştım paketini. Fiyatlara bakmadan Letgoya tanesini 150 tl den koydum. Ertesi gün satıldı. Onun da 250 tl olmuş paketi. İnşallah bugünleri aramayız. 

Ararız ararız.

Bu arada bütün ihtiyarlar toplanmış naapiyor burda acaba diye merak ediyordur gençler. 

Balkon korkuluguna ek metal panel bahçe çiti yaptım, 2 metre yükseklik, aralıklar yeterince küçük. Maksat çocukları balkona çıkartınca güvende olmaları. Şimdi balkon tamamen kapalı oldu ama güneş ve temiz havayı engelleyen bir şey yok. Dün balkonda bunun kurulumunu yapıyorum, komşular toplanıp izliyor binanın tepesinde niye bahçe çiti yapıyor ki diye. Tabi ramazan, yapacak işleri de yok. :D

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Murat Sahın yazdı:

Ararız ararız.

Bu arada bütün ihtiyarlar toplanmış naapiyor burda acaba diye merak ediyordur gençler. 

Balkon korkuluguna ek metal panel bahçe çiti yaptım, 2 metre yükseklik, aralıklar yeterince küçük. Maksat çocukları balkona çıkartınca güvende olmaları. Şimdi balkon tamamen kapalı oldu ama güneş ve temiz havayı engelleyen bir şey yok. Dün balkonda bunun kurulumunu yapıyorum, komşular toplanıp izliyor binanın tepesinde niye bahçe çiti yapıyor ki diye. Tabi ramazan, yapacak işleri de yok. :D

Adanada sık görülen bir durum 13-14 katlı binalarda hem giriş ve 1-2-3 katlar hem de en üstten 2-3 kat full demirli oluyor genelde. Hem hırsızlıktan korunma hem de kapı pencere çok açıyorlar , çocuk güvenliği için. 

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Ne güzel konu ben de yazayım aklıma takılanları. Çocuklarımı okutmak istemiyorum. Yekten çok pis girdim konuya. Ama açayım biraz. Hepimiz internet kullanıyoruz. İnternetten kpss derslerine çalışmışlığım bile oldu. Okulda kendini geliştirememiş bir öğretmenin heyecansız ve özverisiz bir şekilde 1 sene boyunca anlattığı konuları, internette ehil, uzman, anlatımı güzel birisi 5 saatlik videoda daha verimli ve akılda kalıcı şekilde anlatabiliyor. Bu birinci çekincem. Yani okulda zaman çok fazla israf ediliyor bana göre.

İkincisi; küfürsüz, saygılı terbiyeli bir şekilde yetiştirmeye çalıştığın çocuğunu gönderdiğin okulda çeşit çeşit tipler var. Emeklerin boşa gidiyor. Her türlü kötü alışkanlıkla çok daha kolay tanışıyor ve arkadaş ortamında herşey normal geliyor. Hatta arkadaş grubuna kendini kabul ettirmek için normalde yapmayacağı şeyleri bile yapabiliyor çocuklar. Okula gitmese de tüm bu olumsuz davranış ve alışkanlıklarla tanışacak elbette ama sanki daha ayağı yere basarak daha mantıklı yaklaşacak.

Son olarak da, akran zorbalığı, alay etmeler, küçük düşürmeler. Hepimiz yaşamışızdır bunları. Belki de yaşayarak öğrenilmesi ve mücadele edilmesi gerek ama evde saygıyla büyüttüğün çocuğun dışarda saçma sapan saldırılara ve zorlamalara maruz kalması düşündürüyor insanı. Belki ben fazla hassas düşünüyorum konu çocuklarım olunca. Ama düşününce okul hem zaman kaybı hem de seviye kaybı gibi geliyor bana. Keşke bir çözümü olsa bu konunun ama diğer taraftan bakarsak evde çocuğun ilgisini çekip bir şeyler öğretmek de kolay iş değil. Elon musk gibi özel okul kurup, toplam 14 öğrenciyle birlikte, tamamen kendi beceri ve ilgi alanlarına yönelik eğitim aldırabilsek çocuklarımıza. Buna doğru evrilecekmiş gibi geliyor eğitim sistemi ama nasıl olur bilemiyorum.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

Ne güzel konu ben de yazayım aklıma takılanları. Çocuklarımı okutmak istemiyorum. Yekten çok pis girdim konuya. Ama açayım biraz. Hepimiz internet kullanıyoruz. İnternetten kpss derslerine çalışmışlığım bile oldu. Okulda kendini geliştirememiş bir öğretmenin heyecansız ve özverisiz bir şekilde 1 sene boyunca anlattığı konuları, internette ehil, uzman, anlatımı güzel birisi 5 saatlik videoda daha verimli ve akılda kalıcı şekilde anlatabiliyor. Bu birinci çekincem. Yani okulda zaman çok fazla israf ediliyor bana göre.

