İçeriğe Yönlendir

Renault Megane 2'ye (2002-2008) xenon

Ahmet T

Recommended Posts

Selçuk Keleş
Sayın arkadaşlar aracım megan 2 Hb ve far ampulleri d2s 4300 calvin ben bunları 6000 calvin'e çıkartmak istiyorum, Bu konuda benim araca uygun 6000 calvinlik bir ampül markası tavsiye edebilirmisiniz ? Yapacağınız yardım ve vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Megane'ın ampulünün 4300 değil de 5200K özel üretim olduğu söylenmişti. Ayrıca, o far zaten her açıdan mavi/mor görünüyor sırf görüntü olsun diye 6000K yapılması bana mantıklı gelmedi.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Demir1679652574
arastırıyorum arastırıyorum servisler olmıyacagını yapamıcaklarını iddaa ediolar..

ama ben trafikte dahil yapan bir cok megane gordum benm istediimi onlarda buyuk ihtimalle dediiniz gibi belli bi yukseklige sabitleyip bırakıyolar.. ii guzell de yok mu bu forum da yapmıs birisi banada bi yol gostersinn yahuu :(

sağ ve sol orijinal xenon far alıyorsun.(550 ytl)

8000K kitini montaj ediyorsun.(350YTL)

araçtan çıkardığın farın seviye ayar motorunu xenon fara monte ediyorsun.

araç üzerindeki fişleme soketini 10 cm geriden uygun şeklide kesiyorsun.

hurdacıdan aldığın xenon fişini tesisata uyarlıyorsun.(UÇLARIN YERŞNŞ DEĞŞŞTŞREREK)

hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
sağ ve sol orijinal xenon far alıyorsun.(550 ytl)

8000K kitini montaj ediyorsun.(350YTL)

araçtan çıkardığın farın seviye ayar motorunu xenon fara monte ediyorsun.

araç üzerindeki fişleme soketini 10 cm geriden uygun şeklide kesiyorsun.

hurdacıdan aldığın xenon fişini tesisata uyarlıyorsun.(UÇLARIN YERŞNŞ DEĞŞŞTŞREREK)

hayırlı olsun.

dostum merhaba....

bu işlemleri nerde yaptırabilirim.tanıdığın var mı yapan?

ben çıkmacıdan almıştım mercekli farları 5 ay önce ama hala taktırmadım...yardımcı olursan sevinirim..teşekkürler

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Mutlu Öztan

selam beyler benim 2004 model megan 2 aracım var şuanda phılıps diamond vision h7 ampül kullanıyorum ampüllerden de memnunum yağışlı havalar dışında yağışlı havalarda görüş sıfır diebiliri gerçekten çok zor durumda bırakabiliyor insanı ama karanlık bir sokağa girince ve asfalt kuru olunca süper performansı var neyse uzatmıyım bende daha fazla risk almamak için xenon taktırmaya karar verdim yanlız kafamda bazı sorular oluştu

alacağım xenonların garantili olması beni rahatlatıyor(mtec bu konuda balast ve ampül garantisi veriyor)

yanlız performansta önemli hellamı yoksa mtec mi daha ii performans sağlar

6000k mı yoksa 8000 mı taktırmalıyım

bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim

ŞŞMDŞDEN TEŞEKKÜRLER

post-1762-1199014028.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca

m tec balast ve ampül garantisi veriyor ama siteyi bi okursan m tec balastları arızalı çıkıpta 3 veya 4 defa değiştirenler var bu da can sıkıcı bir durum,hella tabiki tartışmasız en üstün balasttır,ne 6000 nede 8000k kullan,en idali 4300kdir.

bu arada sonradan farkettim senin farlar merceksizmiş onun hella balast kullanamazsın,m tecte 4300kde yok,onun için meburen 6000k tak.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
6000k mı yoksa 8000 mı taktırmalıyım

Önce, 4300K - 6000K - 8000K linkini okumalısın. Garantili olan bir ürüne yönelmen daha mantıklı performans olarak birbirlerine yakınlar çünkü.

Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca

aslında sana önerim meganın mercekli farlarından al tak diyeceğim ama baya tuzluya mal olur hem mercekli hem 4300k gerçek xenon,ama alamayacağım diyorsan m tec 6000k al tak.

