Oktay Toker 2 Şubat 2011 Paylaş 2 Şubat 2011 (düzenlendi) bektaş üstadım ben phlips serisi diye alğıladım.erkan üstadım sağolasın. 2 Şubat 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Orkun Sakarya 3 Şubat 2011 Paylaş 3 Şubat 2011 Oktay Toker yazdı: ebaydaki hid marka 4300 kçifti kargo ile en fazla 10 avro.philips 30avro civarında.oda 4300k bulursan tabiki.odaklama konusuna yorumum yok.Selamlar tekrar,Bir kaç sorum olacak. Yetkili servisten aldığım bilgiye göre şu an 2004 Megane (orjinal xenon sistem) için Renault'un kullandığı orjinal ampul, osram d2s 35w veya philips d2s 35 w. Buradaki 35w anlamı = 4300 k dir değil mi?E-bay den baktığımda 100 doları buluyor (kargo dahil), 2 adet Philips d2s 4300 k ampul. Philips 30 avro demişsiniz. Kastettiğiniz philips d2s 4300 k midir acaba ve bana örnek bir link gönderebilirmisiniz. Bunun dışında forumda yeni olduğum için pek bilmiyorum, Philips osram orj çıkma vs vs. konusunda elinde ürün yelpazesi olan ve bu işin satışıyla uğraşan, işinde uzman ve beni doğru yönlendirebilecek bir forum üyesinin telefonunu almam mümkün müdür?Şlgilerinizden dolayı teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 3 Şubat 2011 Paylaş 3 Şubat 2011 Orkun SAKARYA yazdı: Selamlar tekrar,Bir kaç sorum olacak. Yetkili servisten aldığım bilgiye göre şu an 2004 Megane (orjinal xenon sistem) için Renault'un kullandığı orjinal ampul, osram d2s 35w veya philips d2s 35 w. Buradaki 35w anlamı = 4300 k dir değil mi?E-bay den baktığımda 100 doları buluyor (kargo dahil), 2 adet Philips d2s 4300 k ampul. Philips 30 avro demişsiniz. Kastettiğiniz philips d2s 4300 k midir acaba ve bana örnek bir link gönderebilirmisiniz. Bunun dışında forumda yeni olduğum için pek bilmiyorum, Philips osram orj çıkma vs vs. konusunda elinde ürün yelpazesi olan ve bu işin satışıyla uğraşan, işinde uzman ve beni doğru yönlendirebilecek bir forum üyesinin telefonunu almam mümkün müdür?Şlgilerinizden dolayı teşekkür ederim.D2S ampullerin hepsi de 35W'tır. Philips/Osram orjinal D2S'lerin hepsi 4300K'dır. Philips 85122 D2S, Osram' 66040 D2S'ten biraz daha beyaz yanar.http://www.geceucusu.com/Xenon-ampul-tiple...kleri-t963.html 'linkinden bilgi alabilirsin.Üyelerimizden Ahmet Kasapoğlu da sana yardımcı olur, linki http://dukkanlar.gittigidiyor.com/Mercek_D...si/Xenon-KitlerÖnerim ebay'den ya da çıkma alman yerine yeni philips/osram alman yönünde.Ek olarak daha önce söylendiği şekilde, boşuna ampul almaman için aracındaki ampulleri sağ sol değiştirip ampulün bitik olmasından emin olmanı öneririm. Yorum bağlantısı
