İçeriğe Yönlendir

2018 Dacia Stepway Motor Arızası Sorunu


Cihaner Öztürk

Recommended Posts

Cihaner Öztürk

Bu sene sonunda garantisi bitecek aracımda 28.10.2022 tarihinde yapılan standart bakımdan sonra motor ikaz lambası yanmaya başladı. Servisten 3 gün sonra bu arızayı bilgisayara bağlayarak kapattılar. Aynı arızadan 01.12.2022 tarihinde tekrar bakıma aldılar ve egsoz klapesi değişti. Son olarak aynı arızadan 13.01.2023 tarihinde bakıma alındı ve motor kabloları değişme için garantiden onay aldıklarını ve değişim yapılacağını söylediler. Parça bekliyoruz. 3 ayda 200 km yaptık bunun çoğu serviste yapıldı. Özellikle bazı kayıtları tutmadılar. Bakımdan sonra 2 işlem açıldı görünüyor. Tabi her servis dönemi aracı kullanmayın diyor ve 10-15 gün evin önünde yatıyor. Sıra yok diyorlar. Dacia yardım ilgileniyor gözüküyor ama ortada yok. Bir çok görüşmemiz oldu. Bu durumda yasal olarak yapılacak bir şeyler varmı sizlerden öğrenmek isterim. Teşekkürler dostlar.

Yorum bağlantısı
Cihaner Öztürk

Enjektör ve beyine giden kablolarda direnç var dediler. Bu kablolar değişecekmiş. Bence egsoz klapesinide boşuna değiştirdiler. Emin değiller ve sırayla değişiklik yaparak arızayı bulmaya çalışıyorlar.

Yorum bağlantısı
Murat Azalma

Parça tedarik sorunu neredeyse tüm markalarda mevcut. özellikle çok sık talep olunmayan parçalar için bekleme süresi daha da fazla uzayabiliyor. sizi oyalama sebepleri bu olabilir. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Araç yürümeyecek durumda ise ikame araç veriyor Renault. Dacia'da bu hizmet var mı bilmiyorum ama, talep edin bence.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Cihaner Öztürk yazdı:

28.10.2022 tarihinde yapılan standart bakımdan sonra motor ikaz lambası yanmaya başladı.

başlangıca bakarak çok basit bir mekanik işçilik hatası da olabilr, zamane servisçileri mekanik kontrolü unutttu, obd den bağlanıp ekran tıklamayı arıza teşhisi sanıyor

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Cihaner Öztürk

Yedek araç istemedim. Yani sorun garantiden sonra devam ederse canım yanacak onu düşünüyorum.  Yaptıkları işlemler ucuz değil.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Garanti dahilinde çözüme ulaşmayan arıza garanti bitişinde ücretsiz yapılır. Araba servise girip içinde hapşırsalar dahi servis formu ve kayıt isteyin

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Çağlar Bayur yazdı:

zamane servisçileri mekanik kontrolü unutttu

 

Mekanik malzemeyi de odb den göreceğini zannedenler de var.

Geçen bir tamircide arabanın direksiyon çevirince sağ teker açıyor sol teker içeri girmiyordu.

Kalfa çırağa bilgisayarı getir dedi. Uzaklaştım ordan.

  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...