Hamza Bayram 22 Mayıs 2022 Paylaş 22 Mayıs 2022 Merhaba, mevcut aracımın plaka hane sayısı 8, yani şu şekilde 34 XXX XXX. Yeni alacağım aracın plakası ise 7 haneli, şu şekilde 07 X XXXX. Plaka hane sayısı neye göre belirleniyor, birbirlerinden ne farkı var? Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 22 Mayıs 2022 Paylaş 22 Mayıs 2022 küçük illerde genelde 1 harf 4 rakam 2 harf 4 rakam oluyordu. noter sistemine geçildikten sonra 3 harf 3 rakam standart oldu. eskiden büyük iller dışında 3 harf plaka açılmamıştı 1 Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 22 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 22 Mayıs 2022 (düzenlendi) Mehmet Cihat yazdı: küçük illerde genelde 1 harf 4 rakam 2 harf 4 rakam oluyordu. noter sistemine geçildikten sonra 3 harf 3 rakam standart oldu. eskiden büyük iller dışında 3 harf plaka açılmamıştı Hocam yeni alacağım aracın plakası bir harf dört rakam. Eski bir plaka o halde. Alırken değiştirmem gerekir mi bu plakayı. 22 Mayıs 2022 tarihinde Hamza Bayram tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 22 Mayıs 2022 Paylaş 22 Mayıs 2022 Değiştirmek tamamen keyfi, zorunluluk yok. Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 22 Mayıs 2022 Paylaş 22 Mayıs 2022 Dün önümde giden kamyonun plakası 61 K XXXXX idi böyle bir plakaya ilk defa rastladım. Tek harf 5 numara . 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 22 Mayıs 2022 Paylaş 22 Mayıs 2022 Dün önümde giden kamyonun plakası 61 K XXXXX idi böyle bir plakaya ilk defa rastladım. Tek harf 5 numara .Yük taşımacılığı yapan kamyonların plakaları k. Servislerdeki plaka gibi bunlarada bu uygulama geldi. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 22 Mayıs 2022 Paylaş 22 Mayıs 2022 Peki özel plaka nasıl oluyor? benim plakam 46 ACR / Alaf CagRi diye uydursam yine oluyor ama atıyorum belli olsun diye CGR yapmak istedim. Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 22 Mayıs 2022 Paylaş 22 Mayıs 2022 Peki özel plaka nasıl oluyor? benim plakam 46 ACR / Alaf CagRi diye uydursam yine oluyor ama atıyorum belli olsun diye CGR yapmak istedim. Mobilden göremiyorum, Küçük bir yerde isen 3 harf 2 rakam plaka yoktur. Noterden verilen plakaların sırayla cgr ye gelene kadar beklemen lazım. Sonrasında sıradan veya sıra geçerse boşa çıkan cgr plakalardan tescil şube ile görüşüp alabilirsin. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 22 Mayıs 2022 Paylaş 22 Mayıs 2022 Mehmet Cihat yazdı: Çağrı Alaf yazdı: Peki özel plaka nasıl oluyor? benim plakam 46 ACR / Alaf CagRi diye uydursam yine oluyor ama atıyorum belli olsun diye CGR yapmak istedim. Mobilden göremiyorum, Küçük bir yerde isen 3 harf 2 rakam plaka yoktur. Noterden verilen plakaların sırayla cgr ye gelene kadar beklemen lazım. Sonrasında sıradan veya sıra geçerse boşa çıkan cgr plakalardan tescil şube ile görüşüp alabilirsin. 3 harf 3 rakam veriyorlar şuan ADX teyiz ilçe olarak ama bir tane BMW de 46 CGR XXX diye plaka gördüm. Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 22 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 22 Mayıs 2022 (düzenlendi) Abiler artık noterde araç devrederken ücretsiz plaka değiştirebiliyormuşuz. Peki noter rastgele harf ve rakam kombinasyonu mu yapacak yoksa ben mi belirleyeceğim yeni plakayı? 22 Mayıs 2022 tarihinde Hamza Bayram tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 22 Mayıs 2022 Paylaş 22 Mayıs 2022 3 harf 3 rakam veriyorlar şuan ADX teyiz ilçe olarak ama bir tane BMW de 46 CGR XXX diye plaka gördüm.İlçeye göre değişmiyor noterin sırası da, noterin sırayı bozup plaka vereceğini sanmıyorum net bilmiyorum burayı. Verseydi eğer istanbulda bunu kullanırlardı. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 22 Mayıs 2022 Paylaş 22 Mayıs 2022 Plaka bulunduğu ilde sıradan veriliyor, ilçe merkez fark etmiyor. 3 harf 3 rakam sıradan alırsınız. Bulunduğunuz ilin kaza oranı ve sigorta üst limitleri düşük ise değişim yapabilirsiniz. Yoksa değişmesine gerek yok. Yorum bağlantısı
Cem Işık 23 Mayıs 2022 Paylaş 23 Mayıs 2022 Hamza Bayram yazdı: Abiler artık noterde araç devrederken ücretsiz plaka değiştirebiliyormuşuz. Peki noter rastgele harf ve rakam kombinasyonu mu yapacak yoksa ben mi belirleyeceğim yeni plakayı? Rastgele veriyordur. Eğer özel bir plaka istiyorsanız ilgili trafik tescil şube ile görüşüp, o istediğiniz plakayı kendi tc numaranızla eşleştirmeniz gerekiyor. Sonra noterde, ayırttığınız plaka otomatik size veriliyor 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 23 Mayıs 2022 Paylaş 23 Mayıs 2022 İlçeye göre değişiyordu bi ara. Mesela bayrampaşa’da çoğu araba BN plakalı Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 23 Mayıs 2022 Paylaş 23 Mayıs 2022 İlçeye göre değişiyordu bi ara. Mesela bayrampaşa’da çoğu araba BN plakalıNoterden önce öyleydi. Hala daha özel plaka istiyorsanız plakanın olduğu ilçeden almanız gerekiyor. Exx maltepe, bxx kartal , cxx kadıköy, mxx sultanbeyli gibi. 1 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 23 Mayıs 2022 Paylaş 23 Mayıs 2022 Ben aracımı alırken (İstanbul içi el değişti) plaka değişimi yapmadı noter. Hala aynı mı uygulama? Yorum bağlantısı
İsa Acar 23 Mayıs 2022 Paylaş 23 Mayıs 2022 Aydın Sert yazdı: Ben aracımı alırken (İstanbul içi el değişti) plaka değişimi yapmadı noter. Hala aynı mı uygulama? Evet aynı Aydın. İkametim Muğla, aldığım araçta 48 plaka olduğu için değiştiremedim. 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 23 Mayıs 2022 Paylaş 23 Mayıs 2022 Çağrı Alaf yazdı: Peki özel plaka nasıl oluyor? benim plakam 46 ACR / Alaf CagRi diye uydursam yine oluyor ama atıyorum belli olsun diye CGR yapmak istedim. Parayı verirsen istediğin plakayı alırsın Aynı İl'de plaka değişimi için başka İl'e satış yapıp sonra tekrar geri alınması gerekiyor. Bunu da yapamam diyorsan muameleciler yapıyor.. İstediğimiz bir özel plaka vardı ama önceki sahibi ayırtmış gibi duruyordu. Parayı verdik birkaç saat sonra plakayı bize tanımladılar. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Mayıs 2022 Paylaş 23 Mayıs 2022 2 harf 3 rakam 1 harf 4 rakam 3 harf 2 rakam 3 harf 3 rakam Sıralama böyle galiba. İlin araç sayısı yoğunluğuna göre bir seri bitince diğerine geçildi.. Mesela 34 ZZ 999 a ulaşılınca 34 B 0001 e geçildi. 34 Z 9999 a ulaşılınca 34 AAB 01 e geçildi. 34 ZZZ 99 a ulaşılmadan uygulama değişti.. Tüm iller 3 harf 3 rakama geçti.. siz trafiğe gidip plaka seçmediğiniz sürece bir ilin tüm ileçeleri dahil olmak üzere sıradan plaka verilyor artık.. Bazı illerde bazı meslekteki araçlara da farklı plaka veriliyor.. Mesela servis araçlarına bazı illerde P veirliyor. bazı iller LXX veriliyor.. Öğrenci servisleri bazı iller S Taksiler malum T ile başlıyor eskiler tek T idi. İş makineleri daha farklıdır. plakasını ticaret odası verir.. örnek 34 51 005 gibi. 1 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 23 Mayıs 2022 Paylaş 23 Mayıs 2022 Çağrı Alaf yazdı: Peki özel plaka nasıl oluyor? benim plakam 46 ACR / Alaf CagRi diye uydursam yine oluyor ama atıyorum belli olsun diye CGR yapmak istedim. Biraz tuzlu olur ödem yapar. 😁 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 24 Mayıs 2022 Paylaş 24 Mayıs 2022 Artık herkes her yerde. Şehir kodu hanesi ne işe yarıyor? Kalkabilir diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 24 Mayıs 2022 Paylaş 24 Mayıs 2022 Sigortada ise yarıyor, her ilin kaza oranları aynı değil. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Artık herkes her yerde. Şehir kodu hanesi ne işe yarıyor? Kalkabilir diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Mayıs 2022 Paylaş 24 Mayıs 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Artık herkes her yerde. Şehir kodu hanesi ne işe yarıyor? Kalkabilir diye düşünüyorum. Şu an sadece hangi trafik şubesi ilgilenecek, hangi maliye ilgilenecek onun tespitine yarıyor. Selçuk Bakış yazdı: Sigortada ise yarıyor, her ilin kaza oranları aynı değil. Bu da iptal olur yakında. Artık veriye ulaşmak kolay. Ruhsat sahibinin ikametine göre fiyatlamaları gerekir.. Kasko zaten öyle. 2 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 24 Mayıs 2022 Paylaş 24 Mayıs 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: 2 harf 3 rakam 1 harf 4 rakam 3 harf 2 rakam 3 harf 3 rakam Sıralama böyle galiba. İlin araç sayısı yoğunluğuna göre bir seri bitince diğerine geçildi.. Mesela 34 ZZ 999 a ulaşılınca 34 B 0001 e geçildi. 34 Z 9999 a ulaşılınca 34 AAB 01 e geçildi. 34 ZZZ 99 a ulaşılmadan uygulama değişti.. Tüm iller 3 harf 3 rakama geçti.. siz trafiğe gidip plaka seçmediğiniz sürece bir ilin tüm ileçeleri dahil olmak üzere sıradan plaka verilyor artık.. Bazı illerde bazı meslekteki araçlara da farklı plaka veriliyor.. Mesela servis araçlarına bazı illerde P veirliyor. bazı iller LXX veriliyor.. Öğrenci servisleri bazı iller S Taksiler malum T ile başlıyor eskiler tek T idi. İş makineleri daha farklıdır. plakasını ticaret odası verir.. örnek 34 51 005 gibi. Sıralamaya çok güzel ve doğru yazmışsın,sebepleriyle birlikte ama bir tanesini atlamışsın 3 harf 2 rakamdan sonra (şu andakinden bir önceki uygulama) 2 harf 4 rakam çıktı. Önceki Focusum mesela: 34 JF 6227 Bu seri sona ulaşamadan 3 harf 3 rakama geçildi. ( bunlar tabi kalabalık şehirler için geçerli *İstanbul için*) 2 harf 3 rakam 1 harf 4 rakam 3 harf 2 rakam 2 harf 4 rakam 3 harf 3 rakam 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts