Mahmut Akbulut 5 Ocak 2014 Paylaş 5 Ocak 2014 Konuyu görmemişim Umut bey power led leri kendiniz mi yapacaksınız hazır mı alacaksınız.Hazırdan kastım modüllü olanlardan mı? Yorum bağlantısı
Umut Taşlı1679652608 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 (düzenlendi) Konuyu görmemişim Umut bey power led leri kendiniz mi yapacaksınız hazır mı alacaksınız.Hazırdan kastım modüllü olanlardan mı?şöyle anlatayım: bizim symbol pert olmadan önce, kendi yaptığımız 6'lı power ledler vardı:bunları da ustamlarımın uğraşları ile yaptık. direkt olarak parklara bağladık, 80 veya 100 ohm direnç ile yaptı bir ustam, ek olan 2 tanesini. yoksa biliyorsunuz, normalde 4x3=12 volt hesabı ile bu mümkün değil:Ledler 1 watt bu arada. Mercekler de 30 derece. Gene bu şekilde altılı yapıp, farları açınca sönmesini sağlayabileceksek, yine bu şekilde yapmayı isterim. Olmazsa 220 voltluk sürücü ile bir şekilde yapacağız artık.Xenon hakkındaki yorumlarınızı da merak ediyorum, Mahmut Bey. 7 Ocak 2014 tarihinde Umut Taşlı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 9 Ocak 2014 Paylaş 9 Ocak 2014 Gene cevapsız kaldım, iyi mi? Neyse, Megane II'de kontağa power led gündüz farını nasıl bağlarız, farları açınca sönecek şekilde? Edit: Unutmadan, ben 4300k Forza marka H7 xenon ampul ve balastları aldım, set gibi yani. (''butcher'' Ahmet Bey'den) Kendisi bi-xenon -Bosh vb.- marka merceklerin sığmasının mümkün olmadığını, Philips gibi markaların da orijinallerini bulamayacağımı söyledi. Bir süre kitle idare edeceğine göre şimdilik yapacak bişey kalmamış. Bu farların orjinal d2s merceklilerine servis ne kadar fiyat istiyor? Bi-xenon'dan vazgeçerek uygun maliyetle orjinal xenon far kullanmak belki mümkün olur ? 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 9 Ocak 2014 Paylaş 9 Ocak 2014 Siğorta kutusundan kontak açık ucu bulup role devresi yaparak istedişğin şekilde yaktırabilirsin.Bu farlara xenon ampul mü sığmıyor yoksa mercek mi?Yeni Hella merceğin sığmayacağı farı daha bilmiyorum.H7 merceklere d2s xenon sanırım arka kıskaç aparatı yapılırsa takılabiliyor.Mahmut sen bir ara böyle bir resim paylaşımı yapmıştın doğrumu hatırlıyorum. Yorum bağlantısı
Umut Taşlı1679652608 10 Ocak 2014 Paylaş 10 Ocak 2014 Bir süre kitle idare edeceğine göre şimdilik yapacak bişey kalmamış. Bu farların orjinal d2s merceklilerine servis ne kadar fiyat istiyor? Bi-xenon'dan vazgeçerek uygun maliyetle orjinal xenon far kullanmak belki mümkün olur ?Selçuk Bey, vallahi bu da aklıma gelmedi değil. Hatta ilk başta hiç uğraşmayıp bu yolla çözüme gitmeyi düşündüm ama hiç yetkili bir servis ile de görüşmedim, yüzü astarını geçecek gibi olduğu için. Yaşadığım yer itibariyle, çıkmacılardan ya da hurdalıklardan da bir şey alma şansım yok. Yine de Alanya'ya ilk gidişimde, servisle bir görüşeyim olmazsa dediğiniz gibi.Siğorta kutusundan kontak açık ucu bulup role devresi yaparak istedişğin şekilde yaktırabilirsin.Bu farlara xenon ampul mü sığmıyor yoksa mercek mi?Yeni Hella merceğin sığmayacağı farı daha bilmiyorum.H7 merceklere d2s xenon sanırım arka kıskaç aparatı