İkincisi; küfürsüz, saygılı terbiyeli bir şekilde yetiştirmeye çalıştığın çocuğunu gönderdiğin okulda çeşit çeşit tipler var. Emeklerin boşa gidiyor. Her türlü kötü alışkanlıkla çok daha kolay tanışıyor ve arkadaş ortamında herşey normal geliyor. Hatta arkadaş grubuna kendini kabul ettirmek için normalde yapmayacağı şeyleri bile yapabiliyor çocuklar. Okula gitmese de tüm bu olumsuz davranış ve alışkanlıklarla tanışacak elbette ama sanki daha ayağı yere basarak daha mantıklı yaklaşacak.

Son olarak da, akran zorbalığı, alay etmeler, küçük düşürmeler. Hepimiz yaşamışızdır bunları. Belki de yaşayarak öğrenilmesi ve mücadele edilmesi gerek ama evde saygıyla büyüttüğün çocuğun dışarda saçma sapan saldırılara ve zorlamalara maruz kalması düşündürüyor insanı. Belki ben fazla hassas düşünüyorum konu çocuklarım olunca. Ama düşününce okul hem zaman kaybı hem de seviye kaybı gibi geliyor bana. Keşke bir çözümü olsa bu konunun ama diğer taraftan bakarsak evde çocuğun ilgisini çekip bir şeyler öğretmek de kolay iş değil. Elon musk gibi özel okul kurup, toplam 14 öğrenciyle birlikte, tamamen kendi beceri ve ilgi alanlarına yönelik eğitim aldırabilsek çocuklarımıza. Buna doğru evrilecekmiş gibi geliyor eğitim sistemi ama nasıl olur bilemiyorum.

Haklılık payınız var gerçekten, çok farklı bir yaklaşım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

Okulda kendini geliştirememiş bir öğretmenin heyecansız ve özverisiz bir şekilde 1 sene boyunca anlattığı konuları, internette ehil, uzman, anlatımı güzel birisi 5 saatlik videoda daha verimli ve akılda kalıcı şekilde anlatabiliyor.

geçen sınıf toplantısında bir veli aynısını söyledi, maalesef durum aynen böyle

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Bu nasıl bi konu oldu yahu...

Biri bişiler satmaya çalışıyor, başkası eğitim sistemini tartisiyor...

Ama kafamız nası güzel... :D

Bende başka bi şey anlatayım o zaman...

Dün telefonda başkana biraz bahsettim yeni iş fikrimi...

Tarot falanı çicekler ile yapıcaz, kartı açicaz örneğin papatya, Papatya sana para getiricek hanene güneş gibi doğucak, at yalanı, öpeyim inananı... Valla paraya para demeyiz, forum olarak bu işe girelim derim... Öncümüz de Servet abi olsun biraz daha saçları uzadimi mehdi dite yuttururuz onuda... :D

• Beğen 5
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

Kısmen de olsa benzer görüşteyim. Çocuğum yok (belki de o yüzden daha rahat konuşuyorum). Ama olursa, eğitim alsın diye zorlamayacağım. Okulu amaç değil araç olarak kullanmak hedefindeyim. Bizler sokakta oynayan ve sosyalleşebilen son nesildik. Artık bu imkan maalesef yok. Okulu sadece karışık sosyal ortamlara alışabilmesi, gerektiğinde kendini ifade edebilmesi için faydalı buluyorum. Yoksa gerçekten bazı öğretmenler için söylenen şeyleri bizzat deneyimlemiş biri olarak söylediklerinize katılıyorum. Hayatta çok değerli öğretmenlerim de oldu, keşke öğretmenlik yapmasa dediklerim de. Bir tanesini hatta ilçe milli eğitime şikayet etmiştik, sonra müdürün araya girmesi vs dosya kapanmıştı. 

Zaten herkesin okumasının gerekliliğine de inanmıyorum. Temel düzeyde eğitim verildikten sonra kişiler yetenek ve ilgilerine göre yönelebilmeli, tercih yapabilmeli. Eşime de söyledim, eğer çocuğumuz olursa ve liseden sonra okumak istemezse asla zorlamam. Gitsin meslek erbabı olsun ya da ticaret yapmayı öğrensin. Önemli olan küçük yaşta çocukların eğilimlerini anlayabilmek bence. Ben doktora vs derken 30 yaşına kadar okuldaydım, 31 yaşında tam zamanlı çalışmaya başlayabildim. Benim lise mezunu arkadaşlarım fırsatları değerlendirip belki de benim hiç sahip olamayacağım evler ve arsalar alabildiler, birikim yapabildiler. Ben hala kiradayım, aracım için kredi ödüyorum.. Ülkemiz ortam şartlarında en az 10 sene geriden geldiğimi düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Hepsi bir yana bu kadar yıl okuduktan sonra ekmeğini kazanabileceğin bir iş sahibi olamıyorsun. Yıllar heba oluyor. Hayat kısa, daha verimli kullanamız gerek.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Hepsi bir yana bu kadar yıl okuduktan sonra ekmeğini kazanabileceğin bir iş sahibi olamıyorsun. Yıllar heba oluyor. Hayat kısa, daha verimli kullanamız gerek.

İlk Okulu bitirdim ve öğretmen babama okuyup 10 yılımı heba edemem hemde bi dünya eğitim masrafı olacak, iş hayatına atılınca önce masrafı çıkamam lazım dedim. Beni 2 yıl istediğim elektronik kursuna gönderdi. Hergün Değirmendere Kadıköy yaptım. 2 yılın sonunda 15yıllık elektonik işi yapanın üstünden atladım.

Okumak şart ama sadece istediğin branş olacak ki fayda sağlasın kısa zamanda.
  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

İlk Okulu bitirdim ve öğretmen babama okuyup 10 yılımı heba edemem hemde bi dünya eğitim masrafı olacak, iş hayatına atılınca önce masrafı çıkamam lazım dedim. Beni 2 yıl istediğim elektronik kursuna gönderdi. Hergün Değirmendere Kadıköy yaptım. 2 yılın sonunda 15yıllık elektonik işi yapanın üstünden atladım.

16 yaşında üni, den mezun ol, hemen mazbatan hazır mesela, ne uğraşıon?

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu
Servet Aydın yazdı:

Ne yapacağına karar verince veya doğru yönlendirilince bu kadar okumaya gerek kalmıyor. Ben mesela babamın iş imkanı fazlaymış demesiyle Uluslararası ilişkiler okudum. Hiç de öyle değilmiş. Çocukların ilgisini, yeteneğini keşfetmek ve imkan dahilinde çocukları bu alanlara yönlendirmek ailelerin en önemli işi olmalı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Okul hayatın taklitidir aslında. Topluma karışır, sosyalleşir, sanatsal damak tadınızın ilk temellerini atar, içinde bulunduğunuz toplumun baskın kültürünü benimsersiniz. İlk kavgalar, ilk aşklar okullarda başlar. Okul hayatınızı disiplin altına alır, kişiye sistematik çalışma , problem çözme, analitik düşünme becerilerini kazandırır. Maalesef özellikle 90'lı yıllardan sonra okul eğitim yuvasından çok sınıf atlama aracı olarak görüldü. İşçi, zanaatkar, memur olan ebeveynler nedense kendi yaptıkları işlerden utanırcasına benim çocuğum okuyacak mühendis olacak doktor olacak tribine girdiler. En çok bilgiyi yükleyen öğretmen en iyi öğretmen, en iyi üniversiteyi kazandıran okul en iyi okul oluverdi. Sonuç olarak sistem toplumun isteğine daha fazla kayıtsız kalamayarak asıl işlevinin dışına evrildi. Ruhsuz, estetik anlayıştan uzak, sanatı "boş" gören insanlar üretmeye başladık. 

Sistemin en büyük eleştirmeni olarak (başka konularda da ister istemez yazılarımı görmüşsünüzdür ?) yine de okulun bu kadar işe yaramaz olarak görülmemesini savunanlardanım. Değişim yavaş olunca insan kerameti kendisinden biliyor. Ancak hayatta fark etmediğiniz bir çok şey aslında size okulun sistematik olarak kazandırdığı davranışlar. Müzik zevkiniz, ahlaki duruşunuz, olaylara bakış açınız, insanlara karşı tutumunuz. Liste çok daha uzatılabilir. Çocuklarımızı okula göndermemek,  onlara yapılacak en büyük kötülük olur. İlgi alanına uygun bir eğitim, ileride okul hakkında oluşabilecek çoğu olumsuz etkiyi bertaraf eder. Okul rehberlik servisleri bu konuda sizlere yardımcı olacaktır. Sırf iş var ve puan tuttu diye tıp eğitimi alan bireyin hayatında her zaman bir boşluk olacaktır. Az kazanıp belki de konservatuar okumak o kişinin emeli olabilir. Bu zinciri kırarsak okulun daha işlevsel olacağını düşünüyorum. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

16 yaşında üni, den mezun ol, hemen mazbatan hazır mesela, ne uğraşıon?

Kefen hazırsa uygundur. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

[url=https://www.hizliresim.com/oocc34j][img]https://i.hizliresim.com/oocc34j.jpg[/img][/url]

Madem öylesine, BG Silistre den selamlar, Tuna nehrinin karşısı Romanya... :)

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...