İçeriğe Yönlendir

Sarıkamış’tan Samsuna Geleceğim, Hangi Yol Güzergahı?

Ebrar Tüfek

Recommended Posts

Ebrar Tüfek

Haftaya askerlik bitiyor, kiralık araba ile memlekete geleceğim, Kars Sarıkamıştan, Samsuna geliyorum, Şimdi sorum şu;

Ben bu güzergahtan gitmeyi düşünüyordum,

Kars-Erzurum-Bayburt-Gümüşhane-Trabzon-Giresun-Ordu-Samsun

Bu yol, Google maps da önerilen en kısa yol. Ancak burdakiler erzurum bayburt yolları sıkıntı kar yağarsa buzlanır kıyamet gibi, bazı yerler tek şerit falan dedi. 

Kars’dan Ardahana çıkıp ordan artvin rize trabzon giresun ordu samsun şeklinde yap dediler. 

Sizce hangi yoldan gideyim, fotoğraf koyamadım Haritayı koyacaktım daha rahat görmeniz için. 

Araba 2019 egea 1.4 benzinli, kar yağarsa bununla erzurum tarafına doğru dağa tırmanamam gibi duruyor ama şuanlık kar da yağmadı. 

Kısa, sıkıntısız, en erken karadeniz sahil yoluna girebileceğim bi güzergah önerisi bekliyorum :) 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Kar yağmamış olursa senin güzergah iş grür. Kar yağarsa Artvin üzerinden sahil yoluna düşmek iyidir. Neticede sahil yolunda kar buz bırakmayacakları, rampası falan da olmadığı için kar yağdığında da zorluk çıkartmaz.

Ben hangi yoldan giderdim?

Artvin üzerinden Rize Trabzon, yani sahil yolunu tercih ederdim. Neden mi? Zigana bölgesi sıkıntı olabilir. Hem manzara da daha güzel.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Neden arabayla gidiliyor bu yol Ebrar? Kar kış kıyamet kiralık arabayla işkence olmasın sana? Otobüs denesen?

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Cem Işık yazdı:

Neden arabayla gidiliyor bu yol Ebrar? Kar kış kıyamet kiralık arabayla işkence olmasın sana? Otobüs denesen?

Ben de senin gibi düşünüyorum abi. Ama arabayı bile çoktan kiralamıştır Ebrar 😄

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

öncelikle hayırlı teskereler dilerim Ebrar. Bahsettiğin yolların Erzurum -Gümüşhane - Trabzon arasını kullandım en son 2016 tarihinde geçmiştim yolarda sıkıntı yoktu. Fakat Artvin - Hopa arası o tarih itibari ile bölünmemiş yoldu. Keskin virajları olan tam tırmanma rallisi yapılacak manzaralı bir güzergahtı yol suğuk asfalt ağır tonajlı trafiği fazla olan bir güzergahtı. ve büyük çukurlar vardı. Hatta  bir seferinde jant gitti diye durup kontrol etmiştim. Kış kurak geçiyor ama yerinde olsam otobüs ile giderdim ayrıca Trabzona uğramana gerek yok Gümüşhaneden Tireboluya çıkabilirsin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Cem Işık yazdı:

Abi 9 tane bavulum var, uçak bileti istanbul aktarmalı 2450 tl. Otobüs 12 saate gidiyor,  2 3 defa otobüsle gidip geldim çekilmez çok bunalıyorum bide o karda buzda otobüs şöförüne güvenmem kendi şöförlüğüme güvenirim, eşyaları kargoya vereyim uçakla gideyim desem 4 bin lirayı geçiyor. 

Hemde 1 senedir dağın başındayım bi nefes alayım, evime gezerek döneyim istedim, uzun yol bana terapi oluyor. 

Oğuzkan Erışık yazdı:

Ben de senin gibi düşünüyorum abi. Ama arabayı bile çoktan kiralamıştır Ebrar 😄

Aynen öyle abi çoktan aldım :D

Murat Sahın yazdı:

Kar yağmamış olursa senin güzergah iş grür. Kar yağarsa Artvin üzerinden sahil yoluna düşmek iyidir. Neticede sahil yolunda kar buz bırakmayacakları, rampası falan da olmadığı için kar yağdığında da zorluk çıkartmaz.

Ben hangi yoldan giderdim?

