İçeriğe Yönlendir

Renault Megane 2'ye (2002-2008) xenon

Ahmet T

Recommended Posts

Anıl Ercan1679652588
(düzenlendi)
1- 4300K tavsiye ediyoruz...

2- Mtec olabilir...

3- Hiç bir sorun olmaz..

4- Role ile bağlarsanız bir şey olmaz...

Aracınızda ampul arıza kontrolü var mı ?

4300 Sarımsı Yanıyor Ya 6000K Sanırım En Güzel Görüneni ;) role ile baglarsanız derken anlamadım ne işe yarıcakki röle ? arabamda yok yok valla bi ton arıza lambası var sanırım ampül arıza kontrolude vardır :) bilmiyorum.

tarihinde Sel tarafından düzenlendi
Mesajlar?n?zda koyu harf kullanmay?n?z.
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bu konuyu baştan aşağı incelerseniz aslında bir çok sorunuzun cevabı var.

1- İdeali 4300K'dır. -> http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=1155 'i okuyun. (özellikle de son paragrafı)

2- Hiçbirisi. Biz xenon kit test laboratuvarı olmadığımızdan bu sorunun tam cevabını vermemiz imkansız.

3- Mantıken yanması gerekir ancak sensörlerden dolayı tek tük sorun yaşayanlar olabiliyor.

4- Arabayı yakacak kadar değil belki, ama orjinal kalitede ekipman kullanmadığından sorun olma ihtimali her zaman vardır, konudaki diğer üyelerden cevap gelmezse özel mesajla da fikir alabilirsin.

5- Mümkündür ama merceksiz fara xenon takılması yanlış bir uygulamadır ve bu forumda tartışılmaz.

Yorum bağlantısı
Anıl Ercan1679652588
Bu konuyu baştan aşağı incelerseniz aslında bir çok sorunuzun cevabı var.

1- Şdeali 4300K'dır. -> http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=1155 'i okuyun. (özellikle de son paragrafı)

2- Hiçbirisi. Biz xenon kit test laboratuvarı olmadığımızdan bu sorunun tam cevabını vermemiz imkansız.

3- Mantıken yanması gerekir ancak sensörlerden dolayı tek tük sorun yaşayanlar olabiliyor.

4- Arabayı yakacak kadar değil belki, ama orjinal kalitede ekipman kullanmadığından sorun olma ihtimali her zaman vardır, konudaki diğer üyelerden cevap gelmezse özel mesajla da fikir alabilirsin.

5- Mümkündür ama merceksiz fara xenon takılması yanlış bir uygulamadır ve bu forumda tartışılmaz.

saol kardeş arabamın farları orjinal mercekli zaten :D o yüzden xenon takıldıgınca cok yakıscagını düsünüyorum ama ne biliyim 4300 sarımsı ya :) 6000K alcam büyük ihtimal su far sensörü aklıma takıldı aksam yada karanlıga girdigimde yanıyor farlar otomatik ama xenon takıldıgındada yancakmı otomatik yoksa devre dısımı kalır ? ;)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
su far sensörü aklıma takıldı aksam yada karanlıga girdigimde yanıyor farlar otomatik ama xenon takıldıgındada yancakmı otomatik yoksa devre dısımı kalır ? :s

Yanacak, bir sorun olmaz.. Ama 4300K olursa daha iyi yanar. :D

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
saol kardeş arabamın farları orjinal mercekli zaten :) o yüzden xenon takıldıgınca cok yakıscagını düsünüyorum ama ne biliyim 4300 sarımsı ya :s 6000K alcam büyük ihtimal su far sensörü aklıma takıldı aksam yada karanlıga girdigimde yanıyor farlar otomatik ama xenon takıldıgındada yancakmı otomatik yoksa devre dısımı kalır ? :D

Merceksiz derken uzun ve sis farlarını kastetmiştim.

Yorum bağlantısı
Anıl Ercan1679652588
Merceksiz derken uzun ve sis farlarını kastetmiştim.

uzun ve sis farlarıdamı mercekli oluyor ya :s ilk defa duyuyorum bak :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
uzun ve sis farlarıdamı mercekli oluyor ya :s ilk defa duyuyorum bak :D

Selçuk'un uzunlar, benim sisler mercekli...

