İçeriğe Yönlendir

Çamaşır Kurutma Makinesi Bakımı

Mustafa Resül Kara

Recommended Posts

Mustafa Resül Kara

Merhabalar, siemens iq500 kurutma makinesi kullanıyoruz. 2020 yılında almıştık. Kış geliyor kurutma makinesi kullanmaya başlarız yavaştan 😊 ama kışa girmeden bakım yapmak istiyorum. İçinde pamucak vardır illa ki, servis 2020 yılında biz bakım yaparız ama 600 TL alırız demişti. Temizlik garantiye girmiyor diye klasik cümleler kullanmıştı. Şimdiki fiyatını bilmiyorum ama 1000 TL olmuştur. 

Bu yüzden kendim kışa girmeden bakım yapayım dedim. Önerilerinizi bekliyorum 😊

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Kendi uyarı vermedikçe standart temizlik yapın yeter, kılavuzda var nasıl temizlik yapacağınız, toz filtrelerini her kurutmada temizlerseniz kolay kirlenmiyor zaten.

Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara

Self cleaning yazıyor üstünde. Güya kendini temizliyor. Şimdiye kadar filtreleri temizleyip devam ettik. Bir sıkıntı var mı yok ama yine de temizlesem içim rahat eder gibi 😊 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Ben bosch marka olanı 2 sene sonra açtım. Ön taraf hariç üst ve yan-arka kapakları çıkardım. Kayışlı ve diğer aksamlarda tüylenme vardır. Onları süpürge ile çektim. İç temizliğini kendi yapıyor galiba. Tamburdan su haznesine kadar olan kısmı sökmedim, çekindim

Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

2010 da aldığım Arçelik makinanın sadece rutin temizliklerini yapıyorum (toz filtresi her kullanımda standart zaten,4-5 kullanmada 1 de soğutucu alimünyum kazan mıdır nedir onu suya tutuyorum) .Geçen sene parazit önleyici arızasından dolayı sürekli sigorta attırıyordu makina söktüm içerisi tertemiz duruyordu.Söküp parçalamanıza gerek yok bence servis çağıramaya hele hiç gerek yok.

Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ben bosch marka olanı 2 sene sonra açtım. Ön taraf hariç üst ve yan-arka kapakları çıkardım. Kayışlı ve diğer aksamlarda tüylenme vardır. Onları süpürge ile çektim. İç temizliğini kendi yapıyor galiba. Tamburdan su haznesine kadar olan kısmı sökmedim, çekindim

Fark oldu mu peki çalışmasında elektrik harcamasın da? 

Ferhat Yavuz yazdı:

2010 da aldığım Arçelik makinanın sadece rutin temizliklerini yapıyorum (toz filtresi her kullanımda standart zaten,4-5 kullanmada 1 de soğutucu alimünyum kazan mıdır nedir onu suya tutuyorum) .Geçen sene parazit önleyici arızasından dolayı sürekli sigorta attırıyordu makina söktüm içerisi tertemiz duruyordu.Söküp parçalamanıza gerek yok bence servis çağıramaya hele hiç gerek yok.

Bende 3 sene olacak diye bakım yapayım dedim kış zamanı kullanılır çünkü kış ortasında sıkıntı yaşamak istemem 😊

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mustafa Karaca yazdı:

Fark oldu mu peki çalışmasında elektrik harcamasın da? 

Bende 3 sene olacak diye bakım yapayım dedim kış zamanı kullanılır çünkü kış ortasında sıkıntı yaşamak istemem 😊

Fark olmadı. Zaten dönen şeylerde abartılacak düzeyde pamuk birikmesi yoktu ama amaç zaten önlem. Youtube’de temizleme videolarında makinenin içinden yorganı dolduracak tüy çıkıyor. O boyuta getirmemek lazım

Yorum bağlantısı
Alper Şenses
(düzenlendi)

Aynı model 4-5 yıldır kullanıyorum servis yüksek fiyat istedi, garanti bitti diye bende yan kapak ön kapak söktüm (su haznesi yeri hariç) her yerini, her yerinde hav vardi makineyle çektim bi baktım kanallı kayış yavaştan sıyırmaya başlamış parçaları her yerde yeni kayış alıp taktım temizledim kapattım, tüketimde değişiklik olup olmadığını bilmiyorum ama kayışa zamanında müdahele etmişim. Elinizden geliyorsa sizde yapabilirsiniz. 

tarihinde Alper Şenses tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çalışan şeyleri pek kurcalamayın. 

Kılavuzda söyleneni yapın yeter bence. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Arçelik makinede sadece filtre temizleniyor, bakımsız gibi. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Aynen bende o videoları izledim şaşırdım gerçekten 😊 

Alper Şenses yazdı:

Bende bu yüzden bakım yapmak istiyorum. Aslında garanti süresi 1 yıl daha var bu yüzden dokunup dokunmamakta kararsızım. 

Mehmet Ozyurek yazdı:

Kılavuz da sadece filtre temizliği yazıyor abi. Bizimkisi bakım yapmak diyelim 😊

Evren Erakçora yazdı:

Siemens de öyle ama makina içinde hav bir şekilde giriyor 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Evren Erakçora yazdı:

Arçelik makinede sadece filtre temizleniyor, bakımsız gibi. 

Kullanıcının yapması gereken şey o. Kurutmada servis derki; 2 yılda bir temizlik için bizi arayın. 

Yan kapakları söküp takmayla garanti bozulmaz. Kimse anlamaz zaten. Alt tarafı süpürge ile biriken tüyler çekilecek. Basit yani

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...