İçeriğe Yönlendir

Seat Ibiza 3 (2002-2008) Xenon

Tolga Polat1679652567

Recommended Posts

Tolga Polat1679652567

xenon ampul farın içindeki şapkaya temas etmiyor mu? h7 fardan daha uzun çünkü xenon ampuller. şapkayla arasında boşluk kaldı mı? biz de ibizaya xenon uygulamayı düşünüyoruz. Eğer sağlıklı olursa merceksiz takıcaz, ama iyi bir sonuç alamazsak mercek uygulamayı düşünüyoruz.

Yorum bağlantısı
Tolga Polat1679652567

arkadaşım benimle bi irtibata geçebilirsen sevinirim, bikaç şey sorucam. ctpolat@hotmail.com msn ve mail adresim.

Yorum bağlantısı
Tolga Polat1679652567

Arkadaşlar, ibizaya xenon takmayı düşünüyoruz hatta denemek için de taktık. ancak 2 problemimiz var:

1. Ampulleri monte ettikten sonra ampulün arkasından çıkan kabloları farın arkasına kapatılan kapağın neresinden çıkarmak gerekiyor, aslında kablodan da önemli birşey var, ampulün boyu uzun olduğu için farın kapağı yerine oturmadan önce kapağa değiyor. Kapağı takmasak zannediyorum ki içerisi inanılmaz tozlanacak. nasıl birşey önerirsiniz? kapağı delmek falan mı gerekecek? :unknw:

2. Araba çalışırken farları ilk açtığımızda xenonlar güzelce yanıyor, ancak araba hala çalışırken farları kapatıp 3-5sn sonra açarsak farlar yanmıyor, eğer bi 15sn falan beklersek tek tarafı falan yanıyor. ama arabayı stop edip tekrar çalıştırıp farları yakarsak normal yanıyor. :unknw: neden böyle birşey yapıyor olabilir?

Yorum bağlantısı
Mustafa Sarı1679652568
1. Ampulleri monte ettikten sonra ampulün arkasından çıkan kabloları farın arkasına kapatılan kapağın neresinden çıkarmak gerekiyor, aslında kablodan da önemli birşey var, ampulün boyu uzun olduğu için farın kapağı yerine oturmadan önce kapağa değiyor. Kapağı takmasak zannediyorum ki içerisi inanılmaz tozlanacak. nasıl birşey önerirsiniz? kapağı delmek falan mı gerekecek?

ampulun denkgeldiği yer kesilip ampül yerleştirildikten sonra oraya ampüle temas etmeyecek şekilde ve su ve toz etki etmeyecek bir şekilde başka malzemelerle kapatılmalı. bunun için ısıya dayanıklı banttan tutun da plastık parçalara kadar bazı malzemeler kullanılabilir. kestiğiniz yerinde kıyısından çıkarırsınız kabloları. yani buna benzer uygulamalar yapabilirisiniz. kapak açık kalırsa farın içi tozdan geçilmez olur. ben biara kapağı açık unutmuşum sağ farımın ve 10 gün sonra farkettim buarada kapakta düşmüş kayboldu. far 10 gün içinde baya tozlanmıştı yani fara hafif vurduğumda içindeki tozların hareketini izleyebiliyodum. biara farı söküp temizleyecem.bu yüzden kapağı kapatmaya çalışın mutlaka.

Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu

1. Ampül sığmıyorsa kendi kapağını kesip biçip uğraşmaya gerek yok, onu hiç takmadan sudan ve ısıdan etkilenmeyecek bir malzeme ile kapatın. Poron diye yumuşak ve yapışkanlı bir malzeme var ben onunla kapatmıştım farları.

2. Xenonları röle ile beslemek gerekecek muhtemelen, farın kendi tesisatı yetmiyor ballastları beslemek için.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
2. Araba çalışırken farları ilk açtığımızda xenonlar güzelce yanıyor, ancak araba hala çalışırken farları kapatıp 3-5sn sonra açarsak farlar yanmıyor, eğer bi 15sn falan beklersek tek tarafı falan yanıyor. ama arabayı stop edip tekrar çalıştırıp farları yakarsak normal yanıyor. :unknw: neden böyle birşey yapıyor olabilir?

Ballastın elektriğini nerden çektiniz ?

Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu
???ne anlamda açabilirmiyiz biraz tesisatmı yetmiyor arabamı kaldırmıyor.

Ballastın ilk çalışma anında çektiği akım yüzünden far tesisatı saçmalıyor gibi geldi bana.

bu Poron denilen malzemeyi nerede buluruz?

Arkadaşım temin etti bana da, Ostim deki hırdavatçılara sormak lazım.

Yorum bağlantısı
Tolga Polat1679652567

Cem Temizsoylu

bu poron denilen malzeme işimizi görür diyosun yani. farın arkasını komple onunla kapasam, daha sonra ampul değişmek istediğimde bunu çıkartmak kolay mıdır?

Voltron

passat'a yaptığım gibi direk aküden çektim.. sanırım röle koymak gerekecek ama uğraşmam herhalde onla, zira farları ilk açışımda problem olmuyor. eğer böyle kalmasını bir zararı yoksa röle kullanmiyim diyorum. ama sıkıntı yaratmaya başlarsa röle koycaz artık napalım...

Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu

Poronu örnek olarak verdim, poron üzerindeki yapıştırıcı pek kuvvetli değil, fara sabitlemek için sıcak silikon veya sağlam bir bant kullanmak lazım. Poron yerine şekil alan lastik bir malzemeyi uygun şekilde keserek, aynı şekilde farın arkasına yapıştırabilirsin. Ampülü değiştirmek istediğinde sökülmesi biraz uğraştırır yalnız.

Yorum bağlantısı
Tolga Polat1679652567

ampulün çıkacağı kısmı kesip, kestiğim bölüme bi kapak gibi birşey uydurayım o zaman... en temizi böle olcak galiba. :unknw:

Yorum bağlantısı
Tolga Polat1679652567

çok fazla dışarı çıkmıyor ampulün arkası. çok sorun yaratacak boyutta değil yani. motor kısmı çok dar aracın, bu nedenle çok rahat çalışma imkanı da olmuyor. ballastları koyacak yer bile bulamıyordum neredeyse. o derece.

Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu

Elektrikli far yükseklik ayarının çalışabileceği kadar mesafe bırakmak lazım ampül ile kapak arasında. Kapağın kesilen yerinde ampülün hareket edebileceği yeterli boşluk olmalı yani.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Aykut İşsever
texon u önermem çünkü uzakdoğu malı çabuk bozuluyor cenmax hakkında bi bilgim yok ama bu kitler 500 550 ytl arası bunlara bukadar para vermeye deymez 573 ytl ye otopolde bunlardan daha kaliteli kitler var onu tavsiye ederim adresi veriyorum gir bak bi arkadaşım 1 yıldır kullanıyo ve memnun.

http://www.otopol.com/product_info.php?cPa...ducts_id=104974

arkadas1m bende cadyy arac var buna xenon uygulamas1 yapt1rmak istiyorum sen hangi ürünü ald1n ve memnunmusun birde bu uygulamay1 yap1nca aracta ikaz lambas1 yan1yo o islemi nas1l cözdünüz

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Cem Işık1679652570

MErhaba arkadaşlar,bugün aracıma cenmax xenon kiti aldım,wideview'den ve diğer markalardan çok kaliteli göründü gözüme,özellikle balastları resmen hard disk gibi sağlam ve güzel yapılmış.Aydınlatması da güzel ama mercek daha iyi olur kanısındayım.

Yorum bağlantısı
Harun Karayel
MErhaba arkadaşlar,bugün aracıma cenmax xenon kiti aldım,wideview'den ve diğer markalardan çok kaliteli göründü gözüme,özellikle balastları resmen hard disk gibi sağlam ve güzel yapılmış.Aydınlatması da güzel ama mercek daha iyi olur kanısındayım.

Gule gule kullan. Bende bugun Cenmax 6000K kit aldim gorsel olarak bir problemim yok ama o koca balastlari yerlestirecek yer bulmak bir hayli vaktimi aldi :)

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Tolga Polat1679652567
(düzenlendi)

yıllardır kullandığım, hid-online sitesinden almış olduğum philips h7 kitimin bir ampulü fazla deforme olmasından dolayı (50 kere sök tak dayanmıyor tabi) bugün itibariyle patlamış durumda. Aynı şekilde diğer ampulün de patlaması beklenmekte :p

bu nedenle bir çift h7 philips 4100k ampul almak istiyorum. Bu ampullerin türkiye'de satışına başlandı mı acaba bir bilginiz var mı, yoksa yine internetten mi sipariş etmeliyim? ;)

özellikle selçuk bey sizin önerinizi almak istiyorum. zira kaderimiz ortak çizilmiş olacak ki, ampullerimiz aşağı yukarı aynı dönemlerde aynı problemleri yaşıyor :) siz bir ampul sipariş etmiştiniz. benim ne yapmamı önerirsiniz, hangi kiti kullandığımı biliyorsunuz. Siz sipariş ettiğinizde yanılmıyorsam bağlantı ucu değişik gelmişti. Benim bağlantı uçlarım da sizin eski bağlantınızdan. Ben de sipariş etsem bir çift yeni ampul, aynı problemle mi karşılaşacağım? ne yapmamı tavsiye edersiniz. türkiye'de soketi uyan bu ampullerden bulabilirimiyim, ne yapmamı önerirsiniz?

tarihinde Voltron tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tolga Polat1679652567
(düzenlendi)
Hangi araca takıcaksın ? Ibizaya mı?

evet evet ibiza'ya takıcam. sadece ampul lazım bana şuan bir tanesi patladı ama diğerinin de patlama ihtimali bir hayli yüksek olduğundan bir çift ampul almayı düşünüyorum.

tarihinde #1Ferrari tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Ya artık mercek modifikasyonuna geçmenin zamanı geldi senin için. O ampullere çok para istiyorlar ayrıca bana gelenlerle odak sorunu da yaşadım ben. Yoksa bende az kullanılmış bir tane var almak istersen.

hid-online.com eski müşteri indirimiyle bile tanesine 80 euro istemişti diye hatırlıyorum. Burada daha iyi alternatifler var.

Yorum bağlantısı
Tolga Polat1679652567
(düzenlendi)
Ya artık mercek modifikasyonuna geçmenin zamanı geldi senin için. O ampullere çok para istiyorlar ayrıca bana gelenlerle odak sorunu da yaşadım ben. Yoksa bende az kullanılmış bir tane var almak istersen.

hid-online.com eski müşteri indirimiyle bile tanesine 80 euro istemişti diye hatırlıyorum. Burada daha iyi alternatifler var.

Selçuk bey hakikaken içinize doğdu herhalde mercek olayı ;)

bugün aracımı servise bakıma götürmüştüm, gitmişken de ibizanın sadece yurtdışındaki FR modelinde kullandığı farları TR'ye getirip getiremeyeceklerini sordum. Beni şaşırttılar ve farları 15 gün içinde TR'ye getirebileceklerini söylediler. Tanesine de 268YTL dediler. :p

bu konuyla ilgili size birkaç sorum olacak :) en önemlisi de o farlar D1S ampul kullanıyor. Elimdeki ballastlara D1S ampul takabilirim herhalde dimi? o farın D1S ampul kullanması bana ne gibi sorunlar açabilir?

bu arada farı sormuşken orjinal ampul ve ballastı da sordum. ampul 416ytl tanesi, ballastın tanesi de 651ytl :shok:

sözü geçen farlar bunlar:

post-37-1186729021.jpg

post-37-1186729036.jpg

post-37-1186736267.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Fiyat gayet iyi, tabi çıplak olmasından dolayı ucuz. Elindeki balastlara d1s ya da d2s'i direkt olarak takamazsın, o kiti tamamen gözden çıkarıp farda oem kullanacaksın. D1S ampul ve balastı piyasada pek kolay bulunabilen ürünler değil, kolay uygulanamadığından modifiye piyasasına da pek düşmedi, o yüzden pahalı.

Ancak o farda D2S ampul ve balastını da kullanabilirsin ampul soketi uyar. Zaten D1S te D2S'in arkasına ateşleyici takılmış halidir. Bence önce bunu dene, gayet ucuza halledebilirsin. Bunun dışında farının elektrik bağlantıları ve yükseklik motorunun düzgün ayarlanması konusu da var artık o da çeşitli yöntemlerle halledilebilir sanıyorum.

Bişeyi unuttum, birçok farın soketinden balasta elektrik gidiyor, bu nedenle D2S balastını uyarlamak için ayrı kablolama vs yapmak gerekebilir.

Yorum bağlantısı
Tolga Polat1679652567
Farlar bi-xenon mu? Far soketinde değişiklik yapmak gerekebilir, Leon larda orjinal soket olmuyordu galiba.

yok bi-xenon değil, uzunlar halojen h7.

Yorum bağlantısı
Tolga Polat1679652567
(düzenlendi)

D1S ampul fiyatı sordum beyaz otomotive 228Euro dediler.

D2S ampul için de 101 Euro fiyat verdiler.

Şkisi de 4200K ve philips.

Orjinalinde D1S ampul kullanılmış bu farda. Ama Selçuk bey D2S'nin de uyacağını söylediğinden sanırım D2S ampul ve ballast ihtiyacım olacak.

Şuan önümdeki sorunlar ve kafamdaki soru işaretleri şunlar;

1. Getirteceğim farı taktıktan sonra, aracımın manuel seviye ayarını kullanabilecek miyim? Kullanamayacaksam nasıl bir seviye ayarlama yapmam mümkün olacak?

2. Otomatik seviye ayarı için motoru monte etme işi biraz zor iş gibi görünüyor, sanırım o işe girilmez yanılıyor muyum?

3. D2S ile D1S'nin odak noktaları aynıdır herhalde dimi, çünkü D1S pahalı olduğundan D2S ampul kullanmayı düşünüyorum. Ayrıca farın orjinalinde D1S kullanılıyor olması, benim bu fara D2S ampul takmamda bazı sorunlar meydana getirir mi? Örneğin yuvasına tam oturmaması gibi vs.

4. Aracın elektirik tesisatında bir takım değişiklikler yapmamı gerektirecek durumlar ortaya çıkacak mı acaba? Uzunu yaktığımda xenonlar, kısaları yaktığımda uzun farların yanması gibi saçma sapan durumlar mesela ;):p:)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...