Abdullah Haliloğlu 18 Mayıs 2015 Paylaş 18 Mayıs 2015 abdullah haliloğlu yazdı: merhaba2003 megane 2 aracım var.farlar xenon mercekli.bu arçata kullanılan beyin,ampül,balans markası nedir acaba.sağ far yanıp sönüyor. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 18 Mayıs 2015 Paylaş 18 Mayıs 2015 Valeo Velarc 6G balast ve D2S ampul kullanıyor ... Yorum bağlantısı
Abdullah Haliloğlu 18 Mayıs 2015 Paylaş 18 Mayıs 2015 Mahmut Akbulut yazdı: Valeo Velarc 6G balast ve D2S ampul kullanıyor ...teşekkür ederim peki bu balansı nereden bulabilirim? sağ far sürekli yanıp sönüyor bazen sönüyor yanmıyor (pır pır yok sadece 2-3 saniye arayla yanıp sönme var) elektrikçi balansdan olabileceğini söyledi.philips marka yeni bir ampul taktık bu seferde renk tonu farklı oldu renk tonu farklı olmadan sadece sağ far üzerinden nasıl bir onarım yapabilirim. şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 18 Mayıs 2015 Paylaş 18 Mayıs 2015 Abdullah bey önce sorunu çözelim sonra balastı nasıl buluruz bakarız . Sorunlu farın ampulünü sağlam olanla değiştirip denediniz mi ? Sorun balastta değil de ampulde de olabilir ... 1 Yorum bağlantısı
Abdullah Haliloğlu 18 Mayıs 2015 Paylaş 18 Mayıs 2015 Mahmut Akbulut yazdı: Abdullah bey önce sorunu çözelim sonra balastı nasıl buluruz bakarız . Sorunlu farın ampulünü sağlam olanla değiştirip denediniz mi ? Sorun balastta değil de ampulde de olabilir ...ampulu değiştirip deneyeceğim. fakat tek ampul yetmeyecek galiba çünkü iki far arasında ton farkı olabileceğini söylediler.bu nedenle 2 ampul almam gerekecek. galiba ampul 100-120 tl civarında 2 ampul 240 tl olacak buda bana biraz pahalı geliyor. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 19 Mayıs 2015 Paylaş 19 Mayıs 2015 Yeni balast ve ampul almadan önce araçta sağlam olan fardaki ampulü söküp arızalı olan fara takıp deneyin . Sorun devam ederse balast bozuktur , sıkıntı yoksa ampul bozuktur . Ve ampuller çift değiştirilmelidir ... 1 Yorum bağlantısı
Ferdi Uzun 19 Mayıs 2015 Paylaş 19 Mayıs 2015 selamun aleyküm arkadaslar ben yeni kayıt oldum bu sayfaya ve 2005 model renault kangoom var onada mercekli far ve angel eye far yaptırmak istiyorum yardımcı olurmusunuz Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 19 Mayıs 2015 Paylaş 19 Mayıs 2015 Hoş geldiniz Ferdi bey Kendiniz birşeyler yapmak isterseniz elimizden geldiğince yardımcı oluruz ama usta ve firma yönlendirmesi yapamıyoruz ... Yorum bağlantısı
Abdullah Haliloğlu 20 Mayıs 2015 Paylaş 20 Mayıs 2015 Mahmut Akbulut yazdı: Yeni balast ve ampul almadan önce araçta sağlam olan fardaki ampulü söküp arızalı olan fara takıp deneyin . Sorun devam ederse balast bozuktur , sıkıntı yoksa ampul bozuktur . Ve ampuller çift değiştirilmelidir ...sorun ampulde çıktı.yeni ampul taktım biraz ton farkı oldu ama yeni takılan 48 saat yandıktan sonra biraz daha eski fara yaklaşıyormuş şimdilik sorunum çözüldü gibi ilginiz için çok teşekkür ederim. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 20 Mayıs 2015 Paylaş 20 Mayıs 2015 abdullah haliloğlu yazdı: sorun ampulde çıktı.yeni ampul taktım biraz ton farkı oldu ama yeni takılan 48 saat yandıktan sonra biraz daha eski fara yaklaşıyormuş şimdilik sorunum çözüldü gibi ilginiz için çok teşekkür ederim.Geçmiş olsun , ampul rodaj süresi 50-100 saat aralığındadır . Yeni olan bir süre sarımtırak yanar sonra beyaza döner. Ama tavsiyemiz hep çift değişim olmasından yanadır... 1 Yorum bağlantısı
Abdullah Haliloğlu 25 Mayıs 2015 Paylaş 25 Mayıs 2015 maalesef sorun yine başladı.ampulu değiştirdim 3 gün sonra yine sönmeye başladı.demek sorun ampul değilmiş.şimdi ne yapmalıyım Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Mayıs 2015 Paylaş 25 Mayıs 2015 (düzenlendi) Balastı yerinden söküp soketlerini bir temizleme yaparsanız durumdan emin olunur.Aldığınız ampul oem ürünmüydü? 25 Mayıs 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Abdullah Haliloğlu 26 Mayıs 2015 Paylaş 26 Mayıs 2015 Oktay Toker yazdı: Balastı yerinden söküp soketlerini bir temizleme yaparsanız durumdan emin olunur.Aldığınız ampul oem ürünmüydü?soketler temizlendi beyin daha önce tamir görmüş üzerinde silikon lehim vs izler var. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Mayıs 2015 Paylaş 27 Mayıs 2015 (düzenlendi) O vakit sorunun sebebi belli görünüyor.Tekrar bakılacak.Bu balast açılıp kapandı ise izole kısmı tam oturmadı ise su almış olabilir.Konturolü şart.Biz bu araca ait orijinal xenon balastı hakkında bu yazışmları yapıyoruz değil mi? Mahmut'un eklediği resimdeki balast ile aynı değil mi? 27 Mayıs 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Abdullah Haliloğlu 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 Oktay Toker yazdı: O vakit sorunun sebebi belli görünüyor.Tekrar bakılacak.Bu balast açılıp kapandı ise izole kısmı tam oturmadı ise su almış olabilir.Konturolü şart.Biz bu araca ait orijinal xenon balastı hakkında bu yazışmları yapıyoruz değil mi? Mahmut'un eklediği resimdeki balast ile aynı değil mi?araçta xenon orijinal fabrika çıkışlı ama Mahmut Bey in gönderdiği ile aynı mı bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Selçuk Buğra 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 Abdullah Haliloğlu yazdı: araçta xenon orijinal fabrika çıkışlı ama Mahmut Bey in gönderdiği ile aynı mı bilmiyorum.yazılanlara göre sorun balast'da gibi gözüküyor ve balast tamir edilmiş demişsiniz tekrar edilebilirmi bilmem ama benim tavsiyem aracınızın balastını öğrenip çıkma veya sıfırını temin edip takmanız Yorum bağlantısı
Abdullah Haliloğlu 1 Haziran 2015 Paylaş 1 Haziran 2015 Oktay Toker yazdı: O vakit sorunun sebebi belli görünüyor.Tekrar bakılacak.Bu balast açılıp kapandı ise izole kısmı tam oturmadı ise su almış olabilir.Konturolü şart.Biz bu araca ait orijinal xenon balastı hakkında bu yazışmları yapıyoruz değil mi? Mahmut'un eklediği resimdeki balast ile aynı değil mi? Mahmut Akbulut yazdı: Valeo Velarc 6G balast ve D2S ampul kullanıyor ...aracımda bulunan ballast bu değil resmini çektim fakat buaraya yükleyemedim. üzerinde model numarası yazıyor VALEO VELARC LAD5Gresmi nasıl yükleyeceğimi söylerseniz resimde gönderebilirim. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Haziran 2015 Paylaş 2 Haziran 2015 Abdullah Haliloğlu yazdı: aracımda bulunan ballast bu değil resmini çektim fakat buaraya yükleyemedim. üzerinde model numarası yazıyor VALEO VELARC LAD5Gresmi nasıl yükleyeceğimi söylerseniz resimde gönderebilirim. http://www.geceucusu.com/topic/6807-foruma-fotograf-yuklemek/ 1 Yorum bağlantısı
Abdullah Haliloğlu 2 Haziran 2015 Paylaş 2 Haziran 2015 Abdullah Haliloğlu yazdı: aracımda bulunan ballast bu değil resmini çektim fakat buaraya yükleyemedim. üzerinde model numarası yazıyor VALEO VELARC LAD5G resmi nasıl yükleyeceğimi söylerseniz resimde gönderebilirim. Selçuk Keleş yazdı: http://www.geceucusu...ograf-yuklemek/TEŞEKÜRLER.ARACIMDA Kİ BALANS BUVALEO VELARC LAD5G Yorum bağlantısı