yapılırsa takılabiliyor.Mahmut sen bir ara böyle bir resim paylaşımı yapmıştın doğrumu hatırlıyorum.Oktay Bey, GG.com üzerinden alışveriş yaptığım, DH ve buradan da tanıdığım(ız) ''butcher'' Ahmet (Kasapoğlu) Bey ile iletişime geçtim tedarik için ve bu konuda yorumu bu oldu: '' farınızdaki valeo h7 nin yerine bosch hella farketmez bixenonlar sığmaz. lens olarak çapı aynı ama orta kısım önemlidir. valeo h7 de bu orta kısım oldukça küçüktür. valeo nun bixenon merceği buraya benzer ama onda da mekanizma mevcuttur o çerçeveye çarpar.''. Ben de pek üzerine gitmedim bi-xenon konusunun bu yorumdan sonra. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 10 Ocak 2014 Paylaş 10 Ocak 2014 Aynı tip fara eski Hella merceğin takıldığını biliyorum.Boyut olarak bu H7 valeo ile hemen hemen aynılar.Kednimdede hurdası mevcut denemelerimde aksi bir durum açıkcası göremedim. Yorum bağlantısı
Umut Taşlı1679652608 11 Ocak 2014 Paylaş 11 Ocak 2014 Aynı tip fara eski Hella merceğin takıldığını biliyorum.Boyut olarak bu H7 valeo ile hemen hemen aynılar.Kednimdede hurdası mevcut denemelerimde aksi bir durum açıkcası göremedim.siz öyle diyorsanız doğrudur. peki önümüzdeki dönem için, mesela yaza doğru farı bir daha açtığımızda, bahsettiğiniz mercekler ve -artık ne gerekiyorsa- ampuller, balastlar ile bi-xenon dönüşümü yapmak istesem, bulmam, yapmam kolay olur mu? ne gibi engeller ile karşılaşabilirim? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 11 Ocak 2014 Paylaş 11 Ocak 2014 Eliniz yatkın ise,malzemelerde olduğu sürece engel çıkacağını sanmıyorum. Yorum bağlantısı
Umut Taşlı1679652608 14 Ocak 2014 Paylaş 14 Ocak 2014 Eliniz yatkın ise,malzemelerde olduğu sürece engel çıkacağını sanmıyorum.tamamdır, şimdilik teşekkür ediyorum. farı açıp aldığım seti çalıştırdığımda ve temizleme işlemini yaptığımda paylaşırım sizlerle. Yorum bağlantısı
Umut Taşlı1679652608 17 Ocak 2014 Paylaş 17 Ocak 2014 tekrar merhabalar. bu seferlik fotoğraflar yok, çok çok geç gelebildim çünkü eve. şimdilik şunları söyleyeyim:öncelikli olarak, farları bir türlü açamadık. ustam da biraz çekindi bir şey olacak diye. aslında bin defa dedim bir şey olursa eyvallah diye ama adam maceraya atılamadı bir türlü. bu farları açmak için fırın, saç kurutma makinesi, lehim aleti vs. kullanmak gibi, ne yapmamız lazım? kaç dakika olmalı? bir de far orjinalse açılmayabilir gibi bir şey dedi ustam. tabi yan sanayi plastik ürünlere göre zorlar ama bu kadar uğraştan sonra da açılması lazım bence.neyse, sağ farın arka tarafında kırıklar var, birkaç gün içinde yeni far alacağız. bu yüzden farı bayağı musluğa dayayıp suyun altına tuttuk ve yıkayarak temizlemiş bulunduk, tabi olduğu kadar. yalnız mercekte su lekesi kaldı ama buna rağmen eskiye göre aydınlatma çok iyi geldi bana. forza 4300k set almıştım hatırlıyorsanız. aklıma takılan diğer bir şey de bu: sanki sarıya fazla yakın bir renkteler. peki bunu neye dayanarak söylüyorum? şöyle ki, yollarda gördüğüm orjinal xenon'lu araçların far renklerine bakınca, bayağı beyaz renk. olması gerektiği gibi, mavi ton görünmeyen cinsten. forumda da devamlı görüyoruz. dh de var benim için. biraz da araştırdım tabi internetten. yarın -inşallah- fotoğraflar gelince daha net anlatmış olacağım derdimi.şimdilik derdim bunlar. geçtiğimiz dönemdeki yardımlarınız için teşekkür ediyorum bu arada. bayağı gözlerim açıldı trafikte. iyi günler. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 17 Ocak 2014 Paylaş 17 Ocak 2014 4300K xenon kit olsa bile far halojen tabanlı olduğu sürece orjinal xenon mercekteki renk tonunu elde edemezsiniz. Yorum bağlantısı
Umut Taşlı1679652608 17 Ocak 2014 Paylaş 17 Ocak 2014 (düzenlendi) 4300K xenon kit olsa bile far halojen tabanlı olduğu sürece orjinal xenon mercekteki renk tonunu elde edemezsiniz.anlıyorum, olmazsa yaz için 6000k ampul alayım iki tane de. zaten akdeniz'de özellikle son yıllarda 1-2 ay dışında yaz mevsimi görülüyor. peki, farları açmak için ne yapmalıyız? bayağı uğraştık çünkü dediğim gibi, ustam pek zorlamak istemedi ama bir çakmakla girişmediğim kaldı farlara. nedir bu işin sırrı? fırına atayım diyorum, erimesinden korkuyorum. birkaç kişinin tecrübelerini okudum çünkü geçen günlerde. diğer türlü de açılacak gibi değil. ne yapsam bilemiyorum.net cevabını için de çok teşekkür ediyorum. bu renk konusu içten içe canımı sıkıyordu, olağan dışı bir şey mi var acaba diye. 17 Ocak 2014 tarihinde Umut Taşlı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 17 Ocak 2014 Paylaş 17 Ocak 2014 Saç kurutma makinesi çoğu durumda yeterli olacaktır, ısı tabancası işinizi kolaylaştırır. Fırına sığabiliyorsa en güzeli fırına atmak. Isı homojen dağıldığı için daha kolay olur. Yorum bağlantısı
Umut Taşlı1679652608 17 Ocak 2014 Paylaş 17 Ocak 2014 Saç kurutma makinesi çoğu durumda yeterli olacaktır, ısı tabancası işinizi kolaylaştırır. Fırına sığabiliyorsa en güzeli fırına atmak. Isı homojen dağıldığı için daha kolay olur.erime gibi bir sonuçla karşılaşmayalım? birkaç forumda böyle tecrübelere rastgeldim de. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 18 Ocak 2014 Paylaş 18 Ocak 2014 O kadar uzun süre fırında tutmayacaksın zaten, 10 dak ısıttığında bile o silikon yumuşuyor, kaba kuvvet ayırıyosun sonra da. 1 Yorum bağlantısı
Umut Taşlı1679652608 18 Ocak 2014 Paylaş 18 Ocak 2014 O kadar uzun süre fırında tutmayacaksın zaten, 10 dak ısıttığında bile o silikon yumuşuyor, kaba kuvvet ayırıyosun sonra da. dediğiniz gibi, bir zorlayayım, tekrar dönerim. kırmayız inşallah. Yorum bağlantısı
Caner Sezer 5 Mart 2014 Paylaş 5 Mart 2014 (düzenlendi) Merhabalar tavsiye üzerinize sitenize katıldım herkese şimdiden yardımları için teşekkürler.Benim sorunum aracım 2005 model megane ,Farlar artık hiç göstermeme kıvamına geldi yağmuru geçtim geceleri bile zor gösteriyor.Aracımda orjinal xenon farları mevcut. Yaş itibari ile bi far camında da hafiften sararmış durumda bu yüzden sıfır far takımı al diyen var ampul öneren var sizin tavsiyeniz ne olur ?Ayrıca bi-xenon falan yapıyorlar baya bunda isim yapanlar falan var , orjinal far takımı yanılmıyorsam 1.500 tl civarında daha az maliyetle bi xenon yapıyorlar benim sorunuma bi xenon çözüm olabilir mi ? Orjinal xenon far ile yapma bi xenon u kıyaslarsak hangisi daha iyi görüşe sahip olur ?Sizin önerileriniz nedir teşekkürler. 