Metin Uzunoğlu 13 Şubat 2023 Paylaş 13 Şubat 2023 (düzenlendi) İlkay Başaran yazdı: Metin hocam asmolen döşeme kirişlerin doğrultusundaki depreme iyi mukavemet gösterse de kesecek doğrultudakinde daha zayıf davranıyor diye okumuştum. Hatta kiriş yönündekilerde dahi risk var diyordu. Ne diyorsunuz. Birde şunu soracağım, ağır hizmet tipi binalarfa kare kesitli kolon daha çok görüyorum. Yer kaygısından dolayı mı apartmanlarda çok seyrek kullanılıyor? Kesinlikle doğru ssmolen aralarındaki nervür kirişlerinin yönü deprem doğrultusuna göre seçilmeli. Taşıma kapasitesi en yüksek fretli dediğimiz dairesel kesitli kolonlar örnek köprü ve viyadük ayakları. Bu kolonlar kare veya dikdörtgen şeklindede imal edilebilir. Binalarda tasarım ve estetik kaygılarla tercih edilmeyebiliyor. 13 Şubat 2023 tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 13 Şubat 2023 Paylaş 13 Şubat 2023 Çağlar Bayur yazdı: yok öyle değil, konyada arsa alıp kendi kontrolümüzde bina inşaa ederek, plan detayları ayrı konya örnek olarak konya, yoksa asıl lookasyon başka asıl lokasyon o değil tabii Asıl lokasyon sedef istif........ 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Şubat 2023 Paylaş 13 Şubat 2023 Metin Uzunoğlu yazdı: Asıl lokasyon sedef istif........ 14 mt tepede 15 ton jant var , jilet gibi oluruz tükkanda 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Şubat 2023 Paylaş 13 Şubat 2023 Mert Gülkokan yazdı: Bundan 5 sene önce babanemin evi kentsel dönüşüme girdi istanbul bostancıda idi biz dönüşüme girmeden satmıştık Eski bina 5 katlı idi zemin dahil Evler 3 oda 1 salon 100 metrekare idi Yeni bina oldukça yüksek yapıldı Eski mülk sahiplerine yeni verilen evler 2 od 1 salon amerikan mutfak 70 metrekare idi Binanın altına kapalı otopark yapıldı Bu traji komik yapıyı yakın zamanda gördüm . Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Şubat 2023 Paylaş 13 Şubat 2023 Ali Darbaz yazdı: Bu traji komik yapıyı yakın zamanda gördüm . nesi trajik? yenilenmiş ? Yorum bağlantısı
Osman Ünal 13 Şubat 2023 Paylaş 13 Şubat 2023 Bizde de aynı problem var, 6-7 yaşında bina. 5-6 yerle konuştuk her biri başka bir şey söylüyor, ciddi anlamda da maliyet. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 13 Şubat 2023 Paylaş 13 Şubat 2023 Bankalar kolon kesmez. Bir binaya banka gireceği zaman, bina hakkında her türlü onayın olup olmadığını sorguluyorlar. Beton numune sonuçlarına bile bakıyorlar. deprem izolatörü hem çok pahalı, hem bazı yerlerde kullanılması handikap olabilir. Zemin ve bina tipine göre kullanılıyor. O kadar pahalı sistemler yerine en fazla 5-6 katlı binalara müsade edip, bir de doğru işçilik yapılırsa bina zaten taş gibi oluyor. 5 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Şubat 2023 Paylaş 13 Şubat 2023 https://depremzemin.ibb.istanbul/guncelcalismalarimiz/#olasi-deprem-kayip-tahmnler-le-ktapiklari birkaç saat ayırıp okunmalı 2020 de hazırlanmış, istanbul daki tüm adresler mevcut 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 13 Şubat 2023 Paylaş 13 Şubat 2023 Ataşehir İnönü Mahallesi sağlam görülüyor. Evi satmaya gerek yok görünüşe göre Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 13 Şubat 2023 Paylaş 13 Şubat 2023 Çağlar Bayur yazdı: https://depremzemin.ibb.istanbul/guncelcalismalarimiz/#olasi-deprem-kayip-tahmnler-le-ktapiklari birkaç saat ayırıp okunmalı 2020 de hazırlanmış, istanbul daki tüm adresler mevcut Birkaç sene önce yayınlandı bu. Direkt kendi evime baktım. Evimi 1980-2000 arası yapılar arasında göstermiş. Halbuki evim yeni. Gerisine bakmadan kapattım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Şubat 2023 Paylaş 13 Şubat 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Halbuki evim yeni. Gerisine bakmadan kapattım. bilimsel olmamış bu , ev ev gösterim yapan bir çalışma değil ki ? semt mahalle bazında çalışılmış , ev listedekinden yeni ise ne güzel rakamlar daha iyi gelir ama çimento lobisi mutluolmayabilir Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 13 Şubat 2023 Paylaş 13 Şubat 2023 konu başlığı için konuşursak; bence 6 senelik ev için buna gerek yok. Ama yapılacaksa elbette bazı temel bilgiler elde edilebilir. işçilik o kadar önemlidirki, çok şiddetli depremde plastik mafsal oluşumu son noktalardır. Buradaki işçilik hatası binayı göçertebilir. Ya da demircilerin kafalarına göre iş yapması sonucu sistemdeki mafsalların davranışları değişebilir. Bunları o analizler ne kadar gösterir soru işaretidir. Bu tip işçilik hatalı sanırım çıkmaz analizlerde 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 13 Şubat 2023 Paylaş 13 Şubat 2023 @Çağlar Bayur kimbilir ne kadar eski verileri toplayıp böyle sundular. O yüzden kapattım. Belki yazdıkları zemin tespitleri bile sonradan değişmiş olabilir. Güncel değildir. Bana acele yapılmış bir iş gelmişti. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 13 Şubat 2023 Paylaş 13 Şubat 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: konu başlığı için konuşursak; bence 6 senelik ev için buna gerek yok. Ama yapılacaksa elbette bazı temel bilgiler elde edilebilir. işçilik o kadar önemlidirki, çok şiddetli depremde plastik mafsal oluşumu son noktalardır. Buradaki işçilik hatası binayı göçertebilir. Ya da demircilerin kafalarına göre iş yapması sonucu sistemdeki mafsalların davranışları değişebilir. Bunları o analizler ne kadar gösterir soru işaretidir. Bu tip işçilik hatalı sanırım çıkmaz analizlerde Hep diyorum. Kalfalar eğitilmeli. Vibratörü nasıl kullanacağını bilmeyen var. En iyi beton olsun, vibratörü yanlış kullan bitti olay. 30 40 saniye tutuyor adam. Tüm agregayı çökertiyor aşağı. Kaç kere dayak yiyecektim. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Şubat 2023 Paylaş 13 Şubat 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: @Çağlar Bayur kimbilir ne kadar eski verileri toplayıp böyle sundular. O yüzden kapattım. Belki yazdıkları zemin tespitleri bile sonradan değişmiş olabilir. Güncel değildir. Bana acele yapılmış bir iş gelmişti. zemin 5 yılda değişir mi anlamadım Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 13 Şubat 2023 Paylaş 13 Şubat 2023 Çağlar Bayur yazdı: zemin 5 yılda değişir mi anlamadım Büyük yapıların yanına çınar ağacı ekerlermiş önceden. Zemindeki suyu alıp uzaklaştırsın diye. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Şubat 2023 Paylaş 13 Şubat 2023 İlkay Başaran yazdı: Büyük yapıların yanına çınar ağacı ekerlermiş önceden. Zemindeki suyu alıp uzaklaştırsın diye. toprak mı varmış? nasıl bir şey o 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 Çağlar Bayur yazdı: zemin 5 yılda değişir mi anlamadım zemin değişmez. Bizim fikrimiz değişiyor Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 doğuda görev yaparken oturduğumuz lojmandan karot örneği almışlardı, işten pek anlamam ama hemen hemen her kolondon alındı, yerleri de normal çimento ile doldurulmuştu. ozmanlar bana pek güvenilir gelmemişti. şuan durum farklı olabilir ama kolonları zayıflattıkları kesindi. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 Çağlar Bayur yazdı: zemin 5 yılda değişir mi anlamadım aha bu adam haritalara külliyen yanlış diyor mesela https://t24.com.tr/yazarlar/cansu-camlibel/prof-dr-cenk-yaltirak-turkiye-nin-deprem-haritalari-da-senaryolari-da-yanlis,38708 Yorum bağlantısı
Sevgin Yılmaz 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 Doğan Arşiray yazdı: 4000 ile 80000 TL arası /adet miş fiyatları. Eskişehirde pek çok diri fay hattı varmış. Dün yayımlanan MTA haritalarında gördüm tesadüfen. İncelemiştim nedir diye. Sanırım memlekette ürettiğimiz tabii afet ve zelzelelere dayanıklılığını yine ispatlamış bu konut yapılarını "Ruhsat yok" diye mühürlemişler. "İLK KEZ BİR BELEDİYE TOKİ’NİN TOPLU KONUTUNU MÜHÜRLEDİ TOKi kanun maddelerinde yazıldığı üzere mülkiyeti belirlenmeden, vatandaşa ait arazi üzerinde inşaata başladı. TOKİ, kanun maddelerinde yer alan gereklilikleri yerine getirmeyince, Odunpazarı Belediyesi de inşaata ruhsat vermedi. İnşaatın ruhsatsız olduğunu belirleyen belediye, TOKİ’nin inşaatını mühürledi. Durum böyle olunca da Türkiye’de ilk kez bir belediye TOKİ’nin yaptığı toplu konut inşaatını mühürlemiş oldu. TOKİ ise inşaat kaçak çalışmalarına devam ederek, belediye tarafından mühürlenen alanda inşaat çalışmalarını sürdürüyor. " Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 İbb bina tespiti yapıyor. Bana çok saçma geldi. Yapılan tespit sonucunu puanlamışlar. Bu sistemden 75 puan alan kişi ne diyecek? Binam sağlam mı diyecek. 75 puan bina depremde yıkılırsa ne olacak? bir bina ya depreme dayanıklıdır ya değildir. Biraz dayanıklıdır şeklinde olmamalı ibb’nin test sonuç değerlendirmesi https://binatespiti.ibb.istanbul/s-s-s/ Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: İbb bina tespiti yapıyor. Bana çok saçma geldi. Yapılan tespit sonucunu puanlamışlar. Bu sistemden 75 puan alan kişi ne diyecek? Binam sağlam mı diyecek. 75 puan bina depremde yıkılırsa ne olacak? bir bina ya depreme dayanıklıdır ya değildir. Biraz dayanıklıdır şeklinde olmamalı ibb’nin test sonuç değerlendirmesi https://binatespiti.ibb.istanbul/s-s-s/ Yıkıma başlarken öncelik olması için yapılmıştır. Yani E sınıfı dururken D sınıfını yıkmazsın. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 Mahmut Yıldız yazdı: Yıkıma başlarken öncelik olması için yapılmıştır. Yani E sınıfı dururken D sınıfını yıkmazsın. o bilgiyi kendine saklamalı o zaman. Adamın binasına orta risk deyince bina sahipleri auuauau ortaymış bizimki, iyi o zaman diyebilir Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: o bilgiyi kendine saklamalı o zaman. Adamın binasına orta risk deyince bina sahipleri auuauau ortaymış bizimki, iyi o zaman diyebilir Diyebilir, torba değil. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts