İçeriğe Yönlendir

Renault Megane 2'ye (2002-2008) xenon

Ahmet T

Recommended Posts

Selçuk Keleş

H7 kit (6000K/8000K hangisini istersen) alıcaksın, yükseklik ayarın çalışmaya devam eder.

Yorum bağlantısı
Guest phoenix
H7 kit (6000K/8000K hangisini istersen) alıcaksın, yükseklik ayarın çalışmaya devam eder.

sagol dostum o kadar diğer sitelere girdim kimse yardımcı olmamıştı.

h7 mtec kit alacağım o zaman.

sonuç nasıl olur gercekten tatminkar bir sonuç alabilirmiyim söz bu son sorumdu :unknw:

Yorum bağlantısı
Ahmet T
sagol dostum o kadar diğer sitelere girdim kimse yardımcı olmamıştı.

h7 mtec kit alacağım o zaman.

sonuç nasıl olur gercekten tatminkar bir sonuç alabilirmiyim söz bu son sorumdu :unknw:

benimkiler texon 8000kelvin!!!gayet güzel!

post-428-1174658341_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Ahmet T

ben çıkmacıdan aldım iki tane 2005 megane2 lerdeki mercekli farlardan!!suan elimde duruyor!!250 milyondu ikisi!!

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

makyajlı olmayan meganlarda mercekli yani orjinal xenon farlar step motor ve sensör kullanır. halojen olanlar ise servo motor kullanır sensör yoktur. yani halojen normal farlı megane sahipleri xenon modifiyesi yaparken buna dikkat etsinler mercekli far alırsanız yükseklik ayarı iptal olur hatta farın soketide farklı olduğu için araba üzerindeki soketi kesmek gerekir. yani kısaca makyajsız megane sahipleri eğer halojen farlarını keserek projektör takma işlemini yapamıyorsa. tek yapılıcak h7 kit alarak voltronunda dediği gibi dağı taşı aydınlatmaktır.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

ben olsam, xenon farın içini söker (mercek+uzun olan bloğu) , halojenin içine monte etmeyi denerdim ilk başta.

xenon farın dış kalıbı farklı olsa da içini yerleştirmek biraz daha mümkün görünüyor bana.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Ozyurek

Orjinali 4300'dür. Sizin bahsettiğiniz far 5000K renk olarak biraz daha maviye yakını.. 8000K D2S'i çinde bulabilirsin belki..

Işık olarak ta oem ampuller 3200 lm. sizin sorduğunuz ampul 3400 lm. Yani % 6 gibi bir ışık artışı söz konusu.. (Doğru ise)

Ama 3200 çok yeterli bir ışık, sadece renge karar vermeniz gerekiyor..

Birde dikkat etmeniz gerken şu, kelvin değeri arttıkça lm değerleri düşer

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Oem ampullerin pek fazla renk seçeneği yok, philips tarafında bir standart 85122 4300K var bir de colormatch denilen 85122+ 5000K. Xenon ampuller kullanıldıkça mavileştiğinden 85122+ bir ampulü değiştirmek zorunda kalan sürücüler için düşünülmüş, farların biri sarı diğeri beyaz yanmasın diye.

Yorum bağlantısı
Özcan Topuz

arkadaşlar, renault xenon farlı megane2 lerde hangi ampul ve balast markasını kullanıyor acaba. bilen varmı acaba.

Yorum bağlantısı
Özcan Topuz
Valeo Balast

Osram Ampul

teşekkur ederim BuTcHeR kardeş.

O zaman siteye yeni gelen yada renault megane2 Xenon far için sorusu olan arkadaşlar için kısa bir özet geçeyim izniniz olursa;

Renault megane 2 Xenon;

balast markası: VALEO

Ampül markası: OSRAM

Ampül tipi : D2S

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Aynı modelde bile farklı marka far, balast, ampul kullanılabiliyor. Bunu gözönünde bulundurmak lazım.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

evet markalarda değişiklik oluyor dooru fakat megane2 lerde yükseklik ayarı için gereken sensörler ve step motorun devreleri falan hepsini balastın içine koymuşlar balastın girişine takılan sokette baya fazla kablo vardı. yani hepsini aynı yerde toplamışlar o yüzden farklı farklı üretildiğini sanmıyorum tahminim çoğunun balastı valeodur. ampulde değişiklik kesin oluyodur ama bunun bir önemi yok zaten.

bu arada ben sana sanayiden çıkma almanı tavsiye ederim şimdiye kadar sanayiden 7 8 taneden fazla ampul aldım git gözünle gör resmen kullanılmamış gibi tertemizlerini 50 ytl ye veriyolar . zaten kazalı arabalardan çıkıyo yani her gittiğimde kazalı yepyeni onlarca araba görüyorum kimbilir daha kaç saat yandı xenonları. aldıklarımın hiçbirinde sorun çıkmadı ayrıca 2 si birden bozulsa bile gider 2 tane daha alırsın genede toplam 200 ytl olur.

bence yenisini almaya deymez. tabi senin fikrin.

Yorum bağlantısı
Özcan Topuz

teşekkurler kardeş bende oyle yaptım zaten. ama sanayiden değil ebay.com'dan aldım. hemde 30 dolara.satıcının dediğine gore de15 gun içerisinde gelirmiş.

şimdi diyorumki; 1 çift ampul için 660 ytl nerede, 40 ytl (30$) nerede?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Senin aldığım ampul 2. el mi.. Fiyat çok iyiymiş..

Link verme şansın varmı..

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu
teşekkurler kardeş bende oyle yaptım zaten. ama sanayiden değil ebay.com'dan aldım. hemde 30 dolara.satıcının dediğine gore de15 gun içerisinde gelirmiş.

şimdi diyorumki; 1 çift ampul için 660 ytl nerede, 40 ytl (30$) nerede?

sanayiden değil ebayden aldım dediğine göre çıkma yani ikinci el aldın heralde.

40 ytl ikisi resmen bedava ama gelicek ampulün durumunu tam olarak nerden biliyosun?

eğer aldığın ampul yeniyse zaten orjinal olması imkansız. Oem gelebilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
aslında ben aptallık ettim, açık artırmaya cok erken girdim, yoksa daha da dusuge getirebilirdim.

Şyi almışsın, inşallah sorunsuzca gelir..

Ebay'de alış verişi ucuza getirmenin en iyi yolu, son 10 saniyeye kadar sesini çıkarmayım, son 10 saniyede hedeflediğin maksimum fiyatı bir seferde teklif etmektir..

Renginizi ve ciddi alıcı olduğunuzu önceden belli ettiğiniz taktirde, satıcı bu ürüne ihtiyacınız olduğunu düşünüp fiyatı eşine dostuna yükselttirmektedir..

Aynı şey gitti gidiyor'da da yapılıyor..

Yorum bağlantısı
Özcan Topuz
Şyi almışsın, inşallah sorunsuzca gelir..

sağolasın dostum. dogru soylüyorsun valla. eeee her işin bi acemiliği var, artık senin dediğin gibi yapıyorum. son dakika golu atıyorum tabiri caizse.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu
Merhaba Arkadaşlar,

Arkadaşlar sizden bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. Bende 2007 Model Megan 2 HB var ve araba full. Araştırmalarıma göre bizim araçın xenon ampülleri orjinal olduğu için 4300 k ve d2s diye bir ampül tipiymiş.Ben bu ampülün 6.000 k olanını arıyorum veya 6.000 kalvin varmı. Neden aradığıma gelince ben sis farlarıma 6.000 k mtec marka xenon kit taktırıyorum ama şimdi sisler ve farlar arasında renk farkı yaşamak istemiyorum bu yüzden kısa farlarıda 6.000 k yapmak istiyorum bana bu konu ile ilgili bilgi verirseniz cok sevinirim.

balastlar açısından bir fark yok mtech kit alırken 2 adette 6000K D2S soket ampul alırsan kısa farlarında kullabilirsin.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

Tabikide Philips.

Hem kısa far aydınlatması açısındanda 6000 tavsiye etmem en iyisi 4300 ondan sonra philips 5000K

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Tabikide Philips.

Hem kısa far aydınlatması açısındanda 6000 tavsiye etmem en iyisi 4300 ondan sonra philips 5000K

:D

Bence her ikisi için de aynı marka model kullansan bile rengin birebir tutacağını düşünmüyorum. Çünkü kısa farın mercekli (elipsoidal) sis farın ise free form reflektörlü. Yani ışığı dağıtma yöntemleri çok farklı. Ben olsam rengi uysun diye orjinal far ampulümü değiştirmezdim :p

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...