Mahmut Akbulut 16 Mayıs 2016 Paylaş 16 Mayıs 2016 2 dakika önce, Sırrı Polat yazdı: Bora bey ben eryamandayım , elimde yedek ampül mevcut müsait zamanda uğrarsanız ampülü takar test ederiz Geceuçuşu neden diğer forumlardan farklı diyorlar buyrun işte bunun canlı bir örneği Bu forumda ki hiç kimsenin ticari hiç bir kaygısı yok , hal böyle olunca da paylaşmak ve yardım etmek için seferber olabiliyoruz . Ben müsaadenizle tüm forum adına Sırrı Polat kardeşime teşekkürlerimizi arz ediyorum 3 Yorum bağlantısı
Bora Gürbüz 16 Mayıs 2016 Paylaş 16 Mayıs 2016 5 dakika önce, Sırrı Polat yazdı: Bora bey ben eryamandayım , elimde yedek ampül mevcut müsait zamanda uğrarsanız ampülü takar test ederiz Sırrı abi çok sağol. Bende Eryaman 5. etapta oturuyorum ancak çarşamba günü İzmir'e gideceğim. Orada 4300k'lık ampül alıp ailemizin elektrikçisine bağlatmayı düşünüyorum. Benim diğer ampülde 8000k'lık idi, usta ona göre almış diğer ampülü. Yani çift olarak 8000k ama normal çalışanın performansından da memnun değilim, gözlerimi çok yoruyordu. İki adet 4300k alıp, onları takacağım. Orjinal gibi olsun, sürüş kalitem görüntüsünden daha önemli. Sonrası allah kerim bakalım. Megane 2'lerde ampül değiştirmek tam bir baş belası. Garaj gibi bi yerde değiştirmek çok daha uygun. Ayrıca teklifiniz için çok teşekkür ederim 1 Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 16 Mayıs 2016 Paylaş 16 Mayıs 2016 peki yolun açık olsun 9 dakika önce, Mahmut Akbulut yazdı: Geceuçuşu neden diğer forumlardan farklı diyorlar buyrun işte bunun canlı bir örneği Bu forumda ki hiç kimsenin ticari hiç bir kaygısı yok , hal böyle olunca da paylaşmak ve yardım etmek için seferber olabiliyoruz . Ben müsaadenizle tüm forum adına Sırrı Polat kardeşime teşekkürlerimizi arz ediyorum 1 Yorum bağlantısı
Bora Gürbüz 16 Mayıs 2016 Paylaş 16 Mayıs 2016 5 dakika önce, Sırrı Polat yazdı: peki yolun açık olsun Çok sağol abi, kazasız belasız sürüşler. İyi günler 1 Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 16 Mayıs 2016 Paylaş 16 Mayıs 2016 mahmut bey bu arada sizi online yakalamışken , aşağıdaki resimde uzunların üstündeki sarı ton normal mi , daha önce hiç uygulamalarımda olmamıştı , mercek yeni nesil hella , ampül d3s HBI 4700 K ballast valeo 7g Kısa hüzme uzun hüzme Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 16 Mayıs 2016 Paylaş 16 Mayıs 2016 Lens le alakalı bir durum , benzer yansımayı kısa yanarken de en dışta alt kısımda görüyorum ... 1 Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 16 Mayıs 2016 Paylaş 16 Mayıs 2016 3-4 tane aynı tip hella mercekde denedim aynı , mercekler de 2014 ve 2013 imali , yani bir sorun mu bu yoksa normal mi sizce Yorum bağlantısı
Coşku Arşiray 16 Mayıs 2016 Paylaş 16 Mayıs 2016 ampulün odak noktası bile renk farkına neden oluyor kesilme çizgisinde. iki farklı partiden merceklerde aynı şeye neden oluyor. 3 Yorum bağlantısı
Bora Gürbüz 23 Mayıs 2016 Paylaş 23 Mayıs 2016 Merhabalar, konu çözüldü 2adet OSRAM Xenarc gün ışığı xenon ampül aldım ve çift olarak iki ampülüde değiştirdim. Sol fardaki problem çözüldü Önce ki ucuz ampül fazla akım çektiğinden çalıştıktan bir süre sonra xenon beyni kendisini korumaya alıyor ve ampülün elektriğini kesiyor. Ondan dolayı böyle bir problem olmuş. Şimdi yol aydınlık ve elektriksel anlamda hiç bir problem yok. Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. İşiniz rast gelsin 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 23 Mayıs 2016 Paylaş 23 Mayıs 2016 1 saat önce, BORA GÜRBÜZ yazdı: Merhabalar, konu çözüldü 2adet OSRAM Xenarc gün ışığı xenon ampül aldım ve çift olarak iki ampülüde değiştirdim. Sol fardaki problem çözüldü Önce ki ucuz ampül fazla akım çektiğinden çalıştıktan bir süre sonra xenon beyni kendisini korumaya alıyor ve ampülün elektriğini kesiyor. Ondan dolayı böyle bir problem olmuş. Şimdi yol aydınlık ve elektriksel anlamda hiç bir problem yok. Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. İşiniz rast gelsin Neden OEM de ısrar ettiğimizin bir örneği , geçmiş olsun ... 4 Yorum bağlantısı
