İçeriğe Yönlendir

Philips LED TV ekrandaki çizgiler

Çağatay Kılınç

Recommended Posts

Çağatay Kılınç

Selamün arkadaşlar... Philips 49 inc TV de fotoğraftaki gibi durum oluştu. Aslında ilk değil. Epey zaman önce de oldu ama geçmişti yine çıktı . Yayından dolayı değil kanal değişirken gelen siyah ekranda da bu yatay renkli çizgiler duruyor. Ne dersiniz bu TV gidici mi neci? 

IMG_20221026_232051.jpg

Yorum bağlantısı
Barış Özarslan
(düzenlendi)

Philips tvlerde (tp vision) bu olay çok yaşanıyor  benimde farklı bi şekilde oluşmuştu şikayet varda bolca görürsünüz  adamlar resmen planlı eskitmenin dibine vuruyor :D muhtemelen tv ücreti kadar masraf çıkacak  panel arızasıysa ve garanti yoksa.. led ler ile ilgili bir sorun değil

tarihinde Barış Özarslan tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç

TV zaten 6 yıllık. Ekran arkasındaki LED mercekleri de düşmüş olacak ki ekranda bulutsu parlamalar vs de var 20 tane kadar. Bize yeni TV yolu göründü yani.

Yorum bağlantısı
Erol Güven

Benim ekranda mavi süzmesi vardı garanti bitti 2 ay sonra oldu işin ehli bir yere verdim ledlerini değiştirdiler sorun ortadan kalktı. Şimdilik yola devam ediyoruz.

Yorum bağlantısı
Murat Öngür

bu çizgiler gelmeden önce herhangi bir darbe geldimi tv ye ? 

yada elektrik kesilip geldimi ?

tv nin bağlı olduğu priz de akım koruyucu varmı ?

daha önce de olup kendiliğinden düzeldi ise prizinizde akım koruyucu özelliği yok ise akım koruyuculu prize takıp deneyin .

Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç
Murat Öngür yazdı:

bu çizgiler gelmeden önce herhangi bir darbe geldimi tv ye ? 

yada elektrik kesilip geldimi ?

tv nin bağlı olduğu priz de akım koruyucu varmı ?

daha önce de olup kendiliğinden düzeldi ise prizinizde akım koruyucu özelliği yok ise akım koruyuculu prize takıp deneyin .

Darbe yok. Elektriğimiz maşallah gitmediği gün yok. Akım koruyucuya bağlı değil direkt prizde. Daha önce de ( en az 6 ay önce) oldu geçti. Bugün yine yok dün gece vardı.

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Çağatay Kılınç yazdı:

Darbe yok. Elektriğimiz maşallah gitmediği gün yok. Akım koruyucuya bağlı değil direkt prizde. Daha önce de ( en az 6 ay önce) oldu geçti. Bugün yine yok dün gece vardı.

akım koruyuculu priz kullanın o zaman başka çareniz yok büyük ihtimal dalgalı akımdan kaynaklanıyor . 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Ben olsam bir tane ups edinirdim. Akım koruma vs bir yere kadar. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren

Hiç uğraşmayın derim...

Sizin Televizyon ömrünü tamamlamış,paneli değiştircekler odaa zaten yeni bi tv parası.

Benim Başıma şöyle bir olay geldi,bende de philipsin 49PUS6551 4K olan modeli var 7 sene önce almıştım.

Aldıktan 4 sene sonra ledleri bozulmuştu,ekran bildiğiniz simsiyah oldu,ses var görüntü yok. 2019 yılında 900 tl vermiştim değişimine,ve servis bana bu ledlerin ömrünün 4 sene olduğunu söyledi,yani elektronikte herşeyi o kadar planlı yapıolarki herşeyin bi değişim zamanı var.Buda onların politikası,

Hesaplamalarıma göre yeni ledlerin son senesi ve muhtemelen bu sene 3-4 bin tl olmuştur.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

elektronik şans işi 7-8 sene önce kardeşimle aynı marka model  vestel led aldık.Onun tvnin 2 kere garantiden orası burası değişti garantisi bitti ekran gitti kucakladığı gibi çöpe attı geldi.Benimki hala canavar gibi çalışıyor nazar değmesin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç
Mehmet Dagdeviren58 yazdı:

Hiç uğraşmayın derim...

Sizin Televizyon ömrünü tamamlamış,paneli değiştircekler odaa zaten yeni bi tv parası.

Benim Başıma şöyle bir olay geldi,bende de philipsin 49PUS6551 4K olan modeli var 7 sene önce almıştım.

Aldıktan 4 sene sonra ledleri bozulmuştu,ekran bildiğiniz simsiyah oldu,ses var görüntü yok. 2019 yılında 900 tl vermiştim değişimine,ve servis bana bu ledlerin ömrünün 4 sene olduğunu söyledi,yani elektronikte herşeyi o kadar planlı yapıolarki herşeyin bi değişim zamanı var.Buda onların politikası,

Hesaplamalarıma göre yeni ledlerin son senesi ve muhtemelen bu sene 3-4 bin tl olmuştur.

TV modeli aynı bendeki de bundan. Gittiği yere kadar gitsin bakalım.

Yorum bağlantısı
Murat Gedik
Mehmet Dagdeviren58 yazdı:

O kadar para vermeye gerçekten gerek yok. 

Benim yeğenin led televizyonunu gördüm geçen sene. Masmavi olmuştu. Ne oldu buna ya dedim. Dayı taşındıktan sonra böyle oldu biz de anlamadık dediler. Ayarlarına baktım sıkıntı yok. 

Youtubedan baktığımda ledlerin mavileştiği bundan dolayı ekrandaki görüntünün de mavi olduğu yazıyordu. Led değişiminden başka çare yoktu. Hatta aynı modelin led değişim videosu bile vardı. Yeğen sen ledleri al ben değiştiririm dedim. Çünkü servisde 1500 TL istemişler. 

300 TLye led şeritleri aldık. Paneli dikkatli bir şekilde söktük. Sökerken vantuz kullandık. Şimdi cam gibi oldu valla dua edior bana. 

Herkesin dediği gibi 4 yıl galiba ledlerin ömrü. 4 yıl sonra ya tamamen kararıyor ya da mavileşiyor. Televizyon LG markaydı. 40 inc modeli. 

Daha büyük bir televizyon olsaydı ben cesaret edemezdim. Çünkü ledleri değiştirmek için paneli kaldırmak gerekiyor. Cam olduğu için esniyor ve kırılma riski var. O yüzden çok dikkatli olmak gerekiyor. Kaş yaparken göz çıkarabilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Sizin arıza buna benzer sanırım. Bu ve benzer yöntemlerle çözen çok intertnette. Youtube da bolca video var inceleyin isterseniz 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç
Tahir İlter yazdı:

Sizin arıza buna benzer sanırım. Bu ve benzer yöntemlerle çözen çok intertnette. Youtube da bolca video var inceleyin isterseniz 

Bendeki sıkıntı bundan mı emin değilim ama muhtemelen onarım için uğraşmayacağım. Tayin zamanına kadar idare ederse ev alıp gidebilirsem yenilemeyi düşünüyorum çünkü epey hantal bir TV.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...