İçeriğe Yönlendir

Yol Kenarı Otopark Hakkında


Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Hüseyin Sönmez
Mehmet Göktürk yazdı:

Kim kullanacak? “Hiçkimse bey” mi😅

Kuralları biz yani kamu koyarız. Koyamazsın diyerek sorun çözülmez. Kurallar oluşturulur yerel yönetim uygular.. 

Yav :) 

Bir çok yerde park alanı mı var. Park edenler sokağa rast gele park ediyor değil mi? 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Frankfurtta şehir merkezine yemek yemeğe gitmiştim. Yol kenarlarında hep otomatlar vardı, bende ara sokağa girdim, herşer boş. Biryere park edip yemek yiyp geldim, camda ceza vardı. O sokakta dur-kalk süresi 15 dakikaymış, araçtaki saat kağıdını cama bırakmam gerekiyormuş. belediye 10 Eur cezayı yapıştırmıştı.

 

Yine frankfurtta fuara gitmiştim, fuar alanı otoparkı dolu olduğu için yakındaki AVM ye aracı bıraktım. orası da paralıydı.

 

Bence otopark olayını devletin kökten çözmesi lazım. Bu nası olacak, ilk önce yeni yapılara bölüm sayısı kadar otopark olması zorunlu hale gelecek, sonra ilçe bazında belediye ile devlet ortalama park yeri ihtiyacını belirleyip, kamulaştırma ile bazı binaları yıkıp otopark inşa etmesi lazım.

 

Araç sahibi olunca ödediğimiz , ötv , mtv, muayene, sigorta , kasko , yakıt gibi kalemlerden vergimizi tıkır tıkır veriyoruz, ama sorun çıkınca çözümü kendimiz arıyoruz.

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Ali Darbaz yazdı:

EN son değnekciyi 2001 yılında karaköy küle dibinde avize almak için gittiğimde görmüştüm. Halen değnekçi varmıymış. Çok ilginç geldi. Sanırım bir yere gitmeden evvel önce ispark varmı diye baktığım ve oraya rota çıkardığım için bu tür durumlara rast gelmiyorum. 

Saat 18.00' dan sonra Karaköy' e gel ve gör. Yıl 2022...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Ali Darbaz yazdı:

 

Ortaköye gitsem kuru çeşme isparka bırakıp yürüyüş yaparız mesela. 

Çengelköy'de ise devasa İspark dururken ne işim olur özelle değnekle. 

Kadiköyün her tarafı ispark. 

Pendik sahil ispark dolu... 

 

Okadar çok ispark varken değnekciyi nasıl buluyorsunuz anlamıyorum. 

 

Dediğim  gibi en son 2001 2002 yıllarında değnekçilerle işim olmuştur. sonra hiç olmadı. 

 

Kadıköy'deki bütün İspark'ları dolaşıp tek araçlık yer bulamadığım çok gün olmuştur. Genellikle öyle kalabalık yerlere aracımla gitmeyi tercih etmiyorum. 

 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:


en azından tarife değişmiyor. Değnekçi olsa yoğunluğa göre ücret değişir. Ücrette sorun yaşarsın arabaya zarar verebilir. Her türlü şey olabilir. 

Değnekçisi ayrı, bir de özel işletilen otoparkların işgüzarlığı çok can sıkıyor. Kadıköy, Moda ve Bebek'te mecburen bıraktığım özel otoparklarda hep aracımın bir yerleri çizilmiş şekilde teslim aldım. 2 araba daha fazla sığdırmak için 1000 parçalık yap boz gibi düzen kuruyorlar. 

 

Ama hepsinden bağımsız, yeni İspark güncellemelerine de gıcık oldum. O ne biçim fiyat öyle. Birkaç ay önce 15 liraya bıraktığım yer şimdi 50 lira olmuş. Şu sıralar benzin + otopark hesabı yapıp kısa mesafede işlerimi taksiyle hallediyorum. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
Hüseyin Sönmez yazdı:

Yol kenarına zaten araba park edemezsiniz. Yollar kamusal ortak alanlardır. Otopark değildir. 

Birçok ilde (K. Maraş, Osmaniye, G. Antep vs.) belediye bunu hem de bir güzel yapıyor. Ücret de alarak 

 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Deniz Kom yazdı:

Kadıköy'deki bütün İspark'ları dolaşıp tek araçlık yer bulamadığım çok gün olmuştur. Genellikle öyle kalabalık yerlere aracımla gitmeyi tercih etmiyorum. 

 

 

Hocam,, sabah erken saatlerde gidersen yer bulursun sıkıntı çekmezsin 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Bizim ilçede de çok saçma bir durum vardı. Çarşıdaki dükkanların önünde hiç park edecek yer bulamıyorduk, esnaf, çalışanları oralarda oturanlar bir kapatıyordu akşama kadar caddede yer bulmak imkansızdı. Ta ki belediye belli bölgelerde park ücreti almaya başlayana kadar. Zaten işim 15 dakikada bittiği için genellikle para ödemeden çıkıyorum ve park yeri bulmakta neredeyse hiç sıkıntı yaşamıyorum. Allah razı olsun o para toplayanlardan.

Öteki türlü değnekçi dediğimiz haksızlara ben zaten güvenmiyorum. Hem kalabalık oluyorlar hem de ücret tarifeleri belli olmuyor, adamın tipi az düzgünse bazen abartabiliyorlar.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...