İçeriğe Yönlendir

İçeriden Ses ve Isı Yalıtımı

Murat Sahın

Recommended Posts

Murat Sahın

Selamlar,

Evim en üst kat. 4 cepheye sahip 3+1.

Binanın konumlanması sebebiyle, 1 odam ve salonum hem doğuya (burada açı sebebiyle doğu az) hem güneye bakıyor. Salonum, yatak odam ve mutfağım hem güneye hem batıya bakıyor (açı sebebiyle doğuya daha dönük) ve bir odam kuzeye bakıyor. Binada dış yalıtım yapılmış. Öncesinde salon ve mutfak hariç dış cepheye bakan duvarlara içerden de yalıtım yapılmış. Tavanda ise çatı arasında izocam serili. 

2 tane sorunum var;

1- Kuzey cephedeki oda oğlumun odası, geceleri soğuk oluyor. Odanın dış cepheye bakan duvarında ve komşu ile paylaşımlı duvarında yalıtım mevcut, bir duvarı yatak odası ile diğer duvarda banyo ile paylaşımlı. Petek 1,20 lik. Burayı istediğim gibi ısıtmak için kombi ayarladığımda evin kalanı çok sıcak oluyor. Burada tavanda ısı kaybı olduğunu düşünüyorum. Tavana içeriden ne uygulayabilirim ısı yalıtımı için? Orada elde edeceğim sonuca göre zamanla diğer odalara da uygulayabilirim.

2- Güney-doğu cephedeki oda kızımın ama kızım salonda uyuyor. Bu odanın da bir duvarı komşu ile paylaşımlı, bir duvarı antreme bir duvarı salona bir duvarı da haliyle dış cepheye bakıyor. Buradaki sıkıntı ise ses. Komşu ile paylaşımlı duvardan çok ses geliyor. Sanırım yandaki oda salon falan. Çocuk haliyle sesten uyanıyor, e iki buçuk yaşına gelmedi daha, ağlayıp evdeki herkesi uyandırıyor :D Burada komşu ile ortak duvara ses yalıtımı için ne uygulayabilirim? Amaç sesi mümkün olduğunca kesmek. 

Yorum bağlantısı
Ersen şahin

Isı yalıtımı için tavana strafor yapılabilir ben duvara yaptım faydası oldu 

Ses yalıtımı için tam emin olmamakla beraber söylüyorum otuzluk yumurta kolilerinin işe yaradığını duymuştum ayrıca ses yalıtımı için özel malzemeler var biraz araştırmak lazım

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Komşu ile ortak duvara 2cm xps üzerine alçıpan montajı yapabilirsiniz yada bu iki malzemenin hazır birleştirilerek üretilmişi var işinizi görür. Xps straforun sert hali gibi düşünün duvara silikon vb ile yapıştırırsınız derzlerin iyi geçirimsiz olması lazım sonra üzerine alınan dübel ile montajlanacak üzerine boys vs Xps yerine straforda tercih edebilirsiniz ama xps ısı yalıtım değeri daha iyi.

Diğer tavana dekoratif strafor yapıştırabişirsiniz forumda yapan vardı.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan

Geçen gün konuda yazmıştım. Baba evi en üst kat dıştan yalıtımsız. 5cm strafor köpük ile tavan ve duvarlardan içten yalıtım yaptım. Olayı gören yakın bir arkadaşımda aynı sorunu yasiyordu onun evide yaptık. Beş seneyi geçti herkes memnun. Nem vesaire ısı yalıtımıdan sonra kesildi ve ciddi fayda sağladı. Ses konusunda koşma tepinme gibi seslere pek fayda etmez ama konuşma seslerini ciddi keser. Elin yatkın ise kendin çok çok rahat yapabilirsin. Gözün korkmasın. Sadece evin içinde işlem bitene kadar pislik çok oluyor. Yapacak isen kesinlikle 5cm köpük kullan uğraştığına değsin. 

Metin Uzunoğlu yazdı:

Xps

Xps kansorejen falan filan diyorlardı o yüzden iç cephede kullanmamistim ben 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Hamit inan yazdı:

Xps kansorejen falan filan diyorlardı o yüzden iç cephede kullanmamistim ben 

Üzeri alçı levha ile kapatılacağı için içeride temas veya soluma vs olmaz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM
Murat Sahın yazdı:

Burayı istediğim gibi ısıtmak için kombi ayarladığımda evin kalanı çok sıcak oluyor.

Diğer odalar fazla ısındığına göre termostatik vana yok. Isı dengesini ayarlamak için termostatik vana kullanmanızı öneririm. Ya da ilk olarak (vana alana kadar) fazla ısınan odanın çıkış vanasını sonuna kadar kapatın. Çeyrek tur açın. Termostatik vana alan kadar bu şekilde deneyin.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

bu işi gerçek manada olgunlaştırmak için izolasyon yapan usta,firma bulup fikir almak,çıkacak fikirlere göre bütçenize en uygunu yaptırmak,en basiti içten dekorlu straforla kaplamak ısıya istenilen ölçüde fayda etmeyebilir,ev kendinize aitse xps sert strafor üzerine fileli sıva,bu maliyetli olabilir ama uzun vadede masrafını çıkartır,rutubet sorunu varsa uygulamanın altına sürme izolasyon yapılabilir..ne yaptırırsanız yaptırın mutlaka odayı günlük havalandırın,kullanılacak malesef doğal malzeme yok gibi...benim evde pencere,büyük sürgülü kapılar var ses ve ısı kaybı için panjur yaptırdım mükemmel iş görüyor tavsiye ederim..

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Murat Sahın yazdı:

Buradaki sıkıntı ise ses. Komşu ile paylaşımlı duvardan çok ses geliyor. Sanırım yandaki oda salon falan. Çocuk haliyle sesten uyanıyor, e iki buçuk yaşına gelmedi daha, ağlayıp evdeki herkesi uyandırıyor :D Burada komşu ile ortak duvara ses yalıtımı için ne uygulayabilirim? Amaç sesi mümkün olduğunca kesmek. 

Bende de aynı durum mevcut benim salonum yan komşumun yatak odası, ebeveyn banyosu ve normal banyosuna bitişik durumda. Banyodan su açıldığı anda borularda ki ses evde oluyor resmen ve gece uyandırıyor misafir kaldığında evde. Bizim sesimizin ona gidip gitmemesi çok bağlamıyor beni ama onlardan gelen su sesi rahatsız edici durumda. Bende 1.5 yıl sonra evin borcu bitince alçıpan profillerinden bir iskelet çıkartacağım içerisine akustik ses yalıtımı döşeyeceğim boşluksuz vaziyette. Onun üstüne de alçıpan yapıp alçı sıvasını yapacağım. Bu işlem sonrası hem bitişik dairenin duvarlarını ısıtmamış olacağım hemde ses kesilmiş olacak.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Mustafa YILDIRIM yazdı:

Diğer odalar fazla ısındığına göre termostatik vana yok. Isı dengesini ayarlamak için termostatik vana kullanmanızı öneririm. Ya da ilk olarak (vana alana kadar) fazla ısınan odanın çıkış vanasını sonuna kadar kapatın. Çeyrek tur açın. Termostatik vana alan kadar bu şekilde deneyin.

2 yaşını henüz geçmiş ikizler var, peteklerdeki normal vanaların plastik tutamaklarını bile kırdılar, termostatik vanayı da kırarlar :D 

Erdem Bozkurt yazdı:

bu işi gerçek manada olgunlaştırmak için izolasyon yapan usta,firma bulup fikir almak,çıkacak fikirlere göre bütçenize en uygunu yaptırmak,en basiti içten dekorlu straforla kaplamak ısıya istenilen ölçüde fayda etmeyebilir,ev kendinize aitse xps sert strafor üzerine fileli sıva,bu maliyetli olabilir ama uzun vadede masrafını çıkartır,rutubet sorunu varsa uygulamanın altına sürme izolasyon yapılabilir..ne yaptırırsanız yaptırın mutlaka odayı günlük havalandırın,kullanılacak malesef doğal malzeme yok gibi...benim evde pencere,büyük sürgülü kapılar var ses ve ısı kaybı için panjur yaptırdım mükemmel iş görüyor tavsiye ederim..

Isı kısmına çözüm buluyorlarda ses kısmına bulmuyorlar. Ses deyince "o gelir çözümü müstakil ev" diyorlar :) Ama aklımda farklı çözümler var.

