İbrahim Topçu 27 Ağustos 2022 Paylaş 27 Ağustos 2022 Merhaba, 2020 Fiesta aracımın 22 bin km.de iken sağ arka amortisörü yağ kaçırdı. Konuyla ilgili internette biraz araştırma yapınca birçok 2020 model Fiesta'da hatta Puma'da bu sorunun olduğunu, servise gidince garanti kapsamında değiştirildiğini gördüm. Aracımın garantisi olduğundan ben de Ankara Tan Oto'dan randevu alıp bir gideyim dedim. Ama garanti nafile çıktı. Servis aracımın km.sinin yüksek olduğunu ve Otosan'ın amortisörü garantiye sokmadığını söyleyerek amortisör değişimi için para istedi. Yaklaşık 22 yıldır araç kullanıyorum ve hiçbir aracımda amortisör arızası yaşamadım. 2020 sonrası Fiesta ve Puma'larda kronik bir arıza gibi görünen amortisör arızasını Otosan'ın garanti dışı tutması hiç hoş olmadı. Bu konuda tecrübesi ve bilgisi olan paylaşırsa sevinirim... 1 Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 27 Ağustos 2022 Paylaş 27 Ağustos 2022 Pumalarda gördüm epeyce bu sorunu hatta garantiden değiştireni de okudum nette lakin 22 bin km için garanti söz konusu olur mu bilmiyorum. Yorum bağlantısı
İbrahim Topçu 28 Ağustos 2022 Yazar Paylaş 28 Ağustos 2022 Çağatay Kılınç yazdı: Pumalarda gördüm epeyce bu sorunu hatta garantiden değiştireni de okudum nette lakin 22 bin km için garanti söz konusu olur mu bilmiyorum. Garanti ile km.yi ilişkilendirmemek lazım. O zaman servisler yüksek km.li araçları garanti kapsamına hiç sokmazlardı. Kaldı ki itibarlı birçok araç markası garanti bitse dahi iyi niyet garantisi diyerek, masraflı şanzıman veya motor arızasından hiç ücret almadan işlem yapabiliyor. Benim anladığım Ford, amortisör arızasını kronik ve hayati tehlike yaratan bir arıza olarak görmüyor ve bu yüzden de araçları geri çağırmıyor. Örneğin frenlerde kronik bir arıza çıksaydı tüm araçları geri çağırırdı. Bir de Otosan'da şöyle bir anlayış var; çukura girmeden amortisör kesinlikle arıza yapmaz. Ama 2020 ve sonrası Fiesta, Puma ve hatta Focus'larda bile amortisör arızası şikayetlerde sık görülür hale gelmiş. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 28 Ağustos 2022 Paylaş 28 Ağustos 2022 Garantiden değiştirmelerini beklerdim ama bir sarf malzeme aşınan malzeme olarak değerlendirmişler demek ki. Yorum bağlantısı
İbrahim Topçu 28 Ağustos 2022 Yazar Paylaş 28 Ağustos 2022 Evren Erakçora yazdı: Garantiden değiştirmelerini beklerdim ama bir sarf malzeme aşınan malzeme olarak değerlendirmişler demek ki. Aynen, OTOSAN hem servis hem de satış hizmeti olarak Ford'un itibarını yerlerde süründürüyor maalesef. Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci 28 Ağustos 2022 Paylaş 28 Ağustos 2022 amortisor fren balatasi ve diskleri kullanici hatasindan da kaynaklanabilen ve asinan parcalar oldugundan garanti kapsamina almiyorlar genelde bende fren direksiyon ve amortisorler den sikayetciyim 1 Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 28 Ağustos 2022 Paylaş 28 Ağustos 2022 İbrahim Topçu yazdı: Garanti ile km.yi ilişkilendirmemek lazım. O zaman servisler yüksek km.li araçları garanti kapsamına hiç sokmazlardı. Kaldı ki itibarlı birçok araç markası garanti bitse dahi iyi niyet garantisi diyerek, masraflı şanzıman veya motor arızasından hiç ücret almadan işlem yapabiliyor. Benim anladığım Ford, amortisör arızasını kronik ve hayati tehlike yaratan bir arıza olarak görmüyor ve bu yüzden de araçları geri çağırmıyor. Örneğin frenlerde kronik bir arıza çıksaydı tüm araçları geri çağırırdı. Bir de Otosan'da şöyle bir anlayış var; çukura girmeden amortisör kesinlikle arıza yapmaz. Ama 2020 ve sonrası Fiesta, Puma ve hatta Focus'larda bile amortisör arızası şikayetlerde sık görülür hale gelmiş. Dediklerinizde hakkınız var lakin şu da var. Acemi bir sürücü 10 bin km dolmadan baskı balata da yiyebilir fren balatalarını bitirebilir. Sarf malzeme bu şekilde değerlendirmişlerdir. Ama dediğim gibi pumada garantiden değiştireni okumuştum. Belki nadir olan bir durum olduğu için genel bir garanti kapsamı yapmadılar. Ankara'da ya da yakın yerlerde başka servis varsa oradan da şansınızı deneyin bi. Otosan hattını arayın direkt ya da.Bende ecosport var bunlarda da fren balatası daha 15 k dolmadan bitenler okudum garantiye almamışlar. Benimki 19a geldi çok şükür sıkıntım yok. Yorum bağlantısı
Ozkan çoban 28 Ağustos 2022 Paylaş 28 Ağustos 2022 Aynı sorun bende de var sağ arka amortisör patlamış Yorum bağlantısı
İbrahim Topçu 28 Ağustos 2022 Yazar Paylaş 28 Ağustos 2022 Ozkan çoban yazdı: Aynı sorun bende de var sağ arka amortisör patlamış Geçmiş olsun. Eğer değiştirmek isterseniz çiftine serviste 18-20 bin TL verirsiniz, ya da parçacıdan 6-7 bin TL'ye muadilini alabilirsiniz veya çıkmacıdan 1.5-2 bin TL'ye orjinal az kullanılmışını bulabilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Topçu 29 Ağustos 2022 Yazar Paylaş 29 Ağustos 2022 Çağatay Kılınç yazdı: Dediklerinizde hakkınız var lakin şu da var. Acemi bir sürücü 10 bin km dolmadan baskı balata da yiyebilir fren balatalarını bitirebilir. Sarf malzeme bu şekilde değerlendirmişlerdir. Ama dediğim gibi pumada garantiden değiştireni okumuştum. Belki nadir olan bir durum olduğu için genel bir garanti kapsamı yapmadılar. Ankara'da ya da yakın yerlerde başka servis varsa oradan da şansınızı deneyin bi. Otosan hattını arayın direkt ya da.Bende ecosport var bunlarda da fren balatası daha 15 k dolmadan bitenler okudum garantiye almamışlar. Benimki 19a geldi çok şükür sıkıntım yok. Birçok kişide, aynı yıl üretilmiş ve aynı modellerde bu amortisör arızası varken bunu sarf malzemesi kategorisine sokmak çokta uygun bir hareket tarzı olmaz, Otosan'a hiç yakışmaz bu. Bence garanti kapsamında yapılması gereken açık ve seçik kronik bir arıza, hatta şu haliyle mahkemelik bir konu ama bende dahil kimse uğraşmak istemiyor. 1 Yorum bağlantısı
Celal Aydın 30 Ağustos 2022 Paylaş 30 Ağustos 2022 Ford yetkili servisleri gelme diye uğraşıyor. Bu hep böyle. Yorum bağlantısı
Selamı Yıldırım 30 Ağustos 2022 Paylaş 30 Ağustos 2022 (düzenlendi) .... 30 Ağustos 2022 tarihinde Selamı Yıldırım tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Rüzgar Atay 30 Ağustos 2022 Paylaş 30 Ağustos 2022 arabayı alıncaen fazla ilk sene götüreceksin sonra sanayi . ben işe yarayan bi garanti görmedim türkiyede . pahalı birşey oldumu hep çamur. 1 Yorum bağlantısı
Barış Fırat 13 Eylül 2022 Paylaş 13 Eylül 2022 İbrahim Topçu yazdı: Merhaba, 2020 Fiesta aracımın 22 bin km.de iken sağ arka amortisörü yağ kaçırdı. Konuyla ilgili internette biraz araştırma yapınca birçok 2020 model Fiesta'da hatta Puma'da bu sorunun olduğunu, servise gidince garanti kapsamında değiştirildiğini gördüm. Aracımın garantisi olduğundan ben de Ankara Tan Oto'dan randevu alıp bir gideyim dedim. Ama garanti nafile çıktı. Servis aracımın km.sinin yüksek olduğunu ve Otosan'ın amortisörü garantiye sokmadığını söyleyerek amortisör değişimi için para istedi. Yaklaşık 22 yıldır araç kullanıyorum ve hiçbir aracımda amortisör arızası yaşamadım. 2020 sonrası Fiesta ve Puma'larda kronik bir arıza gibi görünen amortisör arızasını Otosan'ın garanti dışı tutması hiç hoş olmadı. Bu konuda tecrübesi ve bilgisi olan paylaşırsa sevinirim... Merhaba bende de 2020 f,iseta var arka amortisörler patladı garanti değişimi onaylamadı 17000 tl fiyat verdiler. Verdikleri fiyat uyuşmazlık bedelinden yüksek olması sebebiyle hakem heyetine gidemedim mecburen çif olarak orijinal parça ile özel serviste değiştirdim. Youtube üzerinde bir kişi garantiden değiştirdiğine dair video atmış fakat Otosan bunu kabul etmiyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts