İçeriğe Yönlendir

Renault Megane 2'ye (2002-2008) xenon

Ahmet T

Recommended Posts

Emrah Hayal
Farlarını ışık deseninin bir duvar resmini çekip gönderirsen daha net yorum yapabiliriz.

tamam hocam, arkdaştan foto makinsini aldığım gibi çekeceğim.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Emrah Hayal

Arkadaşlar daha önce de dediğim gibi sol farım sağ farıma göre daha sönük ve mavimsi yanıyordu , oto elektrikçide yaptığımız detaylı inceleme sonrasında sağ farımın orjinal 4300 k xenon , sol farımın ise vertec marka h7 8000k xenon olduğunu anladık, şimdi benim kafam çok karıştı, orjinal meganlara sonradan h7 takılabileceğini bilmiyordum... aracın sağ farı orjinal ve mercek çalışıyor , sol tarafta mercek çalışmıyor ve ayrıca markası farklı... bu durumda ne yapabilirim acaba , sol taraf beyin ve ampül tamamen farklı ve mercek çalışmıyor , ayrıca araca direk piyasadan bir xenon kit alırsam her iki mercekte çalışır mı acaba. yada ben ne yapmalıyım şimdi.

yardmcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Yorum bağlantısı

Aracının zamanında sol far tarafından hasar aldığını, onarımı yapan ustanın aynı kasanın H7 tabanlı far taktığını düşünüyorum (eminim) Yapabileceğin tek şey çıkma orjinal far almaktır ama farı balastı ampül derken epey maliyet çıkacak karşına.

Yorum bağlantısı
Emrah Hayal
Aracının zamanında sol far tarafından hasar aldığını, onarımı yapan ustanın aynı kasanın H7 tabanlı far taktığını düşünüyorum (eminim) Yapabileceğin tek şey çıkma orjinal far almaktır ama farı balastı ampül derken epey maliyet çıkacak karşına.

hocam hasar almış olabilir, ama ben öyle olduğunu zanntmiyorum :) şimdi ben aracın soldaki vertec marka xenon beynine h7 4300 k ampül alsam renk farkı yok olur mu acaba , ya da tesisatı tamamen söküp mesela 6000k mtec alsam taksam mercekler aktif çalışır mı ?

şimdi ben yeni bir kit alıp taksam mı yoksa sol taraftaki 8000 k ampülü söküp 4300 k mı taksam hiç bilmiyorum. şu anda her iki tarafta çalışıyor ama sol taraf mavimsi yanıyor ve mercek çalışmıyor sağ taraf gün ışığı ve mercek çalışıyor , çok karıştı kafam.

Yorum bağlantısı
Emrah Hayal

Gerçekten benim aklım artık ermiyor bu xenon işine , aracım full olanı , sol tarafa nasıl vertec marka h7 xenon takılıyor anlamadım, sağ taraf orjinal (osram d2s) , sol taraf vertec marka (h7). bu nasıl bir iştir arkadaşlar :) mtec kit almayı düşünüyorum ama mercekler çalışmaz diye düşünüyorum ya da sol tarafa 4300 k ampül alsam acaba vertec 4300k var mıdır bilmiyorum , ayrıca sol tarafa orjinal beyin ve ampül almalıyım orası da muamma, offffff

Yorum bağlantısı

Emrah sol farın ampül takılan yerin resmini çekermisin ?

bir ihtimal far orjinal ampül çakmadır.Farın orjinal ise farlarını yakınca ilk açılmada kendiliğinden yukarı aşağı oynayacak. O zaman d2s ampül takıp ve d2s adaptör kullanıp sorunun çözebiliriz.

Önce farın arka resmi..

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Farın önden ve arkadan yakın plan fotoğrafı. Her iki farın da arkasına yapıştırılmış olan etiketteki ürün kodları bilgisi lazım. Artı 5 metreden çekilmiş bir duvar fotoğrafı da ışık deseni hakkında bilgi verecektir.

Buna göre sadece far mı değişmiş yoksa ampul+far mı değişmiş anlaşılır.

Mercek çalışmıyor dediğin şey yüksekliği mi nesi çalışmıyor ? Şçindeki ampulün yandığını söylemişsin.

Yorum bağlantısı
Emrah Hayal
Emrah sol farın ampül takılan yerin resmini çekermisin ?bir ihtimal far orjinal ampül çakmadır.Farın orjinal ise farlarını yakınca ilk açılmada kendiliğinden yukarı aşağı oynayacak. O zaman d2s ampül takıp ve d2s adaptör kullanıp sorunun çözebiliriz.Önce farın arka resmi..
hocam farın arkadan resmini keşke daha önce çekseydim, tamponu sökmek büyük dert:( ama çekmeye çlışacağım , sizin ihtimalinize göre far orjinal olsaydı h7 kit ve ampül nasıl takılabilir ki :) aracı çalıştırdığımda farlar aşağı yukarı oynuyor ama sadece sağ mercek inip kalkıyor, solda hareketlenme yok . ilginiz için teşekkür ediyorum.
Farın önden ve arkadan yakın plan fotoğrafı. Her iki farın da arkasına yapıştırılmış olan etiketteki ürün kodları bilgisi lazım. Artı 5 metreden çekilmiş bir duvar fotoğrafı da ışık deseni hakkında bilgi verecektir.Buna göre sadece far mı değişmiş yoksa ampul+far mı değişmiş anlaşılır.Mercek çalışmıyor dediğin şey yüksekliği mi nesi çalışmıyor ? Şçindeki ampulün yandığını söylemişsin.
selçuk ustam fotoğrafları ayarlamya çalısacağım , dün oto elektrikçide baktığımızda sağ orjinaldi , solda ise vertex markaydi ve ampül h7 8000k idi , yani sol taraf beyin ve ampül kesinlikle değişmiş oluyor bu durumda , beni şasırtan da buydu zaten, far orjinal olsaydı h7 takılamaz diye biliyordum , mercek çalışmıyor derken de yüksekliği ifade ediyorum , sağ taraf mercek kendisini ayarlıyor ama sol taraf öyle değil.
Yorum bağlantısı
Emrah Hayal
Sol far normal halojen mercekli Megane II farı.

hocam bu far eğer mercekli halojen far ise ben bu fara 4300k h7 ampül alırsam sorun ortadan kalkar o zaman , renk farkı çok azalır diye düşünüyorum , yeni far almak çok masraflı olur , peki hocam komple bir xenon seti alsam , mesela mtec ya da monza gibi ,her iki fara uyar mı.

Yorum bağlantısı

Bence gerek yok.4300k ampül al,far ayarı yaptır.Bu şekilde kullanmaya devam et. En ideali yükseklik ayarı çalışan farının far motor soketini sök, orta karar bir seviye ayarı yaptır. Öteki türlü sağ far yol ve yük durumuna göre yukarı aşağı oynayacak, sağ far yerinde sayacak saçma olur.

Yorum bağlantısı
Emrah Hayal
Bence gerek yok.4300k ampül al,far ayarı yaptır.Bu şekilde kullanmaya devam et. En ideali yükseklik ayarı çalışan farının far motor soketini sök, orta karar bir seviye ayarı yaptır. Öteki türlü sağ far yol ve yük durumuna göre yukarı aşağı oynayacak, sağ far yerinde sayacak saçma olur.

ustam yalnız bir ihtimal daha var , sol taraf far ya orjinalse :) belki h7 ampül uydurmuşlardır bir şekilde , vertec marka xenon beyin var , buna d2s 4300k ampül alsam acaba olur mu , belki yükseklikte çalışır, işte ben bu yüzden kararsız kaldım şimdi , 4300k ampül alacam ama d2s mi alsam h7 mi alsam bilmiyorum, son durumda yyükseklik çalışmaz ise dediğinizi yapar orjinal olanı da iptal ettiririm, teşekkürler , başınızı çok ağrıttım :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Fotoğraflar gelsin ona göre düşünürüz, görmeden yorum yapmak mümkün değil. Servet haklı bana da sol farı mundar etmişler gibi geliyor :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Burak Can

Herkese merhaba. 2004 model megane 2 hb full aracım var orjinal xenonlu... Bir süredir sağ ön ampul yanıp sönüyor son zamanlarda iyice artmaya başladı bu sorun. Serviste sorunun ampulden kaynaklandığını söyledi ve 250 tl dedi tek ampule. Tabiki taktırmadım ve dışarıdan almayı düşünüyorum. Orjinal 4300 K yerine 6000 K almayı düşünüyorum ve carub diye bir marka var tavsiye edermisiniz? Veya tavsiye edebileceğiniz ucuz yollu ampul varmı? 4300 K yerine 6000 K takmamın aydınlatma mesafesinde değişim olurmu? Birde son olarak servisin dediği gibi bu sorun ampul kaynaklı mıdır?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.... Şyi günler :)

Yorum bağlantısı
Burak Can
Sağ sol ampülleri yer değiştirerek sorunun ne olduğunu anlayabilirsin.

Serviste bunu söylediğimde gerek yok demişlerdi ve yapmadılar. Açılırken far sorun yok herşey normal ama yolda giderken veya dururken belli bir süre açık kaldıktan sonra yanıp sönüyor. Tamamen söndüğünde kapatıp açıyorum farları bir süre yanıyor sonra yanıp sönüyor tekrar...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Sorunun ampulden değil balast ya da bağlantılarından kaynaklandığını düşünüyorum. Ben olsam öncelikle ampulleri yer değiştirip denerdim.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Orkun Sakarya
Sorunun ampulden değil balast ya da bağlantılarından kaynaklandığını düşünüyorum. Ben olsam öncelikle ampulleri yer değiştirip denerdim.

Selamlar;

2004 Megane HB orjinal xenon far bir aracım var. Sağ ampul gitti ve renk farkı olacağı için haliyle 2 ampulüde değiştirmem gerekecek.

Önerebileceğiniz ampul markaları nelerdir? Philips alırsam. Aracım için uygun ampul philips d2s 35w (4300 k) mıdır? Başka farklılık gösterebilecek bir uzantısı ya da kodu varmıdır. (Siparişte yanlış ampul gelmemesi için)

Benim orjinal xenon kitim de uzak doğu bir ampul takılırsa (yada 4300 k olan philips dışında bir marka) sizce verimliliği nasıl olur.

Teşekkürler cevaplarınız için şimdiden.

Yorum bağlantısı
Orkun Sakarya
Philips 85122 d2s siparis edin genelde orjinalleri budur yada patlayan ampulun fotografini yada kodunu yazin ama philips 4300 k 85122 dir bu ampullerin 2. El temizini 50 tl ye bulabilirsiniz.

Sorunu sonradan yazmak absurd olacak fakat yine de sizler xenon konusunda bilgili kişilersiniz, sizede teyit ettirmek isterim. Aracı çalıştırıyorum, sağ far 2 saniye yanıyor sonra 10-15 saniye boyunca kırpma yapıyor saniyelik yanıp sönüyor (bu esnada mercek mor rengini alıyor) ve 20 saniye sonra ise tamamen sönüyor. Stop edip çalıştırırsam aynı ritüeli tekrar yaşıyoruz. Ben %90 ampul ömrü bittiği için yaptığını düşünüyorum. Sizce de öylemidir?

Yetkili servisi aradım, 2004 megane için orjinal ampulun önceden philips d2s 35w olarak kullanıldığını fakat şu an osram d2s 35 w çıktığını söylediler. Şkisininde birerir aynı olduğu bilgisini verdiler. Benim aracımdakiler orjinal, bilmiyorum markalarını nereden görebilir veya anlayabilirim. Bir de sipariş vereceğim sitede

USA GERMAN Genuine PHILIPS D2S XENON BULBS PART #85122+ olarak geçiyor ürün kodu. Benim aracımda kullanacağım model budur değilmi.

Bazı ilanlarda ise ön kodları aynı olmasına rağmen sonuna araba markası eklemişler (Örn: USA Genuine PHILIPS D2S XENON BULB #85122+ MBZ AUDI BMW) Bu durum bu ilandaki d2s xenonun sadece audi ve bmw ye özel olduğunu göstermez değilmi? yani bu ürünüde sipariş etsem aynı şey gelir sanırım?

2. el temizi 50 tl demişsiniz, çifti 100 tl yapar, ikinci el çıkma bir ds2 ampulun ne kadar süre ömrü kaldığını anlamak mümkünmüdür? Aslına bakarsanız, benim sipariş edeceğim yerdeki tutarda sıfırı üç aşağı beş yukarı bu fiyata gelecek, sadece 20 gün beklemek gerekecek o kadar.

Bu konularda bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı
(düzenlendi)
Bence ampul almadan once ampullerin yerini degistirip deneyin ballastiniz arizalanmis olabilir cunki.

+1

85122 + cm dir color match aninda isikdir

85122+ cm terimi yanlistir. 85122+ ayri model, 85122cm(color match) ayri modeldir. tabi bir de bunlarin duzu olan 85122 modeli var. yani d2s soket yapisina sahip, toplam uc model ampul mevcut philips'te oem xenon ampulu olarak, orjinal xenonlu araclarda kullanilan. sonradan uretilen 6000k'yi tavsiye etmedigim icin saymiyorum tabi.

85122 = 4100k, 3200 lumen

85122+ = 4200k, 3400 lumen

85122cm(color match) = 4800k, 3100 lumen

duzenleme notu: aracinizin yeni uretimlerinde 85122+ kullaniliyor olabilir ama sizin araciniz 2004 model ise buyuk ihtimalle uzerindeki ampul ilk versiyon olan 85122'dir.

tarihinde Muhammed And? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Coşku Arşiray

yada ebay den 20 dolara iki adet 4300K hid ampul alabilirsiniz. tabiki markalı ampul kalitesini ve ömrünü beklemeyin. yinede çıkmadan iyidir.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

ebaydaki hid marka 4300 kçifti kargo ile en fazla 10 avro.philips 30avro civarında.oda 4300k bulursan tabiki.odaklama konusuna yorumum yok.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...