İçeriğe Yönlendir

Fiat Punto Xenon

Serkan Sayın

Recommended Posts

Serkan Sayın

Bu forumu ilgi ile takip ediyorum. yeni üye oldum. Ve sayenizde bir çok bilgi edindim.

sizlere sorum fiat punto bir aracım var. (2005 model) ben çeşitli araçlara takılan sistemleri gördüm. göstergelerdeki uyarı ışığının sönmesi için far arkasına ek ampüller takılmış. Hiç hoş durmuyor. aracım kısa farlar için h7 ampül kullanıyor.

Benim aracımda da eğer xenon takarsam böyle bir sorun yaşarmıyım. bu konuda beni aydınlatırsanız çok memnun olurum.

bir de arkadaşlar piyasada bu işi herkes yapıyor. Şzmir'de güveneceğim iyi bir usta varmı tavsiye edeceğiniz.

Yorum bağlantısı
Murat Dellal

Ben de Manisa dayım,ne zamandır soruşturuyorum ama Şzmir de bi adres bulamadım malesef bu işi yapan;burda zaten yok !!!

Yorum bağlantısı
Sinan Biren
Bu forumu ilgi ile takip ediyorum. yeni üye oldum. Ve sayenizde bir çok bilgi edindim.

sizlere sorum fiat punto bir aracım var. (2005 model) ben çeşitli araçlara takılan sistemleri gördüm. göstergelerdeki uyarı ışığının sönmesi için ek ampüller takılmış. Hiç hoş durmuyor.

Benim aracımda da eğer xenon takarsam böyle bir sorun yaşarmıyım. bu konuda beni aydınlatırsanız çok memnun olurum.

bir de arkadaşlar piyasada bu işi herkes yapıyor. Şzmir'de güveneceğim iyi bir usta varmı tavsiye edeceğiniz.

Fiat Stilo'ma taktırdım herhangi bi problemle karşılaşmadım..Fiat grubundan olduğu için her iki araçta yakın sonuçlar verecektir tahminim bu yönde..Ama yinede yetkili bir servisle görüşmen ve bu konuda elektrik ustalarından fikir alman sanırım en sağlıklı çözüm olacaktır..

Yorum bağlantısı
Serkan Sayın

keşke punto ya uygulayan biri denk gelse de ben de net cevaplar alsam ne güzel olucak. gerçekten güvenecek iyi bir elektrikçi olsa sorun çözülecek ama....

Yorum bağlantısı
Can Ekin

yaa bi arkadaş war Siyah punto lu ama adı Berk gibi hatırlıyorum ama emin değilim..

ya mdfym de yada fiat.web.tr nin forumlarına üye olması gerek..

bizim okuldada aynı zmnda snrm görüyorum arasıra ama ben bi forumlarda bakayım..

onun ne taktığını ve sorun yaşayıp yaşamadığını öğrenmeye çalışırım..

Yorum bağlantısı
M.Çağrı Burdurlu

ben de palio ya taktım hiç bir sorunla karşılaşmadım bir kaç tane de punto gördüm xenon taktırmış...

Yorum bağlantısı
Guest muratde

benim albeamda var herhangi bir problem yapmadı serk kardeşim.bu arada bak buradada denk geldik seninle.ben en kısa zamanda yardımcı olucam sana meraklanma sen...

Yorum bağlantısı
Guest muratde

serk kardeşim bugün baktım ben bir 2005 model fiat puntoya takılı halde gördüm adam herhangi bir problem olmadığını rahatlıkla bağlayabileceğimizi söyledi.arkasında enrico alibertiye gittim orada elektrik ustasına sordum.usta rahatlıkla takabileceğimizi kendilerininde taktığını söyledi.montajıda basit.

peki arkadaşlar genel olarak sizlere şunu sorayım serk arkadaşımızın arabası ile ilgili.

bu aracın ampullerinin önünde ampul şapkası yok.xenon kiti takılması halinde çok göz alırmı???

Yorum bağlantısı
Guest asTRa
serk kardeşim bugün baktım ben bir 2005 model fiat puntoya takılı halde gördüm adam herhangi bir problem olmadığını rahatlıkla bağlayabileceğimizi söyledi.arkasında enrico alibertiye gittim orada elektrik ustasına sordum.usta rahatlıkla takabileceğimizi kendilerininde taktığını söyledi.montajıda basit.

peki arkadaşlar genel olarak sizlere şunu sorayım serk arkadaşımızın arabası ile ilgili.

bu aracın ampullerinin önünde ampul şapkası yok.xenon kiti takılması halinde çok göz alırmı???

Benim Astra da var.Bir dayak yemediğim kaldı. :unknw:

Yorum bağlantısı
Can Ekin

serk Punto lu arkadaş cevap atmış aynen kopyalıyorum mailini..

''yorumların için sağolasın aracımda xenon taktktan

sonra herhangi bir

problem çıkmadı bizim arabaların elektrik

olayı cidden çok sağlam

herhangi bir problem çıkmaz fakat

düzgün bir marka alın derim

bendekiler cenmax marka gıd xenon

8000k şimdiden hayırlı olsun iyi günler''

Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568

Fiat punto'ların farları valeo ve halojende bile aydınlatması çok başarılı. Far içindeki şapka ise iki ucu açık silindir,önü kapalı değil ve yeterince geniş, Xenon ampulün sığması muhtemel. Bi arkadaşım da 2005 puntoya xenon takmak isiyor,eğer takarsanız duvar ve yol resimlerini görmek isterim arkadaşıma ve diğer puntoculara öncülük eder...

Yorum bağlantısı
Murat Dellal
Benim Astra da var.Bir dayak yemediğim kaldı. :unknw:

Arkadaşım senin arabanın modeli ne?Bende de 2004 Astra G(1.6 Njoy HB)var.Ne zamandır düşünüyorum ama sırf bu göz alma muhabbeti yüzünden arada kaldım ve hala taktırmadım anlayacağın . Mercekli taktırayım dedim,ancak Fk ve Sonar ın farlarının dandik olduğu söyleniyo(merceklerinin) Hella nınkiler ise malum;dünya para :unknw: Ayrıca kitin markası ve K sı nedir ?Eğer varsa foto gönderebilir misin ?

Yorum bağlantısı
Can Ekin
Fiat punto'ların farları valeo ve halojende bile aydınlatması çok başarılı. Far içindeki şapka ise iki ucu açık silindir,önü kapalı değil ve yeterince geniş, Xenon ampulün sığması muhtemel. Bi arkadaşım da 2005 puntoya xenon takmak isiyor,eğer takarsanız duvar ve yol resimlerini görmek isterim arkadaşıma ve diğer puntoculara öncülük eder...

mesajının hem üstünde yaptığım alıntı 2005 punto sahibi bi arkadaştan..

aracını birçok kez yolda gördüm gözümü almıyor 8000K kullanması bnm zewkime ters düşüyor ama diğer sürücüleri rahatsız etmeyen bi aydınlatması war.

Yorum bağlantısı
Serkan Sayın

bu yorumlar harika oldu bir bir kaç aya kalmaz mali durumları düzeltip bir xenon taktırırım ben şu anda düşündüğüm marka aslına bakarsanız texon. bu markayı 400 milyona temin edebiliyorum

Yorum bağlantısı
Sinan Biren

kesinlikle haklısın ben çok memnunum aydınlatmasından Stilomun..

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
özellikle ön kapak konusunda üyelerimizin yaratıcı fikirlerine ihtiyaç var. :)

Bir arkadaşımın puntosu için hazırladığımız fakat aracın satılması gündeme geldiği için yarım kalan farlar:

resim10filteredbg5.th.jpg

resim14filteredtt5.th.jpg

resim15filteredee4.th.jpg

resim16filteredbd6.th.jpg

resim17filteredum9.th.jpg

Bmw X5'den çıkma angel.ların ledli el feneriyle yakılmış hali(Angellar fiberoptik kablolarla çalıştığı için

kablonun bir ucunda ne yakarsanız kablonun diğer ucundaki angel.lara o ışık aynen gider)

resim7filteredlx1.th.jpgresim9filteredqu8.th.jpg

Mercekleri de aynen aşağıdaki başka yerden alıntı resimlerdeki başka bir projektör çalışmasında olduğu gibi projektörleri önce 4 adet 7-8cm uzunluğundaki saplamalarla reflektöre sabitleyip;bu saplamalar sayesinde projektörlere uygun hizalama ayarlarını yaptıktan sonra ısıya dayanıklı yapıştırıcı ile sabitlemeyi düşünüyorduk:

000004945agv2.th.jpg

000004946axp2.th.jpg

000004948akt5.th.jpg

Biz bu şekilde orjinale en yakın (hatta daha güzel :D )bir görüntü elde ettik. Umarım diğer arkadaşlara bir fikir verir...

Yorum bağlantısı
Serkan Sayın

söylenecek hiç bir söz yok punto sahibi biri olarak benim hayalimi ortaya koymuşsunuz tebrik ederim. projektör üzerine sabitlediğiniz için yükseklik motoruda çalışacak herşey ayrıntılı olarak düşünmüş. allah sahibine bağışlasın derler ya işte öyle bir şey

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Güzel çalışma. Umarım bir sonraki tamamlanır da web sitesine koyarız. :)

Yorum bağlantısı

Valla aracın satılmasından şu an için vazgeçildi,bi xenon projektörler de satılamıyor. Galiba yakın zamanda projeyi tamamlatıp uygulyacağız. Fakat bizim gözümüzü korkutan ve biraz da vazgeçmemize neden olan şey arkadaşın puntosunun elk. sisteminin çok hassas olması. Şu bluevisionun mavi boyalı park ampullerini taktık ona bile hata veriyor. Daha sonra başımıza iş almaktan korkuyoruz.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Alpcan Küçükşen

Merhaba Herkese

yeni yazıyorum buı foruma ve bayagı güzel seyler var bilmedigim bir sürü konu acıklık geldi

bende 2005 model punto var yani grand puntonun bir onceki modeli ve xenon kit takmak istiyorum.Bu modele hangi kit uyar acaba benim kafama yatan philips 4100 K bunu puntoya takabilrmiyiz acaba ?

birde en merak ettigim konu fenni muayenede sorun cıkıormu bu farlarda ?

şimdiden teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...