Cem Bilgiç 2 Haziran 2015 Paylaş 2 Haziran 2015 Standart Gen5 balast alın.Markalar arasında pek fark yok diye biliyorum. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 2 Haziran 2015 Paylaş 2 Haziran 2015 Resme bakılırsa kenarındaki silikonlama sağlıklı olmamış görünüyor.İçi tekrar açılıp güzel bir bakımdan sonra düzelme ihtimali var.en azından bu şekilde çalışırken erken müdehale yerinde olacaktır.Her geçen gün bu gecikme demektir. Yorum bağlantısı
Ender Kılıç 12 Temmuz 2015 Paylaş 12 Temmuz 2015 Merhaba2009 Megane 2 Privilage bir aracım var.Farları Halojen mercekli farlar.Bunları xenon yapmak istiyorum,Çin malları 160 TL diyorlar.MTEC markasını öne çıkaran yazılar okudum,bunun kiti ise 400 tl civarında.Bu MTEC kiti taktırsam merceklerimle uyumlumu,yoksa xenon mercekleri daha mı farklı,bu xenon kitin içinde mercekde çıkmıyordur sanırım.Eğerki mercek değişecekse bu farın orjinalini bozuyormu?Bu kiti taktırdığımız zaman TÜV muayenisinden geçebiliyormuyuz,yada geçebileceğimiz şekilde bu işi kaliteli ve tam hakkıyla yapan kit hangisidir.Ankara'da bunu uygulayacak bir referans varmıdır?Çok sordum biliyorum ama,bu işin acemisiyim birazCevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 12 Temmuz 2015 Paylaş 12 Temmuz 2015 Öncelikle hoşgeldiniz. Aracınızın fabrikasyon olarak xenon paketli farları var ise en güzel ve temiz çözüm o farlardan edinip araca uygun şekilde tanıtmaktır.Bunun haricinde sizin mercekleriniz halojen mercek sizin takmak istediğiniz xenon ampul.Mercek buna uzun süre dayanamayabilir ve zamanla islenip kararma yapabilir.Aracınızda kısalar mercekli uzunlar halojen merceksiz ise sanırım Seviye ayarlama kiti ve far yıkama olmaması gerekiyor diye biliyorum ama tam emin değilim.Daha doğru bilen birisi yazacaktır mutlaka.Çünkü arkadaşımın arabasında kısalar xenon mercekli uzunlar halojen sadece far yıkama sistemi var. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Temmuz 2015 Paylaş 12 Temmuz 2015 (düzenlendi) Megan Valeo H7 mercek son derece sıkıntılı bir mercek ve siz xenon kit uyguladığınızda ömrü azalan bu merceğin daha çabuk ömrünü yemesini sağlarsınız.Aydınlatma artsın diye xenon tavsiyesi istiyorsunuz ben bu yazdığınız fiyata baz ile asla tavsiye etmem.Tavsiye edersem yanıltıcı olurum.İsterseniz bu linkteki konuyu inceleyin.Arkadaşımız bi-xenon mercek çalışmasını yaparak sonuç alabildi.Hatta sıfıra yakın H7 mercek bile net sonuç veremedi.http://www.geceucusu...__20#entry70897Megan farında Bi-xenon mercek değişimi en kolay olmasada biraz uğraştıracak şekilde eski tip D2s yada D1s serisi Hella bi-xenon ile kolay olacaktır.Muayene için zaten ve emin olarak muayeneye gitmek için halojen mercekli bu sistemden xenonu çıkarıp,halojeni takıp gideceksiniz. 12 Temmuz 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ender Kılıç 13 Temmuz 2015 Paylaş 13 Temmuz 2015 Malumunuz megane II de far ve ampul değiştirmek zahmetli,tampon sökmek gerekiyor.Davlumbazdan ampul değiştirme yöntemini çok kullananda yok, bu yüzden,her muayeneden önce tampon indirmek istemem açıkcası.Bi-xenon uygulamasında içinde farın orjinalinde fiziksel oynamalar yapmak gerekiyor diye biliyorum,benim merceği çıkarıp,aynısı gibi takılan bir bi-xenon varmı bilmiyorum ,riskli bir durum pek tercih etmem.Orjinal valeo'dan yapmaya kalksak astronomik fiyatlarda. Yorum bağlantısı
Recommended Posts