Selçuk Buğra 2 Temmuz 2018 Paylaş 2 Temmuz 2018 öncelikle merhaba ışığın düzgün bir şekilde yayılmamasının sebebi merceğin halojen ampul yapısına göre tasarlanmış olması. Halojen yapısına göre tasarlanan bir merceğe xenon veya led ampul takılırsa halojen ampulde ki kadar eşit bir ışık dağılımı almak mümkün değildir. Yorum bağlantısı
Serdar Furkan Oğuz 2 Temmuz 2018 Paylaş 2 Temmuz 2018 Teşekkür ederim halojen ampullere geri döneceğim peki megane 2 faz 2 lerde far merceği sökülüyormu merceğim kirli temizlemem gerekiyorda. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 2 Temmuz 2018 Paylaş 2 Temmuz 2018 11 saat önce, Serdar Furkan Oğuz yazdı: İyi günler. Megane 2 2009 halojen mercekli farlarıma sarı h7 ampulleri çıkarıp h7 xenon kit taktım amcak ampulleri her şekil de takıp çıkarmama rağmen ampuller düz bir aydınlatma sağlamadı yola şekiller çıkararak ışık vuruyor bu nedendir yardımcı olmanızı bekliyorum. H7 halojen ampul kullanan mercek yada reflektöre , H7 xenon yada led ampul takılır AMA alt yapı halojen olunca xenon yada led ampulde saçma sapan ışık dağılmaları yaşanır . Hem sürücü hemde trafikteki diğer insanlar bundan ziyadesiyle rahatsız olur . Araç megan ampul değiştirmek bile işkence bu modelde , yapılması gereken bir çift çıkma far alınacak ve bi-xenon mercek ve xenon set ile modlanacak hepsi bu . Yorum bağlantısı
Serdar Furkan Oğuz 7 Temmuz 2018 Paylaş 7 Temmuz 2018 Muayene için sökmüştüm sökmeden önce gayet iyi idi anca söktükten sonra ampulleri değiştirdim geri değiştirdiğim ampulleri taktım ayar tutmuyor yola şekilsiz vurmaya başladı nedeni ampulleri değiştirmem olmuş olabilirmi Yorum bağlantısı
Cem Berk Bulgurcu 3 Ağustos 2018 Paylaş 3 Ağustos 2018 Herkese merhaba, sorunum sayesinde forumunuzu buldum, umarım bilgilerinizle sorunumu çözer ve diğer arkadaşlara da yardımcı olabilirim. Sorunum şu aracım 2004 Meg2 orjinal mercekli xenon bulunmakta. Farlarımın aydınlatması çok kötü bu yüzden mercek temizlemeye karar verdim. Tamponu ve farları indirdim fakat mercekleri sökemedim ve temizleyemedim. Ayrıca sağ farımın sinyal ampülünün açık kalması sebebiyle içi pislik dolmuş. Şimdi aracımın farları orjinal valeo marka, halen xenon fakat berbat aydınlatmaya sahip, balastlara bakamadım yerinde mi değil mi diye fakat ampüller nedense h7 ile değiştirilmiş gibiydi. Ayrıca otomatik yükseklik ayarı çalışmıyor. Bunu şöyle düşünüyorum salıncaklar yeni değişti belki oto yükseklik kolunu takmayı unutmuşuzdur ona baktırmam gerek. Şimdi gelelim yapmak istediklerime: 1-) Bu farları İzmir içinde temizleyip, bi-xenon dönüşüm yapabilecek var mıdır? Valeo farların açılması çok zor diye duydum doğru mudur? 2-) Ayfar diye yan sanayi mercekli farlardan alıp balastlarımı üstüne montajlayabilir miyim? Bu sayede hem far içi temiz olacak hem de orjinal xenon keyfime devam edebileceğimi düşünüyorum. Ama balastlarım montajlanabilir mi? 3-) Son olarak d2s sanırsam orjinal ampüller farları söküp d2s ampül alıp değiştirsem biraz daha kalite sağlar mıyım? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 3 Ağustos 2018 Paylaş 3 Ağustos 2018 Hoş geldiniz. Orijinal xenon versiyon ise öncelikle parçaların olup olmadığını netleştirmeniz şart.Ondan sonra ampul degişimi vesaire için karar vermeniz iyi olur.Bulunduğunuz yerde sanayide dolaşmanız gerekiyor,mutlaka far onarım yapan vardır.Orijinal ampuller hala üzerinde ise yandığında sorunu yok ise değiştirmeyin,far temizliğine paralel olarak mutlaka merceği bi-xenon versiypon ile değişimi aydınlatma kalitesini ykseltir.Mercek sorunu yaşa baglı olarak bu model farlarda genel sorun oluşturur ve direkt olarak mercek degişimini yaptırın derim. Yorum bağlantısı