Orkun Sakarya 3 Şubat 2011 Paylaş 3 Şubat 2011 Selçuk Keleş yazdı: D2S ampullerin hepsi de 35W'tır. Philips/Osram orjinal D2S'lerin hepsi 4300K'dır. Philips 85122 D2S, Osram' 66040 D2S'ten biraz daha beyaz yanar.http://www.geceucusu.com/Xenon-ampul-tiple...kleri-t963.html 'linkinden bilgi alabilirsin.Üyelerimizden Ahmet Kasapoğlu da sana yardımcı olur, linki http://dukkanlar.gittigidiyor.com/Mercek_D...si/Xenon-KitlerÖnerim ebay'den ya da çıkma alman yerine yeni philips/osram alman yönünde.Ek olarak daha önce söylendiği şekilde, boşuna ampul almaman için aracındaki ampulleri sağ sol değiştirip ampulün bitik olmasından emin olmanı öneririm.Merhabalar; cevabınız için teşekkürler. E-bay den baktığım bir kaç ampul modeli oldu. (d2s). Vakti olan ve aşağıdaki 3 linkten kontrol edebilen birisi olursa, bu 3 ampulle ilgili fikrini paylaşabilir mi?XENON usahttp://cgi.ebay.com/ebaymotors/6000K-8000K...sQ5fAccessoriesHID XENONhttp://cgi.ebay.com/ebaymotors/2-X-35W-D2S...sQ5fAccessoriesOSRAMhttp://cgi.ebay.com/ebaymotors/Genuine-OEM...sQ5fAccessories Yorum bağlantısı
Misafir 3 Şubat 2011 Paylaş 3 Şubat 2011 Yan sanayi olanların nerdeyse tümü aynı kalite.bunlar arasında seçim fiyat olarak yapılmalı.Osram kullanılmış..Almayın. Yorum bağlantısı
Coşku Arşiray 5 Şubat 2011 Paylaş 5 Şubat 2011 Bektaş Talay yazdı: bu sözünüze katılmıyorum çoşku bey o ampullerin odağı,tam ışık gücünü aldığı zaman ve odak tamamen farklıdır.ben çıkma philips d2s kullanıyorum ve çok memnunum ilker beyinde monte ettiği araçların şuanda ampuller arızalandı bozuldu gibisinden şikayet aldığınıda duymadım görmedim.pankart açıçam çin malına hayır diye katılmayabilirsiniz tabi. ben hella marka farlı aracımda kullanıyorum. bir hata görmedim. Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572 6 Şubat 2011 Paylaş 6 Şubat 2011 Tecrübe 1 -Geçen senelerde bi-xenon mercek montajı yaptığım A 3 araçta yaşadığımız sorun ,Montajı ve denemeleri osram ampülle yaptım.Hersey muntazam ayarında.Farları teslim ettim,servise gidip farlar takılacak.Aracın sahibi sıfır osramlar 150 lira olduğu için pahalı diye 2 adet osram yada philips olmayan kaliteli diye bildiğimiz bir çift ampül almış.Serviste bu ampülleri takıyorlar, ve farlar hiçbiryeri aydınlatmıyor.Farlar araçtan söküldü bana geldi,yaptığım işin yanlış olduğu yeniden yapmam gerektiği söylendi.Baktık ettik, benim ampüllerle aydınlatma gayet güzel.Alınan ampüllere bakıyoruz kırık yamukluk yok,hersey normal duruyor.Nerden aklımıza gelicek orta noktanın 4 mm yukarıda olduğu.Daha sonra anlaşıldıkı türkiyeye gelen o partideki bütün d2s ler hatılı Şmkan var ise orjinal tercih edilmeli.Hiçbir uzakdoğu malı orjinal xenon ampülü kadar iyi aydınlatamaz.Bi dezavantaj, orjinallerin garantisi yok,kaldıki çıkmanın garantisi nasıl olsun.Sıfır malı alıp dükkandan çıktığınız anda geri dönüş yoktur.Çin mallarının yıllarca garantisi vardır.bu büyük avantaj.Kaldıkı orjinal kadar olmasada idare edicek kadarda aydınlatıyorlar. Yorum bağlantısı
Coşku Arşiray 7 Şubat 2011 Paylaş 7 Şubat 2011 ben çok şanslıymışım demekki. sorun yok. Yorum bağlantısı
