Fatih ÇOLAK 11 Şubat 2023 Paylaş 11 Şubat 2023 Mondeo mk3 2.0 tdci ov için elazığda önerdiğiniz bir özel servis varmı? Transit motoru olduğu için binek araç servisleri bakmıyor, transit servisleri sedan araç olduğu için bakmıyor. Elazığda çok muzdarip olduk. Peugeot motoruyla aynı mı acaba bu motor? Yorum bağlantısı
Fatih ÇOLAK 12 Şubat 2023 Yazar Paylaş 12 Şubat 2023 Hocam malatyaya yardım götürürken kızdırma bujisi ışığı yanıp sönmeye başladı bende kapatıp açtım arabayı ışığı söndü . Sonra dönüş yolunda tekrar kızdırma bujisi sarı yanıp sönmeye başladı güçten bayağı bir düştü, motordan garip garip sesler gelmeye başladı ve siyah duman atmaya başladı. 30 km yolum kalmıştı devam ettim. Yaşadığım yer olan elazığda sanayiye götürdüm sürekli ordan oraya gönderdi ford özel servisleri muhattap bulamadım eve döndüm. Forumlarda araştırdım enjeksiyon sisteminde galiba arıza. Aradan 1 gün geçti çalıştırdım arabayı at arabası gibi oldu çok aşırı gücsüz durumda. Burada emsan dizel koperatifi diye delphi logolu bir enjektör ve motor yenileme yapan yer buldum burda yaptırıcam ama enjektör veya pompayı sökmek için yine fordculara gönderecek yine muhattap bulamıcam arabadan soğuttular gerçekten. Şuan araç hiç çalışmaz halde. Yorum bağlantısı
Fatih ÇOLAK 12 Şubat 2023 Yazar Paylaş 12 Şubat 2023 Doğrudur sürekli oraya buraya pasladılar ve muhattap bulamadık çok üzgünüm gerçekten. Birde eklemeyi unuttum dönüş yolunda kızdırma buji ışığıyla beraber akü lambasıda yandı. Ama elektrikçi şarj ediyor dedi, ölçümü 13.9 çıktı. Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 12 Şubat 2023 Paylaş 12 Şubat 2023 Sarj gerilimi 14.5V olmali. Sarj dinamosu bozuk olabilir. Arabaniz ya kotu yakittan ya da bir pislikten dolay enjektor arizasi vermis olabilir. Veya beyin bazen boyle olunca kodları siliyor once kodlar duruyomu bakilmasi lazim. 1 Yorum bağlantısı
Fatih ÇOLAK 12 Şubat 2023 Yazar Paylaş 12 Şubat 2023 Hocam teşekkürler. 3 hafta önce arıza kodlarına baktırmıştım bana enjeksiyon pompası bozuk dediler galiba mazot pompası oluyor. Ona dayanarak arızanın enjektör ve pompa olduğunu düşünüyorum. Bu sabahta hiç çalışmadı galiba marş motoru da bozuldu. İşte elazığ’da usta bulamadığım için sorun yaşıyorum. Merak ettiğim bir husus daha var. Kızdırma buji bozulsa performans düşer mi ? Motorda değişik vuruntu sesleri gelir mi? Aynı soru enjektör arızası bunları yapar mı? Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 12 Şubat 2023 Paylaş 12 Şubat 2023 Kizdirma bujisiyle hic alakasi yok. Siz orda ikamet etmiyorsaniz bence cekiciyle Ankaraya falan goturun. 1 Yorum bağlantısı
Fatih ÇOLAK 12 Şubat 2023 Yazar Paylaş 12 Şubat 2023 Malesef elazığda yaşıyorum. Depremden dolayı bazı ustalar işe gelmiyor pazartesi bir daha görüşcem bakalım. Aracı 3 ay önce çok isteyerek aldım çok severek kullanıyordum, soğuttu biraz. İnşallah çözüm bulacağım. Teşekkür ediyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Şubat 2023 Paylaş 12 Şubat 2023 enjektörlerini kodlamayı biliyor mu bilmiyor mu önce ve ısrarla bunu sorun, bu arıza başlamadan az önce yakıt vs aldınız mı? veya şundan sonra başladı diyebileceğiniz birşey var mı 1 Yorum bağlantısı
Fatih ÇOLAK 13 Şubat 2023 Yazar Paylaş 13 Şubat 2023 Çağlar Bayur yazdı: enjektörlerini kodlamayı biliyor mu bilmiyor mu önce ve ısrarla bunu sorun, bu arıza başlamadan az önce yakıt vs aldınız mı? veya şundan sonra başladı diyebileceğiniz birşey var mı Hocam yaklaşık 4 hafta önce ilk olarak akü lambası yandı, elektrikçiye gittim ölçüm yaptı 13.9 şarjı iyi dedi. Sonraki gün sonmüştü öyle kullandım. Aradan 5 gün falan geçti yolda giderken sarı kızdırma bujisi ışığı yanıp sönmeye başladı araç stop etti. Tekrar çalıştırdım sonmüştü. Arada böyle yapmaya devam etti. Gösterdim bilgisayarda arıza koduna baktılar enjeksiyon pompası arızası veriyor dediler. Diyarbakıra götür dediler. Arada akü lambasıyla ilgili şunu fark ettim yağışlı havada yanıyordu bir iki gün sonra sönüyor. Çamurluk davlumbazları biraz kırık belki su alıyordur diye önemsemedim. Tam diyarbakıra götürmeye niyetlendim deprem oldu. Malatyaya yardıma gittim dönüşte. Tekrardan yandı sarı kızdırma ışığı kapattım geçmedi aşırı gürültülü vuruntulu çınlamalı motor sesi, güçten bayağı bir düştu bayağı bir siyah duman atmaya başladı. Motor arıza ışığı ve akü lambasıda yanmaya başladı. Sanayide usta gezerken akü lambadı söndü ama tamircı bulamadım. Geçen çalıştırayım dedim çalışmadı , ışıkları yanıyor ama kontal alırken ışıklar sönerek marş almıyor şuan. Bugun elazığda kadir usta diye biriyle götüştüm sağolsun yardımcı olacak. Enjektörleri mazot pompasını sökecek diyarbakıra götürcem , marş ve şarj dinamosunuda sökücek onuda elazığda yaptırcam. İnşallah motorunda sorun yoktur çabuk ayağa kalkar mavi balinam. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Şubat 2023 Paylaş 13 Şubat 2023 sigorta tablasına su girişi nem var mı? 1 Yorum bağlantısı
Fatih ÇOLAK 14 Şubat 2023 Yazar Paylaş 14 Şubat 2023 Çağlar Bayur yazdı: sigorta tablasına su girişi nem var mı? Sanmıyorum hocam daha doğrusu bilmiyorum, hafta sonu ustaya vericem aracı bakalım neler olacak. Merak ettiğim enjektör arızası motor ışığı yakar mı ? Vuruntulu çınlamalı ses yapar mı? Birde ustanın birisi bu hortumu söktü geri takmadı fotoğrafta sarı ile işaretli olan. Ne işe yarar bu adı nedir bilmiyorum. Şuan kontağım bu şekilde Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 söktüğünü geri takmayana ne denir bilemedim yanlış 1 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 O hortumu takmazsa turbo sürekli açık kalır. 1 Yorum bağlantısı
Fatih ÇOLAK 14 Şubat 2023 Yazar Paylaş 14 Şubat 2023 Harun Kocaçalışkan yazdı: O hortumu takmazsa turbo sürekli açık kalır. Hocam adı nedir bu parçanın? Araştırıp alayım netten. Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 Fatih ÇOLAK yazdı: Hocam adı nedir bu parçanın? Araştırıp alayım netten. Turbo wastegate işte. Niye aliyorsunuz parca yerinde degilmi? Yorum bağlantısı
Fatih ÇOLAK 15 Şubat 2023 Yazar Paylaş 15 Şubat 2023 Harun Kocaçalışkan yazdı: Turbo wastegate işte. Niye aliyorsunuz parca yerinde degilmi? Hocam biraz deforme olmuş gibi, yüksek basınçlı hava geçerken yırtabilir belki bunu. Yorum bağlantısı
Fatih ÇOLAK 28 Şubat 2023 Yazar Paylaş 28 Şubat 2023 Aracımı diyarbakırda gelecek pompa ejder ustaya çekiciyle gönderdim. Baktı motorun bitik olduğunu söyledi il.ka otomotiv ilyas ustaya gönderdi üst kapak çatlak çıktı , sarj dinamosu yağ içinde kalmış. Çıkma temiz motorla değiştirdik. Gayet güzel yapmış sesi falan azalmış çekişi mükemmel olmuş fakat söyle bir sorun var çalıştırdıktan sonra 30sn falan araç devri 10 ile 0 arasında tam ortada çalışıyor titriyor araba o sırada gaz pedalına hiç tepki yok akü lambası yanıyor ve motor arıza ışığı sarı renkte yanıyor. 30 saniye sonra düzeliyor çekiş gidiş normal . Elektrikçi baktı sensörleri kontrol ettiler hava emişinde ve turbosunda bir şey yok çalışıyor dediler. Şuan enjektörcü kodlarına ve yakıt sistemine bakacak. Arıza kodu vermiyor. Bu şekil bir arızayla karşılaşan arkadaşımız varmı? Yorum bağlantısı
Recommended Posts