İçeriğe Yönlendir

Opel Vectra B (1995-2002) xenon dönüşümü

Evren Uyanık

Recommended Posts

Selçuk Keleş

Güzel görünüyor, fotoğraflar da güzel olsaydı keşke. D2S kullanılmadı mı ?

Yorum bağlantısı
Adil Ö.

mercek bosch marka cıkma olarak aldım. fotolardan birinde resmi mevcut:

d2s soketini sokmeden sıgmadı. d2s ampul bulamadım cok ta aramadım bulsam sıgmayacak gibi duruyordu.

taktıgım ampuller oem xenon kitlerinden birine ait. ilk actigimda mavimsi (resimdeki gibi) yanıyor. bir kac dakika sonra mavilik azalıyor. yok denecek kadar azalıyor.

.

ha bu arada far yukseklik ayarı iptal. (mecburen cunku yer cok dar)

Beni cezbeden bi xenonun sellektordeki guzelligi idi ve su anda aracımda mevcut:

Sitenizden daha once bu tarz paylasımları olan arkadaslarin bana cok katkısı oldu. bu sebepten hepsine teşekkür ederim.

burada yapım fotolarını koymamın sebebi yapmayı düşünen arkadaşların olanaksız olmadığını göstermek istemem.

tabi daha güzel calışmalar yapılabilir.

yapmadan once bir takım far aldım cifti 180 tl marka valeo (makyajlı kasa vectra b2 farı)

cıkma mercek bi xenon bosch marka ciftini 50 yada 80 tl ye aldım tam hatırlamıyorum.

ampul setini 110 tl almıstım kaliteli olmayan kitlerden. ama almadan denedim maviligi ilk basta fazla olmasına ragmen sonradan azalıyor.

yapacak arkadaslara onemli uyarılarım:

1 farın camını ayırırken uzman kisilerden destek alsınlar.

2 farın ic aynasını jet taşı ile kesilebilir. yankeski ile birsey yapmasınlar.

3 mercegi monte ettikten sonra far ayarını yapmadan camını yapıstırmasınlar.

gelen sorulara elimden geldiğince cevaplamaya calisirim.

Elinize sağlık güzel çalışma olmuş. Hangi tür mercek ve ampul değeri kullandınız. Fotoda bana biraz fazla mavi çıkmış gibi geldi de :)

tesekkurler. ilk yandıgında bu kadar mavi sonra beyazlasıyor. mercekler bosch marka cıkma. ampul oem setlerden 8000 k yazıyor idi.

Güzel görünüyor, fotoğraflar da güzel olsaydı keşke. D2S kullanılmadı mı ?

teknoloji ile fazla barısık olmadıgımdan fotolar kalitesiz bundan dolayı özür dilerim :) d2s soketini kullansam sıgmayacaktı zaten d2s appul balastına cok para istiyorlardı.

Yorum bağlantısı
Onur Araz

Peki bir sorum daha olacak d2s merceğe normal xenon ampulunu montajda sıkıntı olmadımı kesilme çizgisi ve odaklama sorununu nasıl çözdünüz? Aydınlatma ile ilgili (yol-duvar) fotosu varsa ekleyebilir misiniz :)

Yorum bağlantısı
Adil Ö.

d2s ampul tutucusunun köşeli olan kısmı sökülebiliyor. ampulun giriş yeri yukarıya bakan mpul gibi (akparti logosunu yatay olarak simetri hali gibi) buraya normal h7 duylara gore satılan xenon ampul duyları ufak bir tadilatla (siyah yerlerin kesimi) oturuyor. odak noktasında falan hic bir sorun yok. foto ile cok ilgilenen ugrasan biri olsaydım ekledigim fotolar net olurdu :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Güle güle kullan, bu daha başlangıç ve daha da iyileştirilebilir. D2S merceğe H7 türü bir ampul taktıysan odaklaması düzgün olmamıştır muhtemelen. Duvar fotoğrafı istememizin nedeni bu. Sanırım artık kompakt bir fotoğraf makinası da gerekecek sana :)

Yorum bağlantısı
Adil Ö.

Güle güle kullan, bu daha başlangıç ve daha da iyileştirilebilir. D2S merceğe H7 türü bir ampul taktıysan odaklaması düzgün olmamıştır muhtemelen. Duvar fotoğrafı istememizin nedeni bu. Sanırım artık kompakt bir fotoğraf makinası da gerekecek sana :)

biraz boş vakit bulsam bana bir atölye lazım daha farklı projelerim var. bu islere el atarsam fotografmakinasını da alırız :) bu bi xenonu yaparken cok zorlandım. bu isi yapan 2 yere sordum stop v.b. isi yapan adamlar yanasmadı (parası karsılıgında yaptırayım dedim zannedersem bilmiyorlar)

forumu takip ediyorum yedek farlarda hazır:) o zaman çok pixelli fotolarla dahil oluruz :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yakışmış.. güle güle kullanın... Duvar resmi yok mu.. ?

Yorum bağlantısı
Adil Ö.

Yakışmış.. güle güle kullanın... Duvar resmi yok mu.. ?

bu kadar soruya hafta sonu eklerim insaallah cevabını veriyorum:)

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Yusuf Onay

Herkese merhaba

foruma yeni üye oldum

aranıza katılmaktan memnunum

bir kaç sorum olacak

öncelikle xenon uygulamasını şu an merceksiz olan vectra b farlarımda kullanıyorum

far camı dikey çizgili

herhangi bi selektör almadım şimdiye kadar ama farkındayım ki en doğrusu ve verimli olanı mercekle beraber kullanılan xenon kit uygulaması

almayı düşündüğüm mercekler aşağıdaki linkte

http://urun.gittigidiyor.com/garaj/yeni-mercekli-orjinal-xenon-set-hemde-angel-li-70008709

-fiyatı uygun geldi bana. acaba bu h1 olduğundan mı? h7 bu fiyata olur mu?

-merceği kaliteli midir?

-bu merceği alıp montajlasam, far camı çizgileri çok mu etkiler ve görüntüyü bozar? yoksa gözardı edilebilecek düzeyde midir?

- d tip mercekleri alsam benim farlarıma sığar mı ve far motoru hala çalışmaya devam eder mi?

herkese şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Foruma ad ve soyadınızla üye olmanız gerekirdi. Ad ve soyadınızı bildirirseniz gerekli değişikliği yapacağım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Onay

Foruma ad ve soyadınızla üye olmanız gerekirdi. Ad ve soyadınızı bildirirseniz gerekli değişikliği yapacağım.

:) tabi ki

adım Yusuf Onay

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Yusuf bey hoşgeldiniz :flowers: Link verdiğiniz ürünü sakın alıp kullanmayın farlar halojen kalsın daha iyi.OEM mercek tavsiyesinde bulunmamız için farlarınızın detaylı resimlerini eklerseniz yorumlarımızı ona göre yapalım :good1:

Yorum bağlantısı
Yusuf Onay

Yusuf bey hoşgeldiniz :flowers: Link verdiğiniz ürünü sakın alıp kullanmayın farlar halojen kalsın daha iyi.OEM mercek tavsiyesinde bulunmamız için farlarınızın detaylı resimlerini eklerseniz yorumlarımızı ona göre yapalım :good1:

mahmut bey hoşbuldum:)

anlıyorum. ondan vazgeçtim. peki şöyle bi seçenek nasıl olur?

sonar marka h1 mercek kullana bir far alsam ki ikinci el sorunsuz bir tane bulabilirim, h7 mercekle değiştirmek herhangi bi modifikasyon gerektirir mi?

http://urun.gittigidiyor.com/garaj/opel-vectra-b-1996-siyah-angel-eyes-far-sonar-27966687

h1 merceği h7 mercekle değiştirdiğimde far ayar motoru (manuel) çalışmaya devam eder mi?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Angel far merceklerin boyutları oem merceklerden küçüktür modifiyede biraz uğraştırır ama imkansız değil.Kendi farınıza neden uygulama yapmıyorsunuz far camınız parabolik mi freeform mu?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Angel tipi farların hepsinde seviye motoru olmayabiliyor. Bu halledilse bile merceğin H7 ile değiştirilmesi pek mantıklı değil o kadar işçilikle uğraştıktan sonra d2s mercek montajı yapmak en iyi sonucu verir.

Yorum bağlantısı
Yusuf Onay

Angel tipi farların hepsinde seviye motoru olmayabiliyor. Bu halledilse bile merceğin H7 ile değiştirilmesi pek mantıklı değil o kadar işçilikle uğraştıktan sonra d2s mercek montajı yapmak en iyi sonucu verir.

elimde bulunan h7 tip xenon kiti açıkçası kullanmak istiyorum. h7 ile değiştirilmesi mantıklı değil demişsiniz. nedeni nedir? seviye motoru da şans işi sanırım. sonar angel farda durum nedir bilmiyorum bu konuda. bilen fikir verirse sevinirim.

Angel far merceklerin boyutları oem merceklerden küçüktür modifiyede biraz uğraştırır ama imkansız değil.Kendi farınıza neden uygulama yapmıyorsunuz far camınız parabolik mi freeform mu?

evet haklısınız h7 mercek büyük. benim farın çizgileri var far camında. ondan dolayı verim alamayacağımı düşünüyorum. ayrıca modifiye etmek lazım. kesmek biçmek lazım

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

elimde bulunan h7 tip xenon kiti açıkçası kullanmak istiyorum. h7 ile değiştirilmesi mantıklı değil demişsiniz. nedeni nedir? seviye motoru da şans işi sanırım. sonar angel farda durum nedir bilmiyorum bu konuda. bilen fikir verirse sevinirim.

evet haklısınız h7 mercek büyük. benim farın çizgileri var far camında. ondan dolayı verim alamayacağımı düşünüyorum. ayrıca modifiye etmek lazım. kesmek biçmek lazım

Xenon farın orjinali d1s/d2s tipi merceği yine aynı tip ampulle kullanılmasıdır. H tipi mercekler zaten halojen mercektir xenon değil, aynı şey H tipi "çakma xenon" ampul için de geçerli. Kısacası h7 mercek ve h7 xenon ampulle yaptığınız uygulama sadece kendinizi kandırmak olur. Zaten bir süre sonra düzgün olmadığını farkedip d2s mercek ve ampule geçiyor çoğu kişi.

Mevcut balastınız d2s ampulü de çalıştırır d2s ara kablosu ve ampulüyle kullanarak balastı boşa çıkarmamış olursunuz sadece h7 ampul boşa çıkmış olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Onay

Xenon farın orjinali d1s/d2s tipi merceği yine aynı tip ampulle kullanılmasıdır. H tipi mercekler zaten halojen mercektir xenon değil, aynı şey H tipi "çakma xenon" ampul için de geçerli. Kısacası h7 mercek ve h7 xenon ampulle yaptığınız uygulama sadece kendinizi kandırmak olur. Zaten bir süre sonra düzgün olmadığını farkedip d2s mercek ve ampule geçiyor çoğu kişi.

Mevcut balastınız d2s ampulü de çalıştırır d2s ara kablosu ve ampulüyle kullanarak balastı boşa çıkarmamış olursunuz sadece h7 ampul boşa çıkmış olur.

selcuk bey verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim.

H1mercekle d2s mercek caplari ayni. Sonar angellarin icinden h1 Mercegi cikardigimda d2s mercek montaji yaparken herhangi bi tadilat yapmam gerekecek midir? Yoksa sadece civatalari sokup takmak midir degisim?

D2s tip 2 adet ampul masrafim, sonar marka angel, d2s mercekler ve el becerisi sanirim butun mesele :) sonuc umarim geceyi gunduz eder

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Yusuf bey Valeo D2S mercekte ampul soket kısmı biraz uzundur buna birde ampul ve soket ilave edilince far kapağı dışına taşacaktır,far kapağında tadilat yapılması gerekir.

Size lazım olanlar :

Valeo D2S mercek

post-4834-0-36440100-1356874232_thumb.jp

post-4834-0-54064900-1356874243_thumb.jp

D2S ampul

post-4834-0-22478900-1356874491_thumb.jp

D2S ampul soketi

post-4834-0-25368200-1356874555_thumb.jp

post-4834-0-63382900-1356874593_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Yusuf Onay

Yusuf bey Valeo D2S mercekte ampul soket kısmı biraz uzundur buna birde ampul ve soket ilave edilince far kapağı dışına taşacaktır,far kapağında tadilat yapılması gerekir.

Size lazım olanlar :

Valeo D2S mercek

post-4834-0-36440100-1356874232_thumb.jp

post-4834-0-54064900-1356874243_thumb.jp

D2S ampul

post-4834-0-22478900-1356874491_thumb.jp

D2S ampul soketi

post-4834-0-25368200-1356874555_thumb.jp

anladım

:) herkese teşekkür ediyorum

yani en sağlıklı yol en pahalısı gibi görünüyor

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

anladım

:) herkese teşekkür ediyorum

yani en sağlıklı yol en pahalısı gibi görünüyor

400-500 TL doğru aydınlatma ve iyi görüş için çok pahalı değil bence :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Onay

400-500 TL doğru aydınlatma ve iyi görüş için çok pahalı değil bence :good1:

anlıyorum mahmut bey

yorumlarınız için teşekkürler

son olarak vectra b kullanıcıları arasında h7 mercek kullanan fk/depo marka hazır satılan kitleri deneyen oldu mu bunu merak ediyorum

varsa fotoğraf da paylaşırlarsa fikir sahibi olabilirim

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Emre Kural

Servise gittim General Electric markalı D2S gördüm. Osram veya Philips mi üretiyor dedim. Orjinal GM ürünü dendi. Hiç görmemiştim daha önce piyasada. PHıLıPS 85122 yada OSRAM 66240 ile aynı kalitede midir? Yoksa sıradan bir D2S mdir. General Electric Xenon ampullerde iddialı mıymış??

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Servise gittim General Electric markalı D2S gördüm. Osram veya Philips mi üretiyor dedim. Orjinal GM ürünü dendi. Hiç görmemiştim daha önce piyasada. PHıLıPS 85122 yada OSRAM 66240 ile aynı kalitede midir? Yoksa sıradan bir D2S mdir. General Electric Xenon ampullerde iddialı mıymış??

GE aydınlatmada en iyi firmalardan biridir. Ampulleri şu an hatırlamadığım bir çok markada orjinal olarak kullanılıyor. Perakende piyasada çok bilinmiyor. Kalite olarak diğerlerinden aşağı kalmaz.

Yorum bağlantısı
Emre Kural
(düzenlendi)

GE aydınlatmada en iyi firmalardan biridir. Ampulleri şu an hatırlamadığım bir çok markada orjinal olarak kullanılıyor. Perakende piyasada çok bilinmiyor. Kalite olarak diğerlerinden aşağı kalmaz.

Evet Opel Seat VW Audi gibi araçlarda Oem ekipman imiş. Ama genelde herkes Osram-philips gibi markalar kullanıyor ya da arıyor. İlginç geldi piyasada olmaması..

tarihinde Emre Kural tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...