Oktay Toker 7 Ağustos 2014 Paylaş 7 Ağustos 2014 (düzenlendi) Kıbrıs'dan bir arkadaşımız sanırım 99 model olacak Vectra b araç için orijinal kitler kullanarak dış,iç,motor modifiye çalışmalarını yapıyor ve son aşamalara gelinmiş durumda.Bu arada yan sanayi Depo marka far alınarak mercek çalışması yapılmaya karar verildi ve Valeo bi-xenon mercek,Gen4 balast ,Uzuzn hüzme mercek,sinyal bölümüde mercekli görünüm şeklindeki bir yapıda ve önceden yuvarlak angel halka diye kararlaşatırdık ama büyük geldiği için Bmw u Angel halkalı olarak çalışmayı Rabbimin izni ile bitirmek kısmet oldu. Mercek montajından sonraki durum. Mercek şapkaları hazırlandı ve boyaya hazır. Şapkalar boyandı ve takıldı. Farlar kapatıldıktan sonraki durumu. Resm linkleri yenilendi. Angel halka ve sinyal çalışma detaylı linkte. http://www.geceucusu.com/topic/6367-vectra-b-angel-halkapower-led-sinyal/ 6 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 11 Ağustos 2014 Paylaş 11 Ağustos 2014 Alttaki çerçeve boyansaymış daha güzel olabilirmiş. 1 Yorum bağlantısı
Abdulkadir Kuru 12 Mart 2017 Paylaş 12 Mart 2017 Merabalar,oncelikle yeni katildim ve 2000 model 1.8 vectra b kasa sahibiyim,xenon far taktirmak istiyorum orta halli bisey olsun istiyorum ama ayfinlatmada sorun yasamak istemedigim bi kalitese olsun istiyorum,marka ne onerirsiniz ve uzun kisa sis hepsi olsa nasil olur ya da hangilerini yaptirmami onerirsiniz,hic bilgi sahibi degilim bu konu hakkinda,piyasayida bilmiyorum.yardimci olursanız sevinirim... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Mart 2017 Paylaş 12 Mart 2017 (düzenlendi) Sakarya'dan bir arkadaşımızın Vectra b oem xenonlu farı küçük Bosch merceği reflektör yanığından dolayı Hella bi-xenon mercek değişimi ve uzuna mercek ilavesi angel halka,sinyale mercek lensi ilavesi ve bu defa bmw kaşta olsun dendi.Kaş maalesef istediğimiz gibi yerleşimi olmadığı için mecburen iptal edildi.Oem mercekli iç tas ile halojen tas ebat farklılığı iç alanda çok kısıtlama yaptı.Çok fikir rüzgarı,uğraş,kesme biçme maaleef bu oem farda olmadı.Geçtiğimiz aylarda Rabbimin izni ile yapması kısmet oldu 13 Mart 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Mart 2017 Paylaş 12 Mart 2017 (düzenlendi) Hoş geldiniz. Yan sanayi xenon kit,led ampul kitleri forumumuzca tavsiye olunmaz.Marka model belirtilmez, Oem sınıf halojen ampul yada oem performans ampulleri edinip,far içi temizliği,güzel bir far ayarı ideal olacaktır.Linkteki başlık altında ampuller hakkında kullanımlara dair ve satış linkleride dahil yorumlar mevcut. http://www.geceucusu.com/forum/8-halojen/ Yada belirli bir mebla ile makyajlı kasa farı alıp bi-xenon mercek ve oem d1s xenon kit ile tam performans aydınlatma yapılabilir. http://www.geceucusu.com/topic/126-opel-vectra-b-1995-2002-xenon-d%C3%B6n%C3%BC%C5%9F%C3%BCm%C3%BC/?page=7#comment-56389 12 Mart 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Abdulkadir Kuru 12 Mart 2017 Paylaş 12 Mart 2017 44 dakika önce, Oktay Toker yazdı: Hoş geldiniz. Yan sanayi xenon kit,led ampul kitleri forumumuzca tavsiye olunmaz.Marka model belirtilmez, Oem sınıf halojen ampul yada oem performans ampulleri edinip,far içi temizliği,güzel bir far ayarı ideal olacaktır.Linkteki başlık altında ampuller hakkında kullanımlara dair ve satış linkleride dahil yorumlar mevcut. http://www.geceucusu.com/forum/8-halojen/ Yada belirli bir mebla ile makyajlı kasa farı alıp bi-xenon mercek ve oem d1s xenon kit ile tam performans aydınlatma yapılabilir. http://www.geceucusu.com/topic/126-opel-vectra-b-1995-2002-xenon-d%C3%B6n%C3%BC%C5%9F%C3%BCm%C3%BC/?page=7#comment-56389 Tesekkurler bilgilendirdiginkz icin oktay bey. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 14 Mart 2017 Paylaş 14 Mart 2017 Benim arabanın farı gibi ince tasarım olduğundan bişeyler yapması zor olmuştur tahmin ediyorum. Hayırlı olsun sahibine, güzel olmuş, eline sağlık. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Mart 2017 Paylaş 14 Mart 2017 (düzenlendi) 406 dar lakin içe epey geniş bu kurtarırda farın krom yapısı o kadar kaliteliki beni çok etkiliyor seviyorum.Kalite bir far yapısına uyacak aynı tonda krom kapak ile çift mercek nefis olur.Kapak düzgün olmaz ise far çirkin durur.Burda yakınımda 406 var mercek montajlı siyah kapak yapmışlar farın albenisi çok kaybolmuş. Passat led mercekler ve diğer mercekteki u yapıdaki hazır kısmın arkasınıda ledleyince 406 farda tek kullanılacak oem hazır yapı olur diye düşünüyorum.İmkanım olsa far çiftinden alıp uzun sürsede uğraşacağım ender far tipi.Konusuda renklenirdi. 14 Mart 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Mart 2017 Paylaş 14 Mart 2017 (düzenlendi) Hemde bi-led perde yapılı.Montajı biraz zor olsada artık çokta zor değil ustam 14 Mart 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Muhammed Balci 16 Mayıs 2017 Paylaş 16 Mayıs 2017 Merhabalar, 97 Vectra aracıma bixenon modifiyesi yapmak istiyorum.istediğim Tek mercekli,uzun-kısa tepki süresi düşük olan far. Hem gündüz selektor için hemde gece uzun far için kullanmak istiyorum.Forumda önceden benzer konular açılmış ama gerek resimlerin silinmesi gerekse eski olduğundan yeni konu açmak istedim.Kısaca; -- Ne tür bixenon kit almalıyım ve neye dikkat etmeliyim.(bazı sitelerde açıklamada kapakları yoktur yazıyor.Kapak alınmalımı ne işe yarar) -- Ne tür balast ve ampul kullanmalıyım. Gerekli olan malzemeleri temin ettikten sonra hassas bir şekilde bu işi kıvırabilirim.el becerim iyidir.bugün sanayiden çıkma far alıp incelemeye başlayacağım. Saygılar. Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 16 Mayıs 2017 Paylaş 16 Mayıs 2017 7 saat önce, Muhammed Balci yazdı: Merhabalar, 97 Vectra aracıma bixenon modifiyesi yapmak istiyorum.istediğim Tek mercekli,uzun-kısa tepki süresi düşük olan far. Hem gündüz selektor için hemde gece uzun far için kullanmak istiyorum.Forumda önceden benzer konular açılmış ama gerek resimlerin silinmesi gerekse eski olduğundan yeni konu açmak istedim.Kısaca; -- Ne tür bixenon kit almalıyım ve neye dikkat etmeliyim.(bazı sitelerde açıklamada kapakları yoktur yazıyor.Kapak alınmalımı ne işe yarar) -- Ne tür balast ve ampul kullanmalıyım. Gerekli olan malzemeleri temin ettikten sonra hassas bir şekilde bu işi kıvırabilirim.el becerim iyidir.bugün sanayiden çıkma far alıp incelemeye başlayacağım. Saygılar. Kapak dedikleri merceğin önündeki kapaktır , takılacak kapak her aracın farın biçimine büyüklüğüne göre değişir , araca özel seçilir , Dediğiniz özelliklerde bir bi-xenon set sadece malzeme olarak ortalama 750 civarı bir meblağ tutar , bunun için ilanlar kısmını inceleyebilirsiniz Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 22 Mayıs 2017 Paylaş 22 Mayıs 2017 On 16.05.2017 at 15:44, Muhammed Balci yazdı: Merhabalar, 97 Vectra aracıma bixenon modifiyesi yapmak istiyorum.istediğim Tek mercekli,uzun-kısa tepki süresi düşük olan far. Hem gündüz selektor için hemde gece uzun far için kullanmak istiyorum.Forumda önceden benzer konular açılmış ama gerek resimlerin silinmesi gerekse eski olduğundan yeni konu açmak istedim.Kısaca; -- Ne tür bixenon kit almalıyım ve neye dikkat etmeliyim.(bazı sitelerde açıklamada kapakları yoktur yazıyor.Kapak alınmalımı ne işe yarar) -- Ne tür balast ve ampul kullanmalıyım. Gerekli olan malzemeleri temin ettikten sonra hassas bir şekilde bu işi kıvırabilirim.el becerim iyidir.bugün sanayiden çıkma far alıp incelemeye başlayacağım. Saygılar. Bu konuda bolca örnek var. 1 Yorum bağlantısı
Muhammed Balci 28 Haziran 2017 Paylaş 28 Haziran 2017 Merhaba sevgili forum uyeleri, resimdeki gibi bixenon calismamiz oldu. Elimizde d2s kit olmadigi icin h7 led takdım.ancak aydinlatma cok sacma sapan oldu. Mercek orjinal audi a6 dayken mukemmel çalışıyordu. Acaba bu mercekler led ile uyumsuzmu. İlla xenon ampul ilemi kullanılmalı. H7 ampül takabilmek icin soketde biraz tadilat yaptık. Takdigimiz ledde tek aydinlatma noktası var ve altlı üstlü aydinlatma yapıyor. Oem xenon kitlere yakın kalitede h7 xenon kit öneriniz varmı. Malum satın aldığımızda iade edemiyoruz. Saygılar sevgiler. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 29 Haziran 2017 Paylaş 29 Haziran 2017 4 saat önce, Muhammed Balci yazdı: Merhaba sevgili forum uyeleri, resimdeki gibi bixenon calismamiz oldu. Elimizde d2s kit olmadigi icin h7 led takdım.ancak aydinlatma cok sacma sapan oldu. Mercek orjinal audi a6 dayken mukemmel çalışıyordu. Acaba bu mercekler led ile uyumsuzmu. İlla xenon ampul ilemi kullanılmalı. H7 ampül takabilmek icin soketde biraz tadilat yaptık. Takdigimiz ledde tek aydinlatma noktası var ve altlı üstlü aydinlatma yapıyor. Oem xenon kitlere yakın kalitede h7 xenon kit öneriniz varmı. Malum satın aldığımızda iade edemiyoruz. Saygılar sevgiler. Konu Açmadan Önce Forumda Arama Yapınız, Aracınızın Konusunu Bulup Ona Devam Ediniz. Markalı D2S ampul kullanmanız gerekir diğer tür hiç bir ürün düzgün odaklama sağlamayacaktır. Yorum bağlantısı
Muhammed Balci 30 Haziran 2017 Paylaş 30 Haziran 2017 Hem d2s hem de h7 ile denedik. Kesilme cizgisi cok iyi. Kisa far aydinlatma guzel. Ama uzunları açınca mercegin biri sola bakıyor. Yani şoför tarafından bakınca saat 10-11 yönü gibi. Bu neden kaynaklanır acaba. Ampul yerlesimindenmi. Yoksa takarken biryerlerinimi bozduk mercegin. Saygılar sevgiler. On 29.06.2017 at 06:22, Selçuk Keleş yazdı: Markalı D2S ampul kullanmanız gerekir diğer tür hiç bir ürün düzgün odaklama sağlamayacaktır. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 30 Haziran 2017 Paylaş 30 Haziran 2017 (düzenlendi) Kısa far çizgisinde sorun yoksa bahsettiğiniz hata mercekler montajı sırasında odak çizgileri tanm birleşimi yapılamamış demektir.Mercekte ve ampullerde bence sorun yok. 30 Haziran 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Muhammed Balci 1 Temmuz 2017 Paylaş 1 Temmuz 2017 Hocam ilginç bir şekilde metal siper erimiş. Siperi indirip kaldıran motorda sıcaktan perişan olmuş çok şaşırdım ? sokup baştan bakacağım. Ilginize teşekkürler. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Temmuz 2017 Paylaş 1 Temmuz 2017 (düzenlendi) .Mercekleri ne marka kullandınız? 1 Temmuz 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Muhammed Balci 1 Temmuz 2017 Paylaş 1 Temmuz 2017 Bosch yada valeo olmasi lazım hocam. Cin malı değil. Siperi mıknatısla değil motorla indiriyordu. Söküp fotolarini paylasayim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Temmuz 2017 Paylaş 1 Temmuz 2017 Bosch mercekte perde motoru dışarda,Perdesi falan tamamen metal bence zarar görmesi halojen ampulde takılı olsa çok çok zor.Ayrıca bu far modelinde basit takılacak bir mercekte degil. Yeni tip Valeo ise plastik kılıf ile perde yapısında metal olsada plastik ile sabitli ve mevcut.Motor kısmıda plastik korumalı.Lakin erimesi için xenon ampul sıcaklıgı değilde halojen ampul takılı olması lazım.Çok uzun süre yanık kalan halojen ampul bu duruma yol açabilir.Resimleri bekliyoruz. Yorum bağlantısı
Muhammed Balci 1 Temmuz 2017 Paylaş 1 Temmuz 2017 (düzenlendi) Hocam ilanlara bakarken farkettim. Benim mercekte ampul tutucu yok.tutucu ile direk d2s takiliyormus. Ben bunu simdi öğrendim tabi. Bu fotodakini Direk ustunden yontarak ve fotonun sag altindaki pulu araya koyarak ampulu tutturduk. Sizce bu yanlış uygulamamı. Mercegin markasi valeo. Ayrıca 5 dk yandiktan sonra reflektor el değmeyecek kadar ısınıyor. Normalmi bu. Saygılar. 1 Temmuz 2017 tarihinde Muhammed Balci tarafından düzenlendi Resim ekleme Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Temmuz 2017 Paylaş 1 Temmuz 2017 (düzenlendi) Mercekle neden bu kadar oynanmış?Ampul takılan delik kısmı iyice egelenmiş ve h7 ampule göre çentik açılmış gibi Halojen ampul takmak için mi yapıldı ve hiç gerekte yoktu.Bu hali ile ne takarsan tak odaklamasını tutturamazsınız ve ampulde hali ile normal şekilde tutmaz.O pul ile olacak bir şey değil.Üzücü durum.Tavsiyem bu merceğin temizini alın yeniden takın?Halojen ampul takılıyorsa xenondan daha fazla ısıyı yansıtır.Bu mercek halojen ampule dayanmaz. Normal hali bu şekilde olan bir mercek ve d serisi xenonların çogu normalde zaten takılır ve ampul tutucu üzerinde olan bir mercektir. 1 Temmuz 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Muhammed Balci 1 Temmuz 2017 Paylaş 1 Temmuz 2017 Evet hocam. H7 tutturmak için mercegi bu hale getirdik. Ilk deneme olunca ortaya böyle bir sonuç çıktı ? sizde satılık ayni valeo mercekten varmi acaba. Ayrica d2s komple kit lazım. Ilanlar kısmına baktım ama forumda yetkili olmayan ve yeni uyelerden alışveriş yapmak istemiyorum. Sizde satışı mevcut ise irtibata geçmek isterim. Saygılar. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Temmuz 2017 Paylaş 1 Temmuz 2017 (düzenlendi) İlanlar yada internetten bakmanız gerekiyor.H7 kullanacaksanız halojen merceği bulmanız iyi olur. 1 Temmuz 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts