İçeriğe Yönlendir

Renault Megane 2'ye (2002-2008) xenon

Ahmet T

Recommended Posts

Barış Atalay

Merhabalar,

Izmirden Baris

Megane 2 2009 Model mercekli farlari olan bir aracim var, Mercekli farlara H7 Osram Xenaelectron H7 Tip 6000K Xenon Kit takmak istiyorum, Bu kiti taktigimda far yukseklik ayari iptal olur mu?

Tesekkurler

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Alp Munga

iyi .çalışmalar ... 2009 1.5 dci megane 2 aracım var tam olarak hangi parçaları yada hazır seti almam llazım makyajlı kasa . yardımcı olursanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
iyi .çalışmalar ... 2009 1.5 dci megane 2 aracım var tam olarak hangi parçaları yada hazır seti almam llazım makyajlı kasa . yardımcı olursanız sevinirim

Set olarak ancak yetkili serviste bulursunuz ki, far, ampul, balast, otomatik seviye seti, far yıkama işçilik vs. oldukça pahalıya çıkacaktır. Servis bunu yapmak isterse tabi.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Peki ucuz yoldan ne yapabiliriz on far ve sislere

Sislere xenon takılmaz, trafiği mahveder, zaten faydası da olmaz, yaptırmayın. Makyajlı megane'ların farları mercekliydi, H7 olması lazım, piyasada bir çok kit var, standardı olmadığından kaliteleri düşük. Onlardan taktırabilirsiniz ancak yine de orjinal xenon far gibi aydınlatmayacak hatta biraz da trafiği rahatsız edecektir. Muayeneden de geçemeyeceksiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Ne tavsiye edersiniz boylemi kalsin caresi yoksa :)

Orjinal kalitede olmasını istiyorsanız çok para dökmeniz ve uğraşmanız gerekir. Ucuz çözümlerin de bahsettiğim gibi dezavantajları var, bazı araçlarda elrktornik sorunlarına neden olabiliyor. Bir sonraki aracınızı orjinal xenonlu alırsınız.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Arcınızın mercekleri Valeo H7 bende hurdasından var mercek yerine biraz uğraşı ile eski Hella bi-xenon ve Bosch bi-xenon mercek takılabiliyor.Buna D2s orjinal xenon alıp takılırsa Orjinal gibi bir aydınlatmanız olur.Muayene içinse mecburen halojen ampulü kısa süreliğine takıp gidebilirsiniz.Başka çözümü yok.

Aracın orjinal far çerçevesi yapısı ile gündüz farı çalışmalarınada oldukca yatkın.Fırsat bulduğumda bu çerçeveler için bazı denemelerim olacak ama ne zaman yapabilirim bilmiyorum.

Sis içinse xenon tavsiye etmem.Sislerin yapısı içine mercek yerleşimi için sanırım müsait.Böyle bir çalışma yapılırsa sağlıklı ve istediğiniz gibi güzel bir aydınlatmayı yapmanız mümkün.

100 200tl lik bir maliyetle hali ile bu işlemler olmuyor.En az 600tl civarında meblaya ihtiyacınız var.Olansa hem size faydası yok hem karşıdan gelene zararı çok.Ayrıoca bence bunlara verdiğiniz mebla sizin cebinizede zarar.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Koray Öğüt

Arkadaşlar megane 2 orjinal xenon farım var.Ancak ben gece hiç bir şey göremiyorumve uzunları sürekli yakıp kapatmak zorunda kalıyorum. Uzun süreli gece yolculuklarınada çıkmak zorundayım.

Karşıdakinin gözünü almayacak şekilde güçlü bir aydınlatma ne şekilde yapılabilir ve ne kadara mal olur bilginiz varsa paylaşırmısınız teşekkürler

Yorum bağlantısı

Orjinal xenonlu farlar zaten çok iyi aydınlatır. Sizin aracın merceği kararmış veya ampülü ömrünü bitiriyor. Bir ihtimalde far ayarı hatalı. Farın fotoağrafı varmı, ( önden yanmıyorken, yanıyorken duvara doğru ışık deseni )

Yorum bağlantısı
Koray Öğüt

Far yükseklik ayarı tomatik yapıyor, birde far camını dışardan plastix ile temizledim cam gibi oldu.

ama ampul için bişey diyemeceğim ancak abi dediğin şekildeki fotoğrafları çekip koyayım bi bakın ona göre değiştireyim ampulleri.

Çok teşekkür ederim vakit ayırıp yardımcı olmaya çalıştığınız için

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Mercek muhakkak isten dolayı işlevinin yarısını yapabiliyordur.Mercek sökülüp temizlenebilirse ki temizliği risklidir dikkatli olmak lazım iç reflektörü isten dolayı zarar gördü ise değişmesi sizin açınızdan çok iyi olur.Eğer imkan var ise Merceğinizi bi-xenon modelini bularak direkt değişimi yapın.Biraz uğraşı ile Eski Hella bi-xenon gayet güzel takılabiliyor.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Arkadaşlar megane 2 orjinal xenon farım var.Ancak ben gece hiç bir şey göremiyorumve uzunları sürekli yakıp kapatmak zorunda kalıyorum. Uzun süreli gece yolculuklarınada çıkmak zorundayım.

Karşıdakinin gözünü almayacak şekilde güçlü bir aydınlatma ne şekilde yapılabilir ve ne kadara mal olur bilginiz varsa paylaşırmısınız teşekkürler

Foruma ad ve soyadınızla üye olmanız gerekmekte. Bildirir misiniz, düzeltebilmem için.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Valeo merceklerin en büyük sıkıntısı bu malesef çabuk kararma ve islenme önden ve iç kısımdan resim çekebilirseniz daha sağlıklı yorum yapabiliriz...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Öğüt
(düzenlendi)

Foruma ad ve soyadınızla üye olmanız gerekmekte. Bildirir misiniz, düzeltebilmem için.

Koray Öğüt o kısımı sonradan fark ettim kusura bakmayın

hava - 17 derecedeydi 2 tane çekebildim bunlardan belli olur mu bilmiyorum tekrardan fotoğraf makinasıyla çekeyim bunları telefon ile çektim

Oktay abi sivasta pek bu işlerden anlayan yok far temizliğini bile doğru düzgün yapan yer yoktu kendim yaptım, oto sanayi konusunda eksiğiz biraz.

en az masrafla nasıl kurtarabilirim aldığımdan beri epey masraf yaptım direk değişim yapmak beni zorlar.

mercek tek başına değişebiliyor mu

vp3b6.jpg

vp397.jpg

tarihinde sulkor tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Koray Öğüt

Mercek muhakkak isten dolayı işlevinin yarısını yapabiliyordur.Mercek sökülüp temizlenebilirse ki temizliği risklidir dikkatli olmak lazım iç reflektörü isten dolayı zarar gördü ise değişmesi sizin açınızdan çok iyi olur.Eğer imkan var ise Merceğinizi bi-xenon modelini bularak direkt değişimi yapın.Biraz uğraşı ile Eski Hella bi-xenon gayet güzel takılabiliyor.

Oktay abi benimki bi xenon diye biliyorum. internettte far yükseklik ayarı otomaitk olan meganelerin xenonu bi xenon yazıyordu

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Oktay abi benimki bi xenon diye biliyorum. internettte far yükseklik ayarı otomaitk olan meganelerin xenonu bi xenon yazıyordu

Megane II'de bi-xenon yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Umut Taşlı1679652608

Öncelikle merhabalar. Yaklaşık 1,5 ay önce kaza yapmamdan beridir ilk kez forumlara girdim ve hazır girmişken de konuyu açayım dedim:

Dediğim gibi, kaza yaptım ve Symbol perte çıktı. Zaten satıyorduk, makyajlı Megane 2 alacaktık, hastane vs. derken biraz gecikmeli de olsa Megane'leri ikilemiş olduk. Aldığımız araç 07' model, 1.5 dCi Privilege. Araçta opsiyon olarak sunulan xenon far yok, mercekli halojen farlarımız. Yalnız aracın bir farının içinde tozlanma var ve sis farı kadar aydınlatıyor hemen hemen. Büyük ihtimalle mercekte de kirlenme gibi durumlar var. Bu durumda farı açsak, merceği değiştirmek istesek, nasıl bir yol izleyebiliriz ya da değiştirmeden merceği eski haline döndürmenin bir yolu var mıdır? Bi-xenon için şimdilik bir şey diyemeyeceğim ama en azından 4300K xenon ampullerle, sağlıklı bir şekilde kullanabilmemiz için ne yapmamız gerekiyor? Araba daha 3 günlük, fotoğrafını yarın far camlarını temizlettikten sonra atarım, şimdilik temsili olarak bunu koyuyorum: 2013-Renault-Megane-Fiyatları.jpg

Şimdiden teşekkür ediyorum,

İyi günler.

DÜZENLEME: Fotoğrafları, far camlarını temizleyemediğim için böyle çektim mecburen.

vxw5z.jpg

vxws0.jpg

vxwx0.jpg

vxx1f.jpg

Evet, gördüğünüz gibi farın içinde toz tabakası var bayağı.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Öncelikle merhabalar. Yaklaşık 1,5 ay önce kaza yapmamdan beridir ilk kez forumlara girdim ve hazır girmişken de konuyu açayım dedim:

Dediğim gibi, kaza yaptım ve Symbol perte çıktı. Zaten satıyorduk, makyajlı Megane 2 alacaktık, hastane vs. derken biraz gecikmeli de olsa Megane'leri ikilemiş olduk. Aldığımız araç 07' model, 1.5 dCi Privilege. Araçta opsiyon olarak sunulan xenon far yok, mercekli halojen farlarımız. Yalnız aracın bir farının içinde tozlanma var ve sis farı kadar aydınlatıyor hemen hemen. Büyük ihtimalle mercekte de kirlenme gibi durumlar var. Bu durumda farı açsak, merceği değiştirmek istesek, nasıl bir yol izleyebiliriz ya da değiştirmeden merceği eski haline döndürmenin bir yolu var mıdır? Bi-xenon için şimdilik bir şey diyemeyeceğim ama en azından 4300K xenon ampullerle, sağlıklı bir şekilde kullanabilmemiz için ne yapmamız gerekiyor? Araba daha 3 günlük, fotoğrafını yarın far camlarını temizlettikten sonra atarım, şimdilik temsili olarak bunu koyuyorum:

Şimdiden teşekkür ediyorum,

İyi günler.

Geçmiş olsun. Far toz alıyorsa arkasındaki kapakların contalarında bir sorun olsa gerek. Far yıkama ve otomatik seviye sistemi olmadan xenon farla muayeneden geçemiyorsunuz. Bunu gözönünde bulundurun. Farı açıp merceği temizlemeniz şart, eğer çok fazla islenme varsa temizlenemiyorsa çıkma mercek bulup değiştirin.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Umut Taşlı1679652608
(düzenlendi)

Geçmiş olsun. Far toz alıyorsa arkasındaki kapakların contalarında bir sorun olsa gerek. Far yıkama ve otomatik seviye sistemi olmadan xenon farla muayeneden geçemiyorsunuz. Bunu gözönünde bulundurun. Farı açıp merceği temizlemeniz şart, eğer çok fazla islenme varsa temizlenemiyorsa çıkma mercek bulup değiştirin.

Sağolun. Muayeneden muayeneye halojen ampulleri taksak olur herhalde. Mercek temizlenebiliyorsa bir deneriz ustamla, tekrar yazarım bir sorun olursa. Teşekkür ediyorum.

Bu arada fotoğrafları da üstteki yorumuma ekledim.

edit: Unutmuşum. Hangi xenon ampulü almam gerekiyor acaba? Bir de başka parçalar gerekiyor mu ampulün yanında?

tarihinde Umut Taşlı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Sağolun. Muayeneden muayeneye halojen ampulleri taksak olur herhalde. Mercek temizlenebiliyorsa bir deneriz ustamla, tekrar yazarım bir sorun olursa. Teşekkür ediyorum.

Bu arada fotoğrafları da üstteki yorumuma ekledim.

edit: Unutmuşum. Hangi xenon ampulü almam gerekiyor acaba? Bir de başka parçalar gerekiyor mu ampulün yanında?

Fara d2s mercek takılması lazım, d2s xenon ampul (orjinali 4300K'dır, osram/philips) ve d2s balast almanız gerekiyor ayrıca. Set olarak internette de satılıyor .
Yorum bağlantısı
Umut Taşlı1679652608

Fara d2s mercek takılması lazım, d2s xenon ampul (orjinali 4300K'dır, osram/philips) ve d2s balast almanız gerekiyor ayrıca. Set olarak internette de satılıyor .

Arcınızın mercekleri Valeo H7 bende hurdasından var mercek yerine biraz uğraşı ile eski Hella bi-xenon ve Bosch bi-xenon mercek takılabiliyor.Buna D2s orjinal xenon alıp takılırsa Orjinal gibi bir aydınlatmanız olur.Muayene içinse mecburen halojen ampulü kısa süreliğine takıp gidebilirsiniz.Başka çözümü yok.

Aracın orjinal far çerçevesi yapısı ile gündüz farı çalışmalarınada oldukca yatkın.Fırsat bulduğumda bu çerçeveler için bazı denemelerim olacak ama ne zaman yapabilirim bilmiyorum.

Sis içinse xenon tavsiye etmem.Sislerin yapısı içine mercek yerleşimi için sanırım müsait.Böyle bir çalışma yapılırsa sağlıklı ve istediğiniz gibi güzel bir aydınlatmayı yapmanız mümkün.

100 200tl lik bir maliyetle hali ile bu işlemler olmuyor.En az 600tl civarında meblaya ihtiyacınız var.Olansa hem size faydası yok hem karşıdan gelene zararı çok.Ayrıoca bence bunlara verdiğiniz mebla sizin cebinizede zarar.

Tekrar merhabalar,

Aradan geçen süre zarfında, çizikler vs. boyandığı için, araştırma dışında bir şey yapma şansım olmadı maalesef. Zaten ustamın da işleri yoğundu bu sıralar. Araştırırken de konunun tamamını okudum tabi, aklımda soru işareti kalmasın diye. Neyse, pazartesi arabayı teslim alacağım ve bu aydınlatma işini bir an önce halletmem gerekiyor. İlk başta merceği ve farı temizleyip, uygun bir 4300k ampul ile yaza kadar idareten bir şeyler yapmayı düşünmüştüm ama Oktay Bey'in bi-xenon ile ilgili ifadeleri okuyunca, olmuşken bi-xenon mu olsa diye geçti aklımdan ve tekrar sormak istedim ben de bunu, yüksek müsadelerinizle: Bi-xenon ve xenon uygulamalarını -maliyet/işlev, parçalara ulaşılabilirlik, uygulama gibi konularda- karşılaştırabilir misiniz rica etsem? Xenon için mercek değişimi olmadan veya mercek değişimi olacak koşullarda, bi-xenon için de her iki ihtimal koşullarında.

Son olarak, ürünler için tam olarak adres belirtirseniz sevinirim. Çünkü,mesela d2s mercek veya Philip ampul dendiği zaman, birkaç seçenek çıkabiliyor. Yani, siz ne derseniz onu alacağım/yapacağım, yardımlarınızı bekliyorum.

Tekrar çok teşekkür ediyorum.

İyi günler.

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı1679652608
(düzenlendi)

Gene cevapsız kaldım, iyi mi? :terle:

Neyse, Megane II'de kontağa power led gündüz farını nasıl bağlarız, farları açınca sönecek şekilde?

Edit: Unutmadan, ben 4300k Forza marka H7 xenon ampul ve balastları aldım, set gibi yani. (''butcher'' Ahmet Bey'den) Kendisi bi-xenon -Bosh vb.- marka merceklerin sığmasının mümkün olmadığını, Philips gibi markaların da orijinallerini bulamayacağımı söyledi.

tarihinde Umut Taşlı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...