İçeriğe Yönlendir

Ip Güvenlik Kamerası Danışma

Yasin Şimşek

Recommended Posts

Yasin Şimşek
(düzenlendi)

Günaydınlar. 

Üç gün önce kapımın önünde duran aracın tamponu bıçak, anahtar tarzı birşeyle çizilmişti , bu sabah aracı görmemle sinirlerim alt üst oldu. Sol tarafın yarısından fazlası çizik. Çocuklar mı kansızın biri mi bilmiyorum gece olduğu kesin çocukların yaptığını sanmıyorum o saatlerde.

Ev müstakil 2 katlı. Araç evin duvarına sıfır.  Bana araç ve bir kaç metre çevresini görebilecek ve kayıtları bir kaç gün kaydedebilecek bir kamera lazım.

Not:Kamerayı su görmeyecek şekilde konumlandırabilirim.

Yardımlarınızı bekliyorum.

tarihinde Yasin Şimşek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

Xiomi kameralar var sabit ve hareketli olanları mevcut ben evde kullanıyorum gece görüşü vs.de var. Su geçirmeyecek şekilde konumlandırabileceksen en uygunu ve basiti bu olur sadece 5v enerji vermen yeterli. içinde 32 gb kartla yaklaşık 7 gün kayıt yapıyor bendekiler uzaktan izlemede var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Mehmet Cihat yazdı:

Xiomi kameralar var sabit ve hareketli olanları mevcut ben evde kullanıyorum gece görüşü vs.de var. Su geçirmeyecek şekilde konumlandırabileceksen en uygunu ve basiti bu olur sadece 5v enerji vermen yeterli. içinde 32 gb kartla yaklaşık 7 gün kayıt yapıyor bendekiler uzaktan izlemede var.

Xİaomi bende de var ancak görüntüleri geriye doğru izlemek kendi programı ile hiç pratik olmuyor. Ancak içindeki hafıza kartını bilgisayara takınca yüzlerce part oluşturmuş olarak görüyorsunuz. Siz birşey olduğu andaki görüntüleri arayacağınız için size uygun olabilir. Xiaomi kameralarda bendeki gibi çinden gelmiş versiyonlar sadece çin versiyonu yazılımla çalışıyor. Evde başka xiaomi cihazınız varda çin-eu geçişlerde bazen sıkıntı oluyor, bu nedenle EU versiyon almanız daha iyi . Bu kameranın kesintisiz internete ihtiyacı var. Cİhaz kapalı ortamda kullanılmak için üretildiğinden siz dışarı koyacaksanız zamanla içinde rutubet oluşup bozulacaktır. Dış mekan için üretilen modellerden almanız iyi olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sermet Gündoğdu

Enerji için kameraya zaten kablo çekeceksiniz,sd kart destekli ip kameralar var  modeminize de bağlayıp evdeki ağa bağlı pc den  ya da cepten uzaktan izleme de yapabilirsiniz.

https://www.trendyol.com/dahua/hfw2239s-sa-led-2mp-3-6mm-lite-tam-renkli-bullet-ip-kamera-dahili-sesli-p-263348041?boutiqueId=61&merchantId=474007&storefrontId=1&countryCode=TR&language=tr&gads=true

Gece de renkli uygulaması çok basit ve kullanışlı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

Köyde ki evde Xiaomi Mi Home kullanıyorum. Hareket algılama özelliği ile geceleri uyurken aktif hale getirirseniz gece gördüğü tüm hareketleri 15 saniyelik kısa videolar halinde kayıt edip bildirim gönderiyor. Yine 3 gün boyunca tam kayıt yapıyor. hafıza desteği çok büyük olmadığı için. Aynı zamanda ses gönderebiliyorsunuz. 

Ben çok memnunum Aracı ve evin kapısını görecek şekilde konumlandırdım uygulamadan hareket ettirip çevre gözetlemede yapabiliyorsunuz.

Bahçede köpekleri göremediğimde kameradan seslenip çağırıyorum. Kaçıp kaçmadıklarını kontrol edebiliyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim.

Aracın az ilerisinde sokak lambası var gece loş bir ışık oluyor gece görüşü iyi olan bir cihaz olsa iyi olur en azından aracın yanından geçen kişilerin yüzleri anlaşılır şekilde olsa yeterli.

Kameraya her şekilde kablo çekebilirim problem değil.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

TP-Link Tapo kameralar çok başarılı. Ben kullanıyorum ve çok memnunum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek
Burak Tokcan yazdı:

Birinci linkteki güzel görünüyor ancak özelliklerini göremedim araştırayım. 

Sermet Gündoğdu yazdı:

Enerji için kameraya zaten kablo çekeceksiniz,sd kart destekli ip kameralar var  modeminize de bağlayıp evdeki ağa bağlı pc den  ya da cepten uzaktan izleme de yapabilirsiniz.

https://www.trendyol.com/dahua/hfw2239s-sa-led-2mp-3-6mm-lite-tam-renkli-bullet-ip-kamera-dahili-sesli-p-263348041?boutiqueId=61&merchantId=474007&storefrontId=1&countryCode=TR&language=tr&gads=true

Gece de renkli uygulaması çok basit ve kullanışlı.

Bu ürün dış mekana uyumlu sanırım. Biraz deneme videolarına bakayım teşekkürler 

Sani Gerşon yazdı:

TP-Link Tapo kameralar çok başarılı. Ben kullanıyorum ve çok memnunum.

Kullanım alanınız neresi ? Hangi modelini kullanıyorsunuz 

Burak Kuşçu yazdı:

Köyde ki evde Xiaomi Mi Home kullanıyorum. Hareket algılama özelliği ile geceleri uyurken aktif hale getirirseniz gece gördüğü tüm hareketleri 15 saniyelik kısa videolar halinde kayıt edip bildirim gönderiyor. Yine 3 gün boyunca tam kayıt yapıyor. hafıza desteği çok büyük olmadığı için. Aynı zamanda ses gönderebiliyorsunuz. 

Ben çok memnunum Aracı ve evin kapısını görecek şekilde konumlandırdım uygulamadan hareket ettirip çevre gözetlemede yapabiliyorsunuz.

Bahçede köpekleri göremediğimde kameradan seslenip çağırıyorum. Kaçıp kaçmadıklarını kontrol edebiliyorum.

Görüntü netliği gece nasıl 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Yasin Şimşek yazdı:

Kullanım alanınız neresi ? Hangi modelini kullanıyorsunuz 

Burak Kuşçu yazdı:

Benimki indoor kamera. Apartman içinde kullanılıyor. Gece görüş 15mt'lik alanda çok başarılı. 

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek
Sani Gerşon yazdı:

Benimki indoor kamera. Apartman içinde kullanılıyor. Gece görüş 15mt'lik alanda çok başarılı. 

Benim işimi tapo 310 görür sanırım örnek videolarını beğendim 

Mehmet Göktürk yazdı:

eski cep telefonu varsa ALFRED adlı uygulamayı deneyin önce..

Maalesef yok. Olsa da izmir güneşinde ve sıcağında uzun süre kullanabileceğimi sanmıyorum 

Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu
Yasin Şimşek yazdı:

Görüntü netliği gece nasıl 

Yakın mesafeye gelen kişinin yüzü seçilir. Ama 20-30 metre gibi mesafede performans düşüyor 

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Yan komşum geçtiğimiz aylarda ip kamera kurmuştu onunla konuşmam üzere hareket edebilen bir kamera almamın daha doğru olacağına karar verdim. Şu iki ürünü buldum şimdilik. 

https://www.n11.com/urun/wificam-yoosee-app-2-mp-1080p-wi-fi-ip-kamera-7738314?magaza=siteelektronik

https://www.n11.com/urun/buyuk-kasa-ys-04-donebilen-dis-ortam-kablosuz-ip-kamera-orijinal-3069000?magaza=yoosee

Yorum bağlantısı
Hamit inan

Olay yeni oldu ise kuvvetli ihtimal tekrari gelir. Yakalamak için bence kamerayı acil görünmez bir yere takın. 

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek
Hamit inan yazdı:

Olay yeni oldu ise kuvvetli ihtimal tekrari gelir. Yakalamak için bence kamerayı acil görünmez bir yere takın. 