Cem Berk Bulgurcu 3 Ağustos 2018 Paylaş 3 Ağustos 2018 2 saat önce, Oktay Toker yazdı: Hoş geldiniz. Orijinal xenon versiyon ise öncelikle parçaların olup olmadığını netleştirmeniz şart.Ondan sonra ampul degişimi vesaire için karar vermeniz iyi olur.Bulunduğunuz yerde sanayide dolaşmanız gerekiyor,mutlaka far onarım yapan vardır.Orijinal ampuller hala üzerinde ise yandığında sorunu yok ise değiştirmeyin,far temizliğine paralel olarak mutlaka merceği bi-xenon versiypon ile değişimi aydınlatma kalitesini ykseltir.Mercek sorunu yaşa baglı olarak bu model farlarda genel sorun oluşturur ve direkt olarak mercek degişimini yaptırın derim. Öncelikle ampüller orjinalde d2s sanırsam ilk olarak bunları temin edip gereksiz h7 bağlantılarından kurtulup balastların çalıştığını garantilemeliyim gibi. İzmir içinde bir kişi 450-500 civarına bi-xenon mercek dönüşümü yapıyorum dedi yeni nesil a4 merceği kullanacağını söyledi. Fakat öncelik herhalde balastların çalışıp çalışmadığı olacak daha sonra temizlik ve mercek değişimi gelir. Yorum bağlantısı
Cem Berk Bulgurcu 4 Ağustos 2018 Paylaş 4 Ağustos 2018 Aracıma aliexpressten d2s ampül sipariş ettim 6000k. Amacım sadece balastların çalışıp çalışmadığını kontrol etmek amaçlı elimde ampül bulunması içindi, belki de güzel de çıkabilir. D2S'ten H7'ye çevirirken acaba soketleri kesme biçme vs yapmışlar mıdır? Yapmışlar ise D2S soketine uygun kablo bulabilmem kolay olur mu? Pazartesi günü tamponu indirip farları kontrol edeceğim bir daha ama elimde d2s ampül olmadığı için beklemek zorundayım. Sadece kablo ve elektrik işine bakacağım çok mu kurcalamışlar acaba diye. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 4 Ağustos 2018 Paylaş 4 Ağustos 2018 (düzenlendi) 21.sayfada farın orijinal halini çok iyi özetleyen bir video eklenmiş.sorularınıza her şekilde cevap verir kanısındayım. D2s aparatı kesilmemiş olabilir balst ile beraber çıkarılmıştır diye düşünüyorum.Komple söküldü ise aynı balast tipinden arayınca mutlaka bulunur ve balast aynı zamanda otomatik yükseklik kontrolünüde yapıyor diye biliyorum. 4 Ağustos 2018 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Cem Berk Bulgurcu 14 Ağustos 2018 Paylaş 14 Ağustos 2018 On 04.08.2018 at 22:30, Oktay Toker yazdı: 21.sayfada farın orijinal halini çok iyi özetleyen bir video eklenmiş.sorularınıza her şekilde cevap verir kanısındayım. D2s aparatı kesilmemiş olabilir balst ile beraber çıkarılmıştır diye düşünüyorum.Komple söküldü ise aynı balast tipinden arayınca mutlaka bulunur ve balast aynı zamanda otomatik yükseklik kontrolünüde yapıyor diye biliyorum. Bugün ampüllerim elime ulaştı ve tamponu indirip baktım. Malesef acı sonuçla yüzleştim daha önce balastlar bozulmuş sanırsam ve h7 xenon kit takmışlar çakma balastlarla. Tekrar orjinale dönmek ya da bi-xenona dönmek istiyorum nasıl olucak merak içindeyim. Size özelden yazdım umarım beraber sonuca ulaşırız. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Ağustos 2018 Paylaş 14 Ağustos 2018 Orijianal set olarak marka bazında hesaplıya bulmak zor olma ihtimali yüksek ve şansınıza. Aldığınız ampule şu an takılı olan ah7 xenon kablosuna bakarak internetten d2s çevirici alıp d2s merceğe takın en azından kılıf uyumu ile odak daha yerinde olur ve aydınlatma egerki mercek krom zemini is yada kavlama yapammış ve çok sıkıntılı değilse biraz daha iyi hale gelir. Aydınlatmada değişen bir durum olmaz ise yenileme için kararınızı verirsiniz. 2 Yorum bağlantısı
Güray Açık 13 Eylül 2018 Paylaş 13 Eylül 2018 Merhaba arkadaşlar aracımın farları bu şekilde yanmaktadır gece yolculuğunda fazla ışık vermememesinde dolayı değiştirmek istiyorum ne tavsiye edersiniz acaba Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 13 Eylül 2018 Paylaş 13 Eylül 2018 9 saat önce, Güray AÇIK yazdı: Merhaba arkadaşlar aracımın farları bu şekilde yanmaktadır gece yolculuğunda fazla ışık vermememesinde dolayı değiştirmek istiyorum ne tavsiye edersiniz acaba Güray bey merhaba aramıza hoş geldiniz Bu konuları inceleyebilir misiniz lütfen ... Yorum bağlantısı
Güray Açık 14 Eylül 2018 Paylaş 14 Eylül 2018 Hosbulduk Mahmut Bey teşekkürler çok fazla çeşit olduğu için kafam çok karıştı önerdiğiniz konuları inceleyeceğim Yorum bağlantısı
Cem Berk Bulgurcu 19 Eylül 2018 Paylaş 19 Eylül 2018 Bir şey daha sormak istiyorum. Malum megane 2'lerde halojen olarak mercek de mevcut. Biz bu şekilde halojen merceklere sahip 2 adet yan sanayi far alsak içine d2s xenon kit montajlasak herhangi bir sıkıntı çeker miyiz? Ya da h7 yerine d2s takabilir miyiz? Aşırı ışık dağılması yolu aydınlatmama gibi sorunlarla karşılaşır mıyız? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 19 Eylül 2018 Paylaş 19 Eylül 2018 3 dakika önce, Cem Berk Bulgurcu yazdı: Bir şey daha sormak istiyorum. Malum megane 2'lerde halojen olarak mercek de mevcut. Biz bu şekilde halojen merceklere sahip 2 adet yan sanayi far alsak içine d2s xenon kit montajlasak herhangi bir sıkıntı çeker miyiz? Ya da h7 yerine d2s takabilir miyiz? Aşırı ışık dağılması yolu aydınlatmama gibi sorunlarla karşılaşır mıyız? Megan far içi çok dar D2S xenon ampulün soketi kapağın kapanmasını engellemezse sıkıntı olmaz , ama hep söylediğimiz gibi yinelemek isterim , halojen fara takılan xenon da çok performanslı olmaz ama halojene göre ciddi bir artış yaşanır . H7 yerine D2S takılır . Yorum bağlantısı
Cem Berk Bulgurcu 19 Eylül 2018 Paylaş 19 Eylül 2018 Aracımda orjinal xenon bulunmakta aslında fakat önceki sahibi sağolsun balastlar falan sizlere ömür. Yerine h7 xenon kit takılmış ben bunu dönüştürücü ve ampül kullanarak d2s'e çevirdim fakat farların içi ve merceklerin pisliği nedeniyle yeterince aydınlatma sağlanmıyor. Yeni farlar xenon olanlar 1200tl, halojen olanlar 200-250 tl olunca bu geldi aklıma. Eski farlarımdaki kiti komple aktarsam nasıl olur diye. Ya da para biriktirip bi-xenon dönüşüm yapılcak ama yine farlar kötü durumda o sıkıntı. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 20 Eylül 2018 Paylaş 20 Eylül 2018 Farınızdaki merceğin çıkmasını bulun ve taktırın. Piyasada bolca bulunabiliyor olması lazım. Montaj sorunu da yaşanmaz. Öteki türlü halojen fara xenon kit vs. para ve zaman kaybı, başka bişey değil, yine aynı noktaya dönersiniz. Yorum bağlantısı
Cem Berk Bulgurcu 20 Eylül 2018 Paylaş 20 Eylül 2018 Mercekle alakası yok işin, tabi o da kirlenmiştir zamanla ama far camları ve içerisi kötü durumda bu da aydınlatmayı düşürüyor. Para olarak sadece 2 tane sıfır far alıncak geri kalan tesisat şu anki farlardan taşıncak. Tek sıkıntım halojen mercekle xenon mercek arasında fark var mı? ve Taktığımızda arka kapak vs sığacak mı? Yorum bağlantısı
Serdar Furkan Oğuz 30 Ocak 2019 Paylaş 30 Ocak 2019 Herkese iyi günler dilerim. Aracım 2009 model Renault Megane II makyajlı kasa fabrikasyon halojen mercekli farları var(valeo). Ben mercek bulunduğu için xenon kit taktırdım. Xenonlarım kalın balasta sahip 8000K ampul sıcaklığı ancak ampuller açıldıktan bir süre sonra kısılıyor. Işık şiddeti düşüyor bu neden kaynaklanır yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Yorum bağlantısı
Hasan Kadir Karaahmetli1679652703 30 Ocak 2019 Paylaş 30 Ocak 2019 Selam. Konuyu tam olarak anlamadım ama ışık şiddeti değilde balast ısındıktan sonra asıl renk ortaya çıkar. Bu olaydan mu bahsediyoruz ? Yani ilk açılışta mavi, daha sonra beyaza doğru mu dönüyor renk. Yorum bağlantısı
Serdar Furkan Oğuz 30 Ocak 2019 Paylaş 30 Ocak 2019 Yok şöyle diyeyim ampül tam rengini alıyor ısınıp bu olaydan sonra ise ışığın kısılıyor canlıyken cansız yanmaya başlıyor. Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 30 Ocak 2019 Paylaş 30 Ocak 2019 Mercekten kararma var mı? İs ten dolayı öyle hissedebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Serdar Furkan Oğuz 30 Ocak 2019 Paylaş 30 Ocak 2019 Olma ihtimali yok diyebilirim çünkü farları yeni değiştirdim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts