Enis Cakır 16 Temmuz 2008 Paylaş 16 Temmuz 2008 benım bu bahsettığım d2s mtec xenonlar bu gun elıme gectı ben arabanın uzerındekı xenon soketını cıkardım ve yenı almıs oldum ampulun arkasına taktım soket uyumlu hıcbı sorun yok tabı ampulu montaj yapmadan sadece soketını taktım ampul yanmadı bunun sebebı ampul yerıne montajlanmadan yanmamasımı yoksa baska bı problemmı Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 16 Temmuz 2008 Paylaş 16 Temmuz 2008 Balasttan gelen kırmızı sokete ampulu taktığında mı çalışmadı ? Fara monte edip denedin mi ? Ya da eski ampulle denedin mi ? Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 17 Temmuz 2008 Paylaş 17 Temmuz 2008 ampul tipi aracınızın kitapçığında yazıyordur.h1 veya h7 olma olasılığı yüksek. Mtec 2 yıl garantili kitin fiyatı 350ytl.d2s ampuller ilk alındığında hafif sarı yanarlar. kullanıldıkça beyazlaşır. yani demek oluyorki sizin sarı diye beğenmediğiniz ampul bir şekilde bozulup yenisi ile değişmiş.yeni aldığınız ampulde o şekilde sarı yanıcaktır. Yorum bağlantısı
Enis Cakır 17 Temmuz 2008 Paylaş 17 Temmuz 2008 arkadaslar xenon problemımı halletım mtec markda d2s ampullerı opel ozel servısınde taktırdım ampuller bastan cok parlak yanıo ama sonradan beyaza donuyor gercekten basarılı bı ampul yanı fıyatına gore gercekten ummadım bı performans bu gece ılk kez kullandım aracı trafıkte yenı ampullerle selektor yapan hıc olmadı zannedıorum kı karsıdan gelenı rahatsız etmıyor ayrıyetten aracın uzerınden cıkan phılıps marka ampullerde karsıdan gelen aracın farları helojen far olsa bıle arac yanımdan gecerken onumu goremıodum bu ampullerle ole bı sorun yasamadım hatta xenonlu araclarla bıle karsılastım ayağımı gaz pedalından kaldırmadım bıle yanı bu ampullerı denedım yolda tali yoldu epey dar bı yol yanı sıs farlarınıda xenon yapmayı dusunuorum ama phılıps ın epey basarolı ampullerı varmıs sıradan bı ampul taktırıcam gercı ozel servıste taktırma dedıler sanırım cabuk bozuluomus Yorum bağlantısı
Emre Koç 2 13 Kasım 2008 Paylaş 13 Kasım 2008 sana sormak istediğim bir kaç sorum olacak..aracım vectra b2 cdx orjinal kısalar d2s xenon,uzunlar h71.kısa xenonları bi-xenonla değiştirmek mümkün mü?2.diyelim ki oldu uzun kısa aynı yerde olucak herhalde o zaman benim uzun h7 ler yanmayacak mı?3.kısa ve uzunlar bi-xenon ampül değişmesi gerekir mi yoksa şu an üzerinde olan d2s lerolur mu?4.diyelim ki olmadı sadece kısaların merceğini değiştirmek mümkün mü? ben valeo mercek istiyorum.bir de şu an üzerinde kullandığım ampül bu valeo merceğe uyar mı? Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572 13 Kasım 2008 Paylaş 13 Kasım 2008 Resimlerden anlaşılacağı gibi farınıza hiçbir işlem yapamazsınız.1-Kısalar bi-xenonla değişmez.Çünki cok ufak bır mercek kullanıyor sizin farlar, oraya hiçbir bi-xenon mercek sığmaz.2-Değişseydi uzunlar isterseniz yanmaya devan ederdi.3-Bi-xenonlar D2S ampül kullanabilir o yüzden ampülünüzü değiştirmeye gerek yoktu.4-Valeo d2s mercek oraya sığmaz.Sığsaydı kullandığınız ampülü kullanmaya devam edebilirdiniz. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 25 Aralık 2008 Paylaş 25 Aralık 2008 arkadaşlar arkadaşımda 2005 model vectra var.buna xenon takmak istiyoruz.farımercekli ama xenon yok.ampıl tipi nedir ayrıca hangi marka xenon alalım.arıza ikazını göstermeyenKısa farları H7. Yorum bağlantısı
Ahmet Çağan1679652581 12 Nisan 2009 Paylaş 12 Nisan 2009 (düzenlendi) Arkadaşlar benim arabada halojen farlar mevcut ben bunları cdx farlarıyla yani vectraların cdx modellerindeki mercekli farlarla değiştirdim şimdi zenon takılacak fakat kulaktan dolma sözlerle iş yapmıyayım birde size sorayım dedim 6000 k mı 8000 k mı sizce?? 12 Nisan 2009 tarihinde wanted16 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Nisan 2009 Paylaş 12 Nisan 2009 Arkadaşlar benim arabada halojen farlar mevcut ben bunları cdx farlarıyla yani vectraların cdx modellerindeki mercekli farlarla değiştirdim şimdi zenon takılacak fakat kulaktan dolma sözlerle iş yapmıyayım birde size sorayım dedim 6000 k mı 8000 k mı sizce??O farların performansı pek iyi değil, ondan 4300K standart D2S kullanman daha iyi. Orjinalde de öyle zaten.Ek olarak bu linki de okumalısın. -> http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=1155 Yorum bağlantısı
Enis Cakır 13 Temmuz 2009 Paylaş 13 Temmuz 2009 (düzenlendi) farları otomatık yukseklık ayarlı olan aracımın farları en alt sewıyede takıldı kaldı arkadaslar gecelerı ezbere gıdıorum desm yerıdır ılk oncelerde kontağı acar acmaz ayarlanması gereken farlar ben herakete gecınce yoldayken ayarlanmaya basladı su an kafasına gore ya yukselıyo yada yukselmıyor. Ama son zamanlar genelde yukselmıyordun gece bu yukseklık ayarını yapan motorlarda bı arıza oldunu dusundum ve motorların durumunu anlamak ıcın kendımce bı test yaptım garajda aracın ısıklarını kontağı cevırmeden once yaktım sonra kontağı cewırdım... kaputun ıcınden motorların sesı gelıyor calısıolar hatta farlara komutun gıttınıde dusunuorum cunku farlar acayıp tıtrıyo sankı bıyere takılmıs ordan kurtulamıyor gıbı zaten bazen araba kıyak yapıo bana arada kalkıyo farlar yukarı sımdı benım aklıman sole bısı gecıo ben bu faları yukseklık ayarını iptal etsem orta sewıyeye alsam bu mumkunmu ılla calısacakmı yukseklık ayarları bu aracınveya sorunumun basıt bı elektırıkcı ısı oldunu dusunen arkadaslar fıkırlerını verırlerse sewıncem.arac (x20xve) opel vectra cdx (farlar orjınal farları) 13 Temmuz 2009 tarihinde en-X tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İbrahim Maden 1 Şubat 2010 Paylaş 1 Şubat 2010 Şyi günler arkadaşlar arama yaptım fakat cevaba ulaşamadım. Şlgili konu varsa şimdiden özürdilerim.Benim aracım Vectra cdx 2001 model mercekli xenon farlarım var.. D2R ve D2S ampullerin ikiside uyuyor aracıma.. Hatta şuan biri D2S biri D2R ile çalışıyor benin sorun şu: bu ampul tiplerinde balastı vs. bozmuyacak farklı renkler bulabilirmiyim uygun fiyatlarla? nelere dikkat etmem lazım.. nerelerde aramam lazım.. saygılar.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Şubat 2010 Paylaş 1 Şubat 2010 Farklı renkler bulabilirsiniz ancak.. geneli çin malı olacaktır... Bildiğim kadarıyla merceğiniz zaten çok iyi değil... Bu değişimden zararınız olur... Performans kaybedersiniz... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Şubat 2010 Paylaş 2 Şubat 2010 Artık bir çok markanın D2S'i bulunabiliyor farklı renklerde. Ancak ucuz olanların ışık gücü düşük olabilir ek olarak kelvinin yüksek olmasından dolayı performans kaybı zaten olacaktır. Yorum bağlantısı