Dün beğendiğim kameraların satış sitelerindeki yorumlarını okudum en çok memnun kalınan tapo310 modelini sipariş verdim. Gelsin bir an önce takacağım 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat
Erhan Doruk yazdı:

Xİaomi bende de var ancak görüntüleri geriye doğru izlemek kendi programı ile hiç pratik olmuyor. Ancak içindeki hafıza kartını bilgisayara takınca yüzlerce part oluşturmuş olarak görüyorsunuz. Siz birşey olduğu andaki görüntüleri arayacağınız için size uygun olabilir. Xiaomi kameralarda bendeki gibi çinden gelmiş versiyonlar sadece çin versiyonu yazılımla çalışıyor. Evde başka xiaomi cihazınız varda çin-eu geçişlerde bazen sıkıntı oluyor, bu nedenle EU versiyon almanız daha iyi . Bu kameranın kesintisiz internete ihtiyacı var. Cİhaz kapalı ortamda kullanılmak için üretildiğinden siz dışarı koyacaksanız zamanla içinde rutubet oluşup bozulacaktır. Dış mekan için üretilen modellerden almanız iyi olur.

ben çocuk doğduğundan beri kullanıyorum kayıt izlemede veya canlı izlemede herhangi bir problem yaşamadım ama cihazların hepsi trden alınma global ürünler. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Suçluyu yakalamaktan ziyade, suçu önlemeye yönelik düşünün. 

Kamerayı görünür yere koyun, araca da kamera takın. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek
Mehmet Ozyurek yazdı:

Suçluyu yakalamaktan ziyade, suçu önlemeye yönelik düşünün. 

Kamerayı görünür yere koyun, araca da kamera takın. 

Dün boyacıma götürdüm çocuk işi büyük biri yapsa daha fazla zarar verir dedi. 

Kamerayı zaten görünür yere koyacağım ev için de caydırıcılığı olsun saklamak istesem de zor zaten bina iki katlı sokak dar. 

Aracımda kamera var ama park halindeyken kaydetmiyor maalesef 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Herkese yardımları için teşekkürler. Tapo c310 cihazımı dün kurdum. Şuan wifi ile bağlı bir sıkıntım yok eğer olursa cat5 kablom hazır. Sokak lambasından dolayı geceleri gece moduna geçmiyor böylece görüntü hep renkli kalıyor. Kameranın tek eksi yanı gördüğüm kadarıyla internet olmadığında kayıt yapmıyor sanırım. Uygulaması vs kullanımı çok kolay.

Screenshot_2022-10-29-12-48-22-016_com.tplink.iot.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Yasin Şimşek yazdı:

Herkese yardımları için teşekkürler. Tapo c310 cihazımı dün kurdum. Şuan wifi ile bağlı bir sıkıntım yok eğer olursa cat5 kablom hazır. Sokak lambasından dolayı geceleri gece moduna geçmiyor böylece görüntü hep renkli kalıyor. Kameranın tek eksi yanı gördüğüm kadarıyla internet olmadığında kayıt yapmıyor sanırım. Uygulaması vs kullanımı çok kolay.

İnternet yokken de kayıt yapar. SD kart taktınız mı?

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek
Sani Gerşon yazdı:

İnternet yokken de kayıt yapar. SD kart taktınız mı?

Evet taktım 64 Lük class10. İnterneti 10 dk kapattım ve uygulamadan o 10 dklık yeri izleyemiyorum ancak hafıza kartına yazıyordur muhtemelen kontrol etmedim 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Yasin Şimşek yazdı:

Evet taktım 64 Lük class10. İnterneti 10 dk kapattım ve uygulamadan o 10 dklık yeri izleyemiyorum ancak hafıza kartına yazıyordur muhtemelen kontrol etmedim 

Kartı sökerek bi bakmakta fayda var.

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek
Sani Gerşon yazdı:

Kartı sökerek bi bakmakta fayda var.

Montajladıktan sonra farkına vardim. Balkondan çatı oluğuna 

taktım çapraza biraz tehlikeli ama üşenmezsem bakacağım buraya yazarım 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...