Barış Atalay 14 Ocak 2017 Paylaş 14 Ocak 2017 Eline sağlık Emrah, Güle gele kullan inşallah, Çok başarılı bir çalışma,? 1 Yorum bağlantısı
Emrah Sayar 14 Ocak 2017 Paylaş 14 Ocak 2017 Teşekkürler. Mercek yeni tip hella , ledin yüksekliğini hiç ölçmedim ama 2.5cm i geçmez sanırım Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Ocak 2017 Paylaş 14 Ocak 2017 (düzenlendi) Çerçecenin ön kısmı egikti ledler doldurmuş.İyi günlerde kullan. 14 Ocak 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Ocak 2017 Paylaş 18 Ocak 2017 Forum üyemiz İzmir ilimizden Barış bey haricen oem xenonlu far,valeo Gen6 balast d1s xenon,intemo bi-xenon temini sonrasında tarafıma yollayarak sabır ile adım adım müzakereler ile montajı yapmak geçtiğimiz aylarda kısmet olmuştu.Gündüz farı iknası için epey ter döktüm lakin olmadı. .Far çerçevesi siyaha boyandı.Cbi ampul temin edip Osram d1s ler ile değişimide yapıldı.Şu an sadece far camları için güzel bir polisaj işlemi kaldı.Onuda halşledecek ve farlar yepyeni hale gelecek.Tekraren hayırlı günlerde kullanmasını diliyorum.Bilahire kendisi son duvar resmi yada videosu ekler sanırım.Bana yolladı lakin telefondan daha pc ye atamadım. 3 Yorum bağlantısı
Barış Atalay 19 Ocak 2017 Paylaş 19 Ocak 2017 Oktay beye yapmış olduğu itinalı ve temiz çalışma için teşekkür ederim, Yeni farlarımla çok mutluyum, artık geceleri şehirlerarası yollarda seyahat etmek bana ızdırap vermiyor, Barış Yorum bağlantısı
Tugay Açık 7 Haziran 2017 Paylaş 7 Haziran 2017 Merhabalar foruma Yen'i üye oldum. Uzun zamandır forumu takip ediyorum ama üye olmak bu zamana nasipmiş. Sorunum şu 2004 megane 2 aracımın sağ far hemen hemen hiç göstermiyor. Ampülünü değiştirdim ancak fayda etmedi. Bosch d2s takıldı özel serviste. Benden önceki sahiplerinde sol far hasar sonucu orjinal ile değişmiş ancak sağ 2004 den beri aynı. İçine falan da su alıyor bazen. Bir de benden önce modifiye amaçlı farlara sanırım 2 numara siyah film çekilmiş şık duruyor ama aydınlatmaya zararı nedir bilemiyorum. Değiştirmek istedim serviste uçuk bir fiyat istediler. Dışarda da güvenemiyorum. Ne yapmam gerek teşekkürler. Fotoları ekiyorum Yorum bağlantısı
Aydın Akın 7 Haziran 2017 Paylaş 7 Haziran 2017 Hosgeldiniz. Forumu iyi gunlerde kullanmaniz dilegi ile... Anladığım kadarıyla farlar orjinal xenon ve far yikamasi da mevcut. Mercek reflektorleri far icerisindeki aşırı sıcaklıktan dolayi zamanla kararip işlevini yitirir. Sizdeki sag farda da yillarin vermiş olduğu bir deformasyon oluşmuş olabilir. Zaman zaman su alıyor da demissiniz. Bu da farda açıklık olduğu ve icerisinde kararma haricinde toz kaynaklı kirlenme olduğunu da gosterir. Sol fariniz yenilenmiş olduğundan dolayı sağ fariniza nazaran daha etkili aydınlatma sağlayacaktır elbette. Burada yapılacak işlemler oncelikle sag farin sokulerek mercek reflektoru dahil icerisinin bir güzel temizlenmesi. Reflektor eger yanmış ve kararmissa artik ise yaramayacagi icin yeni bir mercekle degistirmek işinizi gorecektir. Tek başına ampul değişimi reflektor kaynaklı sorunlara malesef çare olmuyor. Tabi sağ farin mercegini de tek başına değiştirmenizi tavsiye etmem. Sol fardaki mercek ile sag fardaki mercek farkli olursa yine odak ve aydınlatma sorunları yaşarsınız. Fotoğraflarda da odaklar farklı gorunuyor. Tam çözümü ise iki fara da bi-xenon mercek montaji. Far kaplama durumuna gelecek olursak. Ben fotograflari ilk gordugumde ampulleri halojen zannettim fardaki filmden dolayi oyle gorunuyormus meger. Kesinlikle onermiyorum. Far kaplamalari hele hele 2 numara cam filmi far aydinlatmasini bir hayli azaltacaktir.Sadece güzel göründüğü için aydinlatmadan ödün verilmekte ve bu da gece suruslerinde bir cok tehlike arz etmektedir. Yorum bağlantısı
Tugay Açık 7 Haziran 2017 Paylaş 7 Haziran 2017 Evet Aydın Bey araçta orjinal xenon sistemi mevcut. Far yıkama ve otomatik far yükseklik ayarı ile beraber. Zamanında dinamik + tekno diye sattılar bu aracı. Renk konusu şöyle karşıdan direkt merceğe bakınca beyaz gözüküyor ama mercekten çıktıktan sonra sarıya dönüyor. Bilmiyorum kelvin la ilgili birşeydir belki. Farı sökerim sökmeye de içini nasıl açacağım ve ilçe de mercek bulabilir miyim bilemiyorum ??? gündüz görünüm de bu şekilde ; Yorum bağlantısı
Aydın Akın 7 Haziran 2017 Paylaş 7 Haziran 2017 (düzenlendi) Fardaki filmden dolayı isik sariya döner. Sizin beyaz olarak gormeniz de xenon olduğunu bildiginizden beyaz olarak algilamaniz olarak da açıklanabilir. Tabi kelvin değeri düşük de olabilir. Fakat far filmi ile ilgili kesin olarak soyleyebilecegim tek şey filmleri soktugunuzde isigin asiri belirgin şekilde iyilesecegidir. Mercek temini, aracınıza hangi mercegin daha cok uygun olacagi ve montajı hakkinda yardımcı olacak, bu işi iyi bilen kişiler var elbette. Müsait olduklarında yardım edeceklerdir. Yine de once reflektorun durumunu görmekte fayda var diye düşünüyorum. Megane 2 farlari ile ilgilihic bilgim olmadığı icin far sökme ve içini açma hakkinda yardımım malesef dokunmaz ama video yükleme sitelerinde ilgili işlemleri bulabilirsiniz belki. Ben aracimla ilgili neredeyse butun sök tak işlemleri internetten bulabiliyorum. Araştırmak gerek. Kendi Aracımda yaptigim mercek yenileme uygulaması linkini paylaşıyorum. Fikir verecektir. Bu ve bunun gibi uygulamalar da Xenon başlığı altinda mevcut. http://www.geceucusu.com/topic/32-bmw-3-e46-1998-2006-xenon-far/ 7 Haziran 2017 tarihinde Aydın Akın tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tugay Açık 7 Haziran 2017 Paylaş 7 Haziran 2017 Var mı görüşü olan yardımcı olabilecek birileri ?? Yorum bağlantısı
Aydın Akın 7 Haziran 2017 Paylaş 7 Haziran 2017 (düzenlendi) Farların ve mercek projektörünün sökülmesiyle ilgili bir video buldum yardımcı olacağını düşünüyorum. Sökme takma yeteneğin varsa sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. AMA; videodaki gibi projektörün içine bant yapıştırmani hiç tavsiye etmiyorum. Farin içi aşırı ısındığı için yapıştırılan bant zamanla kendini bırakır. Bu uygulama geçici çözüm olacaktır. Belli ki uygulamayı yapan arkadaşlar geceucusundan bi haberler ☺ Ayrıca jelatin bantin yansıtması orijinal kaplama kadar iyi olmaz kesinlikle. Cok verim alinmaz maalesef. Ramazan'dan dolayı sanırım, aşırı durgunluk var buralarda. Kesinlikle yönlendirmeler gelir. Hele @Selçuk Keleş abi gelsin, hem yorum yapar hem de konunun yerini değiştirir 7 Haziran 2017 tarihinde Aydın Akın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 7 Haziran 2017 Paylaş 7 Haziran 2017 On 07.06.2017 at 12:51, Tugay açık yazdı: Merhabalar foruma Yen'i üye oldum. Uzun zamandır forumu takip ediyorum ama üye olmak bu zamana nasipmiş. Sorunum şu 2004 megane 2 aracımın sağ far hemen hemen hiç göstermiyor. Ampülünü değiştirdim ancak fayda etmedi. Bosch d2s takıldı özel serviste. Benden önceki sahiplerinde sol far hasar sonucu orjinal ile değişmiş ancak sağ 2004 den beri aynı. İçine falan da su alıyor bazen. Bir de benden önce modifiye amaçlı farlara sanırım 2 numara siyah film çekilmiş şık duruyor ama aydınlatmaya zararı nedir bilemiyorum. Değiştirmek istedim serviste uçuk bir fiyat istediler. Dışarda da güvenemiyorum. Ne yapmam gerek