İçeriğe Yönlendir

Öğlen Yemeğinden Sonra Uyku Gelmesi

Ümit Türk

Recommended Posts

Ümit Türk

Arkadaşlar Selamlar;  

Öğlen yemeğini yedikten sonra belli bir zaman sonra ( 1-3 saat sonra)  aşırı uykunuz geliyor mu ?  Geliyorsa nasıl önlem alıyorsunuz. Oluşuyorsa neden oluştuğu hakkında araştırma yaptınız mı ? 

Teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

İskenderi az yiyin :) Öğlen yemeğinde bol karbonhidrat ve yağlı şeyler yerseniz uyku gelir, normal

• Beğen 2
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

İskenderi az yiyin :) Öğlen yemeğinde bol karbonhidrat ve yağlı şeyler yerseniz uyku gelir, normal

Valla dalıyoruz Allah ne verdiyse :D:D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Çağlar Bayur yazdı:

eskiler ne demiş: şekerleme saati...

Şunu farkettim. Dolu olursam uykum gelmiyor. Sakin olunca daha çok bastırıyor. Kendimi dışarı zor atıyorum. 

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Dün bir yerde okudum %80 yenirse uyku gelmiyormuş.

Ben %110 yiyorum ondan 3 e kadar baygın yatıyorum :D 

• Beğen 1
  • Mutlu 7
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

İş yerinde yemek yediğimde uyku çöküyor. Dışarıda veya evde yersem sıkıntı olmuyor. İş yerinde yemeklerde kullanılan katkılardan şüpheleniyorum. 

Bunun yanı sıra yemek sonrası uyku gelmesi şeker hastalığının belirtisi olabiliyor. İsterseniz bir kontrole gidin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erol Güven

Birazda bu alışkanlığa bağlı bir kez uyukladığında her gün vücut tekrarlamak ister. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Şekeriniz yükseliyor, mideniz çalışıyor, beyin de benden bu kadar diyor :D 

Karbonhidratı azaltın, glisemik indeksi düşük gıdalarla beslenin :mangal:

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Şeker ve kollestrolü ölçtürme yaşınız gelmiş. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Recep Demirci
(düzenlendi)

Bilhassa ofiste pc başında çalışanlar hele öğlen yemeği yağlı ise bu olay çok oluyor.

Benim buna çözümüm çay. Birkaç çay içince kendime geliyorum.

Gerçi çok çay içmekde kafeinden dolayı zararlı lakin insana zindelik katıyor.

Yaz zamanı daha çok oluyor. Birde yemeklere dikkat etmek lazım.

Aslında öğlen arası tabiki işinizin durumu buna müsaitse uyumak lazım,

Peygamber Efendimizin ASM uyguladığı bir sünnettir.

Askerde KKTC'de iken emir vardı bütün askerler uyurdu.

Sonrada ayran verirlerdi o ayranın lezzetini sivilde bulamadım desem yeridir öyle güzeldi.

Neyse konuyu fazla baltalamayayım.

tarihinde Recep Demirci tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Tahir İlter yazdı:

İş yerinde yemek yediğimde uyku çöküyor. Dışarıda veya evde yersem sıkıntı olmuyor. İş yerinde yemeklerde kullanılan katkılardan şüpheleniyorum. 

Bunun yanı sıra yemek sonrası uyku gelmesi şeker hastalığının belirtisi olabiliyor. İsterseniz bir kontrole gidin

Diaformin kullanıyorum abi. 

Mustafa Erkan yazdı:

Şeker ve kollestrolü ölçtürme yaşınız gelmiş. 

Şeker başlangıcı var. Diaformin kullanıyorum. 

Yorum bağlantısı
İsa Acar

Öğlen uykusu ömrü uzatır :flowers:

Not: Geçen hafta endokrine gittim, tüm değerlerim normal :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Diyete başlamadan önce her öğlen dediğiniz problemi yaşıyordum. Diyete başlayıp karbonhidratı ve şekeri kesince ne uyku geliyor ne esneme :D 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ümit Türk yazdı:

Arkadaşlar Selamlar;  

Öğlen yemeğini yedikten sonra belli bir zaman sonra ( 1-3 saat sonra)  aşırı uykunuz geliyor mu ?  Geliyorsa nasıl önlem alıyorsunuz. Oluşuyorsa neden oluştuğu hakkında araştırma yaptınız mı ? 

Teşekkürler. 

kan şekeri ile iligili. karbonhidratı minimize ederseniz uykunuz gelmez. tabi gece uykusu her şekilde yeterli olmalı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Normal bir durum. Çözümü kan akışını hızlandıracak basit bir kaç egzersiz yapmak. Özellikle masa başı iş yapıyorsanız basit açma-germe hareketleri ile hem uykunuz gelmez hem de sırt-boyun ağrılarınıza çözüm olur. 

Vücuda en iyi ilaç kandır. Bir yerde sorun varsa oranın kan akışını hızlandıracak şeyler yapın. Sorun ortadan kalkacaktır. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mahmut Yıldız yazdı:

Normal bir durum. Çözümü kan akışını hızlandıracak basit bir kaç egzersiz yapmak. Özellikle masa başı iş yapıyorsanız basit açma-germe hareketleri ile hem uykunuz gelmez hem de sırt-boyun ağrılarınıza çözüm olur. 

Vücuda en iyi ilaç kandır. Bir yerde sorun varsa oranın kan akışını hızlandıracak şeyler yapın. Sorun ortadan kalkacaktır. 

Kanın gittiği yere tedavi gider. Kıkırdak doku ve tendon yaralanması o sebeple düzelmiyor bir türlü.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz
Çağlar Bayur yazdı:

eskiler ne demiş: şekerleme saati...

Yunanistan siesta saatleri :) 

Saat 14:00'te siesta başlar ve 17:00'de biter. 17:00'den sonra alışveriş yapmayı planladığınız dükkanın açılacağının bir garantisi yoktur. Tamamen sahibine bağlı olarak açılabilir ya da açılmayabilir. Yunanlar gece yaşayan bir millet oldukları için siesta saatlerinde gerçekten uyurlar.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Öğle yemeğinde tatlı yersem bende uyukluyorum. Tatlıyı az veya hiç yememek lazım. Tamamen kan şekeri ile alakalı bir durum bence..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

saatli yenen yemeğe karşıyım acıktım mı yerim affetmem,tatlısız da hayat geçmez baklava felan da olur , kaymaklı kabak tatlısına da hayır denmez

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...