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

forum konularini okursaniz daha neler neler duyarsiniz... :s anladigim kadariyla aydinlanmaktan ote, guzellik sevdasindasiniz xenon konusunda. oyleyse sunu bilin, 4300k size(sofore) sari, karsidan gorene beyaz gorunur, 6000k size beyaz, karsidan gorene mavi gorunur. mercek siperinden kirilan isigin karsiya yansimasi nedeniyle oluyor bu durum. far sensoru ise bu sistemle alakali bir materyal degildir. sistemin direkt icinde degildir yani. o yuzden hicbir sorun teskil etmez. bendede xenon+far sensoru var, bizzat kullanan olarak yaziyorum bu yorumu. rolelerin kullanim amacini ve ne ise yaradigini forumda genis capta bulmaniz mumkun. 4300k gorus kalitesi ve isik gucu olarak her zaman tercihimizdir ama illaki beyaz derseniz 6000k yerine kaliteli bir 5000-5500k ampul kullanmanizi oneririm.

Yorum bağlantısı
Anıl Ercan1679652588
forum konularini okursaniz daha neler neler duyarsiniz... :D anladigim kadariyla aydinlanmaktan ote, guzellik sevdasindasiniz xenon konusunda. oyleyse sunu bilin, 4300k size(sofore) sari, karsidan gorene beyaz gorunur, 6000k size beyaz, karsidan gorene mavi gorunur. mercek siperinden kirilan isigin karsiya yansimasi nedeniyle oluyor bu durum. far sensoru ise bu sistemle alakali bir materyal degildir. sistemin direkt icinde degildir yani. o yuzden hicbir sorun teskil etmez. bendede xenon+far sensoru var, bizzat kullanan olarak yaziyorum bu yorumu. rolelerin kullanim amacini ve ne ise yaradigini forumda genis capta bulmaniz mumkun. 4300k gorus kalitesi ve isik gucu olarak her zaman tercihimizdir ama illaki beyaz derseniz 6000k yerine kaliteli bir 5000-5500k ampul kullanmanizi oneririm.

Evet Arabam Park + Sis Açık Gezerim Hep Ama Farları Açıncada 6000K Xenonlarda Mercekli Far Oldugu Şçin Karizma Durucagına Bahse Girerim :) Far Sensörü Sorun Olmucak Demisiniz Saolun Şcim Rahatladı :) Röleyi Anlamadım Arabanın Elektronik Aksamına Bi Zarar Vermez Umarım Xenon :s

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Evet Arabam Park + Sis Açık Gezerim Hep Ama Farları Açıncada 6000K Xenonlarda Mercekli Far Oldugu Şçin Karizma Durucagına Bahse Girerim :s

6000,8000K takılı bir far gördüğümde ilk aklıma gelen şu; Ne kadar sıradan ve bilinçsizce olmuş... Yani.. Karizma durma olayı bakan kişiye göre değişiyor...

4300K olsa... Akıllı adammış derdim... Helal olsun derdim...

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
6000,8000K takılı bir far gördüğümde ilk aklıma gelen şu; Ne kadar sıradan ve bilinçsizce olmuş... Yani.. Karizma durma olayı bakan kişiye göre değişiyor...

4300K olsa... Akıllı adammış derdim... Helal olsun derdim...

+4300

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ali Dikmen

merhaba

öncelikle bütün bu formu hazırlayan ve katkıda bulunan bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim

gerekten şimdiye kadar çok istifase ettim.ve tabii benimde bazı sorularım olacak.

aracım 2004 megan hb full modeli

farlarım ise mercekli xenon.

aracı alalı 4-5 ay kadar oldu.farlarım çok az ışıtıyor.

sebebini araştırmaya başladım tabii.

ve anladığım kadarıyla aracın orjinal xenonları bozulmuş yerine piyasadan çin malı xenon monte edilmiş .

işte sebspte buymuş. buradan okuduklarım kadarıyla .maalesef bir çok ustaya baktırmama rağmen hiç birisi bu bilgiyi bana veremedi veya vermedi.

hatta bu arada sentinal diye bir xenon taktırdım. abi beğenmessen hemen geri alırız dediler sağ olsunlar çok tatlı dilli insanlardı .ama az sonra geri vermeye kalkınca da abi nasıl geri alalım dediler... ( şimdi iki adet xenon setim oldu.) bunlarla kafanızı ağrıtmamışımdır umarım.neyse...kısacası şimdi hali hazırda

xenon mercekli farlarım var .ama H7 xenon takabilmek için yuvaları bozulmuş. d2s olmuyor.

şimdi karar veremedim

1. aracın farlarını normal mercekli far alıp değiştireyimmi.bu üzerindeki xenon h7 olanlar yuvaları uyarmı ve güzelbir görüş sağlarmı

2. hella marka balast buldum. 400 tl d2s ampülleri dahil. iki yeni çıkma far alıp bunu mu takayım. farlara 200 tl istiyorlar.

bana sentinal satan arkaadaşlara mtek 6000 k ile değiştirmeyi teklif ettim. sağolsunlar kabul ettiler.220 tl ddiler. ama ellerinde yokmuş 8000k varmış almadım 20 gün oldu hala haber bekliyorum getirecekler. sentinal i mtek ile değiştirmek iyi mi dir. ? konuyu sizlere açmış bulunuyorum :D fikir ve görüşlerinizi bekliyorum.. teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Farın orjinal balastı (muhtemelen valeo markadır) duruyor mu, farın altına monteli olan ?

Eğer duruyorsa yeni balast almana gerek yok.

6000K, 8000K kitle mitle de hiç uğraşma, düzgün sonuç alamazsın, aldığın elinde kalır.

Orjinal balastın duruyorsa yeni ya da çıkma philips/osram d2s ampulleri bir şekilde monte ettirmeye çalış, soketi o kadar da bozabileceklerini sanmıyorum. Başka türlü düzgün bir aydınlatma alamazsın.

Yorum bağlantısı
Ali Dikmen
Farın orjinal balastı (muhtemelen valeo markadır) duruyor mu, farın altına monteli olan ?

Eğer duruyorsa yeni balast almana gerek yok.

6000K, 8000K kitle mitle de hiç uğraşma, düzgün sonuç alamazsın, aldığın elinde kalır.

Orjinal balastın duruyorsa yeni ya da çıkma philips/osram d2s ampulleri bir şekilde monte ettirmeye çalış, soketi o kadar da bozabileceklerini sanmıyorum. Başka türlü düzgün bir aydınlatma alamazsın.

Selçuk bey öneriniz için tşk.

evet. aracın orjinal balasları üzerinde. ancak sağ far balastı şu an silikonlanmış yani muhtemelen arızalı . tabii çıkma bir tane bulabilirim belki . sol çalışırmı onu da bilmiyorum. benim aklımdan geçen esas mercekli halojen far alıp xenonları ona takmaktı .ama anladığım kadarıyla bu da çözüm değil . esas sorun d2s leri bu yuvalara oturtacak usta bulmada. çünkü bir kaç usta bunun olmayacağını söyledi . ancak bunun üzerinde duracağım . birde şu an ışığı çok dağıtıyor . bunun sebebi nedir ? mercekli farlarda toplaması gerekir değil mi ?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Merceğe farklı tipte ampul takılmış, uydurulmuş demek daha doğru, bu haliyle odağı tutmaz ve düzgün yayılmaz. Orjinal balastlarının sağlam olup olmadığını ampul takarak kontrol ettir, onları kullanmaya çalış çünkü çok kaliteli onlar. Soketin yakın plan bir resmini çekip gönderir misin farı söktüğünde neresi olmuyormuş ? Bence uğraşmak istemiyorlar ya da anlamıyorla, elin yatkınsa sen de rahatlıkla takabilirsin.

post-5-1276333833_thumb.jpg

post-5-1276333857_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Dikmen
(düzenlendi)

peki selçuk bey en kısa zamanda resimleri ileteceğim tşk. birde bu iki resim aynı dimi .selçuk bey 2 buçuk saat kadar uğraştırdı ama sonunda başardım.tanponu sökmek çok da zor olmadıancak resim kaliteleri düşük oldu inşallah size bir fikir verir.

post-4292-1276360298_thumb.jpg

post-4292-1276360319_thumb.jpg

post-4292-1276360340_thumb.jpg

post-4292-1276360368_thumb.jpg

post-4292-1276360392_thumb.jpg

post-4292-1276360427_thumb.jpg

post-4292-1276360452_thumb.jpg

post-4292-1276360486_thumb.jpg

tarihinde Ali Dikmen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bunlara neden d2s takılamazmış anlamadım, klipsi duruyor soket te sağlam görünüyor.

Yorum bağlantısı
Ali Dikmen

selçuk bey anladığım kadarıyla sadece ortada bir yuvaya benzer bir aparat noksanlığı söz konusu galiba. bunu kendim halledebilirmiyim

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Oraya aparat neden gerekiyor ki ? Ampulu takıp teliyle sabitleyeceksin. Sonra da balasttan gelen konnektörü ampule takıcaksın o kadar. Ara konnektör yoksa çıkmacılardan araman gerek.

post-5-1276584031_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ahmet Erçiro
2006 yılında açtığım konu ta nerelere gelmiş :rolleyes: .Birtek biz takamadık aracımıza kiti herhalde :rolleyes:

Yok yok bende takamıyorum. Halojene devam :)

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Emrah Hayal

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım , adım Emrah , 24 yaşındayım ve megane 2 aracım var, bir problemimi sizlerle paylaşmak istiyorum, daha önce açılmış konulara baktım ama açıkçası tam olarak net bir fikire varamadım , şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

Aracımda orjina lfabrikasyon mercekli xenon far(4300k) var , aracımın sol farı diğer fara göre mavimsi ve sönük yanıyorve aydınlatmayı düşürüyor , anladığım kadarıyla bu problem balast yada ampülden kaynaklı olabiliyormuş , yarın ampüllerin yerini değiştirip sorunu tam olarak teşhiş edeceğim, ve ampül olarak d2s almam gerekiyormuş ,

Yarın teşhis sonrasında ampül ya da balast almaya karar verirsem bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaş var mı acaba ? 4300k d2s ampül yada sorun eğer balasttaysa buna uyumlu balastı bulabilir miyim ve ayrıca fiyatları ne olur (ampülleri çift değiştirmeyi düşünüyorum) , yanlış bilgi edinmişssem düzeltirseniz sevinirim, saygılarımı sunuyorum....

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sorun % 70 ampuldendir.. % 30 reflektördendir..

Bence her halukarda balast sağlamdır..

Reflektör karardıysa ışığınız düşer.. Buna örnek bir resim var Selçukta.. (dün ben çekip ona yollamıştım)

Işığın rengi ise ampule bağlıdır.. Muhtemelen ampulleriniz tek tek değiştiği için renk farkı oluşmuştur.. çünkü zamanla ışığın rengi değişir..

Çift alın...

Yorum bağlantısı
Emrah Hayal
Sorun % 70 ampuldendir.. % 30 reflektördendir..

Bence her halukarda balast sağlamdır..

Reflektör karardıysa ışığınız düşer.. Buna örnek bir resim var Selçukta.. (dün ben çekip ona yollamıştım)

Işığın rengi ise ampule bağlıdır.. Muhtemelen ampulleriniz tek tek değiştiği için renk farkı oluşmuştur.. çünkü zamanla ışığın rengi değişir..

Çift alın...

yorumlar için teşekkür ederim , ışıkta düşme var, renkte farklı , bulunduğum yerde de sağlam oto elektrikçi yok ki teşhisi tam yapabileyim :D bu durumda balast , reflektör yada ampül, bu 3' ünden biri sorunlu olmalı . kesin sorunun nerede oldugun bilsem ona göre hareket edeceğim, saygılarımla....

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Şşte o resim..

Şki merceği üst üste koydum.. tabi birisi ters duruyor..

img27862.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım , adım Emrah , 24 yaşındayım ve megane 2 aracım var, bir problemimi sizlerle paylaşmak istiyorum, daha önce açılmış konulara baktım ama açıkçası tam olarak net bir fikire varamadım , şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

Aracımda orjina lfabrikasyon mercekli xenon far(4300k) var , aracımın sol farı diğer fara göre mavimsi ve sönük yanıyorve aydınlatmayı düşürüyor , anladığım kadarıyla bu problem balast yada ampülden kaynaklı olabiliyormuş , yarın ampüllerin yerini değiştirip sorunu tam olarak teşhiş edeceğim, ve ampül olarak d2s almam gerekiyormuş ,

Yarın teşhis sonrasında ampül ya da balast almaya karar verirsem bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaş var mı acaba ? 4300k d2s ampül yada sorun eğer balasttaysa buna uyumlu balastı bulabilir miyim ve ayrıca fiyatları ne olur (ampülleri çift değiştirmeyi düşünüyorum) , yanlış bilgi edinmişssem düzeltirseniz sevinirim, saygılarımı sunuyorum....

Farlarını ışık deseninin bir duvar resmini çekip gönderirsen daha net yorum yapabiliriz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...