Artvin üzerinden Rize Trabzon, yani sahil yolunu tercih ederdim. Neden mi? Zigana bölgesi sıkıntı olabilir. Hem manzara da daha güzel.

Artvine giderken ardahanda sıkıntılı bi yol varmıdır abi, sahil yoluna çıksam gözüm kapalı giderim zaten, samsun rize arası gidip geliyorum doğduğumdan beri. Güzergahımda dağ tepe olmaması daha iyi olur, Zigana sıkıntı dediğin gibi.

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Metin Uzunoğlu yazdı:

öncelikle hayırlı teskereler dilerim Ebrar. Bahsettiğin yolların Erzurum -Gümüşhane - Trabzon arasını kullandım en son 2016 tarihinde geçmiştim yolarda sıkıntı yoktu. Fakat Artvin - Hopa arası o tarih itibari ile bölünmemiş yoldu. Keskin virajları olan tam tırmanma rallisi yapılacak manzaralı bir güzergahtı yol suğuk asfalt ağır tonajlı trafiği fazla olan bir güzergahtı. ve büyük çukurlar vardı. Hatta  bir seferinde jant gitti diye durup kontrol etmiştim. Kış kurak geçiyor ama yerinde olsam otobüs ile giderdim ayrıca Trabzona uğramana gerek yok Gümüşhaneden Tireboluya çıkabilirsin. 

Abi çoktan arabanın parasını ödedim, Artvin hopa tarafına daha hiç gitmedim yolları bilmiyorum, sahil yoluna çıkana kadar navigasyon kullanacağım. 2016 dan bu yana o yolları yapmışlardır diye düşünüyorum, malum yol yapma konusunda iyiyiz :) Gümüşhane güzergahı yol olarak daha güzel gibi ama Zigana beni korkutuyor, Artvin yoluna da şimdi kötü dediniz yol yine aynıysa oda sıkıntı, çok ikilemde kaldım. 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Ebrar Tüfek yazdı:

Abi çoktan arabanın parasını ödedim, Artvin hopa tarafına daha hiç gitmedim yolları bilmiyorum, sahil yoluna çıkana kadar navigasyon kullanacağım. 2016 dan bu yana o yolları yapmışlardır diye düşünüyorum, malum yol yapma konusunda iyiyiz :) Gümüşhane güzergahı yol olarak daha güzel gibi ama Zigana beni korkutuyor, Artvin yoluna da şimdi kötü dediniz yol yine aynıysa oda sıkıntı, çok ikilemde kaldım. 

Zigana'dan korkmana gerek yok tüneller var orada. Şimdiden hayırlı yolculuklar dilerim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu
Ebrar Tüfek yazdı:

Artvine giderken ardahanda sıkıntılı bi yol varmıdır abi

Ardahan Artvin geçişinde bir yerden bahsedilir, orayı tercih etmezdim. Yeniden keşif yapmaya gerek yok. Erzurum, Gümüşhane, Trabzon'a inmek mantıklı . Macera istersen Erzurum'a girince İspir Ovit yolu durumunu ordan da Rize ye inebilirsin. Tirebolu ya iniş yolu daha tenhadır muhtemelen.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Çanakçı

Tam zamanında bitmiş askerlik. Sarıkamışın kışı dayanılır gibi değildir.

İlk güzergah şu sıralar uygun olabilir. Yıl 1985, Kop Dağında sabahladığımız olmuştur. Ancak o zamandan bu yana çok şey değişti.

Bu mevsimde hava şartlarının ağır olduğu yolların daha emniyetli olacağı kanaatindeyim. Çünkü tedbir ve dikkat fazla olur.

Araç ekipmanı ve sürücü tecrübesi yeterli ise korkma derim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Sarıkamış - Horasan - Erzurum - Aşkale - Bayburt - Gümüşhane - Kürtün - Tirebolu sahilden devam giderdim ben olsaydım. Horasan Dörtyol'da Örnek Döner'de döner yer, Gümüşhane'de pestil köme alırdım. Allah yol açıklığı versin şimdiden.  

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hasan Sancak

Hayırlı teskerelerin olsun kardeşim, 1 yılda sivil hayatta çok şey değişti :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Erzurum bayburt arasi tek serit degil.. Evet dağlık biraz tırmanıslar inisler var ama gidilmeyecek türden degil.. 

Lastik varsa soforlukte varsa sorun olmaz.. Gumushane giresun arasi ( kürtün vs) biraz zorlu yol.. bol virajlı Temkinli olman lazım..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren
Ebrar Tüfek yazdı:

Haftaya askerlik bitiyor, kiralık araba ile memlekete geleceğim, Kars Sarıkamıştan, Samsuna geliyorum, Şimdi sorum şu;

Ben bu güzergahtan gitmeyi düşünüyordum,

Kars-Erzurum-Bayburt-Gümüşhane-Trabzon-Giresun-Ordu-Samsun

Bu yol, Google maps da önerilen en kısa yol. Ancak burdakiler erzurum bayburt yolları sıkıntı kar yağarsa buzlanır kıyamet gibi, bazı yerler tek şerit falan dedi. 

Kars’dan Ardahana çıkıp ordan artvin rize trabzon giresun ordu samsun şeklinde yap dediler. 

Sizce hangi yoldan gideyim, fotoğraf koyamadım Haritayı koyacaktım daha rahat görmeniz için. 

Araba 2019 egea 1.4 benzinli, kar yağarsa bununla erzurum tarafına doğru dağa tırmanamam gibi duruyor ama şuanlık kar da yağmadı. 

Kısa, sıkıntısız, en erken karadeniz sahil yoluna girebileceğim bi güzergah önerisi bekliyorum :) 

KTM ye girmeden direk gelebiliyomusunuz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Hayırlı teskereler Ebrar.

Şimdiden iyi yolculuklar.

Yolculuktan güzel enstantaneler paylaşırsın artık

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Metin Uzunoğlu yazdı:

Zigana'dan korkmana gerek yok tüneller var orada. Şimdiden hayırlı yolculuklar dilerim.

Çok teşekkür ederim, dağa tırmanacağım falan zannettim, tünelse sıkıntı yok.

Cavit Çırakoğlu yazdı:

Ardahan Artvin geçişinde bir yerden bahsedilir, orayı tercih etmezdim. Yeniden keşif yapmaya gerek yok. Erzurum, Gümüşhane, Trabzon'a inmek mantıklı . Macera istersen Erzurum'a girince İspir Ovit yolu durumunu ordan da Rize ye inebilirsin. Tirebolu ya iniş yolu daha tenhadır muhtemelen.

Ardahan tarafında sıkıntılar var, onu bende duydum da gündüz geçeceğim için bişey olmaz dedim, ama yine de gümüşhane tarafı güzel duruyor, en azından bayburtu çıkınca karadenizdeyim. O da olabilir, Ovit tüneline de giriliyormu bu bahsettiğiniz yolda.

Ali Çanakçı yazdı:

Tam zamanında bitmiş askerlik. Sarıkamışın kışı dayanılır gibi değildir.

İlk güzergah şu sıralar uygun olabilir. Yıl 1985, Kop Dağında sabahladığımız olmuştur. Ancak o zamandan bu yana çok şey değişti.

Bu mevsimde hava şartlarının ağır olduğu yolların daha emniyetli olacağı kanaatindeyim. Çünkü tedbir ve dikkat fazla olur.

Araç ekipmanı ve sürücü tecrübesi yeterli ise korkma derim.

Araba kış lastikli egea, zincir yok ama kars merkezden takmatik zincir alabilirim kar kış durumuna göre, Sarıkamışta şuanda kışın -15 dereceyi görüyoruz. 1 haftaya daha da soğur galiba, 2 ay önce kar yağması gerekirken hala yağmadı, 1 hafta daha yağmasa benim için çok iyi olacak. 

O.Yücel Çetin yazdı:

Sarıkamış - Horasan - Erzurum - Aşkale - Bayburt - Gümüşhane - Kürtün - Tirebolu sahilden devam giderdim ben olsaydım. Horasan Dörtyol'da Örnek Döner'de döner yer, Gümüşhane'de pestil köme alırdım. Allah yol açıklığı versin şimdiden.  

Otobüs seferlerinin geçtiği güzergah da bu şekilde, ama trabzona da uğruyorlar. Demekki o yol daha temiz gibi. Sağolun teşekkür ederim. 

