İçeriğe Yönlendir

Renault Megane 2'ye (2002-2008) xenon

Ahmet T

Recommended Posts

Ahmet Kasapoğlu
:unsure:

Bence her ikisi için de aynı marka model kullansan bile rengin birebir tutacağını düşünmüyorum. Çünkü kısa farın mercekli (elipsoidal) sis farın ise free form reflektörlü. Yani ışığı dağıtma yöntemleri çok farklı. Ben olsam rengi uysun diye orjinal far ampulümü değiştirmezdim :)

evet ya ben sis farının free form olduğunu düşünemedim.

zaten freeform olduğu zaman projektöre göre biraz daha sarımsı gibi görünüyor ışık. senin 6000K daki freeform sislerin tahminim 4300K lık projektör kısa farlarına yakın bi renkte görünücek zaten.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hayırlı olsun.. Güle güle kullanın..

Resimleri bekliyoruz..

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Selçuk Keleş

Aldığın ampulle sendekinin soketlerini karşılaştırdın mı? Yanlış ürün almış olabilirsin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu ampulün bi resmini görebilirmiyiz.. Nasıl D2S'miş bu Megane'a olmayan..

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Makyajlı megane'larda D1S kullanılmış olabilir, zayıf bir ihtimal. Ancak görmediğimiz için bişey demek mümkün değil.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

makyajlılarda d1s kullanılmış dahi olsa sonuçta ampul aynı ampul. uyması gerekirdi.

fakat daha öncelerde duyduğum bi konudan bahsediyim. hangi siteydi dükkandı hatırlamıyorum mtech marka sordum d2s ampul warmı diye var var dediler resim istedim h7 resmi geldi bu ampul h7 dedim. farketmez d2s in yerinede takılıyo bunlar gibi cahilce bir cevap aldım.

çok büyük ihtimal senin elinde h7soket 6000K ampuller var.

Yorum bağlantısı
Çelik Güvenç

Herkes bıktı aynı soruları cevaplamaktan ama benm butun konuyu okuyunca kafam cok karıstı.. o yuzden kendi sorumu sormak istiyorum..

Benm aracım Megane II MAKYAJSIZ mercekli fara da sahip değilim.. Dogrudan xenon alıp takmak istemiyorum goruntusu hosuma gitmiyor ve sanırım aydınlatmada da mercek gerek karsıda ki surucu için gerek daha ii aydınlatma için daha ii olduunu sölüolar.. sonuc olarak soruma geciyorum..

Benm aracıma mercekli far ile xenon kit taktırmam mumkun mu? taktırdıgım takdirde 1. si nasıl taktırımam gerekior hangi parcalara ihtiyacım olucak 2. si ise bu yapacagım işlemin bana herhangi bi eksisi olucak mı ( yukseklik ayarı fln yapamıcak olmam gibi ) ???

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Benm aracıma mercekli far ile xenon kit taktırmam mumkun mu? taktırdıgım takdirde 1. si nasıl taktırımam gerekior hangi parcalara ihtiyacım olucak 2. si ise bu yapacagım işlemin bana herhangi bi eksisi olucak mı ( yukseklik ayarı fln yapamıcak olmam gibi ) ???

Aracının mercekli farı yok ki.

Yorum bağlantısı
Çelik Güvenç
Bu orjinal xenon far zaten.

xenon diil sadece mercekli far satıyo arkadas.. resime dikkat et far yıkama sistemi yok kendiside belirtmiş zaten xenon a donus yapmak isteyenler için ampul fln satarım dio..

yanlıs mı anlıyorum ben ?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Yanlış anlıyorsun. Bu far orjinal megane xenon farı, kit dediği şey de D2S ampulü ve ballastı.

Altında yeri var dediği de farın altındaki balast yuvasından bahsediyor (xenon farlarda altta balast yuvası oluyor genelde)

Bu farı alırsan montaj olarak birebir uyar ama elektriksel bağlantılar konusu biraz uğraştırır. Önceki seviye motorun buna uymaz , içeriden kontrol edemezsin yani. Uyarı ışığı yanabilir, yükseklik ayarının deneme yanılma ile kalibre edersin sonra hep öyle kalır :)

Yorum bağlantısı
Çelik Güvenç
Yanlış anlıyorsun. Bu far orjinal megane xenon farı, kit dediği şey de D2S ampulü ve ballastı.

Altında yeri var dediği de farın altındaki balast yuvasından bahsediyor (xenon farlarda altta balast yuvası oluyor genelde)

Bu farı alırsan montaj olarak birebir uyar ama elektriksel bağlantılar konusu biraz uğraştırır. Önceki seviye motorun buna uymaz , içeriden kontrol edemezsin yani. Uyarı ışığı yanabilir, yükseklik ayarının deneme yanılma ile kalibre edersin sonra hep öyle kalır :)

yanii ben hem bu farı alıp hemde xenon kiti aldıgım zaman ikisini kullanabilicem sadece yukseklik ayarında bir problem yasıycam dimi ?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
yanii ben hem bu farı alıp hemde xenon kiti aldıgım zaman ikisini kullanabilicem sadece yukseklik ayarında bir problem yasıycam dimi ?

Bu farda orjinal d2s xenon ampul ve orjinal ballast kullanılabilir, xenon kit demek yanlış olur, orjinal xenon ekipmanına xenon kit denmez, gidip bi satıcıya xenon kit istiyorum dersen sana yanlış şey verir. H7 xenon kit te var, H1 kit de var, bilmemne de var ...

Ne yaşayacağın konusunda sana sadece tahminde bulundum, megane'da bu tip bir dönüşümü yapan ve geri

bilgi veren bir üyemiz olmadı dolayısıyla tam olarak neler olabilir bilmiyorum. :)

Yorum bağlantısı
Bahadır Çıtır

merhaba arkadaslar google da ararken gordum burayi ve arkadasa yardimci olabilmek icin girdim..herkese oncelikle selamlar..

celik arkadasim eger istersen elimde megane 2 icin orjinal valeo marka xenon kit var.. kullanilmamamis sifirdir.. ayrica bu kitle yukseklik ayari yapman mumkundur.. eger farlarinda on hazirlik varsa yani salincak olayi falan..zaten orjinal urun oldugu icin beyinde yukseklik kontrol ozelligi var.. eger istersen yardimci olabilirim...

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu
merhaba arkadaslar google da ararken gordum burayi ve arkadasa yardimci olabilmek icin girdim..herkese oncelikle selamlar..

celik arkadasim eger istersen elimde megane 2 icin orjinal valeo marka xenon kit var.. kullanilmamamis sifirdir.. ayrica bu kitle yukseklik ayari yapman mumkundur.. eger farlarinda on hazirlik varsa yani salincak olayi falan..zaten orjinal urun oldugu icin beyinde yukseklik kontrol ozelligi var.. eger istersen yardimci olabilirim...

ön ve arka akslardaki sensörler nolcak peki?

beyin dediğiniz balast o yükseklik ayarı özelliğini ön ve arka akslardaki sensörlerden aldığı bilgiye göre yapıyor.

celikkk arkadaşım megane2 makyajsızın executive paketli yani xenon farlısının mercekli farlarını alırsan ve birde bu farlara d2s ampul ve balastlarını alırsan. orjinal megane da ki gibi xenon farın olur ancakkk mercekli farda yükseklik ayarı step motorla, senin şu andaki farında ise servo motorla yapıldığı için yükseklik ayarını kullanamazsın. voltronunda dediği gibi normal ayarına tornavidayla getirir orda bırakırsın ancak o şekilde olur. senin şu anda farındaki servo motoru belki mercekleri fara takmak mümkün olabilir ama işçilik gerekicektir direk yerine oturucağını zannetmiyorum.

Yorum bağlantısı
Bahadır Çıtır

verdigim yanlis bilgiden dolayi ozur dilerim...

yukseklik ayari yapilamiyormus :) cok ozur diliyorum.. manuel olarak farin uzerinden yapiyorsunuz...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
orjinal megane da ki gibi xenon farın olur ancakkk mercekli farda yükseklik ayarı step motorla, senin şu andaki farında ise servo motorla yapıldığı için yükseklik ayarını kullanamazsın. voltronunda dediği gibi normal ayarına tornavidayla getirir orda bırakırsın ancak o şekilde olur. senin şu anda farındaki servo motoru belki mercekleri fara takmak mümkün olabilir ama işçilik gerekicektir direk yerine oturucağını zannetmiyorum.

xenon fardaki motor çok hızlı hareket edebiliyor, garaj kapısı gibi değil yani :)

Yorum bağlantısı
Çelik Güvenç
xenon fardaki motor çok hızlı hareket edebiliyor, garaj kapısı gibi değil yani :)

arastırıyorum arastırıyorum servisler olmıyacagını yapamıcaklarını iddaa ediolar..

ama ben trafikte dahil yapan bir cok megane gordum benm istediimi onlarda buyuk ihtimalle dediiniz gibi belli bi yukseklige sabitleyip bırakıyolar.. ii guzell de yok mu bu forum da yapmıs birisi banada bi yol gostersinn yahuu :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
arastırıyorum arastırıyorum servisler olmıyacagını yapamıcaklarını iddaa ediolar..

ama ben trafikte dahil yapan bir cok megane gordum benm istediimi onlarda buyuk ihtimalle dediiniz gibi belli bi yukseklige sabitleyip bırakıyolar.. ii guzell de yok mu bu forum da yapmıs birisi banada bi yol gostersinn yahuu :rolleyes:

bununla uğraşmaya değmez ki. farın içindeki motor ve onu yöneten ayrı bir kontrol ünitesi var. motorun pinlerinden yüksekliğini bir kereliğine ayarlayıp bırakmayı deneyebilirsin, ya da manuel olarak vidalarından ayarlarsın. Bu iş böyle, ya orjinalini taktırıcaksın ya da araştırma/deneme/yanılma yöntemi ile hedefe başka yoldan ulaşmayı deneyeceksin.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

ben yinede halojen fardaki motorla xenon farın yukarı aşağı hareket ettirilebileceğini düşünüyorum.

çünkü ikisininde çalışma prensibi aynı. motordan çıkar bir kol far içindeki reflektöre takılıyo. tek farkı birinin kolu diğerinden daha uzundur yada kolun ucundaki takılan plastik boncuk büyük veya küçüktür. ama yapıştırıp keserek bi şekilde kesinlikle oraya uydurulur. zaten motoru yerinde sökünce görürsünüz çoğu motor 2 3 cm ye kadar kol boyu ayarlanabiliyor.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

Bunlarda motorların resimleri

Sağdaki orjinal xenonlu megane farının valeo step motoru.

Soldaki hangi arabadan söktüğümü hatırlamadığım valeo servo halojen far motoru.

ikisinin boylarıda başlarındaki topun büyüklüğüde aynı. halojen motoru xenon motora takabiliceğmizden eminim.

motorlarnz8.jpg

Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568

Olabilir bence de her türlü uydurulabilir ama bu iki motor arasındaki benzerlik her xenon opsiyonlu araçta olmayabilir. Mesela benim açtığım X5 farının seviye motoru çok farklıydı. Hem daha küçüktü hem de reflektöre dışarıdan bağlı değil de far kasasının içinden bağlıydı. Onda bu tip bir uyarlama mümkün değil yapamazsınız mesela.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Mehmet Uğur Aca

Türkiyede 6000k d2s ampülü bulmak çok zor,olanlarda çin veya japon malıki onlarda bile yok,ancak yurt dışından getirtme olacağın varsa oradan bulabilirsin,veya ebaydan philips ultinon alabilirsin,yok yurt dışı ile uğraşmak istemiyorum dersen otopolde m tec d2s 6000k var,tanesi 130 ytl.6000k takarsan aydınlatma şimdiki gibi olmayacaktır,bence 4300 kullanmandır ama yinede karar senin.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...