teşekkürler. Fotoları ekiyorum On 07.06.2017 at 12:51, Tugay açık yazdı: Merhabalar foruma Yen'i üye oldum. Uzun zamandır forumu takip ediyorum ama üye olmak bu zamana nasipmiş. Sorunum şu 2004 megane 2 aracımın sağ far hemen hemen hiç göstermiyor. Ampülünü değiştirdim ancak fayda etmedi. Bosch d2s takıldı özel serviste. Benden önceki sahiplerinde sol far hasar sonucu orjinal ile değişmiş ancak sağ 2004 den beri aynı. İçine falan da su alıyor bazen. Bir de benden önce modifiye amaçlı farlara sanırım 2 numara siyah film çekilmiş şık duruyor ama aydınlatmaya zararı nedir bilemiyorum. Değiştirmek istedim serviste uçuk bir fiyat istediler. Dışarda da güvenemiyorum. Ne yapmam gerek teşekkürler. Fotoları ekiyorum hoşgeldiniz işe öncelikle far üzerindeki filmleri sökmekle başlayabilirsiniz , daha sonra aşağıdaki videoyu izleyin size çok faydası olacaktır , çok şanşlısınız farın camları sökülmeden mercekler sökülebiliyor , size tavsiyem , zaten balast ve xenon ampülleriniz var , eski mercekleri çıkarın yerine yeni nesil hella bi-xenon mercek takın , (boyutları ve kalitesi nedeniyle onları tavsiye ettim , hem en uygun boyutlu hemde kaliteli merceklerdir) hem uzun hem kısalar mercekli olsun , nereden bulacağım derseniz de numaram aşağıda yazıyor arayın yardımcı olurum ayrıca ilanlar bölümünü de inceleyebilirsiniz.Buyurun videoya ; https://www.youtube.com/watch?v=AkmU0PnSulk Yorum bağlantısı
Aydın Akın 7 Haziran 2017 Paylaş 7 Haziran 2017 Evet evet kirlenme ve kararma burada daha açık gösterilmiş. Ben bu videoyu nasıl bulamadım ki Yorum bağlantısı
Tugay Açık 7 Haziran 2017 Paylaş 7 Haziran 2017 Teşekkür ederim cevaplar için. Evet kesme biçme olmayacağı için sevindim fakat farın içine su alma durumu da var dediğiniz uygulamayı yapsam bile yarın Birgün su kir alınca içine eskisi gibi olması muhtemel. Şimdilik Farın üstündeki filmleri söktüm araştırmaya devam ? Yorum bağlantısı
Aydın Akın 8 Haziran 2017 Paylaş 8 Haziran 2017 Tamponu çıkartıp farin etrafina bir güzel bakmak gerekiyor sanırım. Muhtemelen far kapağında açıklık oluşmuş olabilir. Öncelikle buradan başlayın, hem açıklığı kontrol ederken projektörü de kontrol etme şansınız olur. Farlarin filmsiz aydınlatmasıni da merak etmiyor değilim hani 2 Yorum bağlantısı
Aydın Akın 8 Haziran 2017 Paylaş 8 Haziran 2017 Çok Önemli Bir Uyarı Xenonlar yaniyorken kesinlikle elinizi fara yaklastirmayin. Ciddi yaralanmalar yaşayabilirsiniz 1 Yorum bağlantısı
Tugay Açık 8 Haziran 2017 Paylaş 8 Haziran 2017 https://youtu.be/za0nV3n6vc8 hocam filmsiz bu şekilde. Kameradan da sarı gözüküyor olabilir. Yada gerçekten sarı ? Bir de netten bir ürün buldum valeo diyor markasına ama emin olamadım. O ürün de burda https://www.aloparca.com/yedek-parca/VALEO/Ana-far/088339/80009037 Yorum bağlantısı
Aydın Akın 8 Haziran 2017 Paylaş 8 Haziran 2017 Düşük kelvin değerinde olabilirler o zaman. Film söküldükten sonra siz bir gelişme fark ettiniz mi ışık şiddetinde? Şahsi fikrim; bu fiyatı ben olsam vermem zira tanesi yaklaşık 65-70 TL arasına merceği değiştirebilirsiniz. Çifti en kötü ihtimalle ampul tutucu, mercek kapağı vs. derken 200 TL olsun. Fardaki su sızıntısını bulmak 800 TL vermekten daha iyi bir olasılık diyebilirim Yorum bağlantısı
Tugay Açık 8 Haziran 2017 Paylaş 8 Haziran 2017 Fara dışardan bakınca içinin berbat olduğunu gördüm,diğer yenilenmiş far ile arasında bariz ton farklı var biri parlıyor biri bildiğimiz sararmış pis gözüküyor. Birazda bu yüzden yenilemek istedim Yorum bağlantısı
Aydın Akın 8 Haziran 2017 Paylaş 8 Haziran 2017 Far camını da temizleyebilirsiniz. Far camı temizleme uygulamaları hem forumda hem arama motorlarında çokça mevcut. Bence son çare far yenilemek olmalı ki dediğim gibi sol fardaki mercekle ayni olmazsa yine karışıklıklar ve hosunuza gitmeyen durumlar yaşarsınız. Fari degistirecekseniz de sol mercekle ayni olsun merceği marka ve model olarak. Belki de sizden önceki sahibi ton farkını kamufle etmek için kullanmış olabilir filmleri. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 9 Haziran 2017 Paylaş 9 Haziran 2017 Mercek değişimi şart.Ampullerin değişimi faide etmez. Bu merceklerdeki klasik bir sorun.Far camı rengide klasik bir sorun.Parlatma için zımpara vesaire şart olasada ömür açısından far camı verniği kullanmadan sıkıntılı.İlandaki far sıfır diye algıladım lakin çıkma temiz bu modelde epey zor olabiliyor.Temiz bulunursada zımparalanmamış olanını özellikle bulmak zor. Farda aşırı nemlenme olduğu açık.Farda su alma olmaz.Kasasında kırık yada çatlak olan bir kısım mevcut veya başka bir yerinden hava aldığı için nemlenme oluyor.Gece karanlık ortamda farı yakın ve kasa kısımından ışık sızan yer görülüyorsa bu kısımı soğuk silikonla kapatın. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Haziran 2017 Paylaş 10 Haziran 2017 Geldim tabii, konuyu da birleştirdim. Bu kadar usta varken (iyi ki varsınız) fikir belirtmekte acele etmiyorum, kopya da çekiyorum bazen Valeo d2s mercek temiz olarak bulunabilir sanıyorum. Sanayide farcılar var, farı açtırıp temizletin, merceği aynısından değiştirsinler, test edersiniz sonra da güzelce silikonla kapatırsınız. Bu farların halojenini farba üretiyordu, xenonu valeo olduğundan pahalı. 3 Yorum bağlantısı
Emre Turan 7 Ağustos 2017 Paylaş 7 Ağustos 2017 2005 model megane 2 aracımda orjinal xenon sistemi var yeni almış olduğum H.İ.D marka 6000k xenon ampulu sol fara taktığımda sorunsuz şekilde yandı fakat sağ fara taktığımda yandığı gibi söndü ampullerin yerini değiştirip denedim sonuç gene aynı sol farımda orjinal xenon beyni var sağ farımda orjinal beyni yandığı için çakma beyin taktırdım acaba çakma beyinin gücü 6000k xenonu yakmaya yetmedi mi yoksa başka bir nedenden dolayı mı yakmadı beyin sağlam farklı ampul taktığımda (4300k) hemen yaktı fakat 6000k taktığımda yakmadı sıkıntı nerede ?? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 7 Ağustos 2017 Paylaş 7 Ağustos 2017 (düzenlendi) Hoş geldiniz. Öncelikle kesinlikle oem balastını ve ampullerini edinip kullanmak için çaba harcayınız derim. Yan sanayi ampul ve ampule takılan aparatlarda İletişimi sağlayan kısımları sıkıntılı ve oem tarza yakın olmadığı için temassızlıklar yapmabiliyor.Tecrübe ile sabittir.Olurda yaksa idi ilerde ark yaparak şu an değişime uygun halinide kaybetmiş olabilirdiniz.Oem ürün çok mebla degil ayrıca hesaplı fiyatlara artık bulunabiliyor ve bu tip onarım seçeneklerine yönelmek bazen daha fazla mebla katbına yolaçıyor.4300k oem ampul diye düşünüyorum ve yan sanayi ampulle karşılaştırdığınızda farkı görebilirsiniz.Yen sanayi ise iletişim noktası ilerde arıza vermesi olasılığı yüksek .Milimetrik iletişim hataları yan sanayi parçalrda mevcut.O an yanabilir lakin ilerde harektliliğin neticesinde sıkıntılara yol açıyor.Ayrıca 6000k tavsiye etmem.Oem olarak zaten yokta en ideal olanı en fazla 5500k dır.Bursa gibi yagışı bol olan yerlerde 4300k dan vazgeçilmemesini tavsiye ederim. İnceleyiniz.Bu ürünlerle başa gelenler ve onarımı.Bunun gibi bir çok örnekler mevcuttur. http://www.geceucusu.com/topic/5739-honda-jazz-2-2007-2014-bi-xenon-uygulama/ 7 Ağustos 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts