Oktay Toker 19 Eylül 2017 Paylaş 19 Eylül 2017 Anlamak zor.Sadece buharlanma giderek çok daha az kısımlarda olur ve gider.Sonra yapmaz. Yorum bağlantısı
Emre Turan 19 Eylül 2017 Paylaş 19 Eylül 2017 aynen tamirin ilk günü sinyal lamasının ordan itibaren komple farın iç buğuluydu şimdi sadece merceğin etrafında sabah ve gece buğu oluşuyor bu tahminen ne zaman son bulur kaç ay sürer yani ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 19 Eylül 2017 Paylaş 19 Eylül 2017 Net zaman süresi verebilmemiz zor.Bu kadar da bilimsel tecrübem yok. Yorum bağlantısı
Emre Turan 19 Eylül 2017 Paylaş 19 Eylül 2017 peki farlar su almıyor kesinlikle yıkarken görmüştüm ama sabahları çiğ yağdığı için sağ farın içi buğu olduğu gibi azar azar da su damlacıkları oluyor o damlacıklar buğudan mı oluşuyor yoksa çiğ giriyor mu farın içine ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 19 Eylül 2017 Paylaş 19 Eylül 2017 (düzenlendi) Farların içine bir şey girmiyor.Farlarda kırık vesaire olmadığı sürece zaten su alamaz.Kırık veya delik zaten kapatıldığında oluşan bugu nem oranına göre su damlacıkları ve yopgunluğu olarak kendini gösterir.Dış ve iç basınç oranı bunu oluşturuyor. Evdeki camlarda oluşan nemlenme olayı ile aynı mantıkta düşünmek gerekir ve buna göre farlardaki durumu gözlemleyebilirsiniz. 19 Eylül 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre Turan 19 Eylül 2017 Paylaş 19 Eylül 2017 gerçekten içimi rahatlattınız çok teşekkür ederim bilgileriniz gerçekten fevkalade Yorum bağlantısı
Oktay Toker 26 Eylül 2017 Paylaş 26 Eylül 2017 Cam temizliği sonrası araç üzerinden görseller. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 2 Ekim 2017 Paylaş 2 Ekim 2017 Araç normal halojen farlı idi,xenonlu far sonradan takıldı.Önceki sayfalarda detaylı anlatım mevcut. Yorum bağlantısı
Emre Turan 3 Ekim 2017 Paylaş 3 Ekim 2017 far yıkama çok gerekli mi bende sistemi orjinalden var ama su deposu patladığı için çalışmıyor Yorum bağlantısı
Oktay Toker 3 Ekim 2017 Paylaş 3 Ekim 2017 Far yıkama her şekilde olması yararlıdır.Bence tesisatı varken yapın. Yorum bağlantısı
Gürhan Kıllıer 25 Ekim 2017 Paylaş 25 Ekim 2017 Üstatlar selamlar.Ben 2009 model bir megane 2 aldım.Üzerinde orijinal d1s ampul tipli mercek var.Mercekleri oldukça kirlenmiş.Bu konudaki uzman elektrikçim bunları sökerek temizleyeceğini söyledi.Madem sökülecek bu mercek yerine uyacak aynı ölçüde bi xenon mercekle değiştirmek aklıma geldi.Bu konuda bilgisi olan varmıdır sitede. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Ekim 2017 Paylaş 25 Ekim 2017 (düzenlendi) HAyırlı olsun. Bire bir oturacak bir mercek aynısı haricinde zor.Eski tip Hella bi-xenon mercek çok az uğraşı ile egerki küçük valeo degilse takabilirsiniz.Küçük valeo ise yeni tip Hella bi-xenon ve İntemo ile biraz uğraşı ile takabilirsiniz. İnceleyiniz. 25 Ekim 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gürhan Kıllıer 25 Ekim 2017 Paylaş 25 Ekim 2017 On 30.10.2006 at 18:33, Ahmet T yazdı: selam!! çok morelim bozuldu olmuyor benim ampuller orjinal mercekli xenon farlarına!!su makyajlı megane halojen farlarından nerde bulabilim!aynı orjinalleri gibi mi görünüşleri bu merceklerin!! Selamlar aynı orjinal d1s ampullü mercek sistemi var bende.Bendekileri bi xenon mercekle değiştirebilirsem bunları size verebilirim Yorum bağlantısı