Okan Deniz Yılmaz 29 Aralık 2010 Paylaş 29 Aralık 2010 Arkadaslar bnm arabamda orjinal xenon var arabam Vectra Cdx 2000 model kısa farlara D2s alacagımı ögrendim ama uzunlara hangi cesidini alacagımı bilmiyorum bir de sisler icin de hangisi dogrudur verirseniz sevinirim Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 31 Aralık 2010 Paylaş 31 Aralık 2010 Arkadaslar bnm arabamda orjinal xenon var arabam Vectra Cdx 2000 model kısa farlara D2s alacagımı ögrendim ama uzunlara hangi cesidini alacagımı bilmiyorum bir de sisler icin de hangisi dogrudur verirseniz sevinirimhttp://www.geceucusu.com/Daha-iyi-aydinlat...mesi-t2616.html son paragraftan isteğinize uygun ampulü seçebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Ercan Yaşar 5 Ocak 2011 Paylaş 5 Ocak 2011 slm arkadaşlar vectra b aracıma mercek yapacagım farlarımın içini açtım mercek alacagım netten hangi marka almam lazım özellikle kesilme cizgisi iyi olan ve güzel ışıtan ve fiyatı hesaplı olan Yorum bağlantısı
Çağrı Sucu 3 Ekim 2011 Paylaş 3 Ekim 2011 merhabalar,bir süre önce şehiriçinde farların çok yükseği aydınlattığını hissettim. rot balansçıya işim düşüp gittiğimde far ayarı da yaptırdım. ayar yapılırken bende inceledim, çizgileri tam ayarladı adamşu fotodaki gibi ışık çizgisini aletin içinde gördüm benhttp://www.geceucusu...&attach_id=34701-2 gün sonra muayeneye girdim, kısalar, uzunlar, sisler hepsi ayarsız çıktı hafif kusurla geçtim muayeneden geçtik diye önemsemedim ama ondanda birkaç gün sonra şehirdışına çıktım, birde akşama doğru yağmur bastırdı, yol biraz aydınlık önümü görüyordum ama farlar sanki yanmıyormuş gibi yolda hiç far izi göremedim. yağmur durdu hava tamamen karardı, bu seferde çok yakını aydınlattığını gördüm. kesik yol çizgilerinden peşpeşe belki 2,5 yada 3 tanesini görüyordum.1-2 kişiye durumu böyle anlattım, ampullerde sorun varsa değiştiriyim dedim (2.el aldığımız için belki yansanayi felan takmışlardır diye düşünüyordum)far ayarını yapan eleman mercekler eskidiğinden iyi performans gösteremez merceği yenilemek lazım dedi.bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz, doğruluk payı varmı? bu arada farlarda güneşten dolayı kararma olayı da çok az var yani aydınlatmayı etkileyeceğini sanmam.bende merceği değiştirmişken bmw-mb'lerden çıkma bi-xenon takıyım diyorum,bu iki sorum hakkında fikir belirtirseniz sevinirim. problemim gerçekten mercekten dolayımı, bi-xenon mercek eskisinin yerine birebir uyarmı.şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572 3 Ekim 2011 Paylaş 3 Ekim 2011 merhabalar,bir süre önce şehiriçinde farların çok yükseği aydınlattığını hissettim. rot balansçıya işim düşüp gittiğimde far ayarı da yaptırdım. ayar yapılırken bende inceledim, çizgileri tam ayarladı adamşu fotodaki gibi ışık çizgisini aletin içinde gördüm benhttp://www.geceucusu...&attach_id=34701-2 gün sonra muayeneye girdim, kısalar, uzunlar, sisler hepsi ayarsız çıktı hafif kusurla geçtim muayeneden geçtik diye önemsemedim ama ondanda birkaç gün sonra şehirdışına çıktım, birde akşama doğru yağmur bastırdı, yol biraz aydınlık önümü görüyordum ama farlar sanki yanmıyormuş gibi yolda hiç far izi göremedim. yağmur durdu hava tamamen karardı, bu seferde çok yakını aydınlattığını gördüm. kesik yol çizgilerinden peşpeşe belki 2,5 yada 3 tanesini görüyordum.1-2 kişiye durumu böyle anlattım, ampullerde sorun varsa değiştiriyim dedim (2.el aldığımız için belki yansanayi felan takmışlardır diye düşünüyordum)far ayarını yapan eleman mercekler eskidiğinden iyi performans gösteremez merceği yenilemek lazım dedi.bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz, doğruluk payı varmı? bu arada farlarda güneşten dolayı kararma olayı da çok az var yani aydınlatmayı etkileyeceğini sanmam.bende merceği değiştirmişken bmw-mb'lerden çıkma bi-xenon takıyım diyorum,bu iki sorum hakkında fikir belirtirseniz sevinirim. problemim gerçekten mercekten dolayımı, bi-xenon mercek eskisinin yerine birebir uyarmı.şimdiden teşekkürler.Farlarınız A.L marka , içindeki d2s ampül kullanan ufak mercek kararmış olabilir.Silmekle,parlatmakla yıkamakla bu karartıyı gideremezsiniz.Farı açıp merceği değiştirmeniz gerekli.Ayrıca bukadar ufak merceğin yerine daha büyük bi-xenon mercek takamazsınız. Yorum bağlantısı
Çağrı Sucu 4 Ekim 2011 Paylaş 4 Ekim 2011 bixenon uydurmak için illaki tadilat gerekiyor yani?farı açtırmak için güvenilir birini bulmak lazım. servise desem onunla uğraşmaz komple yeni far satar. gittiği yere kadar gitsin artık :/ Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 4 Ekim 2011 Paylaş 4 Ekim 2011 bixenon uydurmak için illaki tadilat gerekiyor yani?farı açtırmak için güvenilir birini bulmak lazım. servise desem onunla uğraşmaz komple yeni far satar. gittiği yere kadar gitsin artık :/Servis çogu parçayı tamir etmekle uğraşmayıp komple değiştiriyor zor ve baya uğraştıran farımı açacak İnternette biraz araştırın bu işi yapanlar var onlarla görüşüp ayrıntılı bilgi alabilirsin. Site kuralı olarak artık butür konularda şu kişi güvenilir onunla görüş diyemiyoruz Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Ekim 2011 Paylaş 10 Ekim 2011 Konuyu Vectra B konusu ile birleştirdim, önceki cevapları inceleyin. O farlar umutsuz vaka zaten. Aracı daha kullanacaksan farları yenisiyle değiştirmen işe yarayabilir, gerçi yenisi de çok iyi değil ama o zaman o hacme o mercek sığdırılabilmiş demek ki. Yorum bağlantısı
Çağrı Sucu 13 Ekim 2011 Paylaş 13 Ekim 2011 Konuyu Vectra B konusu ile birleştirdim, önceki cevapları inceleyin. O farlar umutsuz vaka zaten. Aracı daha kullanacaksan farları yenisiyle değiştirmen işe yarayabilir, gerçi yenisi de çok iyi değil ama o zaman o hacme o mercek sığdırılabilmiş demek ki.teşekkür ederim bu sayede yaşadığım sorunun neredeyse kronik olduğunu öğrendim gerçekten kötü bir durum.aşağıdaki fotoda merceğin etrafındaki kapağın içi nasıl olduğunu öğrenebilirsem belki sadece o kapaktaki deliği genişleterek daha büyük mercek uydurabiliriz?şu aşamada çıkma farda alamam, elimde zaten dikiz aynası var o projeyle ilgili birşey geliştiremedim birde far isteyemem şimdi babamdan birde valeo mercekle ilgili biraz bilgi isteyebilirmiyim, önceki mesajlarda önerenler olmuş, farkı yada özelliği nedir acaba? Yorum bağlantısı
Adil Ö. 18 Kasım 2011 Paylaş 18 Kasım 2011 Arkadaşlar merhaba:Bu forumun kapalı olduğu zamanlarda kendi imkanlarımla vectra b aracıma bi xenon yapmıştım:bu zor olayı yaparken sitenizden cok bilgi aldım paylasım yapan arkadaslarateşekkür ederim.Bu tarz uygulamaları yapacak arkadaşlara bilgi versin diye burada paylaşmak istiyorum.çok fazla vaktim olmadıgı için şu an yapım aşaması ve son hali ilgili fotoları yükledim.fotoğraf çok şeyi anlatır aslında . vaktim olunca yapım aşamasını yazacağım saygılar 1 Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 18 Kasım 2011 Paylaş 18 Kasım 2011 Elinize sağlık. Vecra B gibi far içi alanın dar olduğu bir araçta, böyle uygulamaların yapılabildiğini göstermek güzel... Yorum bağlantısı
Onur Araz 18 Kasım 2011 Paylaş 18 Kasım 2011 Elinize sağlık güzel çalışma olmuş. Hangi tür mercek ve ampul değeri kullandınız. Fotoda bana biraz fazla mavi çıkmış gibi geldi de Yorum bağlantısı
Recommended Posts