Orkun Sakarya 16 Mart 2011 Paylaş 16 Mart 2011 Selamlar,Megane 2 HB (2004 MODEL)2 ay önce, 2 adet philips d2s xenon ampul alıp aracıma taktırdım. (çıkma) (Şyi niyeti her halinden belli olan arkadaş bana birisinin çok yeni diğerinin ise çok az kullanılmış olduğunu söyledi ki eminim öyledir, kendisine de forum vasıtasıyla teşekkür etmiş olalım ayrıca) Sorum şu; farlardan birisinin rengi beyaz. (eski hali gibi) Diğeriyse daha şiddetli yanıyor ve bariz daha sarımsı bir renk var. Yeni olan xenonların bir süre daha sarı yandığını biliyorum fakat 1.5 aydır kullanmama rağmen renk pek değişmedi. Mercekten ya da fardan dolayı bu renk farkının olma ihtimali nedir sizce? Çünkü bir tarafın farı komple değişmişti geçen sene. Bir tarafın far ve merceği daha yeni yani. Orjinal sis farlarından birisi yanmıyor. Hangi marka ampul almam gerekiyor, Megane 2 sis farı ampul değişimi yapan var mı? Xenon far ampulü kadar zormudur. (Tampon vs sökülüyor.)Bu konu dışında, sis farlarını, karşıdaki insanları rahatsız etmeyecek ve makul aydınlatma sağlayacak şekilde, nasıl beyaz renk ya da beyaza yakın bir renge çevirebilirim. Tavsiye edebileceğiniz ampul var mıdır? Sarı renkli olan orjinal sis farı ile tavsiye edeceğiniz beyaz renk verecek olan ampul karşılaştırıldığında. Sizce % kaç aydınlatma performansı düşüklüğü yaşarım. (Karlı ve sisli havada). Bu fark %20 seviyelerin de ise makul denilebilir fakat çok daha yüksek kayıplar söz konusu olacaksa, beyaz renk görüntüsü için o kayba deymez tabi ki. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Mart 2011 Paylaş 16 Mart 2011 Yeni merceklerde ışık daha beyaz ce canlı, eski merceklerde kararma ve toz nedeni ile daha sarımsı, sarımsıdan ziyade soluk ışık görülür.Ampülleri yer değiştirerek nedeni tam olarak çözebilirsin.Sis farlarınde kullanmak için beyaz ışık beklentine Osram night breaker, sarımsı (mevcut ampülden daha beyaz) güçlü ışık için bosch plus90, harbiden siste işe yarasın dersen Osram Allseasons kullanabilirsin.Bu ampüllerin hiç birinde performan düşüşü olmaz.bilakis artış olur. Yorum bağlantısı
Orkun Sakarya 16 Mart 2011 Paylaş 16 Mart 2011 Misafir yazdı: Yeni merceklerde ışık daha beyaz ce canlı, eski merceklerde kararma ve toz nedeni ile daha sarımsı, sarımsıdan ziyade soluk ışık görülür.Ampülleri yer değiştirerek nedeni tam olarak çözebilirsin.Sis farlarınde kullanmak için beyaz ışık beklentine Osram night breaker, sarımsı (mevcut ampülden daha beyaz) güçlü ışık için bosch plus90, harbiden siste işe yarasın dersen Osram Allseasons kullanabilirsin.Bu ampüllerin hiç birinde performan düşüşü olmaz.bilakis artış olur.Tekrar selamlar,Şimdi yeni olan far ve merceğin olduğu tarafta far tam d2s philips in olması gerektiği rengi veriyor. (beyaz) fakat eski olan far ve mercekli bölümde bariz daha sarımsı bir renkte. Fakat enteresandır eski far ve mercek olan tarafta sarı vermesine rağmen daha şiddetli bir aydınlatma yapıyor. sadece fara baktığındaki görsellikte değil karanlıkta yoldaki far çizgilerine baktığımda sarı dediğim taraf neredeyse diğer tarafa göre 30-40 cm daha yukarıyı aydınlatıyor. Ben çözemedim açıkçası. eski far ve mercek sarı rengi açıklıyor belki ama daha şiddetli aydınlatma olayıyla ilgili yorumunuz nedir.Bunun