İçeriğe Yönlendir

Motor Sesi ve Kapı Kilit Arızası


mustafa kabak
Çözüme git Mustafa YILDIRIM tarafından,

Recommended Posts

mustafa kabak

Selamın aleyküm arkadaşlar ben de 2006 model trend LPG'li otomatik vites hb aracım var alalı 2 ay olacak 2 tane sorum var cevap verirseniz sevinirim.
1.Bir önceki aracım 2,5 kasa idi sesi biraz fazla idi oda LPG'li idi şimdi ki aracımda LPG'li yalnız bu ilk çalıştırma da motoru biraz fazla sesli çalışıyor sanki dizel sesi gibi ama motor ısınınca yaklaşık 1 km sonra ses 1 tık azalıyor bu sizde de böyle mi benim kafama çok takılıyor.Bakimlarini yaptirdigim usta bu normal herhangi bir problem yok dediler.Sizin otomatik araçlarıniza kıyasla sizde de aynımı.
2.Sicak kalorifer peteği tikaliydi neyse elektrikcide içini temizledik bu ara içine basınçlı su bastık iç kısımda hortum patladı direk sigorta kutusu na sular geldi neyse boruyu da değiştirdik sigorta kutusu nuda kuruttuk ben bu şekilde aracı sorunsuz şekilde 2 hafta kullandım geçen hafta aracı kumanda ile açtım ama kumanda ile bir daha kapatamadim.Anahtar kapıları dışarıdan aç kapa yapıyor ama kumandan herhangi bir tepki yok kodlama yaptım belki hafıza silinmiştir diye yine çalışmıyor kumandaciya gösterdim kumandanın çalıştığını sinyal gönderdiği ni söylüyor ama kapı kilitleri de bir tepki yok acaba soketlere su mu gitti veya pasmi yaptı nereleri kontrol etmeliyim Bana yardımcı olur musunuz şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

her araç yıl geçtikçe aynıkondüsyonda olmaz, motorun sesi değişebilir ustanız kontrol etmeli, su konusu daha fena, ordaki sigorta kutusu aynı zamanda gem modülünü içeriyor iç içe geçmiş 2 ayrı parça dır narin ve pahalıdır, oraya su gelmiş olana selden çıkmış muamelesi yapılmalı idi, bence vakit geçirmeden ehil bir ford dan anlayan elektronikçide elden geçirtin. sizin bakabileceğiniz bir yer yok

Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Mustafa YILDIRIM

 

mustafa kabak yazdı:

ilk çalıştırma da motoru biraz fazla sesli çalışıyor

 

Soğukken motor sesinin fazla olması motor yağı ile alakalı olabilir. Aracın önceki sahibi farklı yağ kullanmış olabilir. Escortlara da bir çok yağ değişimi yapan yer araç lpg li diye 5/30 yerine 10/40 motor yağı katıyorlar. Bu da motor soğukken motorun biraz sesli çalışmasına neden oluyordu. Sizde de benzer bir durum olabilir. 

Yorum bağlantısı
mustafa kabak

Motor sesi sanırım normal artık sese göz yumacagim.Merkezi kilit sistemi arızasını da çözdüm anahtarcı ya gittim kendini sifirlamis anahtar tekrar dan programları şimdi çalışıyor usta sağolsun bi ücrette almadı.Cevaplariniz için çok teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...