5 Mart 2014 tarihinde Caner SEZER tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Mart 2014 Paylaş 6 Mart 2014 (düzenlendi) Hoş geldiniz.Yazınızdan anlaşılan far içi oldukça kirli hale gelmiş görünüyor.Merceklerde bundan nasiplenmiş ve işlevini tam yapamıyor.Far içi temizliğini far açılmadan ben tavsiye etmiyorum.Fakat forumumuzda konu mevcut okuyup ona göre uğraşabilirsiniz.İşlem garanti olsun istiyorsanız ve ben bu yöntemi uzun vadeli olması açısından öneririm,farlar açılacak,açılmışken içindeki mercek bi-xenon mercek ile değişip güzelce temizliği yapıldıktan sonra kapatılacak ve oldukça uzun süreler daha kullanabileceksiniz.Far camı ciddi manada sararma yaptı ise bu işlemleri biraz zora sokar ama resim eklerseniz daha net yorumlarda yapabiliriz.El beceriniz var ise yapabilirsiniz yok ise buradan size yardımcı oluruz veya özelden ulaşırsanız elimden geldiğince tavsiyelerde bulunurum. 6 Mart 2014 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 6 Mart 2014 Paylaş 6 Mart 2014 Ya mercekler kararmış ya da ampuller eskimiş. Farın açılması kapatılması temizlenmesi vs uzun ve dikkat isteyen şeyler, sonuç alınamama ihtimali de var. Yeni far seti ne kadar tutuyor (piyasadan ve servisten) bunu öğrenin. Fiyat uygunsa farların değişimi mantıklı olabilir. Ampul ve balastları aynen kullanacağını için fazla masraf ta olmaz.Merhabalar tavsiye üzerinize sitenize katıldım herkese şimdiden yardımları için teşekkürler.Benim sorunum aracım 2005 model megane ,Farlar artık hiç göstermeme kıvamına geldi yağmuru geçtim geceleri bile zor gösteriyor.Aracımda orjinal xenon farları mevcut. Yaş itibari ile bi far camında da hafiften sararmış durumda bu yüzden sıfır far takımı al diyen var ampul öneren var sizin tavsiyeniz ne olur ?Ayrıca bi-xenon falan yapıyorlar baya bunda isim yapanlar falan var , orjinal far takımı yanılmıyorsam 1.500 tl civarında daha az maliyetle bi xenon yapıyorlar benim sorunuma bi xenon çözüm olabilir mi ? Orjinal xenon far ile yapma bi xenon u kıyaslarsak hangisi daha iyi görüşe sahip olur ?Sizin önerileriniz nedir teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Caner Sezer 7 Mart 2014 Paylaş 7 Mart 2014 Ya mercekler kararmış ya da ampuller eskimiş. Farın açılması kapatılması temizlenmesi vs uzun ve dikkat isteyen şeyler, sonuç alınamama ihtimali de var. Yeni far seti ne kadar tutuyor (piyasadan ve servisten) bunu öğrenin. Fiyat uygunsa farların değişimi mantıklı olabilir. Ampul ve balastları aynen kullanacağını için fazla masraf ta olmaz.Hoş geldiniz.Yazınızdan anlaşılan far içi oldukça kirli hale gelmiş görünüyor.Merceklerde bundan nasiplenmiş ve işlevini tam yapamıyor.Far içi temizliğini far açılmadan ben tavsiye etmiyorum.Fakat forumumuzda konu mevcut okuyup ona göre uğraşabilirsiniz.