Yorum bağlantısı
Mutlu Öztan

yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar mtec alacağım fakat 6000k mı 8000k mı kararsızım aslında benim amacım güzel görünsün falan değil sadece ii aydınlatsın performası ii olsun bunu yapabilecek sizce hangisi 6000k mı 8000kmı

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mertcan Aslan

Gerçekten megane ların xenon rengine bayılıyorum Bir kit daha alma pahasına bu rengi yakalamak istiyorum .Uzaktan mavi gibi,yakından beyaz gibi , dibinden sarı gibi bi renk.Tek kelimeyle Muhteşem:) .Acaba bu rengi free form farda yakalayabilir miyim? yakalayabilirsem kac kelvin degerini almam gerek? Kafamdaki düşünce 5000k değeri ama bide buraya danışıyım dedim.

Yardım ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca

meganelerde kullanılan kelvin değeri 4300k dir.sen mavi mor sarı görmen kelvin derecesi ile değil merceğin içindeki ışığın kırılmasını görüyorsun.valeo merceklerde bu durum daha sık oluyor eski bir valeo kullanıcısı olarak,ama bu her arabada gösterirmi orası süpheli.

Yorum bağlantısı
Mertcan Aslan
meganelerde kullanılan kelvin değeri 4300k dir.sen mavi mor sarı görmen kelvin derecesi ile değil merceğin içindeki ışığın kırılmasını görüyorsun.valeo merceklerde bu durum daha sık oluyor eski bir valeo kullanıcısı olarak,ama bu her arabada gösterirmi orası süpheli.

Evet megane da 4300k ampul kullanıldığını ve mercekten dolayı bu renkleri aldığını biliyorum. sorum şu ben bu rengi free form da hangi kelvin derecesiyle yakalayabilirim?

Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca

yine 4300k ile yakalayabilirsin,çünkü 5000k maviye kaçan renk dolayısı ile bu rengi yakalaman mümkün değil,valeo mercek ve 4300k ampüller.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Gerçekten megane ların xenon rengine bayılıyorum Bir kit daha alma pahasına bu rengi yakalamak istiyorum .Uzaktan mavi gibi,yakından beyaz gibi , dibinden sarı gibi bi renk.Tek kelimeyle Muhteşem:) .Acaba bu rengi free form farda yakalayabilir miyim? yakalayabilirsem kac kelvin degerini almam gerek? Kafamdaki düşünce 5000k değeri ama bide buraya danışıyım dedim.

Yardım ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler...

Söylediğin renk değişimleri xenon d2s projektörün dizaynından dolayı oluşan şeyler. Reflektörde bu tip bir sonucu alabilmen mümkün değil. Ne renk koyarsan onu görürsün. Mavi gibi görünsün diyosan 8000, beyaz gibi görünsün diyosan 4300.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ahmet Kasapoğlu

sislere taktığınız ampuller 6000 olduğuna göre orjinal xenon ampullerinden değil yani d2s soket değil. büyük ihtimal h7 dir. philipsin 5000K lık ampulu orjinal olduğu için d2s soketlidir h7 sis farınıza takamazsını. en kolay çözüm gene mtech ve benzeri markaların 4300K lık ampullerinden alın. zaten soketleride uyumlu olabilir direk takarsınız.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Doğuş Bağ

arkadaşlar merhaba,

foruma yeni üye oldum ve xenon farlarla ilgili bircok bilgiye sahip oldum.Ben önümüzdeki 2 hafta içinde aracıma xenon far taktıracağım aracım 2005 megane II Dyn.ancak çok ama çok kararsızım 6000k ve 8000k arasında gidip geliyorum tabi sizinde katılacagınız gibi aslında zevk meselesi 6000 veya 8000 k taktırmak ancak benim aklıma takılan birkac soru var onları sizinle paylaşmak ve sizden bu konuda deneyimlerinizi aktarmanızı rica ediyorum.

1-Öncelikle bugün aradıgım bir yer bana önünü görmek için 6000k,hava atmak için 8000k taktırmalısın dedi benimde aklıma şu soru geldi eğer 8000k taktırırsam gece görüşüm kötümü olur yani gece arac kullanırken görüş problemi çekermiyim

2-benim aracımın rengi ateş kırmızı ve eğer 8000k taktırırsam mavimsi bir renk olacağı için arabanın rengiyle uyumsuz gözükürmü? :unsure2:

3-Eğer 6000k taktırırsam aracta sanki xenon değilde philips diamonda far varmış gibi gözükürmü çünkü suanda aracımda h7 philips beyaz ampüller takılı ve 6000k xenonlarında onlar gibi gözükmesinden korkuyorum. :)

uzun ve sıkıcı sorularım için kusura bakmayın ama kafam hakikaten cok karıştı 4 gündür interneti altına üstüne getirdim bircok yere telefonla sordum herkes farklı cevaplar verdi iyica şaşırdım.

Şimdiden ilginize teşekkür ederim

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
arkadaşlar merhaba,

foruma yeni üye oldum ve xenon farlarla ilgili bircok bilgiye sahip oldum.Ben önümüzdeki 2 hafta içinde aracıma xenon far taktıracağım aracım 2005 megane II Dyn.ancak çok ama çok kararsızım 6000k ve 8000k arasında gidip geliyorum tabi sizinde katılacagınız gibi aslında zevk meselesi 6000 veya 8000 k taktırmak ancak benim aklıma takılan birkac soru var onları sizinle paylaşmak ve sizden bu konuda deneyimlerinizi aktarmanızı rica ediyorum.

Merhaba Doğuş Bey..

Yanlışlar var..

Önünüzü görmek için en ideal renk 4300K'dır.. (Mercedesler, BMW'ler, Audiler, Orjinal xenonlu bilimum markaların kullandığı gibi)

Hava atmak farklı olmak için 6000K takabilirsiniz..

6000K ile normal şartlarda sorun yaşamazsınız.. Zaten kötü hava şartlarında tüm ampuller yetersizdir.. Ancak en yeterlisi 4300K'dir..

8000'e hiç bulaşmayın...

4300 ve 6000'i değerlendirin..

6000; Karda yağmurda ve siste olumsuz etkisini anında belli edecektir.. 8000 ile bu şartlarda önünüzü göremezsiniz...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Önünüzü görmek için en ideal renk 4300K'dır.. (Mercedesler, BMW'ler, Audiler, Orjinal xenonlu bilimum markaların kullandığı gibi)

Hava atmak farklı olmak için 6000K takabilirsiniz..

+1

http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=98 ve http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=1155 linklerini okuyun. Soru işareti falan kalmaz :)

En doğrusu, Megane'ın orj. xenon farlarından taktırmanızı öneririm.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

evet kesinlikle 6000K öneririm. 8000 takıcaksanız işte o zaman şu an kullandığınız ampuller kadar ancak yanar farlarınız.

Mtec xenon kit için özelden ulaşabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Guest PRoDi
(düzenlendi)

2004 model dyn megane aracıma xenon taktırmak istiyorum acaba arıza ışığı yakarmı ;

piyasa malları yani garantisi 2 yıl olupta 120 deN 220 yede kadar xenon var gerçekte bir kalite farkı varmı acaba ? tavsiye edebileceğiniz piyasa markası ve avrupa yakasında taktırabileceğim güvenilir, garantide sorun çıkartmayacak bir yer öneri rica ediyorum...

tarihinde PRoDi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Selçuk Keleş

Orjinal xenon farı kastetmiş Özyürek. Eminim bolca çıkması vardır, uygulaması daha kolay ve sonucu başarılı olur. Şu anda kullandığın yükseklik motoru büyük ihtimal orjinal xenon fara uymayacaktır, manuel olarak elle ayarlanıp bırakılabilir belki. Bir de elektrik soketindeki pinler tam uymayabilir ama onları bulup değiştirmek kolay.

Şimdiki farına mercek takma konusunda ceryancı nickli üyemiz İzmirli, seni yönlendirebilir, burda da romeoilker sana yardımcı olabilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Megane1'miş Selçuk.. O araçlarda alternatif yok galiba.. yada ben görmedim hiç...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...