İçeriğe Yönlendir

Sitroen ︽ Citroën C4

Talha Bilgi

Recommended Posts

Talha Bilgi
(düzenlendi)

hafta sonu eşimin tatile girmesiyle sitroeni bakıma bırakmıştım, 5w30 kullanıyordum bakımın aralığının ortasında yağ eksik uyarısı veriyor ve maksimum yarım litre ekliyor devam ediyordum. Hafta sonu (bu arabanın çözülemeyen bazı sorunlarını çözen, ustalığına da güvendiğim) ustası 10w40 total marka yağ koymuş iş bitince karta bakınca gördüm.

Ustam biz 5w30 kullanıyorduk diyince, araç 20 yaşında 180 bin km civarına gelmiş, 5w30 artık eksiltmeye başlardı dedi ama hiç içime sinmedi yaaa..
Amaan boş  ver bişi olmaz deyip devammı ? 
Yoksa boşaltıp 5w30'mu döktürsem ?

Birde dün farkettim sanki marşı az geç almaya başladı :unknw:

tarihinde Talha Bilgi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Talha Bilgi yazdı:

hafta sonu eşimin tatile girmesiyle sitroeni bakıma bırakmıştım, 5w30 kullanıyordum bakımın aralığının ortasında yağ eksik uyarısı veriyor ve maksimum yarım litre ekliyor devam ediyordum. Hafta sonu (bu arabanın çözülemeyen bazı sorunlarını çözen, ustalığına da güvendiğim) ustası 10w40 total marka yağ koymuş iş bitince karta bakınca gördüm.

Ustam biz 5w30 kullanıyorduk diyince, araç 20 yaşında 180 bin km civarına gelmiş, 5w30 artık eksiltmeye başlardı dedi ama hiç içime sinmedi yaaa..
Amaan boş  ver bişi olmaz deyip devammı ? 
Yoksa boşaltıp 5w30'mu döktürsem ?

Birde dün farkettim sanki marşı az geç almaya başladı :unknw:

Oo Tu5jp4 ile kombin Sensodrive C4 varmış forumda. Epi topu 3 litre yağ alıyormuş araba.  Çubuğa baktığında iki çizgi arası 1,5 litreye denk. yani çubuk yarıya indiğinde 750 ml yağ eksilmiş oluyor.

2006 yılında önerilen yağlar bunlar. 

image.png.b51bf9cff00be681603d9199395165bf.png

image.png.d3a2c18c5874d499f4e0c9354ce10135.png

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ali'nin tabloya göre olabliyormuş. 

Ben yapmıyorum bunu, Ben yağ konusunu damardaki kan gibi düşünüyorum. 

Ancak biraz da abarttığımın farkındayım. Çünkü araç kitapçıkları incelendiğinde farklı iklim koşullarında farklı yağların kullanılabileceğini söylüyor.

Biraz kullan bakalım, yine eksiltecek mi? 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bu motordada çubuk sensör var. Ama 3 litre kapasite çok az. Uludağ otomotive gelen PSA benzinli arabalardan bakım esnasında yağı 5 litre ölçekli kovaya boşaltıyorlar. 1 bilemedin 2 litre yağ çıkıyor arabalardan. Arabanın motoru 4.25 litre yağ alıyor. Dün tph motorlu C4 bakımlarını izledim. 1 litre yağ var Yok. O şekilde gezmiş elemanlar. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Ali Darbaz yazdı:

Bu motordada çubuk sensör var. Ama 3 litre kapasite çok az. Uludağ otomotive gelen PSA benzinli arabalardan bakım esnasında yağı 5 litre ölçekli kovaya boşaltıyorlar. 1 bilemedin 2 litre yağ çıkıyor arabalardan. Arabanın motoru 4.25 litre yağ alıyor. Dün tph motorlu C4 bakımlarını izledim. 1 litre yağ var Yok. O şekilde gezmiş elemanlar. 

Bizim arabayada muhtemel 4 lt bidonu tamamını dökmüşlerdir. İlk bakımda Ankarada elf 5w30 dökülmüştü ve daha erken yağ seviyesi düşük hatası almıştım, sonra kendimiz değişimde luqi molly 5w30 dökmüştük, bu sefer yağ seviyesi düşük hatasına bakıma çok yakın bir süreçte aldık ve önceden yarım litreden fazla eklerken son eksiklikte 400 ml felan ekledim

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Darbaz yazdı:

Ee oil ok yazıyor işte ?? Demekki her ok diyene güvenmiyoruz.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Darbaz yazdı:

Herkes sen mi Ali. Araç uyarı vermiyorsa devam ediyor. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Bahadır Taşpolat
  • Yeni Oluştur...