İşlem garanti olsun istiyorsanız ve ben bu yöntemi uzun vadeli olması açısından öneririm,farlar açılacak,açılmışken içindeki mercek bi-xenon mercek ile değişip güzelce temizliği yapıldıktan sonra kapatılacak ve oldukça uzun süreler daha kullanabileceksiniz.Far camı ciddi manada sararma yaptı ise bu işlemleri biraz zora sokar ama resim eklerseniz daha net yorumlarda yapabiliriz.El beceriniz var ise yapabilirsiniz yok ise buradan size yardımcı oluruz veya özelden ulaşırsanız elimden geldiğince tavsiyelerde bulunurum.Mercek ve ampul değişimi bu durumu kurtarır mı acaba detaylı resimlerini de eklerim yakında.Sadece sağ farda biraz sararma var bence sol da pek bişe yok ama bende sorunun xenon ve mercekten olduğunu düşünüyorum.Peki hangi marka ne xenon kullanmalıyım ve ya bu bi-xenon yapanlar için ne diyorsunuz hazır işlem olacakken bi xenon yapmak mantıklı olur muBurada sağ tarafın sarardığı daha çok belli oluyor Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 9 Mart 2014 Paylaş 9 Mart 2014 Mercek ve ampul değişimi bu durumu kurtarır mı acaba detaylı resimlerini de eklerim yakında.Sadece sağ farda biraz sararma var bence sol da pek bişe yok ama bende sorunun xenon ve mercekten olduğunu düşünüyorum.Peki hangi marka ne xenon kullanmalıyım ve ya bu bi-xenon yapanlar için ne diyorsunuz hazır işlem olacakken bi xenon yapmak mantıklı olur mu Farın dış camındaki sararma aydınlatmayı bu kadar etkilemez. Gündüz fotolarından pek bişey anlaşılmıyor. Gece, beyaz bir duvarın 10 metre gerisinden bir duvar deseni alalım. Işık dağılımı orda daha net belli olur. 1 Yorum bağlantısı
Ümit Yel 9 Mart 2014 Paylaş 9 Mart 2014 Arkadaşlar elimde mevcut olan fazladan bir takım Megane II Faz I kasaya ait mercekli ön far bulunuyor. Bu falardan birinin beyni yok ve ikisininde ampulleri yok. Bunlara bir takım d2s xenon kit alsam orj gibi bağlantı yapılabilir mi? Bir yerlerini kesip biçmek gerekir mi? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 9 Mart 2014 Paylaş 9 Mart 2014 Hoş geldiniz Ümit bey ...Valeo marka D2S xenon kit almalısınız Reno gurubu Valeo balastların ampul ateşleyicisi ayrı satılır elinizdeki balastların kablo ucunda ateşleyiciler duruyor mu?Biraz pahalıdır tanesi 100 TL gibi bir fiyata sayılıyordu ... Yorum bağlantısı
Hasan Tokcan 10 Temmuz 2014 Paylaş 10 Temmuz 2014 Arkadaşlar bnm 2004 model megane 2 de orjinal mercekli xenon far mevcut sol taraftaki balastım bozulmuş servis sıfırına 500 tl gibi bi msraf çıkarıyor bunun yerine bi xenon kiti alsam onları taksam vizede sıkıntı yaratırmı bide şimdi far yükseklik ayarları bu aldıgım xenon kitine uycakmı biliyosunuz ki vizede far yükseklik ayarı çalışmıyorsa agır kusur ondan korkuyorum Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 11 Temmuz 2014 Paylaş 11 Temmuz 2014 Arkadaşlar bnm 2004 model megane 2 de orjinal mercekli xenon far mevcut sol taraftaki balastım bozulmuş servis sıfırına 500 tl gibi bi msraf çıkarıyor bunun yerine bi xenon kiti alsam onları taksam vizede sıkıntı yaratırmı bide şimdi far yükseklik ayarları bu aldıgım xenon kitine uycakmı biliyosunuz ki vizede far yükseklik ayarı çalışmıyorsa agır kusur ondan korkuyorum Çıkma bulunabilir.Sonradan takılan balasta seviye motoru vs. takamazsınız. Yorum bağlantısı
Recommended Posts