dışında orjinal sis farları arabanın sol ve sağ yanını çok iyi aydınlatmasına rağmen ortalama siste ön görüştü en fazla 6-7 metrelik bir mesafeyi aydınlatıyor. Sizce bu normalmidir. Bir kişi sis farının asli görevinin zaten yanları aydınlatmak olduğunu söylemişti. Önde sadece 5-6 metreyi aydınlatmsı mantıklımı? Bana pek görüş sağlamıyor çünkü. Diğer önerdiğiniz ampüllerle ilgili, benim amacım xenon farla orantılı bir sis farı rengi elde etmek, yani beyaz renk vermesi. bahsettiğiniz ampullerden hangisi şu an arabamdaki orjinal sis farından daha az kalitede olmamak kaydıyla direkt beyaz renk verir acaba? Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 16 Mart 2011 Paylaş 16 Mart 2011 Orkun Sakarya yazdı: Tekrar selamlar,Şimdi yeni olan far ve merceğin olduğu tarafta far tam d2s philips in olması gerektiği rengi veriyor. (beyaz) fakat eski olan far ve mercekli bölümde bariz daha sarımsı bir renkte. Fakat enteresandır eski far ve mercek olan tarafta sarı vermesine rağmen daha şiddetli bir aydınlatma yapıyor. sadece fara baktığındaki görsellikte değil karanlıkta yoldaki far çizgilerine baktığımda sarı dediğim taraf neredeyse diğer tarafa göre 30-40 cm daha yukarıyı aydınlatıyor. Ben çözemedim açıkçası. eski far ve mercek sarı rengi açıklıyor belki ama daha şiddetli aydınlatma olayıyla ilgili yorumunuz nedir.Bunun dışında orjinal sis farları arabanın sol ve sağ yanını çok iyi aydınlatmasına rağmen ortalama siste ön görüştü en fazla 6-7 metrelik bir mesafeyi aydınlatıyor. Sizce bu normalmidir. Bir kişi sis farının asli görevinin zaten yanları aydınlatmak olduğunu söylemişti. Önde sadece 5-6 metreyi aydınlatmsı mantıklımı? Bana pek görüş sağlamıyor çünkü. Diğer önerdiğiniz ampüllerle ilgili, benim amacım xenon farla orantılı bir sis farı rengi elde etmek, yani beyaz renk vermesi. bahsettiğiniz ampullerden hangisi şu an arabamdaki orjinal sis farından daha az kalitede olmamak kaydıyla direkt beyaz renk verir acaba?30-40 cm daha yıkarıyı aydınlatıyor derken iki çizgi arasındaki farkmı bu? eğer öyleyse bir sıkıntı var gibi far ayarınızda yada ben yanlış anladım ...birde yine bildiğim kadarıyla sis farının birincil görevi ileriyi aydınlatmak değil aşağıdan yukarıya doğru bir ışık vererek sisli havada ışığın sisten size geri yansımasını azaltıyor... Yorum bağlantısı
Orkun Sakarya 16 Mart 2011 Paylaş 16 Mart 2011 Anıl Berke Kavraal yazdı: 30-40 cm daha yıkarıyı aydınlatıyor derken iki çizgi arasındaki farkmı bu? eğer öyleyse bir sıkıntı var gibi far ayarınızda yada ben yanlış anladım ...birde yine bildiğim kadarıyla sis farının birincil görevi ileriyi aydınlatmak değil aşağıdan yukarıya doğru bir ışık vererek sisli havada ışığın sisten size geri yansımasını azaltıyor...Şimdi arabanın durduğu yerin sağında ve solunda duvar var diye düşünürsek, sağ duvarın aydınlanma yüksekliği 70 cm diyelim sol tarafda duvarın aydınlandığı en fazla yükseklik 40-45 cm falan. Yükseklikten kastım buydu.Sis farıyla ilgilide, ben sisli havalarda sis farını yaktığımda arabanın önündeki 4 metrelik mesafeyi gayet iyi aydınlarıyor, ve sağındaki solundaki alanıda gayet iyi aydınlatıyor. daha ileriyi değil, yani pratikte görsel anlamda ben pek faydasını görmeiyorum. acaba diyorum benim sis farlarındamı sorun var (orjinal) Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 16 Mart 2011 Paylaş 16 Mart 2011 Orkun Sakarya yazdı: Şimdi arabanın durduğu yerin sağında ve solunda duvar var diye düşünürsek, sağ duvarın aydınlanma yüksekliği 70 cm diyelim sol tarafda duvarın aydınlandığı en fazla yükseklik 40-45 cm falan. Yükseklikten kastım buydu. Zaten böyle olması gerekir ki standartlara göre sağa doğru yükselerek aydınlatmalı. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Mart 2011 Paylaş 17 Mart 2011 Orkun Sakarya yazdı: Tekrar selamlar,Şimdi yeni olan far ve merceğin olduğu tarafta far tam d2s philips in olması gerektiği rengi veriyor. (beyaz) fakat eski olan far ve mercekli bölümde bariz daha sarımsı bir renkte. Fakat enteresandır eski far ve mercek olan tarafta sarı vermesine rağmen daha şiddetli bir aydınlatma yapıyor. sadece fara baktığındaki görsellikte değil karanlıkta yoldaki far çizgilerine baktığımda sarı dediğim taraf neredeyse diğer tarafa göre 30-40 cm daha yukarıyı aydınlatıyor. Ben çözemedim açıkçası. eski far ve mercek sarı rengi açıklıyor belki ama daha şiddetli aydınlatma olayıyla ilgili yorumunuz nedir.Bunun dışında orjinal sis farları arabanın sol ve sağ yanını çok iyi aydınlatmasına rağmen ortalama siste ön görüştü en fazla 6-7 metrelik bir mesafeyi aydınlatıyor. Sizce bu normalmidir. Bir kişi sis farının asli görevinin zaten yanları aydınlatmak olduğunu söylemişti. Önde sadece 5-6 metreyi aydınlatmsı mantıklımı? Bana pek görüş sağlamıyor çünkü. Diğer önerdiğiniz ampüllerle ilgili, benim amacım xenon farla orantılı bir sis farı rengi elde etmek, yani beyaz renk vermesi. bahsettiğiniz ampullerden hangisi şu an arabamdaki orjinal sis farından daha az kalitede olmamak kaydıyla direkt beyaz renk verir acaba?Sarıya kaçan ışığı gözlerimiz daha iyi algılar.Orkunbey, Yapılacak olan düz bir duvar bulup 8-10 metre gerileyip farların duvara düşen ışığına bakmak. Farlarınız ayarlı olmayabilir.Normal şartlarda her iki farın seviyesi eşit, ancak sağ taraftaki aydınlatmanın yüksek olması (yayalar trafik levhaları v.b.) gerekmekte. (farın orjinal yapısı gereği )Sis farları yapılarına göre bazı araçlarda 20-30 metre ileriye kadar aydınlatma sağlar. Kendi araçlarımdan örneklersek ; Kangoo sis farı 30 metre ileriye, Honda sisfarı 10 metre ileriye kadar aydınlatıyor. bu iki sis farınında ayarında her hangi problem yok.,Sis dediğimiz olayda dikkat edin sis yere kadar inmez. 40-50 cm'de durur, sis farı bu neden ile aracın alt kısımında durup sis perdesinin altından giderek ilerideki cisimlerden yansıma yaparak görüşünüzü arttırır.Son sorunuza göre hiç bir ampül (üzeri mavi boyalı dandikler bile) xenona yakın ışık rengi veremez. Sizin yapabileceğiniz en yakın olanı kullanmak. Yorum bağlantısı
Orkun Sakarya 17 Mart 2011 Paylaş 17 Mart 2011 Misafir yazdı: Sarıya kaçan ışığı gözlerimiz daha iyi algılar.Orkunbey, Yapılacak olan düz bir duvar bulup 8-10 metre gerileyip farların duvara düşen ışığına bakmak. Farlarınız ayarlı olmayabilir.Normal şartlarda her iki farın seviyesi eşit, ancak sağ taraftaki aydınlatmanın yüksek olması (yayalar trafik levhaları v.b.) gerekmekte. (farın orjinal yapısı gereği )Sis farları yapılarına göre bazı araçlarda 20-30 metre ileriye kadar aydınlatma sağlar. Kendi araçlarımdan örneklersek ; Kangoo sis farı 30 metre ileriye, Honda sisfarı 10 metre ileriye kadar aydınlatıyor. bu iki sis farınında ayarında her hangi problem yok.,Sis dediğimiz olayda dikkat edin sis yere kadar inmez. 40-50 cm'de durur, sis farı bu neden ile aracın alt kısımında durup sis perdesinin altından giderek ilerideki cisimlerden yansıma yaparak görüşünüzü arttırır.Son sorunuza göre hiç bir ampül (üzeri mavi boyalı dandikler bile) xenona yakın ışık rengi veremez. Sizin yapabileceğiniz en yakın olanı kullanmak.Teşekkür ederim cevabınız için. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 20 Mart 2011 Paylaş 20 Mart 2011 Orkun Sakarya yazdı: Teşekkür ederim cevabınız için.Boş bırakmayın, çalıştırın, rozet taşımak kolay değil. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Mart 2011 Paylaş 20 Mart 2011 Selçuk Keleş yazdı: Boş bırakmayın, çalıştırın, rozet taşımak kolay değil. Çalışıyoruz Mirim Yorum bağlantısı
Erdi Uluğ 19 Haziran 2012 Paylaş 19 Haziran 2012 MEGAN II FAR MERCEGIM ISIGI DAGILTIYOR. VE XENON FAR TAKILI ONUMU BILE GOREMIYORUM. NE YAPMAM LAZIM ACILL YARDIMM Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 19 Haziran 2012 Paylaş 19 Haziran 2012 erdi ulug yazdı: MEGAN II FAR MERCEGIM ISIGI DAGILTIYOR. VE XENON FAR TAKILI ONUMU BILE GOREMIYORUM. NE YAPMAM LAZIM ACILL YARDIMMForum kurallarını okursanız farınızla ilgili hiç bir sorununuz kalmaz,garanti ediyorum 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 20 Haziran 2012 Paylaş 20 Haziran 2012 Bir duvarın 5 metre gerisinden farların ışık deseninin fotoğrafını gönderin, inceleyelim. Yorum bağlantısı
Serdar Özdemir1679652601 5 Kasım 2012 Paylaş 5 Kasım 2012 (düzenlendi) Merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum. Aracımdaki bir arızayı araştırırken sayfanıza ulaştım. 2004 model megane 2 hb aracım var orjinal xenon far bulunuyor fakat bir kaç aydır sol farımda titreme ve arada sırada hareket halındeyken sönüp 1-2 saniye içinde tekrar yanıyor. son bir haftadır ise aynı farın ışıgı artık beyaz renkten mor pembe gibi bir renge dönmeye basladı. Gözle görülür sekilde bana yardımcı olurmusunuz ne gıbı bır arızası vardır ? ampuldenmıdır?ne marka ampuldür ? başka bır yerdenmıdır? inanın geceleyın araca binmek istemiyorum . şimdiden tesekürler. 5 Kasım 2012 tarihinde SERDAR ÖZDEMİR tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts