İçeriğe Yönlendir

Opel Vectra B (1995-2002) xenon dönüşümü

Evren Uyanık

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
arkadaşlar ben vectra B den biraz daha küçük farlı laguna farına bile sığdırdım hella ları.

Bu çalışmanın detayları forumumuzda var mı ?

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

hella ile yaptığımın resimleri yok ama aynı boyuttaki bosch bixenon projektör ile yaptığım sitedeki modifiyelerde var.

hatta bu resim hellanın değil bosch un resmi. mercek boyutları neredeyse aynı

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Dışarıdan bakarak anlamak zor, farı açmak lazım. Mercek takmak kolay bir iş değil, farını gözden çıkarman gerekebilir. Çıkma far bulup üzerinde çalışman daha mantıklı.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

evet bunu eklemekte fayda var. en güzeli çıkma far üzerinde bu işi yapmak. bende laguna farına sığdırdım diyorum fakat baştan nasıl olacağını bilemediğim için çıkma far alıp onun üzerinde yapmıştım.

sanayide camı veya tırnakları kırık yani sadece içi sağlam farları 10 15 ytl ye alabilirsiniz. deneme için illaki temiz düzgün far almaya gerek yok. en güzel deneme yolu budur hem olup olmayacağını anlarsınız hemde tecrübe olur. far düzgün olursa kendi farlarınızı açıp yaparsınız.

Yorum bağlantısı
Tayfun Arslan1679652576
(düzenlendi)
arkadaşlar ben vectra B den biraz daha küçük farlı laguna farına bile sığdırdım hella ları. bence bu işi yapmışken normal olmasın bixenon olsun derim kesinlikle. evet biraz uğraştırır ama kesinlikle sığar. valeo reflektöre ampul takılan kısım genişletilip içine sokularak takılabiliyor. hellaları takarken arkayı oyma değil komple mercek boyutunda parçayı reflektörden kesip aynen yerine oturtucaksınız.

aşağıya resim ekledim.

1008157ll2.jpg

teşekkürler ...bu resmin önden çekilmiş hali varmı.varsa görmey. çok isteriimm.

Hella boy olarak Valeo ile aynıdır ama geniştir... Sığmayabilir..Valeo yada daha küçük mercekler bunları da düşünebilirsiniz... Helladan zarar etmezsiniz.. Müşterisi çoktur satılır... Ampul tavsiyem kesinlikle 4300K, hadi hadi 6000K
teeşekkürler .ama tekrar mercek almak istemiyorumm.çünkü bu elimdekilerçok ii .sadece bana biraz büyük geldii.artık bakacağız biçaresine....ampul olarak neden 8000K yada 10000K önerilmiyorr.merak ettim.birde bu xenon bağlantı (opel için) şeması gibi bildiğin birşey varmııı.

birde bu merceklerin etrafına kaş gibi bir şeylerden bahsediyorlar.resimde gördüğün merceğei takarken etrafına birşey takmam gerekiyormu

post-1687-1197713977.jpg

tarihinde Voltron tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca

10000k taktığın zaman etrafı mosmor görürsün artık,halojen ampül bile 10000kden daha ii aydınlatma sağlar onun için önerilmiyor

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
10000k taktığın zaman etrafı mosmor görürsün artık,halojen ampül bile 10000kden daha ii aydınlatma sağlar onun için önerilmiyor

Hiç göremezsin önünü desen daha yerinde olurdu :good1: Ayrıca aldığın o merceklere D2S takabilirsin sadece, onun da 4300K dışında rengini bulman çok zor, mtec olarak vardı galiba D2S 6000K, distribütörüyle görüşüp sor bakalım var mıymış. www.mtec.com.tr

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

eğer sığdırabilirsen mercek çerçevesini takman hem ışık açısından hemde görüntü açısından güzel olur ama pek sanmıyorum içeri sığacanı. gördüğün gibi ben çerçeve sığmadığı için fazla ışık yansımasın diye siyaha boyadım etrafı.

eğer takmak istersen siyah veya parlak istediğin rengi bana özelden bildir.

Yorum bağlantısı
Tayfun Arslan1679652576
Hiç göremezsin önünü desen daha yerinde olurdu :good1: Ayrıca aldığın o merceklere D2S takabilirsin sadece, onun da 4300K dışında rengini bulman çok zor, mtec olarak vardı galiba D2S 6000K, distribütörüyle görüşüp sor bakalım var mıymış. www.mtec.com.tr

teşekkürler voltran..bana birazcık bağlantı konusunu açıklarmısınız

Yorum bağlantısı
Tayfun Arslan1679652576
eğer sığdırabilirsen mercek çerçevesini takman hem ışık açısından hemde görüntü açısından güzel olur ama pek sanmıyorum içeri sığacanı. gördüğün gibi ben çerçeve sığmadığı için fazla ışık yansımasın diye siyaha boyadım etrafı.

teşekkürler resimlerden anladığım kadarı ile çok güzel olmuşş.bende bu kadar bir başarabilseydim çok ii olacaktıı. Merceklerin bende çerçevesi yok onu için sordumm. alırken de yoktu .normalmi bu. Birde bu merceklere çerçeve nerden bulacağımmm.dediğin giibi diğer türlü ışık dağılımı olacak oda hoş olmayacak .yardımlarını bekliyorummmm.

Yorum bağlantısı
Tayfun Arslan1679652576

teşekkürler

parlak olan nasıl olacak

post-1687-1197805984.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
teşekkürler voltran..bana birazcık bağlantı konusunu açıklarmısınız

Bağlantı derken elektrik bağlantısından mı bahsediyorsun? Alacağın D2S ampul ve 3. jen. balastın akü bağlantı kablosunun da olup olmadığını sorup kablosuyla al. Daha sonra bu kabloyu istersen kısa far soketinden elektrik alarak, istersen kısa far soketinden röle ile besleyerek bağlantısını yapabilirsin.

post-5-1197853836.jpg

post-5-1197853853.jpg

Yorum bağlantısı
Tayfun Arslan1679652576
özelden bana ulaşabilirsin.

1002307on2.jpg

merhaba özelden mesaj attım geri dönmedin..bunları satıyormusun.teş.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Tayfun Arslan1679652576

arkadaşlar bu hella mercekleri farın içine oturtırken mercek içindeki uzun kısa otomatı yukarımı gelecek.bunu nasıl yerleştirmem gerek.birde opel farını kırmadan nasıl çıkartacağımm.ya aldığım güzelim hella mercekleri bu yüzden satmak istedim.aldım ama bir türlü yapmaya cesaretim yok. kırılacak elimde kalacak diye yada yapamıyacağım temelli elimde kalacak araba.ne yapayımmmmm

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
arkadaşlar bu hella mercekleri farın içine oturtırken mercek içindeki uzun kısa otomatı yukarımı gelecek.bunu nasıl yerleştirmem gerek.birde opel farını kırmadan nasıl çıkartacağımm.ya aldığım güzelim hella mercekleri bu yüzden satmak istedim.aldım ama bir türlü yapmaya cesaretim yok. kırılacak elimde kalacak diye yada yapamıyacağım temelli elimde kalacak araba.ne yapayımmmmm

Siper ve motor aşağı şekilde olacak. Şu resimdeki gibi. Farı fırında ısıtıp macununu esneterek ön camı kaptan ayırabilirsin.

Yorum bağlantısı
Mert Aydın1679652570

Arkadaşlar H.I.D marka zenondan almayı düşünüyorum.Ancak kaç bin k almalıyım hangisidir en iyisidir.Bu konuda yardım ederseniz sevinitim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

HID bir marka değildir..

Muhtemelen markasız bir ürün almayı düşünüyorsunuz... 4300 alın.. veya en yüksek 6000 alın...

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mert Aydın1679652570

Arkadaşlar vectrama zenon alcam h7 tpi ampül kullanıo.Acaba kaç bin k olmalı en ideali en düzgün göster değeri nedir lütfen yardım ederseniz çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Enis Cakır

yaa arkaslar ben vectra cdx markda otomobılıme mtec marka d2s ampul aldım acıkcası fıyatı uygun geldı ıcın hıc dusunmeden sıparıs verdım sımdı kuskularım acaba aracıma bu ampuller uyarmı ne kadar sağlıklı bı aydınlatma sunar ustelık ozelıklerınde 8000 k alduu yazıo aradımda orjınal tıp xenon ampu denıldı sızde aynı dusuncedemısınız :)

http://www.tuningpiyasa.com/pinfo.asp?slmt...18&pid=5065

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Resimdeki gibi ve D2S ise senin aracındaki orjinal xenon fara uyar. Vectra'nın xenonları zaten masmavi görünmüyo muydu niye değiştiriyosun ki :)

Yorum bağlantısı
Enis Cakır
(düzenlendi)

burdakı vectra kullanan arkdaslarımın coğu vectranın aydınlatmasından sıkayetcı ama ben gercekten uzun farlarımı bıle kullanmıorum cok memnunum aracım 2001 model 73.000 de aldım aracı ıkıncı sahıbınden alalı ıkı hafta oluo bu adam hıcbısıyını deyıstırmemıs aracın xenonları actın zamn cok tatlı bı ısık yansıması var ama bır muddet sonra sağ ampul sarıya donuyo bende onu ole oldugunu gordum zamn delırıyorum gecen gun cok kızgınlıkla bu formdan bı arastırma yaptım ve aracıma uyan d2s ampullerden sprısledım umarım balanslardan bı sorun yoktur sıze bısı daha sormak ıstıyorum ben aracın sız farlarınıde xenon yapmak ıstıyorum bılgınız varsa ne tıp ampul kullanabılırım veya vectrasında sıs farını xenon kullanan bı arkdas bana yardımcı olursa sewınırım

tarihinde en-X tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...