İçeriğe Yönlendir

İçerden Isı Yalıtımı

Ersen şahin

Recommended Posts

Ersen şahin

Selamın aleyküm arkadaşlar evime yaptığım ucuz yollu bir uygulama. evin salonu kuzeye bakıyor ve etraftada binalar olduğu için güneş almıyor ve kışın çok soğuk oluyordu. Bina komple dışardan yalıtımlı olmasına rağmen duvara dokunulduğunda buz gibiydi. İçten yalıtım yaptırmak bütçeyi aşıyordu ve tavanlara yapılan strafordan yapmaya karar verdim. Her yerde tanesi 20 küsür lira olan straforu 10.5 lira gibi bir rakama bulup hemen aldım ve odanın dışarı bakan iki duvarına kapladım.

Sonuç : straforu döşedikten sonra oda inanılmaz derecede ısındı yüzde 30 yada yüzde 40 ısıya fayda etti diyebilirim 

IMG_20221127_002636.jpg

IMG_20221127_002629.jpg

IMG_20221127_002617.jpg

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Çok faydası olur tabi abi. Kuzey duvarlar sıkıntı. Ben o konuda şanslıyım, evi aldığım vatandaş evin güneyi hariç her tarafa içerden yalıtım yaptırmış. Acayip fark ediyor aynı binadaki diğer evlere göre. 

Yorum bağlantısı
Ersen şahin
Ahmet Hasan Şendağ yazdı:

İyi yapmışsın hocam. Bir de üstüne alçı boya oldu mu

Straforlar düz olmadığı için alçı boya düşünmüyorum 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

çok güzle olmuş bence. üzeri plastik duvar boyası ile boyanabilir ayrıca.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan

Zamanla araları açma yapacak silikonla doldurman lazım. Arkadaşın eve yaptık randıman alamadık soğuğu kesmedi.Tekrar sokup 5 cm siyah strafor uyguladık file ile alçı çektik. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Hamit inan yazdı:

Zamanla araları açma yapacak silikonla doldurman lazım. Arkadaşın eve yaptık randıman alamadık soğuğu kesmedi.Tekrar sokup 5 cm siyah strafor uyguladık file ile alçı çektik. 

İmkanlar dahilinde bu çok daha başarılı olur. Ama işte kendi yapamayan için içinde yaşanan evde usta vs ile böyle bir tadilat çok zor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Babayiiğit
Ersen şahin yazdı:

Selamın aleyküm arkadaşlar evime yaptığım ucuz yollu bir uygulama. evin salonu kuzeye bakıyor ve etraftada binalar olduğu için güneş almıyor ve kışın çok soğuk oluyordu. Bina komple dışardan yalıtımlı olmasına rağmen duvara dokunulduğunda buz gibiydi. İçten yalıtım yaptırmak bütçeyi aşıyordu ve tavanlara yapılan strafordan yapmaya karar verdim. Her yerde tanesi 20 küsür lira olan straforu 10.5 lira gibi bir rakama bulup hemen aldım ve odanın dışarı bakan iki duvarına kapladım.

Sonuç : straforu döşedikten sonra oda inanılmaz derecede ısındı yüzde 30 yada yüzde 40 ısıya fayda etti diyebilirim 

IMG_20221127_002636.jpg

IMG_20221127_002629.jpg

IMG_20221127_002617.jpg

Duvara nasıl yapıştırdınız.

Yorum bağlantısı
Ersen şahin
Eren Babayiiğit yazdı:

Duvara nasıl yapıştırdınız.

Perdah alçısı ile yapıştırdım

Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt
Hamit inan yazdı:

Bizim usta kalekimle yapıştırdı fayans gibi sağlam oldu bizde 5cmlik kullandık,dekoratif güzel ama sıcağı kesme konusunda xps strafor kadar keşke olsa,amcam yatak odalarına xps straforla kaplayıp üzerine fileli sıva yaptırdı ve gayet faydalı oldu...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Ev bodrum katta sanırım. En sağlıklısı dışarıdan olan. Ama imkanlar dahilinde bu yöntem de fayda eder. Sağlam yapıştırılmışsa aralara dübel atılarak daha da sağlamlaştırılabilir. Üstüne fileli sıva çekilip bitirilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Altun

İçten yapılan yalıtımlarda nemlenme ve küf yaptığını okumuştum. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Emrah Altun yazdı:

Evin nem durumuna bağlı. Yapabilir

Yorum bağlantısı
Hamit inan
Emrah Altun yazdı:

Annemin oturma odasını tavanlar dahil yaptım. Aksine olan nemide kesiyor. Isı transferi engellendiği için nem kesiliyor

Yorum bağlantısı
Murat Öngür

aynen bende yaptım çocukların odası kış aylarında en az 4-5 derece fark etti içeriden yapılan yalıtım dışarıdan yapılan yalıtımdan daha faydalı ve verimli oluyor

Ersen şahin yazdı:

Perdah alçısı ile yapıştırdım

alçı yerine silikon veya mastik kullansaydınız daha iyi yapışırdı ben mastik ile yaptım 4. sene tık yok

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Öngür yazdı:

aynen bende yaptım çocukların odası kış aylarında en az 4-5 derece fark etti içeriden yapılan yalıtım dışarıdan yapılan yalıtımdan daha faydalı ve verimli oluyor

alçı yerine silikon veya mastik kullansaydınız daha iyi yapışırdı ben mastik ile yaptım 4. sene tık yok

hayır yaa, içeriden yapılan yalıtım o kadar iyi değil. 

bir sürü kolon kiriş ve duvar var. Siz içeriden ne kadar yaparsanız yapın, dışarıdan yalıtım yoksa dışarıdan içeriye ısı köprüleri oluşur. Nem rutubet de olabilir. En güzeli dışarıdan her yeri yalıtmak. Pencere altına koyulan mermer tek parça denizlik mesela. Yanlış bir uygulamadır. Kışın elinizle tutunca buz gibidir. Damlacık bile oluşabilir içeri tarafta

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

hayır yaa, içeriden yapılan yalıtım o kadar iyi değil. 

bir sürü kolon kiriş ve duvar var. Siz içeriden ne kadar yaparsanız yapın, dışarıdan yalıtım yoksa dışarıdan içeriye ısı köprüleri oluşur. Nem rutubet de olabilir. En güzeli dışarıdan her yeri yalıtmak. Pencere altına koyulan mermer tek parça denizlik mesela. Yanlış bir uygulamadır. Kışın elinizle tutunca buz gibidir. Damlacık bile oluşabilir içeri tarafta

valla zerre nem rutubet olmadı önceden oluyordu tamamen kesildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen şahin
Murat Öngür yazdı:

Elimde alçı vardı o yüzden alternatif aramadım direk yaptım

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...