İçeriğe Yönlendir

Focus 3 Isınınca 2. Vitese Zor Geçiyor

Tarık Aytekin

Recommended Posts

Tarık Aytekin

Focus ailesine yeni katıldım. 2013 ford focus 1.6 tdci titanium smartx sahibiyim. Dizel ve manuel. Araç 123 bin km de. Araba ısındıktan sonra yani 20 30 km gittikten sonra 2.vitese zor geçiyor takılma yapıyor. Ama sadece ikinci viteste yapıyor ve sıcakken yapıyor soğukken veya sabahları yapmıyor. Nedeni ve çözümü nedir cevaplarsanız mutlu olurum şimdiden teşekkürler. Bu arada daha önce şanzıman yağı ve baskı balata hiç değişmemiş ama debriyaj ın kavranması falan gayet normal. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vites makenizmasına baktırın öncelikle şanzıman ile ilgili olamayabilir, liftte usta ile

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tarık Aytekin

Peki çağlar ustam yağ ile alakalı bir durumda olabilir mi.Çok enteresan bir durum sadece 2.viteste ve araba ısındıktan sonra yapması. Hele uzun yol yaptıktan sonra kemik gibi oluyor 2.vitese geçiş neredeyse hiç geçmiyor 1.vitese doğru az itip öyle çekiyorum 2 ye anca geçiyor

Yorum bağlantısı
Tarık Aytekin

Dediğiniz şekilde baktıracam ustam umarım şanzıman ın inmesine gerek kalmaz. 

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Tarık Aytekin yazdı:

Focus ailesine yeni katıldım. 2013 ford focus 1.6 tdci titanium smartx sahibiyim. Dizel ve manuel. Araç 123 bin km de. Araba ısındıktan sonra yani 20 30 km gittikten sonra 2.vitese zor geçiyor takılma yapıyor. Ama sadece ikinci viteste yapıyor ve sıcakken yapıyor soğukken veya sabahları yapmıyor. Nedeni ve çözümü nedir cevaplarsanız mutlu olurum şimdiden teşekkürler. Bu arada daha önce şanzıman yağı ve baskı balata hiç değişmemiş ama debriyaj ın kavranması falan gayet normal. 

Aracınız hayırlı olsun. Aynı araçtan bende de var, vites geçişlerinde hiç sorun yaşamıyorum. Kronik ve genel bir sorun degil, aracınıza has bir durum olmuş.

Çağlar abinin tavsiyelerini dikkate alın, bakalım altından ne çıkacak. Ben de sonucu merak ediyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Kemik gibi oluyor dediğiniz sırada debriyaj tam basılı iken 2 ye çekmeye çalışıyoruz ya o esnada 2 için çekmeye devam ederken hafif debriyajı kaldırıp denediniz mi? Bizde de nissan pikap var birtane. Debriyaj tam basılı durumda 2 ye geçmiyor. Vitesi elle 2 ye çekerken hafif debriyajı kaldırıyorum ve şık diye geçiyor. Bu böyle yapıyor diye tarif ettiğimde şanzımanda sorun var demişti sanayi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tarık Aytekin

Bugün bir ustaya gösterdim arabayı. Test sürüşü yaptı. Senkromeç olabileceğini söyledi. Önce yağa bir bakalım dedi yağ eskimişse özelliğini kaybetmişse ondanda yapabilir dedi.Vaktim olmadığı için şimdilik kalsın dedim. Sizce ne yapmalıyım Senkromeç için şanzımanın inmesi gerekiyormuş. Ustanın dediği mantıklı geldi bana o yüzden önce yağa baktıracam haftasonu 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Soğukken sert olur, ısındıkça rahatlar normalde. Yağdan değildir bence. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tarık Aytekin
Doğan Arşiray yazdı:

senkromeçi eğrilmiştir.

Soğukken de yapması gerekmez mi hocam. Bu araba ısınınca yapıyor. Birde pahalı bir şey mi bu senkromeç parça ve işçilik bakımından 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tarık Aytekin yazdı:

Soğukken de yapması gerekmez mi hocam. Bu araba ısınınca yapıyor. Birde pahalı bir şey mi bu senkromeç parça ve işçilik bakımından 

yola çıktık ısındı, 2 ye zor geçmeye başladı, sağa çekip motoru stop edin, vitesleri orada deneyin? debriyaja bile basmadan hatta

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Tarık Aytekin yazdı:

Ducato da olmustu, oldukca pahali. Vitesten de atiyordu bizde. belki genlesen bir parca takiliyordur.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Senkromeç genelde vitese geçerken cartlama tabir edilen sesi yapıyor. Vitesten de atıyor. Bizim pikap 2 ye geçmiyor ne kadar basarsan bastır kolu, o esnada yani kuvvet uygularken debriyajı hafif kaldırıyorum şık diye geçiyor.

Yorum bağlantısı
Tarık Aytekin
Çağlar Bayur yazdı:

yola çıktık ısındı, 2 ye zor geçmeye başladı, sağa çekip motoru stop edin, vitesleri orada deneyin? debriyaja bile basmadan hatta

Denemiştim ve rahat geçiyordu stop edince ama yine denerim. Dediğiniz gibi stop edince geçerse veya geçmezse ne anlama gelir ustam

İlkay Başaran yazdı:

Senkromeç genelde vitese geçerken cartlama tabir edilen sesi yapıyor. Vitesten de atıyor. Bizim pikap 2 ye geçmiyor ne kadar basarsan bastır kolu, o esnada yani kuvvet uygularken debriyajı hafif kaldırıyorum şık diye geçiyor.

Yok hocam ne cartlama ne de vitesten atma var sanki bişeye takılıyorum gibi zor geçiyor 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tarık Aytekin yazdı:

stop edince geçerse veya geçmezse ne anlama gelir ustam

motor çalışmazken rahat geçiyorsa, sorun şanzıman içindedir, şanzıman dışı srunular motorun çalışıp çalışmadığına bakmaz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tarık Aytekin
Çağlar Bayur yazdı:

motor çalışmazken rahat geçiyorsa, sorun şanzıman içindedir, şanzıman dışı srunular motorun çalışıp çalışmadığına bakmaz

Yani senkromeç olabilir. 

Çağlar Bayur yazdı:

Yarın arabayı sağa çekip stop edip deneyeceğim üstad

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tarık Aytekin
Çağlar Bayur yazdı:

Ustam dediğinizi yaptım. Stop ettikten sonrada 2.vitese geçmedi. Diğer viteslere çok rahat geçtiği halde 2.vitese geçmedi. Hem debriyaj a basarak hemde basmadan denedim ikisindede geçmedi

Yorum bağlantısı
Tarık Aytekin
Tarık Aytekin yazdı:

Ustam dediğinizi yaptım. Stop ettikten sonrada 2.vitese geçmedi. Diğer viteslere çok rahat geçtiği halde 2.vitese geçmedi. Hem debriyaj a basarak hemde basmadan denedim ikisindede geçmedi

Bu durumda sorun ne olabilir Çağlar bey 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tarık Aytekin yazdı:

sorun  büyük ihtimal şanzıman dışında, soğukken de aynı olsa idi içinde olabirdi,

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tarık Aytekin
Çağlar Bayur yazdı:

sorun  büyük ihtimal şanzıman dışında, soğukken de aynı olsa idi içinde olabirdi,

Dışında ne olabilir ustam nelere dikkatle bakalım

Yorum bağlantısı
Tarık Aytekin
Tamer Topaç yazdı:

Bu araç kazalı mı ya da, altını bir yere vurdunuz mu?

Kazası vardı evet ama altını bir yere vurduğumu hatırlamıyorum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...