Hasan Sancak yazdı:

Hayırlı teskerelerin olsun kardeşim, 1 yılda sivil hayatta çok şey değişti :)

Sağol abi teşekkür ederim, valla herkes diyor gittiğin gibi değil diye. Bakalım neler göreceğim, Emrah abiyle sizi de çok özledim bu arada :)

Alpay Sumer yazdı:

Erzurum bayburt arasi tek serit degil.. Evet dağlık biraz tırmanıslar inisler var ama gidilmeyecek türden degil.. 

Lastik varsa soforlukte varsa sorun olmaz.. Gumushane giresun arasi ( kürtün vs) biraz zorlu yol.. bol virajlı Temkinli olman lazım..

Şöförlük var, karda buzda çok kullandım kendime güveniyorum abi o konuda sıkıntı yok, tam güzergahı karar verirsem yollarda güzel restorantlar, hediyelik malzemeler falan onları araştıracağım. 

Mehmet Dagdeviren yazdı:

KTM ye girmeden direk gelebiliyomusunuz?

Ben astsubay'ım abi, KTM Erlerde var.

Alptuğ Özcan yazdı:

Hayırlı teskereler Ebrar.

Şimdiden iyi yolculuklar.

Yolculuktan güzel enstantaneler paylaşırsın artık

Çok teşekkür ederim abi, yolculukta video çekeceğim, Youtube kanalıma yüklerim link atarım. 

Yorum bağlantısı
Hamit inan

Gel biladerim yolun açık olsun. Zencir ve cam suyu al yanına en kestirmeden akşam olmadan önce sahil yoluna düşmeye bak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Hamit inan yazdı:

Gel biladerim yolun açık olsun. Zencir ve cam suyu al yanına en kestirmeden akşam olmadan önce sahil yoluna düşmeye bak.

Sağol abi zincir cam suyu aklımda, sahil yoluna kadar hava kararmadan gidersem gerisi rahat, senle telefonda en son konuştuğumuz şeyi de daha anca yapabildim, buralar çok yoğun anca fırsatım oldu, müsaitlik zamanımda arıcam seni.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Ebrar Tüfek yazdı:

Bla bla uygulamasını bir dene olmazsa.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ebrar Tüfek yazdı:

Bu zaman da o yolunda çok bir farkı olmayacak üstelik ekseriyet bölünmüş yol yok :) Otobüs güzergahını kullan amaç en kısa yoldan sahile inmek ise Ovit tercih etmelisin.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

antalya üzerinden rota çizerdim kalmalı hatta çok çok kalamlı

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Tek şoför gelecek isem zorlu yolları seçebilirdim, zaten kar falan da yağdığı yok bu sene.

Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu
Ebrar Tüfek yazdı:

Ovit tüneline de giriliyormu

Evet 

Yorum bağlantısı
Serhat Işık

En mantıklı ve güvenli olan güzergah, 

image.png.50ac2f94eeaa296008106c268ab68a6c.png

Serhat Işık yazdı:

En mantıklı ve güvenli olan güzergah, 

image.png.50ac2f94eeaa296008106c268ab68a6c.png

yada,

image.png.0b38272c99f8fe41ed59b27cf8e53e02.png

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ebrar Tüfek yazdı:

Abi 9 tane bavulum var, uçak bileti istanbul aktarmalı 2450 tl. Otobüs 12 saate gidiyor,  2 3 defa otobüsle gidip geldim çekilmez çok bunalıyorum bide o karda buzda otobüs şöförüne güvenmem kendi şöförlüğüme güvenirim, eşyaları kargoya vereyim uçakla gideyim desem 4 bin lirayı geçiyor. 

Hemde 1 senedir dağın başındayım bi nefes alayım, evime gezerek döneyim istedim, uzun yol bana terapi oluyor. 

Aynen öyle abi çoktan aldım :D

Artvine giderken ardahanda sıkıntılı bi yol varmıdır abi, sahil yoluna çıksam gözüm kapalı giderim zaten, samsun rize arası gidip geliyorum doğduğumdan beri. Güzergahımda dağ tepe olmaması daha iyi olur, Zigana sıkıntı dediğin gibi.

Cavit Çırakoğlu yazdı:

Sarıkamış Ardahan Artvin 3 alternatif var zaten sen daha iyi bilin ağam. Ya Yusufeli gidecek, Ya Ardahan Şavşat ya da Ardahan Ardanuç. Her türlü tehlikeli bu mevsimde. Biz İlker le Mayıs sonu Şavsat ta kara yakalanmıştık 😀

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...