Gürhan Kıllıer 25 Ekim 2017 Paylaş 25 Ekim 2017 Bir saat önce, Oktay Toker yazdı: HAyırlı olsun. Bire bir oturacak bir mercek aynısı haricinde zor.Eski tip Hella bi-xenon mercek çok az uğraşı ile egerki küçük valeo degilse takabilirsiniz.Küçük valeo ise yeni tip Hella bi-xenon ve İntemo ile biraz uğraşı ile takabilirsiniz. İnceleyiniz. Bu dönüşümü ilk benim düşünmem işin en zor kısmının bana düşmesi demek.Sökülüp parçacı dolaşmakta en sıkıcı yanı. Yorum bağlantısı
Yusuf Kurt1679652644 10 Aralık 2017 Paylaş 10 Aralık 2017 (düzenlendi) Öncelikle merhaba arkadaşlar. 2004 meganemde valeo d2s hareketli xenon sistemi mevcut. Son zamanlarda kesilme çizgisine ve bi xenon mercek olayına kafayı takmış durumdayım. AliExpressten sipariş vereceğim fakat koito mercekler 3.0 inç iken diğer bir beğendiğim mercek 2.5 inç. Aracımın merceğinin boyutlarını bilmiyorum malesef hangi tip merceği almalıyım ? Ayrıca alacağım herhangi bir merceğin aracımdaki montaj vidalarıyla uymayacağı kanaatindeyim farın merceğini sökmedim yerleştirilen zemin hakkında bilgim yok fakat daha önce içini çok açtım. Alacağım merceği nasıl monte edeceğim hakkında da bilgi edinmek istiyorum yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler Alacağım merceğin ve aracımdaki merceğin fotoğrafları şöyle ; 10 Aralık 2017 tarihinde Yusuf Kurt tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 11 Aralık 2017 Paylaş 11 Aralık 2017 Hoş geldiniz. Linkteki konuda fazlası ile çalışma,anlatım,resimler mevcut.İnceleyebilirisiniz.Ayrıca uğraşacaksanız Hella bi-xenon mercek kullanınız.Zaten oem xenon kit üzerinde mevcut. http://www.geceucusu.com/topic/280-renault-megane-2ye-2002-2008-xenon/?page=18&tab=comments#comment-75440 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Kurt1679652644 11 Aralık 2017 Paylaş 11 Aralık 2017 Hella merceğe d2s ampul uydurabilirmiyiz hocam ayrıca kesilme çizgisi ve perde tepkimeai tatmin edici düzeyde olur mu ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 11 Aralık 2017 Paylaş 11 Aralık 2017 (düzenlendi) Kesilme çizgisi için yorumum olmaz...Benim için çok önemi yok açıcası lakin Bmw,Mercedes,Audi sellektörü aynanızda hissettiyseniz genelinde olan işte bu önerisinde bulunduğum mercek odur diyeyim.. Yada Bosch bi-xenondur onuda boyutundan dolayı öneremiyorum. 11 Aralık 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yusuf Kurt1679652644 11 Aralık 2017 Paylaş 11 Aralık 2017 Attığınız linkteki konuyu okudum sanırım hella g3 ve intemo olarak iki çeşit mercek tipi var hocam bunlardan en sıkıntısız monte edilebilecek olan hangisidir Ankarada nerede bulabilirim ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 11 Aralık 2017 Paylaş 11 Aralık 2017 Yeni tip Hella fazla uğraştırmaz lakin işçiliği tabi size baglı. İlanlar kısmına bakınız. Yorum bağlantısı
Barış Atalay 20 Mart 2018 Paylaş 20 Mart 2018 (düzenlendi) Merhabakar 2009 megane 2 aracımın far dönüşümünü Oktay usta gerçekleştirdi, Oktay usta son resimleri paylaşmış, intemo d1s+ Osram 66140 cbi ile duvar far testlerini paylaşmak istiyorum, Oktay ustaya teşekkür ederim, ar 20 Mart 2018 tarihinde Barış Atalay tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 24 Mart 2018 Paylaş 24 Mart 2018 Hayırlı olsun, sağ farın seviyesini az aşağı indirmeniz gerek. Yorum bağlantısı
Serdar Furkan Oğuz 2 Temmuz 2018 Paylaş 2 Temmuz 2018 İyi günler. Megane 2 2009 halojen mercekli farlarıma sarı h7 ampulleri çıkarıp h7 xenon kit taktım amcak ampulleri her şekil de takıp çıkarmama rağmen ampuller düz bir aydınlatma sağlamadı yola şekiller çıkararak ışık vuruyor bu nedendir yardımcı olmanızı bekliyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts