Selçuk Keleş 23 Kasım 2006 Paylaş 23 Kasım 2006 Senin ampul bilmecen benim projektör konusuna benzeyecek galiba Aklıma gelen bir ihtimal de mavi yanan ampulün ömrünün sonuna yaklaştığı ve bundan dolayı masmavi yandığı, projektörlerden dolayı bir fark olmaması gerekir. Yorum bağlantısı
Evren Uyanık 23 Kasım 2006 Yazar Paylaş 23 Kasım 2006 Benim bilmece çözüldü sonunda. Bugün bir BMW çıkmacısından 85123 buldum ve taktım denedim rengi arabanın üzerindekine çok yakın. Eski Osram'la taktığımda Osram'a göre bariz beyaz görünüyor, belirgin bir renk farkı var arada. Benim arabadakiyle birlikte taktığımda benim arabadaki çok az daha mavi görünüyor, ama o da senin dediğin gibi kullanım saati ile ilgili olabilir, çünkü çok yakın renkleri, belki bir süre sonra birbirine denk gelir. Yani eski Osram sarı-beyaz arası yanıyorsa, eski Philips'im beyaz-mavi arası yanıyorsa şimdi aldığım çıkma tam beyaz gibi yanıyor, Osram 4100K olsa, bendeki Philips 4900K olsa, yeni aldığım 4600K rengi veriyor gibi bir şey yani Muhtemelen zamanla renkleri birbirini yakalar.Yardımları ve fikir paylaşımları için herkese teşekkür. (Bu arada dün ampül denerken taktığımız bir ampül mor yandı, ampülü çıkartınca da ortası kıpkırmızı parlıyordu yanıyor gibi. Ne ayak anlamadım. Philips markaydı D2S'ydi, ama 85xxx gibi bir numara yoktu üstünde. Patlatacağız diye korktum ampül mor yanınca, direk kapattım farları zaten.) Yorum bağlantısı
Harun Karayel 23 Kasım 2006 Paylaş 23 Kasım 2006 Bildigim kadari Philips 4100-4200K Philips ampulun beyaz yanmasi gerekiyor. Ve yanilmiyorsam omru azalan ampuller gittikce mavilesiyor sanirim. Ciftini degistirmeniz bence de dogru bir hareket olur. Yalniz ben uzakdogulari onermem. Ikinci olarak 4200K ile 6000K arasinda lumen farki var yani sizin anlayacaginiz 6000K'da mevcuta gore birazcik daha az aydinlatma olacak. Ben hala rengin omur ile ilgili oldugu kanisindayim Yorum bağlantısı
Harun Karayel 23 Kasım 2006 Paylaş 23 Kasım 2006 Bu arada rica etsem su buldugunuz cikmacilar nerede? Bana adres vermeniz mumkun mu? Yorum bağlantısı
Evren Uyanık 23 Kasım 2006 Yazar Paylaş 23 Kasım 2006 Hocam Bornova 3. sanayide BMW çıkmacıları var, Güneş Oto Rot Balans'ın arkasına gelen sokaklarda, ben oradan buldum 4900K ampülü. Onun dışında Çınarlı Meslek Lisesi'nin karşısında büyük bir çıkmacı var, orada 4100K Philips ve Osram ampüller var 10 kadar. Stadyum metro durağının tam altında da Oto Fatih var çıkmacı, onlarda da 10 kadar Philips ve Osram var 4100K, D2S de var D2R de var. Fiyatlar 80 ile 100 arasında değişiyor yerine göre. Ben son 2 günde en az 20-25 ampül buldum yani farklı farklı. Hepsi Bornova 3. sanayi civarlarında, muhtemelen Çiğli Ata Sanayi civarlarında, Gaziemir 6. Sanayi civarlarında da büyük çıkmacılar vardır, ama ben oralara bakmaya gerek kalmadan bulabildim. Yorum bağlantısı
Harun Karayel 23 Kasım 2006 Paylaş 23 Kasım 2006 Hocam Bornova 3. sanayide BMW çıkmacıları var, Güneş Oto Rot Balans'ın arkasına gelen sokaklarda, ben oradan buldum 4900K ampülü. Onun dışında Çınarlı Meslek Lisesi'nin karşısında büyük bir çıkmacı var, orada 4100K Philips ve Osram ampüller var 10 kadar. Stadyum metro durağının tam altında da Oto Fatih var çıkmacı, onlarda da 10 kadar Philips ve Osram var 4100K, D2S de var D2R de var. Fiyatlar 80 ile 100 arasında değişiyor yerine göre. Ben son 2 günde en az 20-25 ampül buldum yani farklı farklı. Hepsi Bornova 3. sanayi civarlarında, muhtemelen Çiğli Ata Sanayi civarlarında, Gaziemir 6. Sanayi civarlarında da büyük çıkmacılar vardır, ama ben oralara bakmaya gerek kalmadan bulabildim.Her turlu cikma satiyorlardir umarim. Yardiminiz icin tesekkurler.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Kasım 2006 Paylaş 23 Kasım 2006 Benim bilmece çözüldü sonunda. Bugün bir BMW çıkmacısından 85123 buldum ve taktım denedim rengi arabanın üzerindekine çok yakın. Eski Osram'la taktığımda Osram'a göre bariz beyaz görünüyor, belirgin bir renk farkı var arada. Benim arabadakiyle birlikte taktığımda benim arabadaki çok az daha mavi görünüyor, ama o da senin dediğin gibi kullanım saati ile ilgili olabilir, çünkü çok yakın renkleri, belki bir süre sonra birbirine denk gelir. Yani eski Osram sarı-beyaz arası yanıyorsa, eski Philips'im beyaz-mavi arası yanıyorsa şimdi aldığım çıkma tam beyaz gibi yanıyor, Osram 4100K olsa, bendeki Philips 4900K olsa, yeni aldığım 4600K rengi veriyor gibi bir şey yani Muhtemelen zamanla renkleri birbirini yakalar.Aydınlatma performansı nasıl ? Şu durumda pek de iyi olmayacağını sanıyorum Yorum bağlantısı
Evren Uyanık 23 Kasım 2006 Yazar Paylaş 23 Kasım 2006 Bugün aldığım için ampülleri gece deneyemedim, ama otoparkta duvardaki yansımasına baktığımda duvar üzerinde renk farklılığı görünmüyor öncelikle, ikisinin de aydınlatması aynı renk (eskiden birinin sarı olduğu belli oluyordu). Aydınlatma miktarında ise bir kötüleşme olacağını pek düşünmüyorum, en azından eskiden sarı olan taraf daha iyi aydınlatıyordu diyemiyorum, bundan dolayı yenisinin kötü aydınlatacağını da sanmıyorum. Eskisi 4100K, yenisi 4900K diye bir aydınlatma farklılığı olacaktır diyorsan doğrudur, ama onu hissedebileceğimi pek sanmıyorum, eskiden de aydınlatma yeterince iyiydi şimdi de yeterince iyi olur tahminimce. Benim takıldığım nokta renk farklılığıydı, o çözüldüğü için sevindim. Yorum bağlantısı
Gürhan Kıllıer 18 Haziran 2007 Paylaş 18 Haziran 2007 Selamlar; bana D2S 6000K çıkma ampul bulabilirmisin, yada o çıkmacılardan birinin telefonunu verebilirmisin:istanbulda bi türlü D2S ampul bulamadım.Birde kaça aldın bu ampulleri ? Yorum bağlantısı
Evren Uyanık 18 Haziran 2007 Yazar Paylaş 18 Haziran 2007 Merhaba,Ben arabayı baya bir zaman önce sattım. Ondan elimde yok. Ama çok çıkmacı dolaşırsan mutlaka bulursun. Özellikle BMW çıkmacılarına bak. Ben BMW çıkmacısından buldum, BMW'lerde fabrika çıkışı geliyormuş galiba.Selamlar; bana D2S 6000K çıkma ampul bulabilirmisin, yada o çıkmacılardan birinin telefonunu verebilirmisin:istanbulda bi türlü D2S ampul bulamadım.Birde kaça aldın bu ampulleri ? Yorum bağlantısı
Emre Bayazıt 12 Ekim 2007 Paylaş 12 Ekim 2007 2001 Model Opel Vectra CDX aracım var. bilindiği gibi cdx'lerin orjinal xenon farları tam randuman vermiyor. ben farların aydınlatma renginden memnunum fakat farlar biraz sönük yanıyor. aracımın xenon farlarını, orjinalliğini bozmadan yani bir iki değişiklikle güçlendirebilirmiyim. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Ekim 2007 Paylaş 12 Ekim 2007 Bence sorun merceğim abartılı şekilde küçük olmasından kaynaklanıyor.. Ama bu durum sonradan oluşan bir durumsa merceğin içi kirlenmiş olabilir.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Ekim 2007 Paylaş 12 Ekim 2007 Vectra B, Mondeo, Golf IV ... Benzer periyotta üretilen bu modellerin xenon farlarından kimse memnun değil. Bunların hepsinin de xenon farı Bosch tarafından üretilmiş ve aynı tip küçük mercek kullanılmış. Ampul yenilenirse az biraz iyileşir de, mercek değiştirilmeden bariz bir fark elde edilebileceğini sanmam. Yorum bağlantısı
Guest oner_c 16 Ekim 2007 Paylaş 16 Ekim 2007 tek çözüm farları değiştirmen yenileriyle. onlarin orjinal sıfırları (bosch) adet 1.000YTL civarı. birde yan sanayisi var onlarda 500 civarı. bana kalırsa yan sanayi tak geç. ayni isi görüyor. farlarla birlikte ampüllerde değişmelisin. senin ampüller maviye çalan bir renkte yanıyordur ki eskidiklerinden dolayıdır. aracının orjinalden ampülleri ise üzerindekiler philips d2s 85123 olmalılar. bu ampüllerden bulabilmen cok güç ve bulsanda cifti 350YTL civarında. mecbur 85122 takacaksın ve renk biraz sarıya dönecek. Yorum bağlantısı
Tayfun Arslan1679652576 9 Aralık 2007 Paylaş 9 Aralık 2007 arkadaşlar 2 gün önce nettden bi xenon far merceği aldımm hella marka .ancak gelmedi hala .arabam opel vectra comfort (B kasa makyajlı) ben arabama bunu monte ettirmek istiyorum.kit olarak ne almamı önerirsiniz.montaj konusubda yardınlarınızı bekliyorum.Tşk. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Aralık 2007 Paylaş 9 Aralık 2007 Çıkma oem'lere bak... D2s alman lazım zaten.. kolay bulursun.. Forumda da vardı galiba.. Yorum bağlantısı
Emre Ünan 13 Aralık 2007 Paylaş 13 Aralık 2007 Merhaba arkadaşlar,Vectra B aracımın modifikasyonlar listesinde sıra Xenona geldi. Bütçeme uygun Xenon kitlerini incelediğim zaman fiyat aralığının 100-350 ytl arası olduğunu gördüm. Bu paralara 2. sınıf ürün almak yerine markası ile kendini kanıtlamış bir ürün almak istiyorum. O yüzden 2. el yada çıkma balast alıp, ampulleri de çıkma bulabilceğimi sanmıyorum, o yüzden ampullerini de 0 almayı düşünüyorum.Sizce aracıma uygun en doğru, kaliteli,hesaplı balast hangisidir? Forumlarda Generasyonlar var ama inanın hiçbir bilgim yok. Aldığım bu balasta istediğim ampulleri takabilir miyim(6000K düşünüyorum). Çıkma alacağıma göre bu balastlar hangi otomobilden çıkar, onun hurdacısında araştiriyim? Son olarak önerdiğiniz Ampul markası nedir? Ayrıca bilgi sahibi iseniz yaklaşık fiyatları ve bildiğiniz çıkmacıları da bildirirseniz memnun olurum.Araç farım: H7-tıklayınızYardımcı olan, olmaya çalışan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca 14 Aralık 2007 Paylaş 14 Aralık 2007 2. sınıf bir ürün almaman senin adına sevindirici sorularına tek tek cevap vereyim,farın resimlerini gördüm parabolic camdan free form cam takman ii olmuş xenona ilk adım.sana ilk tavsiyem gerçekten kaliteli ve gerçek xenon performansı istiyorsan kısa farlarına d2s girişli xenon merceği tak markası hella veya valeo olabilir mercek taktığın zaman ışık yola daha düzgün dağılarak düzenli ışık verecektir,balast konusuna gelince bence en doğru kararı verip çıkma almandır marka olarak kesinlikle hella al derim ampüller ise philips veya osram.bu kiti çıkma alacağın için orjinal d2s ampüller kullanman gerekecek ve kesinlikle 6000 değil 4300k tercih etmelisin aydınlatma istiyorsan eğer,jen.konusunda gelince firmalar özellikle valeo ve hella 3.4.ve5. jen kitleri piyasada mevcuttur bunların arasında fark ise mesela 3.jen ateşleyicisi balastın içindedir,4.jen ateşleyicisi ayrıdırve güvenliği artırmak ve xenon ampülün kısa zamanda gerçek performansına ulaşmasını sağlamak için yapılmıştır,5.jen ise d1s ampülü kullanır ve en gelişmiş xenon kitidir güvenli olmakla birlikte xenon ampülün çok kısa bi süre içinde performan almasını sağlar.bu balastlar genellikle mercedes bmw audilerden çıkar,ve bu markaları satan çıkmacılarda bulabilirsin,ampülleride çıkma alabilirsin sıfır almana gerek çünkü bi xenon ampülün fiyatı d2s 150 civarında,sen kiti komple 300e bulabilirsin.eğer merceksiz takacaksan çıkma alamazsın hellanın ve valeonun ampülleri d2s ampülleridir ve senin farlara uymaz,direk h7 kit alırsınki hellanın bulamazsın philipsin var ama sana pahalıya gelir,dediğim gibi en mantıklıksı d2s girişli mercek alıp farı açıp içine monte etmek ve osram veya philips 4300k ampülleri takmandır ve keyfine bakmandır. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 14 Aralık 2007 Paylaş 14 Aralık 2007 uaca 4300K oem konusunda bilgi vermiş ben de 6000K konusuna değineceğim. Farın H7, dolayısıyla D2S türü oem uygulama yapamazsın, soketlerin uymaz, odağı düzgün tutturamazsın vs vs dolayısıyla çıkma oem ürünler senin için uygun değil. Zaten oem olarak 6000K ampul de bulman nerdeyse imkansız.Direkt olarak herhangi bir H7 6000K kit kullanman lazım, ki trafiği rahatsız eden düzensiz ışık dağılımı yaratacağı konusunu da göze almış olman lazım. Hangi marka olduğu bana göre pek farketmiyor, aracında sorun çıkaracağını sanmıyorum. Yorum bağlantısı
Tayfun Arslan1679652576 14 Aralık 2007 Paylaş 14 Aralık 2007 Çıkma oem'lere bak... D2s alman lazım zaten.. kolay bulursun.. Forumda da vardı galiba..anladım aldığım projektörler hella marka .mercedes slk 200 den çıkma .elime yeni geçti.baktığımda çok büyük geldi.bunu aracıma monte etmem mümkünmü. Yorum bağlantısı
Tayfun Arslan1679652576 14 Aralık 2007 Paylaş 14 Aralık 2007 arkadaşlar merhaba .aracım opel vectra b kasa makyajlı.şimdi 8-9 gün önce burada yazmıştım.aaracımı xenon çevirmek istediğimi .vede bunun için netten çıkma projektör aldım.hella marka mercedes slk 200 den çıkma.elime yeni geçti.ama bana çok büyük geldi.aracımın far bölümünü kontrol ettiğimde bu projektörün sığmasının çok zor olduğunu gördümm.Bu konuda ne yapmalaıyım .Hella marka projektör aracıma olurmuu.bu konuda yapım aşamasında bana yardımcı olursanız sevinirim.Tamamen kendi imkanlarım ile yapmaya çalışacağım.Çünkü burada bu işi becerecek bir usta yok.birde ampulleri 6000K veya 8000 K almayı düşünüyorumm.yardımlarınızı bekliyorumm Yorum bağlantısı
Harun Karayel 14 Aralık 2007 Paylaş 14 Aralık 2007 Merhaba,Hayirli olsun. Mercekler ile ilgili olarak size Voltron yada Özyürek daha iyi yardimci olacaklardir. Ampul konusuna gelince eger maliyet konusunda bir sıkıntı yoksa ben Philips derim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Aralık 2007 Paylaş 14 Aralık 2007 Hella boy olarak Valeo ile aynıdır ama geniştir... Sığmayabilir..Valeo yada daha küçük mercekler bunları da düşünebilirsiniz... Helladan zarar etmezsiniz.. Müşterisi çoktur satılır... Ampul tavsiyem kesinlikle 4300K, hadi hadi 6000K Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 14 Aralık 2007 Paylaş 14 Aralık 2007 (düzenlendi) arkadaşlar ben vectra B den biraz daha küçük farlı laguna farına bile sığdırdım hella ları. bence bu işi yapmışken normal olmasın bixenon olsun derim kesinlikle. evet biraz uğraştırır ama kesinlikle sığar. valeo reflektöre ampul takılan kısım genişletilip içine sokularak takılabiliyor. hellaları takarken arkayı oyma değil komple mercek boyutunda parçayı reflektörden kesip aynen yerine oturtucaksınız.aşağıya resim ekledim. 14 Aralık 2007 tarihinde BuTcHeR tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts