Ali Ünal 12 Şubat 2023 Paylaş 12 Şubat 2023 Merhaba, Araçlarımız hakkında bilgi paylaşımı yapalım diye bu konuyu açıyorum. Arabalarımız da gördüğümüz eksikler, ne işe yaradığını bilmediğimiz özellikler gibi konuları konuşabiliriz. Focus 1 ve 2 ailelerinde olan çift kilit ve alarm gibi özellikler bizim araçlarda yok. Kitapçığa bakılır ise çift kilit ve alarm var gibi yazılmış ama ülkemize özgü bir durum heralde o özelliklerin olmaması. 1.0 ecoboost lara koyulan renkli yol bilgisayarı ekranı bizim araçlara makyajdan sonra geliyor. Arabamın yol bilgisayarında gezinirken Ayarlar/Farlar menüsü altında ortam ışığı ve aydınlatma diye menüler gördüm ortam ışığı; kapı, ayak aydınlatma ve orta bardaklıkta yer alan kırmızı ambiyans ışıklarını açıp kapatıyor onu keşfettim ama bu aydınlık yazan menü nedir onu ne yaptıysam bulamadım. Alt menüsünde otomatik ve manuel var sadece. Birde aracım powershift şanzımanlı lastik ebatlarını da PC bağlayıp forscan yardımı ile 205/55 16 yaptım. Eski ayarları 205/60 16 idi. 6. Vites de her 500 devir karşılığı 19 km/h şeklinde ilerliyor. Bu hesap ile 2 bin devir 76 km/h, 3 bin devir 114 km /h, 4 bin devir ise 152 km/h oluyor. 205/60 16 ayarında iken 4 bin devirde 154 km/h oluyordu. Yakıt tasarrufu için son vites oranları bana biraz düşük geldi. Zira 3 bin devirden yüksek kullandığımız zaman yol bilgisayarındaki 5 yıldız azalmaya başlıyor. Bundan önceki aracım 1.2 TSI Jetta da 2 bin devir 96 km hız yapıyordu. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Şubat 2023 Paylaş 12 Şubat 2023 Ali Ünal yazdı: Bundan önceki aracım 1.2 TSI Jetta da 2 bin devir 96 km hız yapıyordu. emin misiniz? şanzıman ne idi? Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 12 Şubat 2023 Paylaş 12 Şubat 2023 Manuel vites ise 6 ileri Çağlar bey. Benim 1.2 TSI 2000 devirde 94 km yapıyor diye hatırlıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Şubat 2023 Paylaş 12 Şubat 2023 Mustafa Erkan yazdı: Manuel vites ise 6 ileri Çağlar bey. Benim 1.2 TSI 2000 devirde 94 km yapıyor diye hatırlıyorum. çok iyiymiş Yorum bağlantısı
Ali Ünal 12 Şubat 2023 Yazar Paylaş 12 Şubat 2023 Çağlar Bayur yazdı: emin misiniz? şanzıman ne idi? Highline olanları hep manuel vites çağlar bey. Ford zaten motor şanzıman kombinasyonu yapsaydı focus 1 ve 2 başarısı hala devam ediyor olurdu. Vw oradan kazanıyor. 1.6 dizel otomatik Passat sayesinde Mondeo ve diğer d segmentler arka planda kaldı. İstediğiniz motor da istediğiniz şanzıman seçeneği olmuyor maalesef. Bu arabayı alırken Mondeo alayım dedim ama otomatik şanzıman olanları 2015 yılına kadar 2.0 ecoboost yada 2.0 TDCİ. 2015 den sonrası da 1.5 ecoboost yada 2.0 TDCİ. 1.6 TDCİ da otomatik olsa eminim daha çok satardı o araç. Bi arkadaşım 2020 focus 4 aldı 6 vites manuel. Onda yaptığımız denemeler de 21.5 22 km/h saat oluyor her 500 devirde böyle olması daha kabul edilebilir 2 bin devir de 88 gibi bir hız yapıyor ki ekonomik açıdan güzel bir hız devir oranı. Yorum bağlantısı
Ali Ünal 12 Şubat 2023 Yazar Paylaş 12 Şubat 2023 Çağlar Bayur yazdı: çok iyiymiş 195 e kadar canavar gibi çıkıp sonra bi anda tıkanan bir yapısı vardı. Elektronik sınırlayıcı kaldırılması için yazılım gerekli demişlerdi. Motor küçük olduğu için ön taraf tam basmıyordu yere dolayısı ile kış şartlarında geçen sene aynı lastikle Jetta ile gidemediğim yolda bu sene focus ile hiç zorlanmadan gidebildim. Üstelik geçen seneye göre daha soğuk ve daha fırtınalı bir ortamda. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Şubat 2023 Paylaş 12 Şubat 2023 Ali Ünal yazdı: 195 e kadar canavar gibi çıkıp sonra bi anda tıkanan bir yapısı vardı. Elektronik sınırlayıcı kaldırılması için yazılım gerekli demişlerdi. Motor küçük olduğu için ön taraf tam basmıyordu yere dolayısı ile kış şartlarında geçen sene aynı lastikle Jetta ile gidemediğim yolda bu sene focus ile hiç zorlanmadan gidebildim. Üstelik geçen seneye göre daha soğuk ve daha fırtınalı bir ortamda. 2000 devirdkei hızı 7 ileri dsg cupra gibi, o tabii 195 te yeni başlıyor hayata Yorum bağlantısı
Ali Ünal 12 Şubat 2023 Yazar Paylaş 12 Şubat 2023 Focus un yol bilgisayarında yer alan Aydınlık menüsü hakkında bir fikriniz var mı peki. Yaptığım denemelerde kullanım kılavuzunda falan bir bilgi bulamadım. Acaba dedim kadran aydınlatması falan mı ama manual yaptığım pozisyonda bile karanlık ortamlarda farlar kapalı iken kadran ışıkları yanıyordu. Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 13 Şubat 2023 Paylaş 13 Şubat 2023 Ali Ünal yazdı: Focus un yol bilgisayarında yer alan Aydınlık menüsü hakkında bir fikriniz var mı peki. Ben de aynı aracı kullanıyorum fakat yol bilgisayarında "Aydınlık" başlıklı bir menü hatırlayamadım Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 13 Şubat 2023 Paylaş 13 Şubat 2023 Benim eksikliğini hissettiğim şey torpido soğutucusu. Focus 2 de vardi, focus 3 de yok. Gerçi torpidosu çok da büyük degil ama en azından uzun yolda maden suyunu soğuk tutmak için iş görürdü. Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 13 Şubat 2023 Paylaş 13 Şubat 2023 En büyük sıkıntı içinin dar olması benim için Yorum bağlantısı
Ali Ünal 13 Şubat 2023 Yazar Paylaş 13 Şubat 2023 Alptuğ Özcan yazdı: Ben de aynı aracı kullanıyorum fakat yol bilgisayarında "Aydınlık" başlıklı bir menü hatırlayamadım Yol bilgisayarında ayarlar/farlar sekmesinde ortam ışığı, aydınlatma, gecikmeli sönen farlar falan alt alta yazıyor. Araca indiğimde resim yada video çekerim. Öner Kurukuz yazdı: Benim eksikliğini hissettiğim şey torpido soğutucusu. Focus 2 de vardi, focus 3 de yok. Gerçi torpidosu çok da büyük degil ama en azından uzun yolda maden suyunu soğuk tutmak için iş görürdü. Evet Jetta da vardı çok kullanmamıştım ama soda su falan serin tutmak istediğimiz de işimize yarıyormuş. Focus ta bardaklıkta tutuyorum sıcak havalarda klima açık olduğu zaman oda serin tutmaya yarıyor aslında Alptuğ Özcan yazdı: En büyük sıkıntı içinin dar olması benim için Şoför koltuğunda oturduğum için sorun etmiyorum ama arka yaşam alanı konusunda çok haklısınız :-) Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 13 Şubat 2023 Paylaş 13 Şubat 2023 Ali Ünal yazdı: Yol bilgisayarında ayarlar/farlar sekmesinde ortam ışığı, aydınlatma, gecikmeli sönen farlar falan alt alta yazıyor. Araca indiğimde resim yada video çekerim. Şoför koltuğunda oturduğum için sorun etmiyorum ama arka yaşam alanı konusunda çok haklısınız :-) İş çıkışı bakayım menüye İç yaşam alanı gerçekten bunaltıcı seviyede benim için. 4 yaşındaki çocuğu çocuk koltuğuna oturtmaya çalıştığımda kafası ya kapı girişine çarpıyo ya tavana. Arka kısımda hareket etmek ızdırap(boy 184cm). ön koltuğu kendi boyunma göre ayarlayıp arka koltuga oturamıyorum, zar zor otursam da hareket etmek mümkün değil Yorum bağlantısı
Ali Ünal 13 Şubat 2023 Yazar Paylaş 13 Şubat 2023 Alptuğ Özcan yazdı: İş çıkışı bakayım menüye İç yaşam alanı gerçekten bunaltıcı seviyede benim için. 4 yaşındaki çocuğu çocuk koltuğuna oturtmaya çalıştığımda kafası ya kapı girişine çarpıyo ya tavana. Arka kısımda hareket etmek ızdırap(boy 184cm). ön koltuğu kendi boyunma göre ayarlayıp arka koltuga oturamıyorum, zar zor otursam da hareket etmek mümkün değil 5 yaşında çocuğum var benim de çocuk koltuğuna oturturken Jetta dan farklı gelmemişti bana ama haklı olabilirsin. Ben de 184 boyundayım ön koltuk bana ayarlı iken arka koltuğa zar zor oturuyorum. Bu iç mekan darlığından dolayı c-max falan bakmaya başladım. Donanım olarak daha dolular hemde ön cam ısıtma direksiyon ısıtma elektrikli bagaj falan cezbediyor beni. Birde kılavuz da arka camları kilitleyen buton aynı zamanda çocuk kilidi de yapıyormuş bazı focuslarda öyle yazıyor. Ama türkiye de sadece c-max de gördüm o özelliği focuslarda yok bildiğim kadarıyla Yorum bağlantısı
İsmail Sefer 13 Şubat 2023 Paylaş 13 Şubat 2023 Ali Ünal yazdı: aydınlık yazan menü nedir onu ne yaptıysam bulamadım. Alt menüsünde otomatik ve manuel var sadece. Otomatik seçerseniz akşam olunca ekran ve multimedia ışıklarını otomatik olarak azaltır ve gözünüzü yormaz Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 Ali Ünal yazdı: Bu iç mekan darlığından dolayı c-max falan bakmaya başladım. Donanım olarak daha dolular hemde ön cam ısıtma direksiyon ısıtma elektrikli bagaj falan cezbediyor beni. Babamda 2010 C-max var. Benim arabadan sonra o arabayı kullanırken dünya varmış diyorum. Önü arkası her tarafı ferah. Bu tabi ki segment farkından kaynaklı ama Focus 3 diğer c segment arabalara göre daha dar. Focus 4'de bu sorunu çözdüler, içi çok ferah Ali Ünal yazdı: Birde kılavuz da arka camları kilitleyen buton aynı zamanda çocuk kilidi de yapıyormuş bazı focuslarda öyle yazıyor. Ama türkiye de sadece c-max de gördüm o özelliği focuslarda yok bildiğim kadarıyla Bu özelliği hiç bir Focus da görmedim. Başka markalarda da vardır ama Volvo'da olduğunu biliyorum bu özelliğin. Bizim arabada kapı içinde anahtarla yapılıyo Yorum bağlantısı
Ali Ünal 14 Şubat 2023 Yazar Paylaş 14 Şubat 2023 İsmail Sefer yazdı: Otomatik seçerseniz akşam olunca ekran ve multimedia ışıklarını otomatik olarak azaltır ve gözünüzü yormaz Kadran ışıkları ne kadar uyumlu hiç yormuyor gözümü ayar yapmaya da gerek kalmıyor diyordum bende demek bu nedenle oluyormuş. Teşekkür ederim. Alptuğ Özcan yazdı: Bu özelliği hiç bir Focus da görmedim. Başka markalarda da vardır ama Volvo'da olduğunu biliyorum bu özelliğin. Bizim arabada kapı içinde anahtarla yapılıyo C-max titanium 2015 sonrasında olduğuna eminim ama makyajsız c-max mk2 lerde varmı emin değilim. Sonuç olarak tam aile arabası C-Max bana göre herşeyiyle uyumlu benim için. 1.5 TDCİ olabilir ama dizel bitiyor artık bide dpf falan uğraşmak lazım diye 1.5 ecoboost lara da bakıyorum. Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 15 Şubat 2023 Paylaş 15 Şubat 2023 Ali Ünal yazdı: Kadran ışıkları ne kadar uyumlu hiç yormuyor gözümü ayar yapmaya da gerek kalmıyor diyordum bende demek bu nedenle oluyormuş. Teşekkür ederim. C-max titanium 2015 sonrasında olduğuna eminim ama makyajsız c-max mk2 lerde varmı emin değilim. Sonuç olarak tam aile arabası C-Max bana göre herşeyiyle uyumlu benim için. 1.5 TDCİ olabilir ama dizel bitiyor artık bide dpf falan uğraşmak lazım diye 1.5 ecoboost lara da bakıyorum. Yol bilgisayarına yine bakmayı unuttum C-max tam bir aile ve uzun yol aracı. Konforu çok iyi uzun yolda. Seviyorum ama hantal geliyor bana. Turbo benzinli bakmak bence de daha mantıklı artık bu dönemde. Araç değiştirecek olsam turbo benzin bir araç bakarım. Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 15 Şubat 2023 Paylaş 15 Şubat 2023 İsmail Sefer yazdı: Otomatik seçerseniz akşam olunca ekran ve multimedia ışıklarını otomatik olarak azaltır ve gözünüzü yormaz Bunun için zaten azaltma ve artırma butonları mevcut. Far düğmesinin hemen yanında. Siz yazınca ben de baktım, menüde bende otomatik seçili ama bu ışıkların kendiliğinden azaldığına tanık olmadım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts