İçeriğe Yönlendir

Dolap Uygulaması Üzerinden Dolandırıcılık Girişimi

Burak Tokcan

Recommended Posts

Burak Tokcan
(düzenlendi)

Merhabalar.

Dün akşam yaşamış olduğum bir hadiseyi aktarayım. Dolap uygulaması üzerinden ikinci el laptoplara bakıyordum. Monster marka bir laptop dikkatimi çekti. Fiyatı tabi ki piyasaya göre uygun yazılmıştı. Neyse yorumlarına bakayım dedim. 1 tane yorum var. Ona da cevaben cep telefonu yazılarak whatsapp'a yönlendiriyor satıcı. whatsapp üzerinden yazışmaya başladık. Depremzede olduğunu, paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Ürünü mümkünse elden görerek almak istediğimi söyledim. Güven vermek için tabi ki dedi. Adana'dayım diye salladı. Adana'nın neresi dedim. Pozantı dedi. Pozantı bana uzak dedim. Sorun değil kargoya verebilirim dedi. Siz bilgisayarın genel bir videosunu çekip atın ben ona göre satın alayım dedim. Bilgisayar şuan yanımda değil dedi. Ama çalışmasında vs. bir sıkıntı yok dedi. Tabi ben gittikçe işkilleniyorum. Sonra bir zarf atayım dedim. Tamam o zaman alayım dedim. Sahibinden.com üzerinden GET ilanı açayım size link atayım dedi. Dolap çok komisyon kesiyor vs. Olur dedim. Aşağıdaki linki attı. Sahte bir sahibinden sayfası oluşturmuşlar. Bunun üzerinden kredi kartı bilgilerinizi vs. çalıyorlar. Sorası da zaten malum. Tabi siz tıklayıp ürünü almaya çalışmayın :)

http://sahibindenparam.guvendetr.online/ilandetay/monster-tulpar-t5-v14-1&27022023165659-4178

Kullanıcı adı ipekurhanogl, Cep telefonu +90 531 840 31 59 Profil fotoğrafı da aşağıda. Herhangi birinize denk gelirse diye ekliyorum bunları ki mağdur olmayın. Belki aynı numarayla başka isimlerle karşınıza çıkabilir. Eğer uygun değilse silinebilir.

328132673_1360028564756103_8394403766617175289_n.jpg.208839f37b2cb28b06d30c19bdd9f910.jpg

tarihinde Burak Tokcan tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
  • Teşekkür 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Burak Tokcan yazdı:

Sahte bir sahibinden sayfası oluşturmuşlar. Bunun üzerinden kredi kartı bilgilerinizi vs. çalıyorlar. Sorası da zaten malum. Tabi siz tıklayıp ürünü almaya çalışmayın :)

http://sahibindenparam.guvendetr.online/ilandetay/monster-tulpar-t5-v14-1&27022023165659-4178

Kullanıcı adı ipekurhanogl, Cep telefonu +90 531 840 31 59 Profil fotoğrafı da aşağıda. Herhangi birinize denk gelirse diye ekliyorum bunları ki mağdur olmayın. Belki aynı numarayla başka isimlerle karşınıza çıkabilir. Eğer uygun değilse silinebilir.

Vaay, tezgaha bak.. 

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

İlana Adana dememiş miydiniz?

Linkte Gümüşhane çıkıyo

Yorum bağlantısı
Muhammed Orak

Yegenim 3 bin kaptirdi simdi savciliga gonderdim dilekçesini yaziyor bakalım ne olacak. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Alptuğ Özcan yazdı:

Linkte Gümüşhane çıkıyo

Bir önceki müşteri için düzenlenmiş  :) 

Burak'ınki aceleye gelmiş :)

Yorum bağlantısı
Burak Tokcan
Alptuğ Özcan yazdı:

Linkte Gümüşhane çıkıyo

Üstad baştan aşağı dolandırıcılık olduğu için oralara takılmadım. Zaten her şey yalan :)

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bir önceki müşteri için düzenlenmiş  :) 

Burak'ınki aceleye gelmiş :)

Burak Tokcan yazdı:

Üstad baştan aşağı dolandırıcılık olduğu için oralara takılmadım. Zaten her şey yalan :)

Prof çalışmaya çalışıyor demek ki :D 

İllaki düşen olacaktır

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

ilanda mümkün olan heryere tıklayıp, aldım bilgisayarı. anamın kızılık soy adını niye sordu anlamadım ama.

• Beğen 1
  • Mutlu 9
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Emeğe saygı arkadaşlar :nargile:

Doğan Arşiray yazdı:

ilanda mümkün olan heryere tıklayıp, aldım bilgisayarı. anamın kızılık soy adını niye sordu anlamadım ama.

Sdfstf.com.kolgibi.org sitesine de bi gelsene

• Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Abi madem bu kadar kafanız çalışıyor, git faydalı bir işle meşgul ol.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Doğan Arşiray yazdı:

Müşteri hizmetleri çok ilgili, ödemede sıkıntı çıktı uğraştırmamak için k kartı fotoğrafı ve kimlik fotoğrafını gönderdim onlar halledecek. :nargile:

• Teşekkür 1
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Birkac tiklama sonrasi sitemiz sahibinden yerine sahibinBen oluyor, güldürdü sagolsun.

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

dak geçmiyor ki bir dolandırcılık organizasyonu türemesin

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Aydın Sert yazdı:

Abi madem bu kadar kafanız çalışıyor, git faydalı bir işle meşgul ol.

nasıl bir iş mesela bir örnek alalım :) 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Çok eski bir yöntem bu. Sanırım 3-4 senesi vardır. Hala tutturabiliyorlar demek ki. Bi de depremzede vicdanı yapıyor babası belli olmayan insanlar.

Oyuncu vatandaşımızın dediği gibi, duygularımı iletip hapse girmeyeceğim kelimeler bulamıyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

Bu tip suçların sonucunda tazyik hapsi verilmesi şart.

Yorum bağlantısı
Aydın Sert
Fatih Evcin yazdı:

nasıl bir iş mesela bir örnek alalım :) 

Yazılım :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Geçmiş olsun, sitenin kapatılması için bildirimleri yaptık. Umarım başkalarını aldatmadan hızlıca davranırlar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Servet Aydın yazdı:

Emeğe saygı arkadaşlar :nargile:

Sdfstf.com.kolgibi.org sitesine de bi gelsene

Tapu dairesinden hizmetimizi beğendiyseniz oy verin mesajı geldi şimdi :(

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ
Oktay Demirağ yazdı:

Geçmiş olsun, sitenin kapatılması için bildirimleri yaptık. Umarım başkalarını aldatmadan hızlıca davranırlar.

Hızlıca davranılmış, siteye BTK tarafından erişim engeli gelmiş. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Oktay Demirağ yazdı:

Hızlıca davranılmış, siteye BTK tarafından erişim engeli gelmiş. 

Bende açılıyor.. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...