Arif Aykın yazdı:

Bende de aynı durum mevcut benim salonum yan komşumun yatak odası, ebeveyn banyosu ve normal banyosuna bitişik durumda. Banyodan su açıldığı anda borularda ki ses evde oluyor resmen ve gece uyandırıyor misafir kaldığında evde. Bizim sesimizin ona gidip gitmemesi çok bağlamıyor beni ama onlardan gelen su sesi rahatsız edici durumda. Bende 1.5 yıl sonra evin borcu bitince alçıpan profillerinden bir iskelet çıkartacağım içerisine akustik ses yalıtımı döşeyeceğim boşluksuz vaziyette. Onun üstüne de alçıpan yapıp alçı sıvasını yapacağım. Bu işlem sonrası hem bitişik dairenin duvarlarını ısıtmamış olacağım hemde ses kesilmiş olacak.

Bunu bende düşünüyorum. 5lik alçıpan profilinden iskelet, oluşan bu boşluğa ses yalıtım süngeri (böyle piramit gibi piramit gibi akustik olanlarından) sonra üzerine alçıpan ve sıva. Benimki ısıdan çok ses için olacak. Buna çıkarttığım bütçe ile ilgili duvara duvardan duvara tabandan tavana dolapta düşüncelerim arasında mevcut :) 

Oğuzkan Erışık yazdı:

Taş yünü ısı yalıtımda en etkili malzeme.

Tavana taş yünü nasıl olacak ki? 

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Murat Sahın yazdı:

2 yaşını henüz geçmiş ikizler var, peteklerdeki normal vanaların plastik tutamaklarını bile kırdılar, termostatik vanayı da kırarlar :D 

Isı kısmına çözüm buluyorlarda ses kısmına bulmuyorlar. Ses deyince "o gelir çözümü müstakil ev" diyorlar :) Ama aklımda farklı çözümler var.

Bunu bende düşünüyorum. 5lik alçıpan profilinden iskelet, oluşan bu boşluğa ses yalıtım süngeri (böyle piramit gibi piramit gibi akustik olanlarından) sonra üzerine alçıpan ve sıva. Benimki ısıdan çok ses için olacak. Buna çıkarttığım bütçe ile ilgili duvara duvardan duvara tabandan tavana dolapta düşüncelerim arasında mevcut :) 

Tavana taş yünü nasıl olacak ki? 

Bizim dış cephe taş yünü ile izoleli. Strafordan xpsden daha iyi yalıtım sağlıyor. Onun da dübelleri var abi o şekilde tutturuluyor. Plaka şeklinde rulo değil. 

Linkteki gibi

https://www.koctas.com.tr/baumit-premium-f150-tas-yunu-levha/p/1000231937

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Oğuzkan Erışık yazdı:

Bizim dış cephe taş yünü ile izoleli. Strafordan xpsden daha iyi yalıtım sağlıyor. Onun da dübelleri var abi o şekilde tutturuluyor. Plaka şeklinde rulo değil. 

Linkteki gibi

https://www.koctas.com.tr/baumit-premium-f150-tas-yunu-levha/p/1000231937

Bilemeden 10-15 metrekare bir odanın tavanına bunu yapmak fiyat anlamında mantıklı olmaz. Dış cephe duvarlarında bundan var zaten, içlerde de strafor var. Haliyle emin oluyorum ısı kaybının tavandan olduğuna. Sadece tavana 10 metrekare bir şeyler düşünüyorum. Bu malzeme iç cephede olmaz. Tavanın üzerine yapılacaksa olur ama içerden olmaz :) 

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Murat Sahın yazdı:

Bilemeden 10-15 metrekare bir odanın tavanına bunu yapmak fiyat anlamında mantıklı olmaz. Dış cephe duvarlarında bundan var zaten, içlerde de strafor var. Haliyle emin oluyorum ısı kaybının tavandan olduğuna. Sadece tavana 10 metrekare bir şeyler düşünüyorum. Bu malzeme iç cephede olmaz. Tavanın üzerine yapılacaksa olur ama içerden olmaz :) 

Üstünü sıvayıp boyayacaksın abi niye olmasın? Canavar gibi olur valla oda ?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Oğuzkan Erışık yazdı:

Üstünü sıvayıp boyayacaksın abi niye olmasın? Canavar gibi olur valla oda ?

Düşer sonra kafamıza. :kihkih:

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Murat Sahın yazdı:

Düşer sonra kafamıza. :kihkih:

Niye düşsün abi? Dübeli var yapıştırıcısı var.

E straforda düşer o mantıkta

Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM
Murat Sahın yazdı:

peteklerdeki normal vanaların plastik tutamaklarını bile kırdılar, termostatik vanayı da kırarlar :D

O zaman şimdilik bahsettiğim reglaj (petek çıkış vanasını tam kapatıp çeyrek tur açmak) işlemini yapın.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...