İçeriğe Yönlendir

Elektrikli Araçların Pil Ömrü ve Değişim Maliyetleri Nasıl Olacak?

ALİ SEYKAN

Recommended Posts

Fatih Keskin

Günüme bakarım bi aracı zaten en fazla 2 sene kullanıyorum bugün pilli yarın dizel sonra buharlı hangisi ekonomik olursa o

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Tansu Kalafatoğlu

arabaların bataryaları yarı ömrüne inse değiştirilir.

ama bazı enerji santralleri yarı ömürlü pilleri alarak veri merkezinde kullanmaya devam ediyormuş. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

60kwh batarya yarıya inse 30kwh deli gibi. evsel kullanımı oluyor biliyorum. Tesla bunu teklif ediyordu. 

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

model y 1. nesil batarya 390 bin tl

2. nesil juniper 340 bin tl liste fiyatı var

ama sadece batarya al tak olmuyormuş bms ve pms de değişecekmiş  maliyet toplamda 550 600 bin civarı

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Aynı kapasite olursa modüler değişim yok. Sadece pil değişimi günümüzde çok ekonomik içten yanmalıya göre

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Skoda ile 7 senede 167.000 km yaptım, güncel yakıt fiyatıyla tüketimim 584,800 tl . Bu sürüşü tesla ile yapsam (evden şarjla) tüketimim 43,350 tl olacakmış. 7 senede yaptığım kar ile batarya değişimi bedavaya gelecek bu hesapla. Dolayısla benzinli ile elektrikli arasında ekonomik olarak fark yok mudur? (Matematiğim zayıftır:)

elektrikliyi sıfır alıp, 3-4 sene sonra satarsam batarya maliyeti olmayacak tabi bu mantıkla. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Cem Işık yazdı:

Skoda ile 7 senede 167.000 km yaptım, güncel yakıt fiyatıyla tüketimim 584,800 tl . Bu sürüşü tesla ile yapsam (evden şarjla) tüketimim 43,350 tl olacakmış. 7 senede yaptığım kar ile batarya değişimi bedavaya gelecek bu hesapla. Dolayısla benzinli ile elektrikli arasında ekonomik olarak fark yok mudur? (Matematiğim zayıftır:)

elektrikliyi sıfır alıp, 3-4 sene sonra satarsam batarya maliyeti olmayacak tabi bu mantıkla. 

batarya ömrü daha uzun. 15 sene değişim gereği olmayacak. 

bir de içten yanmalı 10 sene sonra maliyetler çıkarmaya başlayacak. 

bunlar hesap edilince elektrikli çok ucuza geliyor abi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Cem Işık yazdı:

Sana ne len, taycani olanlar düşünsun sjdjdkdk

Macan miydi

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

arabaların bataryaları yarı ömrüne inse değiştirilir.

ama bazı enerji santralleri yarı ömürlü pilleri alarak veri merkezinde kullanmaya devam ediyormuş. 

Ben eve bi tane zoe ya da fluence bataryasi almayi dusunuyorum. 25 kw mi ne onlar. 10 kw depolasa bana yeter. Benim evdeki inverter min 200V batarya istiyor, bms i de kendi icinde var zaten. Uyumlu olan fronius, lg ve byd bataryalar var onlarin 6kw olanlari 4k usd falan. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mertol Kip yazdı:

Sana ne len, taycani olanlar düşünsun sjdjdkdk

Macan miydi

Ben eve bi tane zoe ya da fluence bataryasi almayi dusunuyorum. 25 kw mi ne onlar. 10 kw depolasa bana yeter. Benim evdeki inverter min 200V batarya istiyor, bms i de kendi icinde var zaten. Uyumlu olan fronius, lg ve byd bataryalar var onlarin 6kw olanlari 4k usd falan. 

servis için pili yok etmek sıkıntı. 

şimdi santraller bitik pilleri almak istesin. Kıymete biner 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Yok etmesin işte makul fiyata bize satsin. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...