Barış Atalay 17 Eylül 2016 Paylaş 17 Eylül 2016 (düzenlendi) Sevgili Arkadaşlar, 2009 model megane 2 aracım var. farları H7 mercekli, bir arkadaşımdan makyajlı kasa megane 2 xenon farları aldım, farların kısa aydınlatma bölümünü açtığımda valeo xenon D1S mercekleri açtım kapaktan dışarı çıkardığımda, bir merceğin reflektör ünün üst kısmında daire şeklinde bir kararma olduğunu gördüm, sadece birinde bu durum mevcut. Çıkma D1S xenon kit alıp bu farları kullamayı düşünüyorum, Aşağıdaki sorularımı cevaplarsanız çok memnun olurum, 1. Aşağıdaki resimlerde görünen bu ufak kararma nedeniyle performans çok düşer mi? 2. H7 ye göre aydınlatma ne kadar artacak? Cevaplarınız için teşekkür ederim, Saygılarımla, Barış Atalay Yeni farlar D1S mercek Kararma 17 Eylül 2016 tarihinde Barış Atalay tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 17 Eylül 2016 Paylaş 17 Eylül 2016 Yanık oluşmuş.Değişmeden kullanmanız işe yaramayacaktır. Eliniz yatkın ise Valeo bi-xenon bu merceğin yerine oturmuyor. Bundan dolayı Hella bi-xenon ile değişimini yapın derim. Yorum bağlantısı
Barış Atalay 17 Eylül 2016 Paylaş 17 Eylül 2016 Oktay bey yanıtınız için teşekkür ederim, Siz bu konuda duayen bir kişisiniz, yanık 25 kuruş büyüklüğünde, bu hali ile aydınlatma ne kadar iyileşir, Barış Yorum bağlantısı
Oktay Toker 17 Eylül 2016 Paylaş 17 Eylül 2016 (düzenlendi) Yanık kısım Ampul odak noktası olduğu için yüzdesel oran söylemem çok zor.Uğraşıp toplayıp kullanmanıza degecek bir iyileşme hiç beklemeyin derim. Aynı mercek türü Laguna,Audi A4 serisinde ve aynı yıllarda üretimi olmuş bir çok Valeo farda H1,H7,D2s,D1s olarak mevcuttur.Hemen hemen hepsindede bu kısım yanıyor. Daha önce bu araç farı için ilğili konuda uğraşılan ve geçici olsada yapılan iyileştirmeler maalesef üstte yazdığımın üzerinde olacak deneyimler elde edilmedi.İnceleyiniz. http://www.geceucusu.com/topic/5462-renault-megane-3-2008-xenon-mercek-ve-led-uygulama/?page=4#comment-69751 http://www.geceucusu.com/topic/280-renault-megane-2ye-2002-2008-xenon/?page=18#comment-75440 17 Eylül 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Barış Atalay 18 Eylül 2016 Paylaş 18 Eylül 2016 (düzenlendi) H7 ile gece yol alırken arkadan gelen aracın benim önümü aydınlattığını fark ediyorum, gece yola çıkmak istemiyorum, sırf bu yüzden aracı satmayı düşünüyorum, H7 ile 10 metreden duvar aydınlatması aşağıda bulunuyor, H7 far ayarımda problem olablir mi? Resimde ışık kuvvetli görünüyor ama inanın sap sarı zayıf bir ışık veriyor 18 Eylül 2016 tarihinde Barış Atalay tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Eylül 2016 Paylaş 18 Eylül 2016 (düzenlendi) Sağ far ayarı aşagıda görünüyor.Sol farda odak oldukça zayıf. Belirttiğim gibi mercek değişimi olmadan düzelmesi oldukça zor.Bi-xenon merceğe geçince keşke daha önce değişseydim diyeceksiniz.Aracın kabahati yok ki? 18 Eylül 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Barış Atalay 18 Eylül 2016 Paylaş 18 Eylül 2016 8 saat önce, Oktay Toker yazdı: Sağ far ayarı aşagıda görünüyor.Sol farda odak oldukça zayıf. Belirttiğim gibi mercek değişimi olmadan düzelmesi oldukça zor.Bi-xenon merceğe geçince keşke daha önce değişseydim diyeceksiniz.Aracın kabahati yok ki? Aracın kabahati tabiki yok,? 2009 yılında üretilen bir araca bu farları tasarlayıp koyan firmanın kabahati var, sol far çatlak nedeniyle 3 sene önce yetkili servis tarafından değiştirilmiş, yetkili servisin taktığı valeo olmayan far 8 yaşındaki sol fardan daha kötü aydınlatıyor, mercekli far ile süslemişler önümüzü göremiyoruz, Ben halojen fardan xenon performansı tabiki beklemiyorum, diğer markalardaki halojen far performansını bekliyorum, 1 Yorum bağlantısı
Barış Atalay 21 Eylül 2016 Paylaş 21 Eylül 2016 On 17.09.2016 at 21:49, Oktay Toker yazdı: Yanık oluşmuş.Değişmeden kullanmanız işe yaramayacaktır. Eliniz yatkın ise Valeo bi-xenon bu merceğin yerine oturmuyor. Bundan dolayı Hella bi-xenon ile değişimini yapın derim. Oktay Bey, Hella mercek değişimini yapmaya karar verdim, elimden böyle işler gelir, Hangi tip Hella bi-xenon mercek bulmam gerekiyor, resim var ise paylaşabilir misiniz? Ayrıca Hella merceğe hangi xenon ampul uyugor, ballast markası tavsiye eder misiniz? Teşekkür ederim, Barış Yorum bağlantısı
Oktay Toker 21 Eylül 2016 Paylaş 21 Eylül 2016 Mercek resmi ekte.Ampul tutucusu almanız gerekiyor.Diğer mercekler maalesef bu merceğin yerine oturmuyor. Gen5 balast ve D1s xenon ve oem philips kullanabilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Barış Atalay 22 Eylül 2016 Paylaş 22 Eylül 2016 (düzenlendi) On 9 Nisan 2015 at 00:14, Oktay Toker yazdı: 4300k Sevgili arkadaşlar, Son bir sorum olcak; bir xenon reflektörü kararmış aşağıdaki bu iki far için sahibi 175 tl istiyor, farlarda balastlar hariç herşey eksiksiz, kırık yok, fiyat uygun mu? Teşekkür ederim, Barış 22 Eylül 2016 tarihinde Barış Atalay tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 22 Eylül 2016 Paylaş 22 Eylül 2016 (düzenlendi) Bedava kelimesi yetersiz kalır diyebilirim. 22 Eylül 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Barış Atalay 25 Eylül 2016 Paylaş 25 Eylül 2016 Oktay Bey megane 2 farları açılabiliyor mu? Farkarı kutuya koyup ısı üfleyen tabanca ile ile ısıtarak açabilir miyim? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Eylül 2016 Paylaş 25 Eylül 2016 (düzenlendi) Bu fardan açma fırsatım olmadı.Valeo farlarda genelde orta sertlikte silikon kullanılıyor.Kutuya koyup komple ısı ile açmak silikon yapısından dolayı çok zor ve benim tasvip etmediğim bir uygulama.Camıda gereksiz yere ısıtıp deforme olmasına yol açıyor düşüncesindeyim ve ben hiç bu yöntemi kullanmadım.Tecrübem yok. Isı tabancası ile far camının oturduğu kanal kenarlardan biraz ısıtılıp tornavida ile silikon ayrıştırılacak.Zor ve plastiği biraz zedelenir.Cam çıktıktan sonra silikon iç kanaldan tamamen temizlenir ve bu kenarları ısıtıp haiften yumuşak hale gelince pense ile düzeltilir.Bu aşamalar çok sıkıcı ve zordur Sabır ihtiyacı fazlaca olacaktır. Far yapılış yılı eski olduğu için bir ihtimal silikon zorlayınca bırakabiliyor lakin bu kesin değildir. 25 Eylül 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuz Taşer 28 Eylül 2016 Paylaş 28 Eylül 2016 (düzenlendi) Selamun aleykum benim megane 2 aracimin merceklerin arkasindaki ici parlak olan malzeme kararma yapmis bunu satan bir yer varmi veya icindeki parlakligi krom kapma yaptirsam olurmu arkadaslar simdiden tsk ederim 28 Eylül 2016 tarihinde Oğuz taşer tarafından düzenlendi Düzeltme Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 28 Eylül 2016 Paylaş 28 Eylül 2016 Megane Valeo çıkma merceklerin çifti 40 50 TL, krom kaplama daha pahalıya mal olur . Sahibinden.com dan temiz çıkma temin edebilirsiniz ... Yorum bağlantısı
Recommended Posts