İçeriğe Yönlendir

2011 Fiesta Klima Sag-Sol Taraf Sıcaklık Farkı

Doğukan Özdemir
Çözüme git Çağlar Bayur tarafından,

Recommended Posts

Doğukan Özdemir

Arkadaşlar merhaba.Malum yaz geldi klimalar açıldı..Bende bismillah diyip açtım klimayı..Ne oldu biliyor musunuz? Nur topu gibi bir sorun daha ...Yolcu tarafı soğuk üflüyor hatta iyi üflüyor ama sürücü tarafı ılık üflüyor..Sizce problem nedir?

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

İlk olarak polen filtresini değiştirin. Fiesta' da çift taraflı kazan yok. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğukan Özdemir

Şimdi baktım radyotor e yakın konumdaki ince boru sıcaktı..bu normal mi...?

Bu arada yarim saattir klimayı çalıştırıyorum ilik - soğuk gibi fakat..yolcu kısmındaki peteklerde bariz fark var

Gazini gecen sene doldurttum..ama klimaci biraz problemliydi..hata yapmis olma ihtimalini düşünuyorum

Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Klima gazını bir ölçtürmenizde fayda var. 2011 fiestalarda sağ ve sol ayrımı yok. Filtreleri de değiştirdikten sonra ileri kontrolleri tekrar yaparsınız. Mesele gaz gibi görünüyor bana da. 

Yorum bağlantısı
Doğukan Çoktay

kışın her 15 günde bir klimayı çalıştırmak gazın kaçmaması  ve klimanın sağlıklı çalışması açısından önemlidir. klima performansında önemli olan vakumum çok iyi yapılmasıdır. klima dış ortama ne kadar çok ısı verirse aynı miktarda da  içeriye soğuk hava verir, bu sebeple aracın önündeki klima radyatörü temizlenir ve doğru miktarda gaz basılırsa sorununuz çözülür.

Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Çağlar Bayur

normal, gaz ısınacak ki arabanın içi soğusun, klima radyatörü nün de görevi o gazı soğutmak

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Azad Mirzade

Aynı konudan ilerleyebilirim diye düşündüm.

Peki klimanın soğutmaya başlamasının 1 dakika vs sürmesi ve ara ara sıcak üflemesi de gaz kaynaklı mıdır? (ilk kez klimalı araba kullanan cahil köylü)

Yorum bağlantısı
Doğukan Özdemir

Ara ara sıcak üflemesi hiç basıma gelmedi benim

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Azad Mirzade yazdı:

ara ara sıcak

Klima dijital mi? muhtemelen gazı hatalı basılmış olabilir ama dijital ise iç dış sıcaklık derecelerini karşılaştırmakta fayda var. Bende ilk dijital klimalı araç kullanırken sıcak gelince bir afallamıştım :D  meğer dışarısı benim ayarladığım dereceden daha soğukmuş

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Azad Mirzade
(düzenlendi)
Selçuk Bakış yazdı:

Klima dijital mi? muhtemelen gazı hatalı basılmış olabilir ama dijital ise iç dış sıcaklık derecelerini karşılaştırmakta fayda var. Bende ilk dijital klimalı araç kullanırken sıcak gelince bir afallamıştım :D  meğer dışarısı benim ayarladığım dereceden daha soğukmuş

Sanıyorum analog oluyor bendeki dijitale benzetemedim 😁 ama ayarlanacak bir sogukluk derecesi yok o modernlikte yani 😁

Son durum, bugun gaz doldurttum ustanin yanindayken buz gibiydi mest oldum. Yola ciktim isinmaya basladi. Ustanin yanina geri döndüm buz gibi, tekrar yola ciktim isindi hahahaha. Usta olmazsa yine ara beni demisti. Aradim ustanin yorumu şu oldu; gaz eksikti onu tamamladık. Ama klima devresinde mi kartinda mi soketinde mi ne sorun olabilirmis. Ac aktif gorunuyor ama kompresoru devreye bir aliyor bir almiyormus. Soket gevsekmis onu düzeltmiş ama sorun devam ederse soketi ve kablosunu degistirmesi lazimmis onun icin de arabayi sabahtan birakmam gerekirmis. Merak ettigim bu isin o kadar vakit alip almadigi. Araci o sekilde birakmayi sevmem genelde 😁 gerci iki tane komşum var sanayide biri yan biri karsi dukkaninda. Guven sorunum yok da yine de operasyon bu kadar surer mi be ya. 

Klimali arabamiz oldu keyfini suremiyoruz be ya 

tarihinde Azad Mirzade tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Dijitallerde bu problem olabiliyordu, bir ara 500de de olmuştu kendiliğinden düzeldi. Başka bir sorun var gibi ama basit bir şey gibi hissediyorum 

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Ömer Sarıgül

Doğukan Özdemir yazdı:

Şimdi baktım radyotor e yakın konumdaki ince boru sıcaktı..bu normal mi...?

Bu arada yarim saattir klimayı çalıştırıyorum ilik - soğuk gibi fakat..yolcu kısmındaki peteklerde bariz fark var

Gazini gecen sene doldurttum..ama klimaci biraz problemliydi..hata yapmis olma ihtimalini düşünuyorum

Aynı olay başıma geldi focus 1 de şimdi klimacıdan geliyorum buz gibi oldu bütün menfezlerden soğuk üflüyor. 

Bir taraf soğuk bir taraf ılık uflemesinin sebebi gazın eksik olması yada basılan gazın kalitesiz olması kaynaklı bir durum olduğunu klimacı söyledi. Bilindik yerlerde işlem yaptırılmalı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...