İçeriğe Yönlendir

Stilo'da far ayarı sorunu + Honda Civic farlarında buğu problemi

Sinan Biren

Recommended Posts

Sinan Biren

Sevgili arkadaşlar herkese slmlarımı iletiyorum ve değerli yardımlarınız için şimdiden hepinize teşekkürlerimi iletiyorum..Selçuk Bey belki beni hatırlar geçen sene kendisini telefonla aramıştım Fiat Stilo'ma xenon kiti taktırıcaktım fakat sonra bir türlü her ikimizede uyan boş bir vakit ayarlayamadığımız için maalesef kendimi sanayideki ustalara teslim ettim :yes: Haksızlık etmiyeyim esasında gayet aklı başında ve ne yaptığını bilen ustalarımızda var fakat bana maalesef meclis dışındakilerden biri rast geldi :punish: Her neyse lafı fazla uzatmadan sizlere sorunlarımı izah edeyim ve sonra sizlerin değerli görüşleriniz çatısı altında ne yapmam gerektiğine karar vericem..

1) 2004 model Fiat Stilo marka aracıma geçen sene BMW E46 kasa kodlu aracın hella ballastlarını ve philips marka xenon ampüllerini taktırdım(D2S D2R die ikiye ayrılıo sanırım bu ampüller benim aracıma taktıkları mercekli araçlara takılanlardan yani sizin de anlıyacağınız gibi ustanın marifetli ellerine teslim ettim farlarımı ;) kesti biçti tel doladı bişeyler yaptı ve uydurdu soketin içine..) Herşey güzel giderken birde baktım sol farım sağ farıma göre daha aşağıda kalıo bugüne kadar beni çok rahatsız etmiodu fakat gün ve mercekli araçlar yanımdan geçtikçe ben o meşhur xenon çizgisinin oluşmamasından rahatsızlık duymaya başladım..Hayır illa onlar kadar düzgünde olmasın ama bari ikisi aynı seviyede olsun deil mi? Bu konuyu ustama danıştım ve rahatsızlığımı dile getirdim o da kısa bir taramadan sonra bana sol far ayağının(yanlış anlamadıysam far seviyesi için kullanılıo) kırılmış olduğunu söyledi..Şimdi sizlere sorum şu ; far ayağı yaptırmak zor ve masraflı birşey mi? + farlarımı açtırıp mercek taktırsam (yine kazalı bir araçtan bulup) şu andaki gibi geniş bir aydınlatma sağlayabilir miyim(bildiğim kadarıyla mercek belli bir noktada toplarken ışığı merceksiz araçlarda ışık dağılma yapıyor nitekim benim aracımdada öyle fakat şunuda belirtmem lazım far seviyem en aşağıda olduğu için bugüne kadar hiç bir sürücüden ikaz yada bir şikayet almadım trafikte gözlerini aldığıma dair)

2) Çok yakın bir arkadaşıma aynı ustada çıkma mercek yine BMW E46 dan ve xenon kiti (ballast ve ampül şeklinde) taktırdık.Arkadaşımda 2000 model Honda Civic var Sonar marka projektörlü angel eyes lı bir far getirtti fakat standart merceklerine bu xenon kitini uygulayınca sonuç tam anlamıyla bir fiyasko oldu(aldığımız ışık sapsarıydı) Ustamız bunun merceklerin kalitesizliğine bağladı ve bizde bir çift BMW merceği bulup uygulattırdık aracımıza sonuç ne mi oldu? Sonuç beklentimizi tam anlamıyla karşılamadı yine ama eskisine kıyasla çok daha beyaz bir ışık elde ettik(sorun şu ; ısınma anında yani 10 saniyelik süre içerisinde o masmavi ışık her geçen saniye yerini beyaz hatta sarıya yakın bir renge bırakır oldu) Sizce bunun nedeni nedir? Ben kullanılan ampüle bağlıorum ama?

2. sorum ; Mercek takılıp çıkartılma işlemi esnasında hepinizinde bildiği gibi far açılıyor ve sonradan silikonla kapatılıo.Arkadaşımın sol farı inanılmaz bir şekilde buğu yapıyor..Şçini bir görseniz sanki birisi tazikli suyla yıkamış gibi..Sorun nerden kaynaklanıo olabilir?Her tarafını inceledik delik kaçak kırık her hangi birşey göremedik + arkadaşım bu uygulamayı yaptıralı 6 ay olmuştur rahat..Bu konuda bize yardım edebilecek bir arkadaşınız yada bildiğiniz tavsiye edeceğiniz bir usta var mıdır?

Değerli geceucusu.com üyeleri şimdiden hepinize verdiğiniz yanıtlar tavsiyeler ve bana ayırdığınız zaman için teşşekür eder Selçuk arkadaşımada açmış olduğu bu fevkelade yararlı olacağına inandığım internet sitesi için hayırlı olsun dileklerimi bir kez daha iletmek isterim..

Saygılarımla,

Sinan Biren

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Alıntı
1) Herşey güzel giderken birde baktım sol farım sağ farıma göre daha aşağıda kalıo bugüne kadar beni çok rahatsız etmiodu fakat gün ve mercekli araçlar yanımdan geçtikçe ben o meşhur xenon çizgisinin oluşmamasından rahatsızlık duymaya başladım..Hayır illa onlar kadar düzgünde olmasın ama bari ikisi aynı seviyede olsun deil mi? Bu konuyu ustama danıştım ve rahatsızlığımı dile getirdim o da kısa bir taramadan sonra bana sol far ayağının(yanlış anlamadıysam far seviyesi için kullanılıo) kırılmış olduğunu söyledi..Şimdi sizlere sorum şu ; far ayağı yaptırmak zor ve masraflı birşey mi? + farlarımı açtırıp mercek taktırsam (yine kazalı bir araçtan bulup) şu andaki gibi geniş bir aydınlatma sağlayabilir miyim(bildiğim kadarıyla mercek belli bir noktada toplarken ışığı merceksiz araçlarda ışık dağılma yapıyor

merceksiz fara xenon taktırdığında ışık kesilme çizgisinin düzgün olmaması normal. Farın optik dizaynına göre de değişebiliyor bazı farlarda daha net çizgi elde edilebiliyor. Benim farlarımda iğrenç mesela

Resimde valeo mercekli D2S projektör ile kit takılmış halojen reflektörünün farkını görebilirsiniz.

alt="13.jpg">

Far ayağının yükseklik motoru ile ilgisi yok, farı kaportaya tutturan ayaklardan birisi olduğundan far sabit değil sallanıyor. Bir arkadaşımın da farında aynı sorun var, plastiği kaynak yapabilecek yer biliyorsanız önerin de onu da oraya göndereyim :punish:

Alıntı
2) Çok yakın bir arkadaşıma aynı ustada çıkma mercek yine BMW E46 dan ve xenon kiti (ballast ve ampül şeklinde) taktırdık.Arkadaşımda 2000 model Honda Civic var Sonar marka projektörlü angel eyes lı bir far getirtti fakat standart merceklerine bu xenon kitini uygulayınca sonuç tam anlamıyla bir fiyasko oldu(aldığımız ışık sapsarıydı) Ustamız bunun merceklerin kalitesizliğine bağladı ve bizde bir çift BMW merceği bulup uygulattırdık aracımıza sonuç ne mi oldu? Sonuç beklentimizi tam anlamıyla karşılamadı yine ama eskisine kıyasla çok daha beyaz bir ışık elde ettik(sorun şu ; ısınma anında yani 10 saniyelik süre içerisinde o masmavi ışık her geçen saniye yerini beyaz hatta sarıya yakın bir renge bırakır oldu) Sizce bunun nedeni nedir? Ben kullanılan ampüle bağlıorum ama?

bmw projektörünü komple taktırdınız değil mi ? sadece önündeki merceği değiştirdiyseniz bu yanlış olur. ampullerde sorun var galiba :yes:

Alıntı
Arkadaşımın sol farı inanılmaz bir şekilde buğu yapıyor..İçini bir görseniz sanki birisi tazikli suyla yıkamış gibi..Sorun nerden kaynaklanıo olabilir?Her tarafını inceledik delik kaçak kırık her hangi birşey göremedik + arkadaşım bu uygulamayı yaptıralı 6 ay olmuştur rahat..Bu konuda bize yardım edebilecek bir arkadaşınız yada bildiğiniz tavsiye edeceğiniz bir usta var mıdır?

buğunun kaçak ya da kırıkla ilgisi yok. her tarafını izole etmek te yanlış bir uygulama olur.

http://www.geceucusu.com/forum/35-makaleler/ linkini gözden geçirin, farın havalandırılmasını sağlamak lazım.

Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu

Çok fazla buğu problemi oluyorsa, far camının sökülmesi sırasında far camının geçtiği kanallarda kılcal kırıklar oluyor, gözle görmek çok zor bunları, o kırıklardan ince ince su sızdırıyor. Aynısı benim sağ farımda mevcut, hala çözüm bulamadım, silikon falan kar etmiyor, yapıştırıcı ile kanalları tamir edip ondan sonra far camını takacağım. Far camını açmak ve geri takmak çok büyük dert. Selçuk un dediği gibi far havalandırmasının yetersiz olduğu durumlarda da buğu sorunu oluyor, ancak bir farda sorun olması havalandırmadan ziyade su alma probleminden dolayıdır.

Yorum bağlantısı
Sinan Biren

1) Far ayağının yükseklik motoru ile ilgisi yok, farı kaportaya tutturan ayaklardan birisi olduğundan far sabit değil sallanıyor. Bir arkadaşımın da farında aynı sorun var

Peki çözüm nedir? yeni bir ayak mı almak lazım far alamam çünkü?

2 ) bmw projektörünü komple taktırdınız değil mi ? sadece önündeki merceği değiştirdiyseniz bu yanlış olur. ampullerde sorun var galiba

Evet bmw projektörlerini komple taktırdık bizcede sorun ampüllerden kaynaklanıo..Peki size bir sorum olacak 4100 yada 4200 kelvinlik ampülleri çalıştıran bir ballasta 6000 lik yada 8000 bir xenon ampülü takılabilinir mi? Sonuç ne olur ?

3 ) buğunun kaçak ya da kırıkla ilgisi yok. her tarafını izole etmek te yanlış bir uygulama olur.

http://www.geceucusu.com/forum/35-makaleler/linkini gözden geçirin, farın havalandırılmasını sağlamak lazım

Fakat selçuk bey bu artık buğu falan değil bariz su alıyor far bi yerinde mutlaka birşey olması lazım..Bir ustaya götürdük hiç uğraşmayın bir farı iki kere açtırırsanız eski randımanını alamazsınız dedi siz en iyisi yeni bir çift far alın dedi fakat onlarda uçuk fiyatlarda..Sizin bildiğiniz bu işle uğraşacak bir usta var mı? yada çevrenizde iyi konumda 2000 kasa honda civic sedan a uyacak projektörlü(renksiz mercekli tercihimizdir) ve angel eyes lı far satan birileri var mı?

Şimdiden hepinize teşşekür ederim...

Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu
Peki çözüm nedir? yeni bir ayak mı almak lazım far alamam çünkü?

Fiberciler veya tampon far gibi plastik aksam tamir edenler farını tamir edebilirler. Kaportaya bağlandığı ayaktaysa sorun, orayı telle sabitleyerek ve plastik ayağı kaynatarak ayağı eski formuna getiriyorlar. Farın içindeki plastik yükseklik ayar vidalarında sorun varsa, çıkmacıları dolaşarak kırık ve kullanılamaz durumda olan farlardan uygun olan plastik ayar vidalarını alarak farını tamir ettirebilirsin. Bunun için farın içini açmak gerekebilir, onu da gene fiber ve plastik tamiri yapan ustalar hallederler.

Yorum bağlantısı
Sinan Biren

1) Fiberciler veya tampon far gibi plastik aksam tamir edenler farını tamir edebilirler. Kaportaya bağlandığı ayaktaysa sorun, orayı telle sabitleyerek ve plastik ayağı kaynatarak ayağı eski formuna getiriyorlar. Farın içindeki plastik yükseklik ayar vidalarında sorun varsa, çıkmacıları dolaşarak kırık ve kullanılamaz durumda olan farlardan uygun olan plastik ayar vidalarını alarak farını tamir ettirebilirsin. Bunun için farın içini açmak gerekebilir, onu da gene fiber ve plastik tamiri yapan ustalar hallederler.

Arkadaşım saolasın verdiğin bilgiler için bir usta buldum yarın için sözleştik bakalım neler yapıcak ben hallederim dedi buraya yazarım sonuçlarını

2 ) bugu hakkında bişey sölemek isterim...

2 hafta önce fk angel aldım fakat iki tarafta aşırı bugu yapıyodu sinir bozucu bişey

görüntüyü fena şekilde etkilemeye başlamıştı tabiki farlar hava almıyordu

birinin arka kapak bölümünü birazcık araladım 1 saat test ettim nerdeyse ve bugu ortadan kalktı

en yakın zamada da ikisine de küçük birir delik açıcam tabiki iç kapak tarafına

suyun giremiyecegi bir yere. konularda da bahsetmişimdir epeyce, çok sinir bozucu

bişey

Arkadaşım bu yöntemi bugün itibariyle denemeye başladık bakalım bizde ne gibi sonuçlar vericek..Şnanın bizde bıktık bütün gün uğraştı arkadaşım bir usta bulmak için bu işe el atıcak ama nafile..Kimse o farı bir daha açmaya ve silikonlamaya cesaret edemio işte mesuliyet kabul etmem dio açılan bir far bi daha açılmaz dio sen git yenisini al dio ( demesi kolayda :yes: ) .. Sonunda biz kendimiz yapıcaz sanırım bu işi yapıcak birşey kalmadı alıcaz elimize ne gerekiosa yavaş yavaş sizinde bilgileriniz eşliğinde elimizden geldiği kadar birşeyler yapıcaz artık..

3 ) Peki angeleye farı olan diğer arkadaşlarda da ışığın rengi çok mu sarı? Kısa (mercekli) farın rengi özellikle çok sarı, uzun farın rengi normal benimkinde

Arkadaşım bizim arkadaşın aldığı sonarın ilk gelenlerindendi yani meceği böyle mavi mor gibi birşey ve ister xenon taktır ister normal ampül sonuç her daim aynı sarı sarı sarı :punish: fakat sonradan bu farların beyazı(yani renksizi BMW merceklerine benzeyen) geldi onlarda bir sorun yok..Gayet net ışığın rengini verio..Bizim arkadaşlar genelde 6000 kelvinliklerden taktırıolar onlarda maasmavi ışık alınıo yani fakat 4100 yada 4200 kelvinlikte nasıl bir ışık verir onu bilemiorum görmedim ben çünkü şu ana kadar..

Yorum bağlantısı
Sinan Biren

Peki size bir sorum olacak 4100 yada 4200 kelvinlik ampülleri çalıştıran bir ballasta 6000 lik yada 8000 bir xenon ampülü takılabilinir mi? Sonuç ne olur ?

Arkadaşlar bu soruma herhangi bir cevap alamadım henüz aranıda bugüne kadar hiç deneyen olmadı mı bunu?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Peki size bir sorum olacak 4100 yada 4200 kelvinlik ampülleri çalıştıran bir ballasta 6000 lik yada 8000 bir xenon ampülü takılabilinir mi? Sonuç ne olur ?

Arkadaşlar bu soruma herhangi bir cevap alamadım henüz aranıda bugüne kadar hiç deneyen olmadı mı bunu?

bağlantı kısmını halledebiliyorsan çalıştırır farketmez.

Yorum bağlantısı
Sinan Biren

1) Arkadaşlar far seviye çubuğu yani bir civata sumon gibi bir parçası kırılmış benim farların tamiri içinse çıkmacılardan iki adet stilo farı almam gerekio sonra benim farları açıcaklar onun yerine hasarlı olanındakileri çıkartıp buna monte edicekler falan ... yani açıkçası ben caydım bu işten fakat tamiri varmış onu öğrenmiş oldum en azından..

Bu arada kendi farımız kendim yapayım yada kendi farımı kendim tamir edeyim diyenler için Bostancı sanayide her çeişt far ve stop grubunun olduğu bir çıkmacı keşfettim..Merak edenler bir uğrasın ;

Özgür otomotiv , Huzurhoca sokak no : 47 (kosiflere inan yoldan ilk sola sapın dümdüz gidin 300 metre sonra solda görüceksiniz)

Tel : (216) 575 12 28

573 93 65

573 93 75

2) Honda civic farının arka kapaklarını açtık ve arabayı güneşte bıraktık sonuç maalesef istediğimiz gibi olmadı sanırım bu farın sorunu daha ciddi..Bir yerinde bir çatlak var artık kesin eminiz..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...