İçeriğe Yönlendir

Ford Focus 1.5 TDCI Otomatik Yakıt Tüketimi

Nevzat YÜKSEL

Recommended Posts

Nevzat YÜKSEL

Merhaba Arkadaşlar,

2016 Focus aldım 1.5 dizel otomatik trendx 132 binde kazasız. Bakımlarını yaptırdım aldığım gün.

Daha önce de aynı kasa titaniumx almıştım. Ancak bu araç çok yakıyor gibi geldi bana.

Şehir içi 6.5 Şehirlerarası 6.1 den aşağı düşmüyor bazen 7 yi görüyor. Önceki focusum 5 - 5.5 bandında gidip geliyordu. 

Kalkışlarda özellikle 25 30ları buluyor anlık tüketimi park ederken bile yakıt ibresi düşüyor o derece 😂 yakıt kaçağı da yok kontrol ettirdim.
Önceki focusumla kıyasladığım zaman abartı bir yakıt olduğunu düşünüyorum.

Sizin yakıt tüketiminiz nedir ?

Konu hakkında tavsiyelerinize önem veriyorum.

Sizce araçta ne gibi bir sorun olabilir ?

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
(düzenlendi)

Hayırlı olsun ne zaman aldınız. 

Havaların soğuması etkili olabiliyor. 

Ben Egeayı aldığım da 7 litreden aşağı düşmüyordu. Yakıt aldım sıfırladım. Kullandıkça ve bastıkça düşmeye başladı. Şuanda 5-6 arası geziyor. Kısa mesafe ve trafik çok etkili. Veriler anlık  değişiyor. 

tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Hava filtresi çok mu kötü? Enjektörlerin durumları yakıtı etkiler

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Nevzat YÜKSEL yazdı:

Şehirlerarası 6.1 den aşağı düşmüyor

imknasız denecek kadar çok, benimaklıma ilk olarak dpf nin durumu gelir, tıkalı ise çok yaktırır, turbonun bastığı borulurda kaçak varsa o da yaktırır

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Şehir içi bisi diyemem de şehir dışında Max hız ne oluyor. 

Yorum bağlantısı
Adem Kazıl

hergün toplam 36 km işe git gel Bodrum trafiğinde 7.3 yakıyor şu an, benim dördüncü dizel focusum 2 si manuel 2 si otomatikti, otomatikler 1 veya 1.5 litre fazla yakıyor.

Yorum bağlantısı
Erol Güven

Günlük 16 km git gel iş ev arası şehir içi 5,9 litre ne iner ne çıkar. Kışın maksimum 6.2 araç manuel. Bu bağlamda bakım ve orijinal yedek parça çok faydası var özellikle 6.000 km bir hava filtresini düzenli değiştiririm. Bunları yapınca araç üzmüyor.

Yorum bağlantısı
Osman Ozturk

Manuel focus günlük 30 km kullanıyorum. Pompa ölçümü hiç yapmadım. Ekrandaki tüketim 5,5 lt.Bakımları 10 bin km de bir yaptırıyorum. Avantaj olarak sabah erken gelip akşam geç çıkıyorum, yoğun trafikte pek bulunmuyorum.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Aynı araba 5 de yakar 10 da yakar. Sizin yolunuz sürüşünüz başkasıyla benzer olmadığına göre kıyası yine aynı yerde farklı bir focus ile yapmak lazım

Yorum bağlantısı
Nevzat YÜKSEL
Ümit Türk yazdı:

Hayırlı olsun ne zaman aldınız. 

Havaların soğuması etkili olabiliyor. 

Ben Egeayı aldığım da 7 litreden aşağı düşmüyordu. Yakıt aldım sıfırladım. Kullandıkça ve bastıkça düşmeye başladı. Şuanda 5-6 arası geziyor. Kısa mesafe ve trafik çok etkili. Veriler anlık  değişiyor. 

1 hafta oldu alalı. Havalarla ilgili olduğunu sanmıyorum. Ben normalde az yaktırmamla övünürüm zira çok sakin ve ön görülü kullanırım araçta. Yarın gidip bir dpf temizliği yaptırmayı düşünüyorum bir arkadaş da öyle yazmış o mantıklı geldi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...